Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@03:56:12 GMT

قلب تپنده آموزش

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۳۷۷۱۴

قلب تپنده آموزش

روزنامه اعتماد ۱۸ مهر یادداشتی به قلم امیرعباس میرزاخانی منتشر کرد و نوشت: در سال ۱۹۹۴ میلادی سازمان علمی-فرهنگی سازمان ملل (UNESCO) با همکاری چند سازمان جهانی دیگر از جمله سازمان جهانی کار (ILO) و آموزش جهانی (EI) و به پیشنهاد فدریکو مایور مدیرکل وقت سازمان، روز پنجم اکتبر -برابر با ۱۳ مهر- را به عنوان روز جهانی معلم تعیین می‌کنند و به همین مناسبت هر سال در این روز برنامه‌های ویژه‌ای در گرامیداشت و پاسداشت معلم و حرفه معلمی در سراسر جهان برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین یونسکو با همکاری نهادهای آموزشی در سراسر جهان برای توجه بیشتر جهانیان به مسائل و مشکلات حرفه معلمی هر سال شعارهایی را به فراخور این روز تعیین می‌کند. این شعارها معمولا به گونه‌ای برگزیده می‌شوند که مساله‌ای فراگیر درباره این حرفه را به چالش می‌کشند.

امسال شعار روز جهانی معلم را «معلمان قلب تپنده بازیابی آموزش» انتخاب شده و این در حالی است که معلمان ایران بیش از سال‌های گذشته با مسائل و مشکلات فراوان ناشی از وضعیت کنونی کشور و همچنین بحران معیشت و بالا رفتن خط فقر مواجه هستند و فشارهای اقتصادی و تنگناهای معیشتی آنها را از نظر ذهنی و روانی و جسمی برای ایفای نقش موثر معلمی بی‌انگیزه و ناتوان کرده است. این شرایط موجب شده تا آسیب‌دیدگان از آن در وهله نخست دانش‌آموزان و سپس اعضای خانواده بزرگ فرهنگیان و دیگر ارکان جامعه باشند.  

معلمان در شرایط بحرانی کشور که مردم در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در سختی و تنگنای معیشت قرار دارند رنج‌ها و مشقت‌های مضاعفی را نیز متحمل شده‌اند و نه تنها تهیه نیازهایی از قبیل مسکن برای‌شان رویایی و غیرقابل تحقق است، بلکه حتی تامین هزینه‌های روزمره نیز از توان آنها خارج است و آنها را به افرادی ناامید و افسرده تبدیل کرده است که در مواجهه با کودکان و نوجوانان تاثیرات منفی روحی و روانی به‌جای خواهند گذاشت. هر سال روز جهانی معلم به نقش حیاتی معلمان در رسیدن به آموزش باکیفیت به عنوان مهم‌ترین رکن آموزش می‌پردازد. امسال با وجودِ چالش‌های  پیشِ روی معلمان در بحبوحه بحران کووید۱۹ اهمیت این موضوع بیشتر هم شده است.   

همان‌طور که این پاندمی کرونا نشان می‌دهد، معلمان سهم عمده‌ای در تضمین تداوم یادگیری و حمایت از سلامت ذهن و جسم دانش‌آموزان دارند و یونسکو نیز با درک این واقعیت به انتخاب این شعار برای روز جهانی معلم سال ۲۰۲۱ اقدام کرده است. با انتشار وسیع و گسترده این ویروس منحوس در دنیا و عوارض پاندمی آن در دو سال اخیر، تقریبا بیش از ۱.۵ میلیارد دانش‌آموز و به عبارتی بیش از ۹۰درصد کل جمعیت دانش‌آموزان ثبت‌نامی در مدارسِ دنیا، تعطیل شده است و این رویداد روی کارحرفه‌ای بیش از ۶۵ میلیون معلم تاثیر گذاشته، به گونه‌ای که عدم آموزش حضوری و آسیب‌های آموزش مجازی، نقاط ضعف نظام‌های آموزشی جهان را بیش از پیش عیان کرده است و آثار مترتب بر این شیوه تاثیر مخربی بر جوامع مختلف داشته و رشد بی‌عدالتی‌ها را تشدید کرده است.

معلمان به عنوان راهبران آموزش و به تعبیر سازمان یونسکو «قلب تپنده آموزش» با هدف جلوگیری از این آسیب‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جهان مبتنی بر بازیابی شکل و شیوه آموزش براساس محدودیت‌های ناشی از بحران کرونا دست به نوآوری‌های بزرگی زدند و با شعار «مدرسه تعطیل است ولی آموزش تعطیل نمی‌شود» موضوع آموزش را در بستر اینترنت و شبکه‌های اجتماعی پیگیری کردند و در این مسیر تلاش بر این بود تا هیچ دانش‌آموزی از آموزش بازنماند. در سراسر جهان، معلمان فردی و گروهی تلاش کردند تا راه‌حل‌هایی بیابند و محیط‌های یادگیری جدیدی برای دانش‌آموزان‌شان پیدا کنند تا کاری کنند که آموزش ادامه یابد و در حال حاضر هم که واکسیناسیون با سرعت بیشتری در جریان است؛ نقش معلمان در حمایت از دولت‌ها برای اجرای بازگشایی مدارس و ارایه مشاوره تخصصی به دانش‌آموزان بسیار حائزاهمیت است.

با رشد سریع تکنولوژی‌های نوین و وابستگی ابزارهای قدرت به این نوع فناوری‌ها و همچنین تغییر مولفه امنیت از سیستم‌های سنتی معطوف به تجهیزات جنگی به امنیت سایبر و اهمیت آموزش‌های دیجیتال و تاثیر آن در اقتصاد کشورها باعث شده تا موضوع آینده‌نگری مقوله آموزش را فراتر از پاندمی کرونا در سال ۲۰۱۹ مورد بررسی و بازنگری قرار دهیم و لازم است تا انعطاف‌پذیری نظام آموزشی‌مان را افزایش دهیم تا بتوانیم سریع و موثر به این نوع بحران و دیگر بحران‌های مشابه که بعضا می‌تواند امنیتی تلقی شود، واکنش مناسب نشان دهیم و این به معنای حمایت اقتصادی و مالی از آموزش و پرورش در جهت سرمایه‌گذاری بر تربیت معلم باکیفیت و توانمند و کارآمد به عنوان قلب تپنده آموزش در بدو ورود به نظام تعلیم و تربیت و تداوم برنامه‌های ارتقای حرفه‌ای معلمان موجود است.

بدون شک بی‌توجهی به موارد فوق و عدم اقدام اضطراری در افزایش سرمایه‌گذاری در بحث آموزش ممکن است به فاجعه جبران‌ناپذیری در یادگیری و بازتولید پدیده بیسوادی در جوامع تبدیل شود که در این صورت برای جبران خسارت ایجاد شده باید هزینه‌های هنگفتی درنظر گرفت. همچنین لازم است برای تربیت نیروی کار انعطاف‌پذیر تعلیم و تربیت در دوران بحران، تمام معلمان به مهارت‌های آموزش در بستر اینترنت و شبکه‌های اجتماعی و شیوه آموزش تلفیقی مجهز شوند و در این زمینه دولت‌ها در ایجاد و فراهم کردن و دسترسی عادلانه همه دانش‌آموزان به ابزارهای هوشمند و زیرساخت‌های دیجیتال در همه نقاط کشور برای تحقق شعار اعلامی یونسکو در سال ۲۰۲۱ نقش تعیین‌کننده‌ای دارند.

منبع: روزنامه اعتماد برچسب‌ها ویروس کرونا یونسکو ایران معلم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا یونسکو ایران ویروس کرونا یونسکو ایران معلم روز جهانی معلم دانش آموزان قلب تپنده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۷۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد ۲ گانه‌ی آمریکا با تحولات بین المللی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ امام جمعه موقت رودبار در خطبه‌های نماز جمعه این شهر به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان حامی مردم غزه اشاره کرد و گفت: امریکا مدعی دموکراسی با تحولات بین المللی برخورد دوگانه‌ای دارد که مصداق آن سرکوب جنش‌های اخیر دانشجویی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی فرجی با اشاره به اهمیت نقش کارگر در جامعه و تولید، افزود: کارفرما با پرداخت به موقع دستمزد کارگران، ارج و قرب آنان را نگه دارند، زیرا رونق تولید بدون اهتمام کارگران میسر نمی‌شود.

وی با تبریک روز معلم به معلمان، افزود: آینده نظام و انقلاب متعلق به فرزندان ماست و برای پرورش این نسل معلمان باید اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

امام جمعه کوچصفهان هم در آیین سیاسی و عبادی نمازجمعه این بخش، بر لزوم مبارزه با مفاسد اقتصادی تاکید کرد و گفت: وعده صادق امروز دولت سیزدهم باید مبارزه با سوداگران امنیت و مفاسد اقتصادی باشد تا مردم رفاه را در سفره‌های خود احساس کنند.

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالله هاشمی با تبریک هفته معلم، سند تحول بنیادی آموزش و پرورش را نقشه راه برای توسعه این نهاد آموزشی دانست و افزود: معلمان و دبیران جامعه باید بر ارتقای آموزش‌های علمی برای اشاعه فرهنگ اسلامی و ایرانی به ویژه عفاف و حجاب تلاش کنند.

وی در ادامه با تجلیل از صدا و سیمای گیلان در پوشش مناسب اطلاعات و اخبار این استان، از گزارش دانش آموز امانت‌دار و درستکار کوچصفهانی در بازگرداندن طلای ۶۰ میلیون تومانی به صاحب اصلیش قدردانی کرد و گفت: رسانه ملی همواره بازوی توانمند نظام در مقابله با رسانه‌های معاند است.

در پایان نماز جمعه از رقیه برقی دانش آموز درستکار کوچصفهانی تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • برخورد ۲ گانه‌ی آمریکا با تحولات بین المللی
  • ‌۱۰۵ هزار معلم جدید جذب آموزش و پرورش خواهند شد‌
  • جذب بیش از ۱۹۰۰ معلم در چهارمحال‌ و بختیاری
  • کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت
  • از کلاس‌هایی که معلم نداشت تا رتبه بندی‌هایی که شاکی داشت
  • قدردانی از آموزگارانی که اندیشیدن را آموزش می‌دهند
  • جهاد دانشگاهی در کنار معلمان برای تربیت نسل‌های متخصص
  • معلمان پیشگامان تربیت علمی و اعتقادی نسل آینده کشور
  • معلم خط اول تحول در تعلیم و تربیت و میراث‌دار انبیا در انسان‌سازی
  • ۴۳ هزار معلم آموزش دانش‌آموزان استان کرمان را به‌عهده دارند