Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراکز مشاوره دانشگاه‌ها با محوریت مرکز مشاوره سازمان امور دانشجویان برای سال تحصیلی جدید و ارائه خدمات مشاوره‌ای به دانشجویان تدارک ویژه‌ای را دیده است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاه‌ها یکی از مراکزی که بیشترین فعالیت را برای سنجش دانشجویان به خصوص دانشجویان ورودی جدید به عهده دارد، مراکز مشاوره و سلامت دانشگاه‌ها هستند که مواردی از قبیل طرح پایش سلامت دانشجویان، را ابتدای سال تحصیلی در دستور کار خود قرار می‌دهند تا دانشجویان را از نظر سلامت جسمی و روانی مورد ارزیابی قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در دو سال اخیر نیز که بیماری کرونا باعث تعطیلی دانشگاه‌ها و مجازی شدن آموزش‌ها شده مسئولیت مراکز مشاوره دانشگاهی را تقریبا به دو برابر افزایش داده است. مراجعه دانشجویان در دوران کرونا و تعطیلی دانشگاه‌ها به مراکز مشاوره بنا به گفته مسئولان وزارت علوم افزایش دو برابری داشته است.

 اجرای طرح واکسیناسیون مقدماتی برای بازگشایی دانشگاه‌ها

با اجرای طرح واکسیناسیون مقدمات بازگشایی دانشگاه‌ها و رفتن به سمت آموزش‌های حضوری در حال فراهم شدن است و به همین دلیل ستاد ملی مقابله با کرونا بخشنامه رعایت پروتکل‌های بهداشتی را تدوین و این بخشنامه از سوی مرکز مشاوره و سلامت وزارت علوم به دانشگاه‌ها ابلاغ کرده است.

مرکز مشاوره وزارت علوم پروتکل بهداشتی مبارزه با بیماری کووید -۱۹ (کرونا ویروس) در دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی و تحقیقاتی را به دانشگاه ها ابلاغ کرد و بر این اساس در پروتکل‌های بهداشتی سال تحصیلی جدید در خصوص رعایت این پروتکل‌ها توسط دانشجویان ورودی جدید، دانشجویان سنوات قبل توضیحاتی داده همچنین درباره ارزشیابی دانشجویان، رعایت پروتکل‌ها در کلاس‌ها، خوابگاه‌ها، سلف‌ها و دیگر بخش‌ها به مواردی اشاره کرده که برخی از این دستورالعمل‌ها به شرح زیر است:


بخشنامه‌ای برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فضای دانشگاهی

با توجه به اجرا و تکمیل برنامه واکسیناسیون دانشگاهیان و با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید با اولویت آموزش حضوری دانشجویان در دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی به‌عنوان اماکن تجمعی، فراهم کردن شرایط لازم برای حفظ سلامت اساتید دانشجویان و کارکنان و به‌منظور کاهش مواجهه قطع زنجیره تماس بیماری کرونا از اهمیت بسزایی برخوردار است.


دراین راستا ضرورت دارد علاوه بر رعایت اصول بهداشتی مقررات ویژه‌ای از طریق فاصله‌گذاری فیزیکی برای کاهش مواجهات متناسب با سطح اضطرار و درجه اهمیت فعالیت‌های آموزشی و مهارتی در نظر گرفته شود.

توجه به پیشگیری از تجمع، رعایت فاصله‌گذاری مناسب فیزیکی در تعاملات بین فردی، ترددها، تهویه مناسب، شستن دست‌ها و استفاده از وسایل حفاظت فردی از قبیل ماسک برای همه افراد در مراکز مذکور مورد تاکید این پروتکل است. همچنین لازم است هر یک از دانشگاه‌ها، دانشکده‌های علوم پزشکی کشور ستاد مدیریتی مستقیم برای بیماری کرونا تحت عنوان «مدیریت کرونا ویژه دانشگاه» زیر نظر مستقیم رئیس دانشگاه تشکیل دهند.

این ستاد صرفاً در حوزه برنامه‌های مرتبط با نظارت پیشگیری و درمان بیماری کرونا در سطح دانشجویان، کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور فعال خواهد بود.


اجرا و یا تکمیل نمودن برنامه واکسیناسیون کلیه دانشجویان جدیدالورود در کلیه مقاطع در همان ابتدای ورود به دانشگاه و ترجیحاً هم‌زمان با ثبت‌نام در دانشگاه الزامی بوده و دانشگاه موظف به برنامه‌ریزی لازم در این رابطه است. بدیهی است در صورت مجاز بودن فرآیند ثبت‌نام دانشگاه می‌بایست هماهنگی لازم را برای واکسیناسیون دانشجویان در دانشگاه‌های محل سکونت انجام دهد.

برگزاری دو هفته آموزش حضوری برای دانشجویان به منظور رفع اشکال

کلاس‌های دروس نظری دانشجویان ورودی جدید به‌صورت مجازی برگزار خواهد شد. در برنامه‌ریزی کلاسی این دانشجویان لازم است در طول هر نیمسال تحصیلی حداقل دو هفته آموزش حضوری برای کلاس‌های رفع اشکال و کلاس‌های عملی و آزمایشگاهی لحاظ گردد. کلاس‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دکترای تخصصی جدید الورود، با شرط کامل بودن برنامه واکسیناسیون و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی حضوری برگزار خواهد شد.

برگزاری کلاس‌های ترکیبی برای دانشجویان ورودی جدید

برگزاری برنامه‌ها و کلاس‌های آموزشی دانشجویان جدیدالورود به‌صورت ترکیبی (حضوری، مجازی با اولویت حضوری) در ابتدا یا در طول نیمسال، مشروط به کامل بودن برنامه واکسیناسیون و اعلام آمادگی معاونت دانشجویی و فرهنگی جهت ارائه خدمات رفاهی می‌باشد.

ارزشیابی دانشجویان به‌شرط کامل بودن برنامه واکسیناسیون کلیه آزمون‌های پایان نیمسال باید به‌صورت حضوری (کتبی، آزمون‌های مبتنی بر مرکز مهارت‌های بالینی و یا الکترونیک در مراکز آزمون استاندارد) و رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شوند.

روش‌های ارزشیابی مستمر و تکوینی در طول نیمسال می‌تواند به‌صورت مجازی یا حضوری به‌عنوان مکمل ارزش‌های ارزشیابی نهایی مورداستفاده قرار گیرد. دانشجویان به استثنای دانشجویان ورودی جدید می‌توانند در صورت تمایل از مرخصی تحصیلی بدون احتساب در سنوات تحصیلی استفاده نمایند.

الزامات اساسی پروتکل‌های بهداشتی

تعداد دانشجویان حاضر در کلاس‌ها با احتساب دو مترمربع به‌ازای هر نفر در نظر گرفته شود. استقرار صندلی، نیمکت، کامپیوتر و دانشجو و نظایر آن در فواصل لازم ایمن با رعایت معیار حداقل دو مترمربع به‌ازای هر نفر صورت پذیرد.


زمان کلاس‌ها تا جایی‌که ممکن باشد کاهش‌ یافته و برای انجام تخلیه مناسب توقف کوتاه‌مدت تدریس و خروج دانشجویان از کلاس در میانه هر جلسه انجام شود. رعایت فاصله ایمنی حداقل دو متر در قسمت‌های عمومی و حداقل توقف از جمله در نمازخانه، سلف‌سرویس و کارگاه‌ها و مسیر ورود و خروج الزامی است. کلیه جلسات غیر ضروری حذف‌شده و یا به‌صورت آنلاین برگزار شود. جلسات نظیر دفاع از پایان‌نامه نیز آنلاین و یا با حضور حداقل افراد و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود.

به‌منظور جلوگیری از تجمع در سلف‌سرویس ضروری است مدت‌زمان سرو ناهار افزایش یابد همچنین سرو غذا در محل سلف‌سرویس با رعایت فاصله دو متر انجام شود (فعالیت سلف صرفاً متناسب با رنگ‌بندی و شیوه و شرایط بیماری کووید) خواهد بود.

موارد مرتبط با خوابگاه‌های دانشجویی

هر اتاق در خوابگاه دانشجویی صرفاً برای استفاده از حداکثر چهار دانشجو در نظر گرفته شود. استفاده دانشجویان از ماسک در محل‌های عمومی خوابگاه، مانند آشپزخانه، نمازخانه، سالن ورزشی، سالن مطالعه و تلویزیون با رعایت فاصله گذاری فیزیکی الزامی است استفاده از وسایل مشترک در آشپزخانه خوابگاه ممنوع است.

گندزدایی، نظافت و رعایت مسائل بهداشتی در مکان‌های عمومی و سرویس‌های بهداشتی سه نوبت در شبانه‌روز در خوابگاه الزامی است. کلیه کارکنان خوابگاه ملزم به استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند ماسک و دستکش یک‌بار مصرف هستند، نصف علائم متعدد هشدار بیماری کرونا در محل دید دانشجویان در خوابگاه‌ها الزامی است. اختصاص اتاق مجزا جهت قرنطینه دانشجویان دارای علائم کرونا، در نظر گرفتن اتاق مجزا جهت قرنطینه دانشجویان خوابگاهی دارای نشانی یا مبتلا به بیماری کووید الزامی است.

رعایت فاصله گذاری ۲ متری در آزمایشگاه‌ها، هنگام انجام کار عملی و یا تئوری در کارگاه و آزمایشگاه فاصله افراد از هم حداقل دو متر باشد. وجود سیستم تهویه در محل کارگاه و آزمایشگاه ضروری است. استفاده افراد از محل کارگاه و آزمایشگاه جهت انجام کار‌های اداری ممنوع است. استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش یکبا رمصرف و لاتکس ماسک هنگام کار در آزمایشگاه الزامی است.

شرایط برگشت دانشجویان مبتلا به کرونا به دانشگاه

دانشجویان مبتلا به کرونا پس‌ از طی دوران درمان و نقاهت برای بازگشت به دانشگاه مراکز آموزشی و تحقیقاتی لازم است مورد ارزیابی پزشک معتمد مراکز جامع سلامت قرار گیرند. ورود یا حضور دانشجویان، اساتید و سایر کارکنان دارای علائم بیماری تحت هر شرایطی به مراکز آموزشی و تحقیقاتی ممنوع می‌باشد. شرایط و میزان استفاده از استعلاجی بیماران کرونا برای دانشجویان، اساتید با تأیید پزشک معتمد می‌باشد.

دانشجویان دارای بیماری کرونا در دانشگاه و خوابگاه دانشجویی توسط مسئولان مربوطه توسط جهت تست پی‌سی‌ار، ارجاع شده و در صورت مثبت شدن تست با تأیید پزشک معتمد در محل قرنطینه دانشجویی و یا منزل به مدت چهارده روز قرنطینه و در صورت مساعد بودن اوضاع تحت آموزش مجازی قرار می‌گیرند.

برای هم‌کلاسی‌ها هم خوابگاهی‌ها و هم سرویس‌هایی که با دانشجوی مبتلا به بیماری کرونا مواجهه داشتند اقدامات زیر انجام شود:

انجام رپید تست برای اشخاصی که با بیمار مبتلا به کرونا تماس داشتند. وضعیت دانشجویان تست شده توسط ناظران مراکز جامع سلامت به مدت پنج روز پایش شود. در صورت مشاهده ابتلاء یک دانشجوی دیگر از دانشجویان تحت مراقبت پنج‌روزه، کلاس و خوابگاه مربوط به مدت چهارده روز تعطیل و دانشجویان به محل‌هایی در نظر گرفته‌شده برای قرنطینه اعزام شوند.

دانشجویان مبتلا به کرونا پس‌از طی دوران نقاهت جهت برگشت به دانشگاه لازم است مورد ارزیابی پزشک معتمد مراکز جامع سلامت قرار گرفته و برگه تأییدیه سلامت دریافت نمایند.

به گفته مجید صفاری نیا تدوین این بخش نامه از سوی ستاد مقابله با کرونا بوده و از سوی مرکز مشاوره وزارت علوم به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است و مرکز مشاوره دخالتی در تدوین این پروتکل‌ها نداشته است.


استمرار طرح سنجش پایش سلامت در دانشگاه

رئیس مرکز مشاوره وزارت علوم از اقدامات دیگر مراکز مشاوره را طرح سنجش پایش سلامت روان دانشجویان عنوان کرد و گفت: این طرح از ابتدای مهرماه آغاز شده وبه صورت پرسشنامه‌ای است که دانشجویان باید پرکنند اگر میانگین نمرات از عدد میانگین بالاتر باشد دانشجویان را مراکز مشاوره دعوت می‌کنند، اگر نیاز به مشاوره داشته باشند و خدمات رواشنانسی مددکاری و مشاوره به آن‌ها ارائه می‌شود.


معلق ماندن طرح سیمای زندگی با تعطیلی دانشگاه ها

صفاری نیا در خصوص اجرای طرح سیمای زندگی گفت: طرح سیمای زندگی در دو سال اخیر به دلیل مجازی شدن دانشگاه‌ها انجام نشده و آخرین مطالعه مشترک با وزارت بهداشت بوده است و حدود ۲۵ درصد دانشجویان در سوگ متاثر از عزیرانشان هستند بعد از آن گزارش کار خاصی انجام نشده است و پس از آن تدارک ویژه‌ای را برای دانشجویان دیده ایم که این مشکلات مرتفع شود.


با تعطیلی طرح سیمای زندگی ، طرح همدلی جایگزین شده که در این طرح مراکز مشاوره دانشگاهی پیگیر وضعیت سلامت جسمی و روانی دانشجویان و ارائه خدمات مشاوره به آنها هستند.

رئیس مرکز مشاوره سازمان امور دانشجویان با اشاره به اجرای طرح همدلی گفت: طرح همدلی و تماس با دانشجویان را از سوی مراکز مشاوره داریم تماس با دانشجویان جدید که ترم اول هستند و اگر مشکلاتی دارند به دانشگاه دعوت می‌شوند و مشاوره‌ها انجام می‌شود و حجم زیادی از فعالیت‌ها را به دلیل مجازی بودن دانشگاه‌ها داشتم و همچنین طرح ارتقای سطح سواد سلامت دانشجویان را در دستور کار داشتیم که بیش از ۶۵۰ وبینار برگزار کردیم بیش از ۳۳ سمپوزیوم یک روزه برگزار شده، مشاوره‌های حضوری، تلفنی و مجازی ارائه می‌شود و مناطق مختلف دانشگاهی خدمات مشاوره‌ای را برای دانشجویان اعضای هیات علمی ارائه می‌شوند.


وی اضافه کرد: دانشگاه‌هایی که زیر مجموعه وزارت علوم هستند فعالیت شان را ادامه می‌دهند حدود ۱۶۰ دانشگاه مرکز مشاوره دارند و به تمامی دانشجویان خدمات ارائه می‌دهیم و هر دانشجویی از هر دانشگاهی می‌تواند خدمات مشاوره دریافت کنند.


صفاری نیا ادامه داد: دانشگاه‌هایی هستند که به صورت کشوری خدمات مشاوره انجام می‌دهند. 700 هزار دانشجو تحت نظارت وزارت علوم هستند که خدمات مشاوره‌ای دریافت می‌کنند و مراکز مشاوره مانند یک مهار در دانشگاه‌ها عمل می‌کنند. در حال حاضر نیز با وجود تعطیلی دانشگاه ها خدمات مشاوره ای به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و خوابگاه‌های متاهلی که در خوابگاه‌ها حضور دارند و در دو سال اخیر تعطیل نبودند ارائه می شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مراکز مشاوره دانشجویی صفاری نیا وزارت علوم سال تحصیلی جدید رعایت پروتکل های بهداشتی مراکز آموزشی و تحقیقاتی دانشجویان ورودی جدید برنامه واکسیناسیون تعطیلی دانشگاه ها استفاده از وسایل سال تحصیلی جدید طرح سیمای زندگی خدمات مشاوره ای رعایت پروتکل ها برای دانشجویان مبتلا به کرونا مرکز مشاوره دانشگاه ها بیماری کرونا مراکز مشاوره رعایت فاصله فاصله گذاری وزارت علوم خوابگاه ها پزشک معتمد اجرای طرح حداقل دو کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۶۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد مهدی میرزایی قمی سرپرست ستاد معاینه فنی خودروهای تهران با انتقاد از عدم افزایش سالانه تعرفه‌های معاینه فنی گفت: امسال تعرفه‌های معاینه فنی تغییری نکرده است و این در حالی است که هزینه‌های مراکز معاینه فنی با توجه به افزایش نرخ تورم و هزینه‌ها به صورت چشمگیری افزایش داشته است.

میرزایی قمی با بیان این‌که افزایش تعرفه‌ها در سال 1402 پس از سه سال تناسبی با هزینه های جاری مراکز نداشته و این خدمات را با مشکلات متعددی مواجه کرده است، اظهار کرد: عدم تغییر سالانه تعرفه معاینه فنی متناسب با رشد هزینه ها و نرخ تورم به صورت عمومی مراکز معاینه فنی کشور را با مشکلات جدی در بخش نیروی انسانی و نگهداری تجهیزات در شرایط استاندارد مواجه کرده و با توجه به اینکه در وضعیت کنونی نوع تعرفه‌ها به گونه‌ای است که هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهد لذا امکان این که مراکز معاینه فنی در سطح کشور به سمت کاهش کیفیت کار و تخطی از ضوابط دستورالعمل های ابلاغی دولت در این ارتباط سوق داده شوند و از کیفیت خدمات خود بکاهند وجود دارد.

وی با اشاره به این‌که شهرداری تهران با تخصیص بودجه بخشی از هزینه مراکز معاینه فنی تحت تملک خود را تامین می نماید، تصریح کرد: مراکز معاینه فنی شهر تهران توسط شهرداری تهران حمایت و بودجه دریافت می نمایند و البته مراکز معاینه فنی تهران تحت این شرایط توانسته اند به فعالیت خود بدون هیچگونه تخطی از ضوابط و دستورالعمل های ابلاغی دولت ادامه دهند.

شایان ذکر است بخش بزرگی از مراکز معاینه فنی در کشور متعلق به بخش خصوصی بوده و این مراکز با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند و عدم افزایش تعرفه‌ها می تواند موجب کاهش دقت و صحت آزمون های معاینه فنی و یا عدم تجهیز و به روز رسانی دستگاه های مربوط به آزمون های معاینه فنی گردد.

سرپرست ستاد معاینه فنی با تاکید بر این‌که به شدت پیگیر هستیم که امسال تعرفه ها متناسب با هزینه خدمات افزایش یابد، ادامه داد: براساس محاسبه ریز هزینه های مراکز معاینه فنی نرخ صدور گواهی معاینه فنی حداقل 320 هزار تومان برای مراجعه نخست خودروهای سبک ارزیابی می شود که این نرخ در حال حاضر 92 هزار تومان است و تنها حدود یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می دهد. امیدواریم با ابلاغ تعرفه جدید در آغاز سال شرایطی فراهم شود که مراکز معاینه فنی بتوانند به حیات خود ادامه دهند. البته این موردی است که می بایست توسط وزارت کشور به دولت پیشنهاد گردد.

وی با اشاره بدین موضوع که تعرفه معاینه فنی توسط دولت تعیین می شود ، گفت: براساس قانون هوای پاک نرخ بهای خدمات صدور گواهی معاینه فنی توسط وزارتخانه های کشور و راه و شهرسازی تعیین و در نهایت توسط هیات وزیران تصویب می گردد که این فرایند و طی مراحل قانونی آن موجب می گردد این افزایش با تاخیر انجام شود .

بدون تردید این رویه تعیین تعرفه توسط دولت که در قانون تبیین گردیده نیازمند اصلاح بوده و مورد پیشنهاد است که تصمیم سازی و تعیین آن به صورت مستقیم به وزارتخانه های مسئول در این حوزه و یا شوراهای اسلامی شهر تفویض گردد.

در همین راستا گفتنی است با توجه به تفاوت قیمت زمین در شهرها، هزینه تمام شده انجام معاینه فنی در نقاط مختلف کشور متفاوت بوده و تعیین این تعرفه لازم است به صورت محلی توسط شوراهای اسلامی شهر با توجه به ارزیابی قیمت تمام شده همان شهر تعیین و تصویب گردد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ویزیت‌های نجومی روانشناسان؛ ۴۵ دقیقه ۲ میلیون تومان!
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور در زاهدان معرفی شدند
  • جزئیاتی از سهم 60 درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری
  • معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • هوشمندسازی خدمات حوزه مشاوره و سلامت دانشجویی با به‌کارگیری هوش مصنوعی
  • برگزاری ۱۱ کمیسیون تخصصی در همایش مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور