Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک درباره آخرین تصمیمات برای تعیین تکلیف کامیون‌های وارداتی رسوبی در گمرکات کشور به ویژه گمرک شهریار گفت: با توجه به ابعاد و تبعات گسترده ترخیص نشدن کامیون‌های وارداتی این موضوع در اولویت رسیدگی و پیگیری گمرک ایران قرار گرفت.

وی با اشاره به واردات این کامیون‌ها به کشور گفت: در سال ۹۸ و براساس مفاد ماده ۳۰ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه، شرایط واردات این کامیون‌ها از سوی وزیر وقت راه و شهرسازی به مراجع ذیربط از جمله گمرک ایران ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و وزارت صمت، در ابلاغیه‌های متعدد، اقدام به ارسال دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های مختلف درباره موضوعاتی مانند ردیف تعرفه کامیون‌های وارداتی، نحوه واردات آنها، شرایط کامیون‌های وارداتی و اسقاطی، مجوزهای قانونی و مقرراتی و تأیید منشا ارز کامیون‌های وارداتی کردند.

معاون گمرک ایران افزود: بنابراین براساس ابلاغیه‌ها، برای صدور مجوز ترخیص کامیون‌های وارداتی تاییدیه استاندارد ایمنی و کیفیت از سازمان ملی استاندارد، تاییدیه استاندارد آلایندگی از سازمان حفاظت محیط زیست، تاییدیه خدمات پس از فروش و تأیید اسقاط کامیون‌های فرسوده مشمول طرح، توسط سامانه اسقاط ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت مورد نیاز است که باید توسط گمرک کنترل و پس از آن با رعایت سایر مقررات اجازه ترخیص این کامیون‌ها داده شود.

ارونقی درباره تعداد این کامیون‌های رسوبی در گمرکات کشور افزود: طبق آخرین گزارشات تعداد کامیون‌های رسوبی در ۹ گمرک کشور بیش از ۶۰۰۰ دستگاه است که در حال حاضر بیش از ۱۳۰۰ دستگاه از این کامیون‌های وارداتی، فقط در گمرک تهران یا همان شهریار سابق رسوب کرده است.

وی با اشاره به دلایل طولانی شدن روند ترخیص این کامیون‌ها گفت: اغلب این کامیون‌های وارداتی از برندهای معتبر اروپایی مانند DAF هلند، Renault فرانسه و Volvo سوئد هستند که با واردات این کامیون‌ها موافقت شده، اما ترخیص آن‌ها از گمرکات اجرایی، به دلیل وجود مشکلاتی از جمله عدم صدور ثبت سفارش، عدم مراجعه برخی از واردکنندگان جهت انجام تشریفات گمرکی، تطویل در صدور مجوزهای قانونی مربوطه جهت ترخیص کالا از جمله مجوزهای استاندارد و محیط زیست، طولانی بودن روند استعلام از نمایندگی‌های مربوط، عدم ارائه کدرهگیری بانک به گمرک اجرایی و… متوقف شده و یا به کندی انجام می‌شود.

معاون گمرک ایران ادامه داد: در نامه‌های متعدد به شرکت‌های واردکننده این کامیون‌ها ابلاغ و اعلام کرده‌ایم که چنانچه مشکلی درخصوص ترخیص این کامیون‌ها وجود دارد فوری به حوزه معاونت امورگمرکی گمرک ایران اطلاع دهند، درغیر این صورت چنانچه واردکننده‌ای، بدون دلیل، نسبت به ترخیص کامیون‌های وارده اقدام نکند، پس از پایان مهلت یک‌ماهه، مقررات متروکه نسبت به آن کامیون اعمال می‌شود.

ارونقی گفت: براساس پیگیری‌های گمرک از واردکنندگان کامیون‌های رسوبی در گمرک تهران، تمام شرکت‌ها اعلام آمادگی کردند تا پایان ماه جاری کامیون‌های خود را ترخیص کنند.

کد خبر 5322408

منبع: مهر

کلیدواژه: مهرداد جمال ارونقی گمرک ایران ترخیص کالا قیمت دلار قیمت جهانی نفت بانک مرکزی ایران نفت خام مرکز مدیریت راه های کشور قیمت جهانی طلا اوپک پلاس وزارت راه و شهرسازی قیمت نفت وزارت جهاد کشاورزی قیمت گاز لوازم خانگی رمز ارز طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار کامیون های وارداتی کامیون ها رسوبی در گمرک گمرک ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۳۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!

بازار خودرو طی سه ماه اخیر شرایط آشفته‌ای از نظر قیمت پیدا کرده است. گران شدن پژو پارس و رسیدن ۲۰۷ به یک میلیارد و گران شدن ۲۵ درصدی خودرو‌های چینی، شرایط را برای مصرف‌کنندگان واقعی سخت‌تر کرده است. سیاست‌های دولت در رابطه با خودرو نیز تاکنون فقط موجب افزایش قیمت و سخت شدن شرایط خرید برای خریدار واقعی شده است.

به گزارش انتخاب، احسان گائینی، کارشناس خودرو، درباره افزایش قیمت خودرو‌های خارجی طی چند ماه اخیر به خبرنگاران گفت: اگر ما از نیمه‌ی بهمن تا پایان فروردین را به عنوان دو ماه اخیر در نظر بگیریم، در ماشین‌های وارداتی چینی، میانگین ۱۵ درصد افزایش قیمت داشتیم که در برخی از مدل‌ها تا ۲۵ درصد افزایش را هم مشاهده کردیم. مثلاً فونیکس اف. ایکس از ۱ میلیارد و ۹۵۰ میلیون به ۲ میلیارد و ۳۵۰ میلیون افزایش قیمت را تجربه کرده بود. به هر حال بازار در نوساناتی که با افزایش نرخ ارز داشت، دچار چالش بود و بازار شب عید در اسفند هم مؤثر بود. در فروردین نوسانات ارزی خیلی مؤثر بود. بازار در یک هفته اخیر خیلی داغ نبوده و تعداد خرید و فروش‌ها پایین است. بازار به سمت رکود است و همچنان قیمت‌ها نسبت به آنچه در دی و بهمن داشتیم، بیشتر است؛ و افزود: عرضه‌ی بیشتر و در دسترس بودن خودرو‌های جدید برای خریداری می‌تواند نرخ‌ها را کاهشی کند؛ متأسفانه طی ماه‌های گذشته این عرضه نیز زیاد نبوده و بهتر است اگر می‌خواهیم قیمت‌ها کاهشی باشد، میزان تزریق خودرو به بازار تسهیل شود.

وی درباره سیاست‌های دولت در حوزه ماشین‌های خارجی بیان کرد: با توجه به محقق نشدن وعده‌ای که بابت واردات گسترده با برند‌های متفاوت داده شده بود و همچنان هم ادامه دارد و بوی خوشی از سمت واردات نمی‌آید، مسلماً در ماشین‌های وارداتی و خودرو‌هایی که در گذشته وجود داشت، افزایش قیمت را همچنان خواهیم داشت. بازار در سگمنت خودرو‌های وارداتی بسیار خالیست و به نظر نمی‌رسد امیدی بابت متعادل شدن خودرو‌های وارداتی وجود داشته باشد. خودرو‌های وارداتی عمدتاً بیش از ۵ سال کار کرده‌اند و همچنان قیمت‌های در حال افزایش دارند.

این کارشناس خودرو درباره قیمت غیرواقعی خودرو‌های خارجی در ایران اظهار داشت: قیمت خودرو‌های خارجی در کشور ما گاه ۴ تا ۵ برابر مدل روز خودرو با مدل‌های ۵ سال کارکرده معامله می‌شود. دلیل اصلی عدم وجود خودروی وارداتی صفر با مدل‌های متنوع است. با توجه به واردات محدودی که انجام شد، خودرو‌های وارداتی قیمت‌هایی دارند که نزدیک به سه برابر قیمت واقعی‌شان است. اگر سیاست‌ها به سمت واردات بیشتر برود، تنها راه کاهش قیمت است، در غیراین صورت قیمت‌ها به شدت افزایشی است و واسطه‌ها از آن استفاده می‌کنند.

ائینی در رابطه با تأثیر واردات خودرو بر کاهش قیمت خودرو داخلی گفت: با توجه به شرایط بازار خودرو در کشور، با برنامه‌ریزی کارشناسی شده و استفاده از اهل فن در حوزه‌ی خودرو، با همکاری دولت، برنامه‌ریزی درست و تصویب قوانینی که واردات را تسهیل کند، در سگمنت خودرو‌های وارداتی بازار بهتری را ایجاد کنیم. در خودرو‌های داخلی نیز زمانیکه خودرو وارداتی زیاد شود، قیمت آن‌ها نیز کاهش می‌یابد. قیمت خودرو‌های داخلی بسیار بالاست؛ اینکه ۱ میلیارد تومان برای ۲۰۷ هزینه کنیم.

دیگر خبرها

  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک + اسامی
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت