Web Analytics Made Easy - Statcounter

روح الله منوچهری شنبه در سمینار مجازی تجربه‌های نوین ترویج کتاب و کتابخوانی در روستاها و عشایر ایران اظهار کرد:‌در کتابخانه های روستایی شرایط مناسبی برای حضور افراد در سنین مختلف و آموزش این افراد با برگزاری کارگاه های آموزشی به منظور پرکردن اوقات فراغت و بهتر شدن شرایط زندگی و کسب و کار روستاییان فراهم شده است که این اقدام به توسعه روستا منجر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس ادامه داد: در نهاد کتابخانه های عمومی توجه ویژه ای به حوزه کتابخانه‌های روستایی شده و می‌توان گفت تقریبا یک چهارم کتابخانه های عمومی کشور کتابخانه های روستایی هستند اما با توجه به پراکندگی زیاد روستاها و متمرکز نبودن جمعیت روستاها نیاز بیشتری به اینگونه کتابخانه ها داریم تا بتوانیم درصد بیشتری از جمعیت روستاییان را تحت پوشش قرار بدهیم.

منوچهری مشخص نبودن اعتبارات لازم و منابع مالی مورد نیاز برای کتابخانه های روستایی و عشایری در قانون را از مهمترین مشکلات کتابخانه های روستایی دانست و گفت:فعالیت‌های قابل قبولی در کتابخانه های روستایی و عشایری انجام شده است و امیدواریم با اصلاح قانون، وضعیت به گونه ای پیش برود که روستاییان و عشایران هم مانند جوامع شهری دسترسی عادلانه به امکانات کتابخانه ها داشته باشند و بتوانیم با توسعه کتابخانه های روستایی و ترویج فرهنگ کتابخوانی به توسعه روستا و عشایر کمک کنیم.

وی با اشاره به اینکه از  سال ۱۳۹۳ مقرر شد که روز ۱۵ مهرماه به عنوان روز ملی روستاها و عشایر در تقویم رسمی کشور نامگذاری شود، گفت:در کشور ما سه نوع زندگی به صورت شهرنشینی، روستایی و عشایری در جریان است. هرچند که در حال حاضر زندگی شهرنشینی رواج بیشتری دارد و جمعیت روستایی تنها ۲۶درصد از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است و عشایران نیز با جمعیتی نزدیک به یک میلیون و دویست هزار نفر هستند اما هنوز هم خصوصیات و ویژگی های جوامع روستایی و عشایری در سرنوشت کشور ما اثرگذار است.

منوچهری افزود: روستاییان نقش مهمی در تأمین زنجیره مواد غذایی و تأمین مایحتاج عمومی مردم ایفا می‌کنند و می توان گفت مولد بودن این قشر در زمینه تولید محصولات استراتژیک از مهمترین خصوصیات روستانشینان و عشایران است.

وی با اشاره به اینکه جایگاهی که روستاییان و عشایر در زمینه تولید محصولات استراتژیک جایگاه رفیعی است گفت: در حوزه فرهنگ هم روستاییان هم به دلیل حفظ رسوم و آداب کهن ایران و هم از نظر تداوم بخشیدن به فرهنگ اصیل ایرانی از جایگاه مطلوبی برخوردار هستند.

این مقام مسئول گفت: در ۱۲۰ سال گذشته قریب به هشتاددرصد از جمعیت کشور را روستاییان به خود اختصاص داده بودند اما این جمعیت در حال حاضر کمتر شده و به یک چهارم جمعیت کشور رسیده است. لذا لازم است که توجه ویژه ای به توسعه فرهنگ و عمران در روستاها شود تا این قشر مولد که در همه زمینه ها از جایگاه مطلوبی برخوردار هستند، از وضعیت بهتری بهره ببرند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس بیان کرد: دستگاه های مختلف برنامه های متعددی را برای توسعه روستاها به صورت جداگانه برگزار می کنند و با وجود اینکه در سال ۸۴ مقرر شد برنامه نظام مندی برای روستاییان تنظیم شود و از چندباره کاری ها و دوباره کاری ها جلوگیری شود تاکنون شاهد تحقق این امر نبوده ایم‌ و هنوز هم ضعف ها و ایرادهایی در حوزه توسعه روستایی وجود دارد.

وی اضافه کرد: در اکثر کشورهای دنیا وضعیت و تاریخچه کتابخانه های روستایی تاریخچه قوی و بزرگی نیست و برنامه های مربوط به این حوزه به صورت مستمر دنبال نمی‌شود.

منوچهری به تاریخچه کتابخانه های روستایی در  ایران اشاره کرد و بیان داشت: در کشور ما در دهه بیست فعالیت‌هایی در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی انجام شد. در دهه چهل نیز اقداماتی برای ترویج کتابخوانی به ویژه در روستاها و در بین عشایر صورت گرفت.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۴۵ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شکل گرفت و همچنین در این دهه کتابخانه های روستایی و کتابخانه های سیار بین عشایر راه‌اندازی شد.

منوچهری اضافه کرد:با پیروزی انقلاب اسلامی از سال ۵۸ تا ۶۲ قریب به ۱۴۰۰ کتابخانه روستایی توسط جهاد سازندگی ایجاد شد اما این اقدامات به دلیل بحث مسایل جنگ و دیگر مشکلات حاکم بر کشور متوقف شد و این رویه تا سال ۱۳۷۵ که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جهاد سازندگی تصمیم گرفتند کتابخانه های روستایی را سروسامان دهند، ادامه داشت.

این مقام مسئول ابراز کرد:خوشبختانه در دولت سیزدهم توجه ویژه ای به عشایر و روستانشینان شده و امیدواریم این توجه ها مستمر باشد و شاهد توسعه کشور از طریق توجه به روستاییان و عشایر باشیم.

برچسب‌ها توسعه روستایی شیراز کتاب کتابخوانی فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توسعه روستایی شیراز کتاب توسعه روستایی شیراز کتاب کتابخوانی فارس کتابخانه های روستایی کتابخانه های عمومی روستایی و عشایری کتابخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۰۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد؛ مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی گفت: با هدف تحقق عدالت فرهنگی و دسترسی به کتاب و کتابخانه،کتابخانه عمومی "شهدای بیوران" در روستای بیوران شهرستان سردشت افتتاح می‌شود.

خدیجه معصومی، با بیان اینکه ساختمان کتابخانه با زیربنای ۱۹۰ مترمربع در دو طبقه، توسط دهیاری روستای بیوران به اداره کل کتابخانه‌های عمومی واگذار شده و دارای بخشهای مخزن و امانت، کودک، نشریات و سالن مطالعه است،افزود: این کتابخانه روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه، با حضور مسئولان استانی و شهرستانی افتتاح خواهد شد.

معصومی گفت: روستای بیوران با یکهزار و ۴۰۰ نفر جمعیت از توابع بخش مرکزی شهرستان سردشت است و این کتابخانه به عنوان پایگاه فرهنگی اجتماعی به هشت روستای اطراف نیز خدمت رسانی فرهنگی خواهد داشت.

 

 

دیگر خبرها

  • جشنواره روستایی و عشایری در استان قزوین برگزار می‌شود
  • شوراهای اسلامی نماد خرد جمعی و وحدت هستند
  • افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی در استان اردبیل
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی
  • حق بیمه بیش از ۴ هزار مددجوی کمیته امداد ماهانه پرداخت می‌شود
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است