Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن زنگنه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نهاد جهاد سازندگی که در سال های ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) ایجاد شد، تجربه ای موفق از نقش نهادهای انقلابی در حوزه توسعه بود و خدمات بسیاری به حوزه توسعه روستایی ارائه کرد.

وی اظهار کرد: متاسفانه وقتی جهاد سازندگی با وزارت کشاورزی ادغام شد، مدیریت امور روستاها دچار پراکندگی و تشتت شد و در حال حاضر دستگاه های زیادی در حوزه مدیریت روستاها مدعی هستند اما یک نهاد مستقل برای توسعه روستایی نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: اگر نهادهای موازی در بحث مدیریت روستاها حذف شوند و نهادی مثل جهاد سازندگی به شکل مستقل متولی بخش روستایی شود، بحث خدمت رسانی و مدیریت در روستاها تسهیل می شود.

نماینده تربت‌ حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در حال حاضر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم در بحث توسعه روستایی قانون خود را دارد که در صورت احیای جهاد سازندگی،  باید تعاملش با بنیاد مسکن مشخص شود.

زنگنه گفت: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری هم با ملی کردن بسیاری از زمین های روستایی امکان توسعه و رشد را از روستاها گرفته است که باید رابطه جهاد سازندگی در صورت احیای دوباره با اداره منابع طبیعی هم معلوم شود.

این نماینده مجلس ادامه داد: هرچند در ۴۰ سال گذشته در حوزه راه، آب و جاده های روستایی پیشرفت چشمگیری داشته ایم، اما میزان رشد جمعیت در روستاها منحنی نزولی را طی کرده و شاهد کاهش جمعیت در روستاها و افزایش شهرنشینی بوده ایم.

زنگنه گفت: تاکید رییس جمهوری محترم بر احیای دوباره جهاد سازندگی،  به منظور ایجاد نهادی است که بااستفاده از ظرفیت های مردمی در کنار ظرفیت های دولت، مقوله توسعه و رشد روستاها و تثبیت جمعیت روستایی را به عنوان متولی اصلی دنبال کند.

وی توضیح داد: اگرچه باید توجه داشت که شرایط امروز ما با اوایل انقلاب متفاوت است و اگر تصمیمی در حوزه ایجاد جهاد سازندگی اتخاذ می شود باید ناظر بر شرایط فعلی باشد،  چون امروز نوع مشکلات روستاها با مشکلات ابتدای انقلاب متفاوت است.

وی اظهار کرد: در ابتدای انقلاب بیشتر مشکل روستاها مسائل عمرانی مثل نبود خانه بهداشت، حمام، جاده و آب و برق بود، اما عمده نیاز امروز روستاها تقویت زیرساخت های ارتباطی و اقتصاد روستا است و فعالیت شبکه های دلالی و واسطه گری موجب شده که کمترین نفع به کشاورزان برسد و این عوامل بخشی خارج از روستاست و اگر نظام توزیع اصلاح شود و محصول کشاورز به قیمت واقعی خریداری شود، آن وقت کشاورز در روستا می ماند.

نماینده تربت‌ حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از سوی دیگر با توجه به ارتقای سواد روستاییان و گسترش شبکه های اطلاع رسانی، امروز انتظارات مردم روستا با اوایل انقلاب متفاوت است و دیگر بین نیازها و انتظارات جوان روستایی و شهری فرق چندانی نیست.

زنگنه گفت: نیروی انسانی که در ابتدای انقلاب در جهاد سازندگی خدمت می کرد بدون هیچ انتظار و چشمداشتی از مدیر تا کارمند در کنار هم کار می کردند و دولت باید در احیای جهاد سازندگی به بحث نوع مشکلات جدید و نگاه مردم توجه کرده و نیروهایی را به کار گیرد که مثل نیروهایی که در ابتدای انقلاب در جهاد سازندگی فعالیت می کردند، جهادی و مخلص باشند.

وی افزود: امیدواریم با احیای دوباره جهاد سازندگی به عنوان متولی اصلی حوزه روستایی و حذف نهادهای موازی، بحث توسعه روستایی و تثبیت جمعیت در روستاها تقویت شود.

به گزارش ایرنا، تدوین سازوکار و ساختارهای احیای ماموریت‌های جهاد سازندگی با محوریت مردم در ۲۰ روز، ماموریت جدیدی است که رییس جمهوری به معاون اول خود داده است. ماموریتی که محور آن در دولت سیزدهم جدید و بی‌مقدمه نیست، اما نشان از عزم آیت‌الله رییسی و دولتمردانش برای تحقق این امر دارد.

رییس جمهوری ۹ مهرماه در دیدار نخبگان، علما، خانواده شهدا و ایثارگران و جمعی از اقشار مختلف مردم کهگیلویه و بویراحمد به این موضوع اشاره کرده بود. وزیر جهاد کشاورزی نیز شهریورماه از تهیه لایحه احیای جهاد سازندگی خبر داده بود، این موضوع با دستور رییس جمهوری به معاون اول وی وارد فاز عملیاتی شده است. بازه زمانی تعیین شده بیست روزه هم نشان از آن دارد که برای دولت سیزدهم موضوع احیای جهاد سازندگی یک موضوع کلیدی و اولویت‌دار است.

شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌ حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب‌ غربی مشهد قرار دارد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی مجلس شورای اسلامی تربت حیدریه توسعه روستایی محسن زنگنه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی مجلس شورای اسلامی تربت حیدریه وزارت جهاد کشاورزی مجلس شورای اسلامی تربت حیدریه توسعه روستایی محسن زنگنه احیای جهاد سازندگی توسعه روستایی ابتدای انقلاب رییس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۶۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ روستا در فریدن و نائین از آب شرب پایدار بهره‌مند می‌شوند

حسین اکبریان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در قالب طرح ملی جهاد آبرسانی و در راستای محرومیت زدایی از روستاها، تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری، ۱۵ روستا در شهرستان‌های نائین و فریدن از آبرسانی پایدار بهره مند می‌شوند.

وی افزود: در جلسه ویدئو کنفرانس با مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور مقرر شد که بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته تا پایان سال جاری ۵۱ روستا با جمعیت بالغ بر ۱۳ هزار نفر، شامل ۴۳۰۰ خانوار به آب پایدار سالم و بهداشتی دست یابند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در خصوص برنامه زمان بندی تکمیل آبرسانی به روستاها، خاطرنشان کرد: در حال حاضر عملیات اجرایی آبرسانی به ۹ روستا تکمیل شده و ۶ روستای دیگر نیز نیز تاقبل از پایان اردیبهشت ماه سال جاری از آبرسانی پایدار بهره مند می‌شوند.

اکبریان با بیان اینکه در سال گذشته نیز ۴۲ روستای شهرستان نائین از طریق طرح جهاد آبرسانی به آب پایدار دست یافتند، افزود: حذف آبرسانی سیار و محرومیت زدایی از روستاها یکی از اولویت‌های شرکت‌های آبفا بر مبنای جهاد خدمت رسانی است.

کد خبر 6091111

دیگر خبرها

  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست
  • نقش سنگرسازان بی سنگر در تاریخ انقلاب ماندگار است
  • پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم
  • روستاها آغازگر جهش تولید با مشارکت مردم هستند
  • ۱۵ روستا در فریدن و نائین از آب شرب پایدار بهره‌مند می‌شوند
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • نماینده مجلس: طرح هادی از تخلف ساخت وساز در روستاهای البرز می کاهد
  • شوراها از نگاه بخشی و کوتاه مدت پرهیز کنند
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است