Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@00:04:52 GMT

جزئیات طرح جدید بیمه اجتماعی روستاییان

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۴۲۸۳

خبرگزاری آریا - مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، از گسترش پوشش بیمه اجتماعی روستاییان در کشور خبر داد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی به نقل از مهر علی شیرکانی، با اشاره به افزایش یک میلیون و 237 هزار نفر به شمار بیمه شدگان تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در قالب «طرح ملی بیمه اجتماعی خانوارهای محروم و کمتر برخوردار روستایی و عشایر»، به خبرنگار مهر گفت: بر اساس استاندارد جهانی، یکی از محورهای توسعه‌، گسترش حمایت اجتماعی و برخورداری تمامی افراد جامعه از پوشش بیمه‌ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران با توجه به اهمیت این موضوع برای تحت پوشش قرار گرفتن تمامی آحاد جامعه تلاش می‌کند و این طرح هم در همین چارچوب طراحی و اجرا شده است.
وی درباره پیشینه «طرح ملی بیمه اجتماعی خانوارهای محروم و کمتر برخوردار روستایی و عشایر» توضیح داد: این طرح در روز «روستا» سال 99 ارائه شد اما به دلیل اینکه سهمی در برنامه بودجه به این طرح تخصیص نیافته بود، وارد مرحله عملیاتی نشد.
شیرکانی ادامه داد: سال 1400، سال تغییر دولت بود. تمامی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری نسبت به وضعیت بیمه روستاییان احساس نگرانی کردند، اما آقای رئیسی نسبت به سایر رقبا دغدغه بیشتری نسبت به این موضوع داشت.
وی افزود: رؤسای سه قوه در جلسه‌ای مشترک با رهبری دیدار کرده بودند. رهبری در این جلسه بر لزوم برخورداری تمامی آحاد از پوشش بیمه تاکید کرده بودند. پس از این دیدار، راه برای ما روشن شد. اقدامات لازم را انجام دادیم تا شرایط عملیاتی شدن طرح در سریع‌ترین زمان ممکن فراهم شود.
شیرکانی گفت: صندوق عشایر و روستاییان با کمک و مساعدت سازمان برنامه و بودجه، معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست‌جمهوری، کمیته امداد، سازمان بهزیستی، مرکز ملی فرش ایران، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان امور عشایر توانست این طرح را به مرحله اجرایی در آورد.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ادامه داد: افرادی که تحت پوشش بیمه نیستند، نمی‌توانند تکانه‌های اقتصادی را تحمل کنند. کرونا نیز مزید بر علت شده و آسیب‌های بیشتری دامن مردم را گرفت. تمامی این مسائل سبب شد تا برای شناسایی افراد کم‌برخوردار و آسیب دیده اقدام کنیم تا برای بهبود وضعیت آنها برنامه‌ای هدفمند داشته باشیم.
وی با بیان اینکه طرح یک بار دیگر مورد بررسی قرار گرفت و نواقص آن مشخص شد، اظهار کرد: طرح فعلی نسبت به طرح پیشین متفاوت است. به طور مثال، ذی‌نفعان در طرح قبلی در سطح 1 تعریف می‌شدند اما در طرح کنونی، تمامی آنها در سطح 5 حضور دارند. همچنین کاهش شکاف میان مناطق کمتر توسعه یافته با توسعه یافته مورد توجه قرار گرفته، به همین دلیل استان سیستان و بلوچستان بیشترین سهم از این طرح را دارد. برابری جنسیتی از دیگر مواردی است که در تغییرات اعمالی به آن توجه کردیم یعنی تعداد زنان و مردان تحت پوشش بیمه برابر است. شاید اختلاف 1 درصدی میان این دو گروه وجود داشته باشد.
به گفته شیرکانی، مبلغی که پیش از اجرای طرح به ذی‌نفعان پرداخت می‌شد، ناچیز بود و حس ناخوشایندی به بیمه‌شدگان منتقل می‌کرد. به همین دلیل، آنها مجبور بودند تا دست خود را به سوی نهادهای حمایتی دراز کنند و از آنها طلب یاری کنند. در حال حاضر، مبلغی که به حساب ذی‌نفعان واریز می‌شود نسبت به سازمان‌های حمایتی بیشتر است.
وی با اشاره به قدمت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، تصریح کرد: 16 سال از عمر این صندوق می‌گذرد. حدود یک میلیون و 400 هزار نفر تحت پوشش بیمه هستند. بیمه ما اختیاری است و افراد تحت پوشش آن تغییر می‌کنند. به طوری که یک میلیون و 237 هزار نفر برای «طرح ملی بیمه اجتماعی خانوارهای محروم و کمتر برخوردار روستایی و عشایر» نام‌نویسی کرده‌اند. پرونده برخی از متقاضیان ناقص است، اگر تمامی آنها بتوانند از این طرح برخوردار شوند، تعداد بیمه‌شدگان به یک میلیون و 300 هزار نفر خواهد رسید.
به گفته مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، بر اساس مصوبه هیأت وزیران، بودجه هزار میلیارد تومانی برای این طرح تخصیص داده شده است. در حال حاضر، این مبلغ در سازمان خصوصی‌سازی است. همچنین تعهد دولت به صورت مجزا در برنامه بودجه مبلغ 2 هزار میلیارد تومان است که به حساب صندوق واریز می‌شود.
شیرکانی افزود: همایشی به مناسبت روز روستا در روز دوشنبه 19 مهر 1400 برگزار می‌شود که ثمره تلاش 16 ساله صندوق عشایر و روستاییان به ثمر خواهد نشست. هنگامی که افراد یک جامعه تحت پوشش بیمه قرار گیرند، به نحوی صاحب شناسنامه می‌شوند و زمینه حمایت‌های اجتماعی از آنها فراهم می‌شود.
16 مهر 1400 17:29
کد خبر : 246,557
کلیدواژه ها: مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر,طرح جدید بیمه اجتماعی روستاییان
نظرات بینندگان

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر تحت پوشش بیمه یک میلیون هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۴۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمدرضا رضایی گفت: افراد کم‌توان یا توان‌خواهان می‌توانند از پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی متناسب با نوع اختلال عملکردی و یا بیماری خود بهره‌مند شوند که برای بهره‌مندی از این خدمات بیمه سلامت می‌توانند اقدام کنند.

وی افزود: مسیر استفاده از این خدمات بیمه سلامت، پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی متناسب با نوع اختلال عملکردی است که در این راستا سازمان بهزیستی توانخواهان تحت پوشش خود را براساس شش گروه اختلال عملکردی به سازمان بیمه سلامت ایران معرفی می‌کند.

رضایی ادامه داد: این شش گروه اختلال عملکردی شامل اختلالات کم‌توانی ذهنی، جسمی- حرکتی، روانی، بینایی، شنوایی، صوت و گفتار هستند.

مدیر کل بیمه سلامت خوزستان ادامه داد: پس از معرفی افراد کم‌توان دارای یک یا چند نوع از اختلالات عملکردی از سوی سازمان بهزیستی، این افراد می‌توانند از ۵۹ کد خدمت توانبخشی در حیطه‌های مختلف شامل؛ کاردرمانی، گفتاردرمانی، بینایی سنجی، شنوایی شناسی، ارتوپدی فنی (اعضای مصنوعی) و فیزیوتراپی با پوشش ۷۰ درصدی سازمان بیمه سلامت ایران در کلیه مراکز طرف قرارداد با مالکیت‌های مختلف دولتی، عمومی غیردولتی، خیریه و خصوصی بهره‌مند شوند.  

دیگر خبرها

  • بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص
  • بیمه ۵ دهک روستاییان به صورت سیستمی تمدید می شود
  • تمدید خودکار بیمه روستاییان و پنج دهک درآمدی
  • تمدید اعتبار سیستمی بیمه روستاییان و پنج دهک درآمدی
  • تمدید سیستمی بیمه روستاییان و پنج دهک درآمدی
  • تمدید نام نویسی بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری
  • ۳۳ هزار نفر در بوشهر عضو صندوق بیمه روستائیان و عشایر هستند
  • ۱۱۶هزار روستایی و کشاورز در لرستان بیمه شدند
  • ۱۸۰۰ مادر دارای ۳ فرزند بوشهری در لیست بیمه رایگان
  • ۳۳ هزار نفر در استان بوشهر عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان هستند