Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل اظهار داشت: اقدامات یکجانبه قهرآمیز نامشروع آمریکا ازجمله تحمیل تحریم‌های غیرقانونی بر کشور‌های درحال توسعه، از مهمترین چالش‌های بشریت است.

خبرگزاری میزان -سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز جمعه در صحبت‌هایی که در نشست عمومی کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل داشت ضمن بیان اینکه همه گیری کرونا نه تنها حیات و رفاه بشر را در سراسر جهان مورد تهدید قرار داده بلکه به تشدید فقر، گرسنگی و نابرابری میان کشور‌ها دامن زده است، آن را به منزله زنگ خطری جهانی دانست که به همگان یادآوری کرد پیشرفت، رفاه و سعادت انسان‌ها به یکدیگر وابستگی متقابل دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین تاکید کرد رویکرد‌های غیرعادلانه، نامشروع و غیرقانونی تعداد اندکی از کشورها، چندجانبه گرایی را آنهم در شرایطی که جهان بیشترین نیاز را به آن دارد، تهدید و تضعیف می‌کند. به طوری که می‌توان گفت مهمترین چالش فراروی بشریت در حال حاضر دو ویروس مرگبار، مخرب، ضد رشد و ضد توسعه؛ یعنی کرونا و اقدامات یکجانبه قهرآمیز هستند.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در ادامه افزود: اقدامات یکجانبه قهرآمیز نامشروع آمریکا ازجمله تحمیل تحریم‌های غیرقانونی بر کشور‌های درحال توسعه، از یک سو و انفعال جامعه جهانی در قبال این اقدامات ناقض اصول مسلم حقوق بین الملل، از سوی دیگر، شعارِ محوری توسعه پایدار مبنی بر اینکه "هیچکس نباید از توسعه عقب بماند" را به یک شعار صرفا لوکس، توخالی و بی‌معنی تبدیل کرده‌است.

تخت روانچی اتخاذ چنین اقداماتی را ناقض اصول مسلم و اساسی حقوق بشر ملت‌ها ازجمله حق توسعه برشمرد که دولت‌ها را از دسترسی به ابزار‌های اجرایی برای دستیابی به توسعه و پیشرفت محروم می‌کند. در شرایط فعلی و در حالیکه بحران بی سابقه سلامت و بهداشت، کماکان جوامع بشری را در می‌نوردد، اتخاذ اقدامات یکجانبه قهرآمیز، اساسا نظام‌های سلامت کشور‌ها را هدف قرار داده و فلج کرده است که این اقدام علاوه بر اینکه جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود، با اهداف توسعه در تناقض است.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل همچنین اظهار داشت: علیرغم همه فشار‌ها و محدودیت ها، ازجمله محدودیت‌های ناشی از خروج غیرقانونی و یکجانبه آمریکا از برجام و تحمیل مجدد تحریم‌های غیرقانونی بر ملت ایران و با وجود اینکه کشورم از منافع پیش بینی شده در این توافقنامه بهرمند نشد، اما در عین حال به تلاشی مضاعف برای ساختن آینده‌ای سرشار از امید و سربلندی برای مردم خود ادامه داد.

ارشدترین دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل افزود: در نتیجه این تلاش‌های خستگی ناپذیر، براساس گزارش سال ۲۰۲۰ توسعه پایدار، ایران توانسته بین ۱۶۶ کشور، رتبه ۵۹ را به لحاظ شاخص‌های توسعه‌ای کسب کند و این نشان دهنده‌ی دستاورد‌های عظیم ایران علیرغم همه‌ی محدودیت‌ها و فشارهاست.

وی اضافه کرد: برای مثال، در حوزه‌های مربوط به آموزش، محو بی‌سوادی و نیز مشارکت زنان در عرصه‌های مختلف جامعه، ایران تقریبا به اهداف تعیین‌شده دست یافته است. ضمن اینکه برغم تحریم‌های ظالمانه، جمهوری اسلامی ایران همچنین توانسته به پیشرفت‌های شگفت آوری در ابعاد مختلف علم و فناوری ازجمله در حوزه‌های فناوری زیستی و سلول‌های بنیادی دست پیدا کند و افتخار دارم اعلام کنم که ایران باوجود همه‌ی محدودیت‌ها توانست در زمره معدود کشور‌های تولید کننده‌ی واکسن کرونا قرار گیرد.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل ادامه داد: در رابطه با کاهش تاثیر تغییرات اقلیمی، تحریم‌های یکجانبه نامشروع و شرایط ناشی از آن موجب شده دسترسی ایران به ابزار اجرایی کنوانسیون تغییرات آب و هوایی بسیار محدود شود، اما با وجود همه این موانع، ایران توانسته در پیشبرد راهبرد اقتصاد کم کربن خود گام‌های مهمی بردارد.
وی افزود: در حوزه بلایای طبیعی، ایران متعهد به ایفای نقش مهم خود بوده و سهم قابل توجهی در کمک به کشور‌های آسیب پذیر دارد. در این خصوص، ایران میزبان مرکز مدیریت اطلاعات مدیریت بلایا برای آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) است.

تخت روانچی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به معضل طوفان‌های گرد و غبار و ریزگردها، آن را یکی از چالش‌های چندلایه‌ای دانست که ایران و بسیاری از کشور‌های منطقه‌ی غرب آسیا با آن دست به گریبان هستند.
وی در این رابطه گفت: متاسفانه، ایران در قسمت‌هایی از مناطق کشور و به ویژه در بخش اعظم فصل‌های خشک سال، با شدیدترین وضعیت ریزگرد‌ها روبروست و در این رابطه، طرح ملی جامعی برای مقابله با چنین وضعیتی تدوین شده و درحال اجراست و همکاری با سایر کشور‌های منطقه با هدف هم افزایی تلاش‌ها در کاهش اثرات سوء این پدیده، در دستور کار قرار دارد.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، در پایان به گام‌های اساسی ایران در حوزه‌ی انرژی‌های پایدار و سرمایه گذاری‌های قابل توجه انجام شده در کشور برای ایجاد و تقویت زیرساخت‌های مربوطه علیرغم تحریم‌های ظالمانه اشاره نمود و هدف این تلاش‌ها را فراهم کردن دسترسی عموم مردم ایران به شکل برابر، مقرون به صرفه، کافی و پایدار به منابع انرژی عنوان داشت.

وی تصریح کرد در نتیجه تلاش‌های انجام شده، میانگین دسترسی مردم به برق، ۹۹.۸ و گاز طبیعی ۹۵ درصد می‌باشد که شاهدی بر دستیابی به بالاترین میزان دسترسی به انرژی برای عموم، در ایران است.

بیشتر بخوانید: تخت‌روانچی: همه نیرو‌های خارجی ناخوانده باید سوریه را ترک کنند

انتهای پیام/

برچسب ها: تخت روانچی آمریکا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تخت روانچی آمریکا سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل اقدامات یکجانبه قهرآمیز محدودیت ها تخت روانچی تلاش ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۵۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»

در سال‌های اخیر و پس از پایان ظرفیت پروژه جنگ اقتصادی در فضای واقعیت اقتصاد ایران، آمریکایی‌ها به دنبال تشدید اثرات تحریم در فضای ذهنی اقتصاد یا به تعبیری «فرا اقتصاد ایران» بوده‌اند.

به گزارش ایسنا، محمد اسکندری، کارشناس رسانه در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی طی یک دهه گذشته با یک نگاه راهبردی تلاش داشته‌اند تا حمایت از تولید داخل و رونق اقتصادی را به «گفتمان غالب» کشور تبدیل کنند. در راستای دستیابی به این هدف که تحقق آن می‌تواند «قدرت ملی» را دستخوش یک تحول شگرف کند عمدتاً - و البته بدرستی - راهکارهای اقتصادی مورد توجه بوده است. با این حال به نظر می‌رسد که یکی از ابعاد مغفول در زمینه دستیابی به هدف مهم «جهش تولید» آن هم در چهارچوب بهره‌گیری از مشارکت مردم، «بر ساختن سیمای اقتصاد ایران» است.

واقعیت آن است که کشور ما طی چهار دهه گذشته تحت فشارهای اقتصادی رقبا و دشمنان خود قرار داشته است، با این حال در یک دهه گذشته عملاً ما درگیر یک «جنگ تمام عیار اقتصادی» بوده‌ایم. هدف اصلی این جنگ، فروپاشی اقتصاد ایران و به تبع آن افزایش فشارهای مردمی به حاکمیت و در نهایت تسلیم شدن نظام در برابر زیاده‌خواهی‌های دشمن است. فراموش نمی‌کنیم که وزیر خارجه وقت آمریکا پیشتر به صراحت گفته بود: «ایران اگر می‌خواهد مردمش غذا بخورند باید به حرف آمریکا گوش کند!»

با این حال به نظر می‌رسد جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران دو رکن اساسی دارد؛ رکنی در واقعیت اقتصاد ایران و رکنی در تصویر اقتصاد ایران. در عرصه واقعیت اقتصاد ایران باید گفت آمریکایی‌ها تقریباً تمامی تیرهای در چنته خود را به سمت اقتصاد ایران پرتاب کرده‌اند و اگر جرمی هم باقی مانده است که در این جنگ نامشروع مرتکب نشده‌اند به این دلیل است که توانایی ارتکاب آن را ندارند. به اذعان خود آمریکایی‌ها ایران اکنون در عرصه صنایع دفاعی، هسته‌ای، انرژی، بانکی، کشتیرانی، تجارت بین‌المللی، بیمه، فلزات، معادن و حتی تبادل‌های علمی و... تحریم است و تقریباً آنها هدفی برای تحریم در ایران باقی نگذاشته‌اند. اما با وجود تمام این تحریم‌ها، هدف اصلی تحریم که فروپاشی اقتصاد ایران بوده محقق نشده است. البته این سیل تحریم برای کشور هزینه‌ها و فرصت‌هایی با خود به همراه آورده است.

اما در سال‌های اخیر و پس از پایان ظرفیت پروژه جنگ اقتصادی در فضای واقعیت اقتصاد ایران، آمریکایی‌ها به دنبال تشدید اثرات تحریم در فضای ذهنی اقتصاد یا به تعبیری «فرا اقتصاد ایران» بوده‌اند. متأسفانه یکی از پاس‌ گل‌های دولت قبلی به دشمن نیز شرطی‌سازی اقتصاد ایران نسبت به لبخند و تلخند دشمن بود؛ خطایی راهبردی که اثرات و پیامدهای شومی همچون سقوط ۱۰ برابری ارزش پول ملی در دهه ۹۰ را در پی داشت.
کارشناسان حوزه اقتصادی براین باورند که اقتصاد به عنوان معادله بین طرف عرضه و تقاضا می‌تواند تحت تأثیر مؤلفه‌های ذهنی، شناختی و ادراکی در سطوح فردی و جمعی باشد. ساده‌ترین مثال اثر تصویر اقتصاد بر واقعیت اقتصاد را می‌توان در مفهوم «تورم انتظاری و انتظارات تورمی» دانست. بر اساس این مفهوم درک و استنباط کنشگران اقتصادی از معادلات اقتصادی آینده - که می‌تواند صحیح یا ناصحیح باشد - بر معادلات واقعی اقتصاد در زمان حال و آینده اثرگذار خواهد بود.

در شرایط کنونی نیز ما شاهد یک شکاف بین واقعیت‌های اقتصاد ایران و تصویر آن و آینده اقتصاد ایران هستیم. آمارهای مراجع رسمی کشور می‌گوید دولت در سال ۱۴۰۲ توانسته است نرخ رشد نقدینگی را از ۳۳.۱ درصد در فروردین به ۲۴.۳ درصد در اسفندماه، تورم تولیدکننده را از ۴۴.۷ درصد به ۲۴.۵ درصد و تورم نقطه به نقطه مصرف کننده را از ۵۵.۵ درصد به ۳۲.۳ درصد کاهش دهد. در سال ۱۴۰۲، بر اساس برآورد بانک مرکزی، تراز تجاری برابر ۲۰.۵ میلیارد دلار مثبت بوده است. همچنین نرخ رشد اقتصاد برای سال۱۴۰۲ بیش از ۶ درصد بوده است. طبق گزارش‌های بین‌المللی، در سال گذشته میلادی، ایران بالاترین نرخ رشد اقتصادی را در منطقه داشته است. همچنین در سال ۱۴۰۲، معادل ۶۹ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، مواد اولیه و تجهیزات سرمایه‌ای با نرخ مصوب بموقع تأمین شده است که ۳۰ درصد بیشتر از متوسط آن طی۴ سال قبل بوده است. بخش عمده این ارزها به کالاهای سرمایه‌ای و مواد اولیه کارخانجات تولیدی اختصاص یافته است.

با این حال شاید برای بخش عمده‌ای از نخبگان و مردم تصویر شرایط اقتصادی کشور چه در سال ۱۴۰۲ و چه سال‌جاری نه بر اساس آمارهای رسمی بلکه بر اساس ادراک برساخته در فضای رسانه‌ای باشد و این احساس که با ریل‌گذاری جدید قطار پیشرفت حرکت خود را آرام آرام آغاز کرده است ایجاد نشده باشد؛ فضای رسانه‌ای که بخش عمده‌ای از آن مملو از «داده‌های تسلیح‌شده» از سوی دشمن در راستای ناامن‌سازی فضای اقتصادی و پمپاژ یأس و ناامیدی است.

البته پر واضح است که گزاره فوق به معنای گل و بلبل نشان‌دادن شرایط اقتصادی کشور یا اینکه تمام سیاست‌های اقتصادی دولت به موفقیت رسیده است، نیست. به تعبیر دقیق یکی از مسئولان دولتی «آواربرداری از یک خرابی ۱۰ ساله کار آسانی نیست و زمان‌بر است» اما باید در کنار بهبود تدریجی شاخص‌های اقتصاد واقعی ایران برای ترمیم تصویر اقتصاد ایران نیز چاره‌اندیشی کرد.

این موضوع جزو تذکرات اخیر رهبر معظم انقلاب به مسئولان نظام نیز بود؛ آنجایی که ایشان فرمودند: «انتظار مردم آن است که تصمیم‌ها و اقدام‌هایی که مسئولین کشور در مسائل اقتصادی انجام می‌دهند، در زندگی آنها اثر محسوس و ملموس داشته باشد؛ این انتظار مردم است. کاری کنیم که این انتظار برآورده بشود؛ انتظار بجایی هم هست.»

در خصوص اینکه تصویر اقتصاد ایران به عنوان پایه اصلی ادراک و احساس مردم از فضای اقتصادی چگونه باید سامان یابد گفتنی‌های بسیاری وجود دارد اما خلاصه اینکه در دو بعد سلبی و ایجابی، به صورت متمرکز و با وحدت فرماندهی باید روایت‌های صحیح را تحکیم و روایت‌های ناصحیح را متزلزل کرد. آنچه که راقم این سطور تلاش داشت در این مجال کوتاه بر آن تأکید کند آن بود که تصویر اقتصاد ایران می‌تواند الزاماً مطابق با واقعیت‌های اقتصاد ایران نباشد و در مسیر جهش تولید می‌بایست این تصویر را به دور از پارازیت‌های ارسالی دشمن و با استفاده از سیگنال‌های بومی، هنرمندانه و باورپذیر در جامعه ترمیم کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • امیدآفرینی در جامعه یکی از مهمترین دستاوردهای کارگران عزیز کشور است
  • امیدآفرینی در جامعه یکی از مهمترین دستاوردهای تلاش‌ها و تولیدات کارگران عزیز کشور است
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • عکس| مهمترین چالش استقلال در جدال تبریز
  • مهمترین چالش استقلال در جدال تبریز (عکس)
  • افزایش دوبرابری سهم اقتصاد دیجیتال در کشور با اجرای برنامه هفتم