Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران می‌گویند این تفاوت میان افراد از لحاظ علاقه یا تنفر از فیلم‌های ترسناک به ساختار ژنتیکی آنها باز می‌گردد.

هنگامی که به هر علتی حتی دیدن صحنه‌های تخیلی در یک فیلم ترسناک خودتان را جمع می‌کنید، در واقع یک واکنش طبیعی در بدن شما رخ می‌دهد: هورمون و واسطه عصبی  به نام اپی‌نفرین یا آدرنالین به درون خون شما ترشج می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هورمون باعث می‌شود دستگاه عصبی سمپاتیک کنترل را به عهده بگیرد و به اصطلاح احساس «ستیز یا گریز» را را در فرد ایجاد کند تا بدن خود را آماده مقابله با تهدید احتمالی کند. در این وضعیت ممکن است علائم جسمی مانند نفس کشیدن تند یا دچار شدن به تپش قلب و افزایش سرعت ضربان آن به وجود آید که در واقع هدف اصلی آن این است که در وضعیت تهدیدهای واقعی شما توانایی بیشتری برای ستیز یا گریز پیدا کنید.

اما دلیل اصلی اینکه شما واکنش بیشتری نسبت به دیگران به موقعیت‌های ترسناک نشان می‌دهید، به میزان یک هورمون و واسطه عصبی دیگر به نام اکسی‌توسین نیز بستگی دارد که از بخشی از مغز به نام هیپوتالاموس ترشج می‌شود و کار آن آرام کردن شما است. میزان‌های بالاتر این هورمون باعث می‌شود، شما کمتر بترسید و میزان‌های کمتر آن به معنای آن است که شما به آسانی دچار ترس می‌شوید.

از طرف دیگر تفاوت زیادی میان افراد از لحاظ حساسیت گیرنده‌های اکسی‌توسین در بدن وجود دارد و برای همین است که یک میزان معین اکسی‌توسین می‌توان در  یک فرد اثری بیشتر و در فردی دیگر اثری کمتر ایجاد کند.

ژنی که گیرنده اکسی‌توسین را تنظیم می‌کند OXTR نام دارد و هر چه حساسیت این گیرنده کمتر باشد، احتمال دچار شدن شما به اضطراب، حملات پانیک (وحشت‌زدگی) و ترس بیشتر است.

دانشمندان می‌گویند بخشی از این ژن باعث می‌شود که برخی از افراد کمتر مضطرب باشند، کمتر بترسند و آستانه تحریک پایین‌تری در برابر عوامل ترسناک داشته باشند. به علت همین تفاوت‌ها است که برخی از افراد با اندک صدایی مثل صدای بسته شدن در از جا می‌پرند و در مقابل بعضی افراد در برابر موقعیت‌های ترسناک آرام باقی می‌مانند.

به جز اکسی‌توسین، هورمون‌های دیگری در بدن وجود دارند که مسئول سیخ شدن موهای کرکی روی پوست ساعد یا پشت گردن شما هنگام ترسیدن هستند. به طور کلی سه هورمون آدرنالین، نورآدرنالین و کورتیزول سه هورمون عمده به اصطلاح «استرس» هستند که در هماهنگی با هورمون آرام‌کننده «اکسی‌توسین» عمل می‌کنند.

به طور کلی باید تعادلی میان اثر این هورمون‌ها وجود داشته باشد.

برخی از افراد ژن‌هایی دارند که باعث می‌شود میزان کورتیزول آنها خیی بالا رود یا هنگامی که بالا رفت به آسانی پایین نیاید. در نتیجه، آنها نمی‌دانند چگونه پس از قرار گرفتن در یک موقعیت استرس‌زا چگونه به وضعیت طبیعی بازگردند.

در مقابل اکسی‌توسین و واسطه‌های عصبی دیگری مانندن سروتونین، گابا (GABA) و BNDF (هورمونی که هنگام ورزش از مغز ترشج می‌شود و به حافظه شما کمک می‌کند) به کاهش هورمون کورتیزول کمک می‌کنند.

گابا یا «گاما آمینوبوتیریک اسید» یک واسطه عصبی است که عمدتا در مغز ترشج می‌شود. این ماده شیمیایی به مغز می‌گوید که آرام باشد و فعالیت سلول‌های عصبی را کاهش می‌دهد. بررسی‌ها نشان می‌دهند که تفاوت‌ها در گیرنده‌های گابا در مغز نیز باعث تفاوت در میزان اضطراب، ترس و استرس می‌شوند. اگر بدن شما به اندازه کافی گابا تولید کند، آستانه ترسیدن شما بالاتر می‌رود.

یک عامل دیگر موثر در آستانه ترس در شما به موارد طبیعی در بدن مربوط می‌شود که اثری شبیه به کانابیس (ماده موثر موجود در حشیش و ماری‌جوانا) دارند. تولید این مواد شبه‌کانابیسی یا کانابینوئیدی در بدن نیز به آرام کردن پاسخ استرس در بدن کمک می‌کند.

آنزیمی به نام FAAH در بدن وظیفه تجزیه کردن این مواد شبه‌کانابیسی در بدن را به عهده دارد. هر چه میزان فعالیت این آنزیم در بدن شما کمتر باشد، با احتمال بیشتری ممکن است پس از ترسیدن و از جا پریدن زودتر به حالت عادی بازگردید. افرادی که میزان‌های بالاتر این آنزیم را دارند تا مدت بیشتری پس از ترسیدن در وضعیت دچار تنش باقی می‌مانند.

از طرف دیگر یک گروه از داروهای ضدافسردگی به نام «مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین» (SSRI) مانند سرترالین که میزان واسطه عصبی سروتونین را در مغز بالا می‌برند، ممکن است بوسیله روانپزشکان برای درمان اختلالات اضطرابی به کار روند.

ترس همچنین یک صفت وراثتی هم هست و ممکن است میزان حساسیت افراد نسبت به ان از والدین به کودکان به ارث برسد. بررسی‌ها نشان داده‌اند دوفلوهای همسان (که ساختار ژنتیکی مشابهی دارند) حتی هنگامی که جدا از هم در محیط‌های متفاوت بزرگ می‌شوند، فوبیاها یا ترس‌های غیرمنطقی مشابهی دارند.

منبع: وب‌ام‌دی

کد خبر 631181 برچسب‌ها استرس ژن - ژنتیک مغز بیماری ترس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استرس ژن ژنتیک مغز بیماری ترس باعث می شود اکسی توسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۵۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، علی کرمی فوق تخصص مهندسی ژنتیک در خصوص تأثیرات میکروپلاستیک‌ها در سلامتی انسان، بیان کرد: متأسفانه نتایج تحقیقات بیانگر وجود میکروپلاستیک‌ها در تمام بافت بدن انسان‌ها از جمله خون، کبد، کلیه، ادرار، دستگاه گوارش و از همه دردناک‌تر در جنین است و علاوه بر تأثیر در اختلالات هورمونی وارد یک عرصه بسیار خطرناکی همچون تغییر جنسیت، نازایی و تغییر هورمون‌ها شده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین میکروپلاستیک‌ها در بروز سرطان‌ها، سندروم‌های متابولیک و اختلال در حوزه میکروبیوم معده اثرگذارند که تأثیرات جبران ناپذیری بر دستگاه گوارش و اختلال در تمام نواحی بدن دارند.

کرمی گفت: به واسطه استفاده گسترده کشاورزان از پلاستیک این میکروپلاستیک‌ها به چرخه غذایی وارد شده و باید اقدامات مؤثری در این خصوص صورت گیرد که در صورت عدم به‌کارگیری اقدامات لازم نسل آینده با بحران‌های همچون نازایی و انواع سرطان‌ها رو به رو خواهند شد.

وی با اشاره به ظرفیت صدا و سیما در راستای اطلاع رسانی گسترده، بیان کرد: رسانه‌ها به عنوان مرجع فرهنگ سازی و اشاعه خبر توانایی اطلاع رسانی برای تمامی اقشار به خصوص کشاورزان و همگام سازی مردم را جهت کاهش یا حذف پلاستیک را دارند.

کرمی با اشاره به اقدام مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و چند نهاد دولتی و اقتصادی دیگر در خصوص کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی تصریح کرد: این حرکت خوب و تأثیرگذار است اما باید ادامه دار باشد و به لحاظ قانونی دارای پشتوانه باشد تا بتوان به هدف کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی نزدیک تر شد.

کد خبر 6094500

دیگر خبرها

  • ۲۰ فیلم ترسناک که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند
  • ببینید | لحظه ترسناک انفجار و آتش‌سوزی یک مغازه مقابل لنز دوربین مداربسته!
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • اخراج عالیشاه درست بود/ بازیکنان قصد عصبی کردن داور را داشتند
  • تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین
  • ده‌روسی: با لورکوزن بازی داریم، یک تیم خیلی ترسناک!
  • کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان