Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@07:06:43 GMT

پنج علامت مشخص کمبود مواد مغذی

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۳۴۸۸۱

ظهور برخی علائم در بدن به‌وضوح از وجود مشکلات خاصی حکایت می‌کند.

به گزارش ایسنا، روزنامه جام جم نوشت: «موارد زیر از این علائم هستند که در صورت مشاهده هر یک از آنها باید با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت و در صورت نیاز مکمل مصرف کنید.

سردرد یا گرفتگی عضلات: کمبود منیزیم

منیزیم یک ماده مغذی کلیدی برای سیستم عصبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمبود پتاسیم، کلسیم یا منیزیم در رژیم‌ غذایی می‌تواند باعث گرفتگی عضلات پا شود. مصرف دیورتیک‌ها - داروهایی که اغلب برای فشار خون بالا تجویز می‌شوند - یکی از عواملی است که کمبود پتاسیم را به‌همراه دارد. سطوح مناسب منیزیم در بدن می‌تواند دفعات حملات میگرنی را در افرادی که دچار کمبود این ماده معدنی هستند، کاهش دهد.

آکنه: کمبود روی

یکی از دلایلی که متخصصان مراقبت از پوست استفاده از اکسید روی را برای بهبود آکنه پیشنهاد می‌کنند این است که نتایج چند مطالعه تحقیقاتی، ارتباط بالقوه بین سطوح پایین روی در بدن و بروز آکنه را نشان داده است. روی دارای اثرات ضد باکتریایی و ضد التهابی است و تولید چربی بدن را کاهش می‌دهد. تقریبا ۷۹ درصد از بیماران پس از مصرف مکمل‌های روی شاهد ۸۰ تا ۱۰۰ درصد بهبود آکنه بودند.

مو و ناخن خشک/ شکننده: کمبود بیوتین

علائم کمبود بیوتین یا ویتامین B7 شامل مواردی مثل ریزش‌ مو، خشک و پوسته‌پوسته‌شدن پوست، ترک‌خوردن گوشه‌های دهان، زبان متورم و دردناک که رنگ سرخابی دارد (گلوسیت) و خشکی چشم است.

کم‌پشت‌شدن موها: کمبود آهن

آهن به طرز عجیبی در کم‌پشت‌شدن و ریزش مو نقش دارد. دریافت مقادیر مناسب این ماده‌ مغذی می‌تواند رشد و پرپشت‌شدن موها را به‌همراه داشته باشد.

میلیا یا برآمدگی‌های سفید کوچک روی پوست: کمبود اسیدهای‌چرب

برآمدگی‌های سفید کوچکی که اغلب روی پوست قسمت‌هایی مانند پشت بازوها، بینی یا گونه‌ها ایجاد می‌شود اغلب در اثر یک اختلال پوستی به نام کراتوز پیلاریس بروز می‌کند. این بیماری از تجمع کراتین - یک پروتئین سفت که از پوست در برابر مواد مضر و عفونت محافظت می‌کند - ناشی می‌شود. کراتین یک پلاک پوسته‌پوسته تشکیل می‌دهد که بازشدن فولیکول مو را مسدود می‌کند. تشکیل تعداد زیادی از این پلاک‌ها ایجاد این دانه‌های پوستی را به‌همراه دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رژيم غذايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۴۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟

تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که به طور طبیعی در بعضی از مواد غذایی وجود دارد و به منظور جلوگیری از بروز عوارض ناشی از کمبود منیزیم باید روزانه به مقدار لازم از آن استفاده کنید، مردها روزانه به ۴۲۰ میلی‌گرم منیزیم و زن‌ها به ۳۲۰ میلی‌گرم از آن نیاز دارند؛ تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

مصرف منیزیم هنگام صبح

مصرف منیزیم هنگام صبح می‌تواند انرژی را افزایش دهد و به بهبود خلق‌وخو کمک کند؛ منیزیم نقش مهمی در متابولیسم انرژی ایفا می‌کند، باعث بهبود فرایند تبدیل غذا به انرژی می‌‏شود و از عملکرد آنزیم‌های دخیل در تولید انرژی اولیه بدن پشتیبانی می‌کند؛ مصرف منیزیم در ابتدای روز به افزایش هوشیاری و تمرکز در طول روز کمک می‌کند.

مصرف منیزیم قبل از ورزش

مصرف منیزیم قبل از ورزش می‌تواند به بهبود عملکرد عضلات کمک کند، این ماده معدنی نقش مهمی در انقباض و آرامش عضلات برعهده دارد و برای حفظ عملکرد مناسب ماهیچه‌ها در طول ورزش ضروری است؛ علاوه بر این، منیزیم به تنظیم تعادل الکترولیت‌ها کمک می‌کند که برای هیدراتاسیون و عملکرد ماهیچه‌ها بسیار مهم است؛ مصرف منیزیم قبل از ورزش، از طریق مواد غذایی یا مکمل‌ها، ممکن است به جلوگیری از گرفتگی عضلات و کاهش خستگی کمک کند.

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی می‌تواند جذب و استفاده از آن توسط بدن را افزایش دهد، جذب منیزیم در روده کوچک اتفاق می‌افتد؛ مصرف مواد غذایی یا مکمل‌های غنی از منیزیم همراه با وعده‌های غذایی، به ویژه غذاهای حاوی پروتئین و چربی‌های سالم، ممکن است به بهبود جذب آن کمک کند؛ بنابراین توصیه شده است بعضی از مواد غذایی سرشار از منیزیم مانند سبزیجات برگ‌دار، آجیل، دانه‌ها و غلات کامل را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

مصرف منیزیم هنگام خواب

مصرف منیزیم قبل از خواب ممکن است باعث آرامش و بهبود کیفیت خواب شود، نتایج بررسی‌های انجام شده نیز نشان می‌دهد که منیزیم از چرخه طبیعی خواب و بیدار بدن پشتیبانی می‌کند؛ علاوه بر این، منیزیم به آرامش عضلات کمک می‌کند و با کاهش تنش عضلانی به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند، بنابراین می‌توان با مصرف منیزیم قبل از خواب به بهبود آرامش بدن و ذهن کمک کرد که منجر به افزایش کیفیت خواب می‌شود.

چه زمانی باید مصرف مکمل منیزیم را شروع کرد؟

مصرف منیزیم را بر اساس نیازهای بدن خود تنظیم کنید، در صورتی که علائمی مانند گرفتگی عضلات، خستگی یا دیگر علائم مربوط به کمبود منیزیم را تجربه کردید، مصرف منیزیم از طریق منابع غذایی یا مکمل‌ها را افزایش دهید؛ علاوه بر این، عواملی مانند استرس، فعالیت بدنی شدید و شرایط پزشکی ممکن است نیاز بدن به منیزیم را افزایش دهد.

کدام مواد غذایی حاوی منیزیم است؟

مواد غذایی سرشار از منیزیم برای بسیاری از عملکردهای بدن از جمله عملکرد عضلانی و عصبی، تنظیم قند خون و سلامت استخوان ضروری است؛ سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کلم پیچ، آجیل و دانه‌هایی مانند بادام، بادام هندی و تخمه کدو تنبل، غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای و کینوا، حبوبات مانند لوبیا و عدس، ماهی‌های چرب مانند سالمون و شکلات تلخ سرشار از منیزیم هستند و مصرف آن‌ها به بهبود سلامت عمومی افراد کمک می‌کند.

کد خبر 748594

دیگر خبرها

  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • خسته هستید؟ این غذاها را بخورید
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند
  • همه چیز درباره روغن جادویی سی بی دی
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • با مصرف این میوه جوان شوید