Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-01@14:18:35 GMT

زندگی میکروب‌ها با انسان از گهواره تا گور

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۳۶۰۹۴

زندگی میکروب‌ها با انسان از گهواره تا گور

آفتاب‌‌نیوز :

در همسایگی سلول‌هایی که بدن مارا تشکیل می‌دهند، تریلیون‌ها موجود میکروسکوپی دیگر نیز وجود دارد. این موجودات تنها شامل باکتری‌های مفیدی که در روده ما به هم غذا کمک می‌کنند، نمی‌شوند. باکتری‌ها روی پوست و درون دهان ما و وزن زندگی می‌کنند، همچنین این موجودات تنها شامل باکتری‌ها نمی‌شوند، ما با جمعیتی شامل ویروس ها، قارچ‌ها و همچنین آرکئه باکتری‌ها هم خانه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشکیل این کلنی (سلول‌های ما+ باکتری ها+ ویروس‌ها + قارچ ها) چه زمانی شروع می‌شود؟ بیشتر دانشمندان معتقدند که اولین باکتری‌ها هنگام تولد و قبل از اینکه جنین در یک محیط استریل رشد کند وارد بدن ما می‌شود، اما اخیرا برخی از مطالعات نشان داده است که آثاری از DNA باکتریایی درون جفت و مایع آمنیوم که اطراف جنین را گرفته است و همچنین در مکونیوم (اولین مدفوع نوزاد) وجود دارد.

آیا نتیجه این مطالعات می‌تواند شاهدی بر زندگی باکتری‌ها با ما قبل از تولد باشد؟ شاید، اما تعدادی از دانشمندان معتقدند این یافته‌ها می‌توانند به علت آلودگی‌ها (که در طول تحقیقات وجود دارد) باشد و مباحث در این خصوص همچنان ادامه دارد! پاسخ هرچه باشد، همه متفق القول هستند که اولین کلنی سازی عمده در هنگام و بلا فاصله بعد از تولد رخ می‌دهد. کودکانی که از طریق زایمان طبیعی به دنیا می‌آیند، هنگام عبور از مجرای زایمان (واژن) مقداری از باکتری‌های مادر خود را دریافت می‌کنند.

بعد از تولد، کودک تعداد بیشتری میکروب از طریق هوا اشیا و افرادی که در اطراف وی هستند کسب می‌کند و در طول رشد، عوامل زیادی شامل رژیم غذایی، دریافت یا عدم دریافت آنتی بیوتیک و دارو‌های دیگر. میران تعامل کودک با مردم آستن حیوان خانگی، محل زنگی و به طور بالقوه‌ای نحوه آرایش ژن‌ها بر نحوه قرارگیری میکروبیوتا موثر است. کودکانی که در محیط‌های روستایی با حیوانات و خاک زندگی می‌کنند، میزبان مجموعه‌های میکروبی متفاوتی از کودکانی هستند که در محیط‌های شهری بزرگ می‌شوند.

به نظر می‌رسد اگر کودکان در معرض طیف وسیعی از انواع میکروب‌ها قرار نگیرند. از شانس بیشتری برای پیشرفت بیماری‌های خود ایمنی و آلرژیک مانند آسم و اگزما برخوردار هستند. این مسئله یک فرضیه بهداشتی قلمداد می‌شود و این یک مثال از چگونگی تاثیر میکروبیوتا بر سلامتی ما در سراسر زندگی ما است. دربزرگسالی، بدن ما اندازه سلول‌های انسانی، بیشتر دارای موجودات میکروسکوپی است.

فیزیولوژی بدن ما بر اساس این مجموعه‌ها (سلول‌های بدن+ میکروب ها) استوار است. برای مثال آن‌ها مارا دربرابر باکتری‌های مضر محافظت می‌کنند و به ما در هضم غذا کمک می‌کنند. همانطور که میکروب‌ها غذا را تجزیه می‌کنند، ملکول‌هایی نیز تولید می‌کنند که متابولیت نام دارند که این مواد با گردش خون به همه‌ی بافت‌های ما می‌رسند و به این نحو بر متابولیسم بدن ما اثر میگذارند. تنوع گروه‌های میکروبی در روده در سلامتی متابولیسم دخیل است. تنوع کم در میکروبیوتا با بیماری التهاب روده، چاقی و دیابت نوع ۲ مرتبط است.

برخی از تحقیقات حتی به این موضوع که متابولیت‌های میکروبی می‌تواند بر مغز و سلامت ذهنی تاثیر بگذارد، اشاره می‌کند. همینطور که ما پیر‌تر می‌شویم، میکروبیوتا به تغییر ادامه می‌دهند. مطالعات نشان می‌دهد که میکروبیوت‌های روده افراد پیر با نیکروبیوت‌های روده جوانان بالغ متفاوت است و به طور بالقوه افزایش سن با سیستم ایمنی بدن و عملکرد مغز در ارتباط است. همچنان چیز‌های زیادی در خصوص تاثیر میکروارگانیسم‌هایی که با ما زندگی می‌کنند بر تندرستی و سلامتی ما برای یادگرفتن وجود دارد.

ما در خصوص اینکه چرا میکروب‌ها بین انسان‌ها متفاوت هستند و این تفاوت‌ها چه تاثیری بر زیست شناسی دارند احتیاج به درک بهتری داریم. ما نیاز به مطالعه بیشتر در رابطه با میکروبیوم‌ها در وضعیتی که خارج از جمعیت‌ها و مکان‌های رسمی از جهان هستند، داریم. آنچه که به روشنی مشخص است این است که بدون میکروب‌ها ما نمی‌توانستیم زنده باشیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: میکروب شناسی باکتری روده باکتری های مفید باکتری ها میکروب ها بدن ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۶۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: رفتارهای نادرست در شیوه زندگی به طور جدی باعث تهدید سلامتی انسان با بیماری‌های مختلفی شده است.

محسن محمدنیا در گفت و گو با ایسنا ورزش را یکی از عوامل سلامتی انسان و محیط‌زیست دانست و افزود: امروزه به علل متعددی مانند زندگی ماشینی، توسعه آپارتمان‌نشینی، تماشای بیشتر تلویزیون و بازی‌های رایانه‌ای، تحرک افراد کاهش پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: علل فوق موجب شده تا بسیاری از انسان‌های امروزه به کالری کمتری نسبت به انسان‌های گذشته نیاز داشته باشند ولی با گرایش افراد به غذاهای پرکالری، آماده، با چربی، قند و نمک بالاتر از میزان نیاز بدن و کاهش مصرف لبنیات، رسیدن ریزمغذی‌ها به بدن دچار اختلال شده و شیوع اضافه وزن و چاقی رو به افزایش است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین مطالعه STEPS حدود ۶۳ درصد افراد بالای ۱۸ سال در کشور ما دچار اضافه وزن و چاقی هستند که نتیجه این وضعیت افزایش شیوع بیماری‌های غیر واگیر از جمله دیابت و فشارخون بالا بوده است.

وی بیان کرد: رفتارهای نادرست در شیوه زندگی به طور جدی باعث تهدید سلامتی انسان با بیماری‌های مختلفی شده است که اتفاقاً بخش زیادی از آنها قابل پیشگیری است. یکی از راه‌های پیشگیری، ورزش منظم است.

محمدنیا تصریح کرد: از ورزش‌های در دسترس می‌توان به پیاده‌روی، دویدن، دوچرخه‌سواری و ورزش‌های کششی و قدرتی اشاره کرد که می‌تواند به صورت فردی یا گروهی انجام شود.

وی افزود: هر فرد برحسب شرایط زندگی و سلامتی می‌تواند پیاده به محل کار برود، پیاده به خرید برود، به جای آسانسور از پله استفاده کند، در منزل به گل کاری بپردازد، یا در پارک‌ها و جاده‌های سلامتی به پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری بپردازد.

این کارشناس ورزش برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در طول زندگی برای ورزش را بسیار مهم دانست و گفت: این ورزش‌ها فواید بسیار زیادی برای انسان و محیط‌زیست دارد به طوری که یادگیری، خلاقیت و بازدهی انسان را افزایش می‌دهد.

وی اظهار کرد: ورزش در سالمندان می‌تواند با افزایش خون‌رسانی به مغز، احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد، همچنین با کنترل قند، چربی و فشارخون، باعث کاهش بیماری‌ها می‌شود.

محمدنیا عنوان کرد: ورزش در کنار دیگران مزایای زیادی دارد؛ چراکه سرمایه‌های اجتماعی (دوست، مربی، همراه و هم صحبت) را افزایش داده و باعث کاهش بیماری‌های روحی روانی نیز می‌شود. ورزش با حفظ توده عضلانی و مصرف انرژی پایه، پدیده سالمندی را به تأخیر انداخته و عمر انسان را طولانی‌تر می‌کند.

وی در همین خصوص از همه شهروندان خواست حتماً در زندگی پرمشغله امروزی وقتی برای ورزش بگذارند تا سالم‌تر پیر شده و دوران سالمندی مستقل‌تری داشته باشند. افراد مبتلا به بیماری که تاکنون ورزش با شدت متوسط و بالاتر نداشته‌اند، قبل از شروع ورزش باید با پزشک خود مشورت کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین مسئله حفظ حرمت معلمان در جامعه است/ ثبات در آموزش و پرورش را ایجاد کنیم
  • طلوع خورشید اسلام، روح نشاط و امید در کالبد زن دمید
  • اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • طنین زنگ سپاس معلم در مدارس آبادان
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • دنیا در برابر عملیات وعده صادق کم آورد