Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@18:11:18 GMT

تولید دمنوش گیاهی حاوی باکتری

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۷۱۵۸

تولید دمنوش گیاهی حاوی باکتری

پژوهشگران علوم و صنایع غذایی در یک مطالعه امکان تولید یک دمنوش سین‌بیوتیک حاوی کاسنی، سیب‌زمینی ترشی، سیر و یک نوع باکتری پروبیوتیک را بررسی کردند.

به گزارش ایسنا، امروزه گرایش زیادی به مصرف موادغذایی فراسودمند؛ یعنی غذاهای دارای ارزش دارویی و تغذیه‌ای ویژه به وجود آمده است. 

از جمله ‌مهم‌ترین موادغذایی فراسودمند، می‌توان به غذاهای حاوی میکروارگانیسم‌های «پروبیوتیک» اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروبیوتیک‌ها؛ موجودات ریز زنده‌ای هستند که با حفظ یا بهبود تعادل میکروبی روده می‌توانند اثرات سلامت‌بخشی برای میزبان خود به همراه داشته باشند. باکتری‌های لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم از مهم‌ترین گونه‌های باکتریایی مورد استفاده در محصولات پروبیوتیک هستند.

به طور کلی غذاهای فراسودمند باید حاوی دو دسته مواد شامل مواد مغذی پایه و مواد فعال از نظر فیزیولوژیکی باشند. این دسته دوم،  برای فراسودمند کردن غذا استفاده می‌شود و می‌تواند به اشکال مختلفی مانند نشاسته، ویتامین، میکروب‌های زنده و... باشد.

برای افزایش میزان زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها در مواد غذایی، از ترکیبات «پری‌بیوتیک» استفاده می‌شود و به آن دسته از موادغذایی که به طور همزمان دارای پروبیوتیک‌های زنده و ترکیبات پری‌بیوتیک هستند، «سین‌بیوتیک» گفته می‌شود.

یکی از ترکیبات طبیعی پری‌بیوتیک مهم «اینولین» نام دارد که می‌توان آن را از برخی گیاهان استخراج کرد. مهم‌ترین منبع استخراج صنعتی پری‌بیوتیک اینولین گیاهان کاسنی، سیب زمینی ترشی و سیر است. به همین دلیل پژوهشگران علوم و صنایع غذایی با انجام یک مطالعه به بررسی امکان تهیه یک دمنوش سین‌بیوتیک حاوی این گیاهان پرداختند.

برای تهیه این دمنوش‌ها از درصدهای متفاوتی از کاسنی، سیب‌زمینی ترشی و سیر استفاده و سپس باکتری «لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس» ۱۰ درصد به آن‌ها اضافه شد. همچنین از گیاهان زیره سیاه، بابونه، دارچین، رازیانه، نعنا و شیرین بیان نیز در این دمنوش استفاده شد.

دمنوش‌های تولید شده از نظر کدورت، pH، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، میزان باکتری‌ها، طعم و... ارزیابی شدند.

همچنین در این مطالعه میزان بریکس این نوشیدنی‌ها نیز محاسبه شد. درجه بریکس؛ نشان‌دهنده درصد وزن مواد جامد موجود در یک محلول به وزن کل محلول است و هرچه درصد بریکس بیشتر باشد، غلظت مواد جامد در آن محلول بیشتر است.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد که با کاهش میزان کاسنی، میزان بریکس و فعالیت باکتری‌های پروبیوتیک افزایش می‌یابد؛ در حالی که با کاهش میزان سیب‌زمینی ترشی و سیر، میزان بریکس و فعالیت باکتری‌های پروبیوتیک کاهش داشت. همچنین میزان کاسنی، سیر و سیب‌زمینی ترشی بر ویژگی‌های حسی مانند طعم، رنگ و بوی دمنوش‌ها تاثیر نداشتند.

یافته‌های به دست آمده از این مطالعه نشان داد که دمنوش حاوی ۲۰ درصد کاسنی، یک درصد سیر و ۲۰ درصد سیب‌زمینی ترشی دارای بهترین ویژگی‌های شیمیایی، حسی و میکروبی است و می‌توان آن را به عنوان دمنوش گیاهی سین‌بیوتیک تولید کرد.

در انجام این تحقیق سمیه منظمی و افشین جعفرپور؛ پژوهشگران علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه پاییز سال جاری به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی امکان تولید دمنوش گیاهی سین بیوتیک بر پایه کاسنی، سیر و سیب‌زمینی ترشی توسط باکتری های پروبیوتیک» در مجله علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دمنوش سین بیوتیک پروبیوتیک سیب زمینی ترشی صنایع غذایی پری بیوتیک سین بیوتیک باکتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۷۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • دمنوش‌هایی برای آرامش اعصاب
  • دمنوش هایی برای آرامش اعصاب
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری