Web Analytics Made Easy - Statcounter

"بر اساس توافقات اولیه، برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان مقدمه‌ای بود برای تبدیل شهر اصفهان به قطب تولید سینمای کودک و نوجوان که متأسفانه در تلاطم‌های ناشی از تغییر مدیران رنگ باخته و به دست فراموشی سپرده شد."

به گزارش خبرنگار ایمنا، دکتر حمیدرضا نیک‌کار، شهردار اصفهان در سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۱ بود که جشنواره فیلم کودک و نوجوان برای نخستین بار در دوره مدیریت وی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او امروز یادداشتی از این رویداد مهم و چند ساله که در اصفهان در حال برگزاری است نوشته که در ذیل می‌خوانید:

"چشم‌های تو اصفهان است

که در برج‌هایش کبوتر پناه گرفته

و خیام مبعوث شده

به گونه‌ی هزاردستانی تشنه لب که ترانه‌هایش را در میخانه‌ها پخش می‌کند

و قبه‌ی شب را از باده لبریز می‌دارد"

این فرازی است از شعر عبدالوهاب البیاتی، شاعر نامدار جهان عرب که در وصف چشمان معشوقه‌اش سروده است.

در رمزگشایی این تشبیه، می‌توان اشارات شاعر را به زیبایی، آرامش، طرب، شادی، شعر و ترانه که به حد کمال در اصفهان تجلی یافته‌اند، کشف کرد. این باور شاعر معاصر عراقی، همچون باور ده‌ها شاعر ادیب، سخنور و هنرمند که از قرون گذشته تاکنون درباره اصفهان بیان کرده‌اند در کنار سهم و جایگاه اصفهان در عرصه‌های گوناگون فرهنگ، هنر و تمدن ایران اسلامی، برای کسی چون من که در واپسین سال‌های دهه ۶۰ هجری شمسی عهده‌دار مدیریت شهر باشکوه اصفهان بودم، اتمام حجتی بود که باید در تراز و شأن چنین جایگاه و در حفظ و ارتقای موقعیت کنونی آن اهتمام می‌ورزیدم.

تمهید مقدمات و برگزاری جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان به نام اصفهان از جمله برنامه‌هایی بود که با چنین حس مسئولیت و رویکردی در سال ۱۳۶۹ انجام شد و از همان نخستین سال، آنچنان درخشید که از سوی اصحاب سینما و هنر و ارباب نقد و نظر، تحسین شد و در ردیف معتبرترین جشنواره‌های فیلم کودک و نوجوان جهان قرار گرفت.

بدون تردید دست‌یابی به چنان منزلتی در مرتبه نخست ناشی از نام و اعتبار جهانی اصفهان بود و در مراتب بعدی حاصل کیفیت بالای برگزاری حضور فرهمندانه همه شهروندان، شور و نشاط کودکان و نوجوانان اصفهانی، حضور چهره‌های برجسته سینمای ایران و جهان و در نهایت همکاری دستگاه‌های اجرایی و نهادهای عمومی شهر و استان بود که رویدادی درخشان، تأثیرگذار و تحسین‌برانگیز را بنیان نهادند و علی‌رغم فراز و نشیب‌های گریزناپذیر طی سه دهه گذشته همچنان در حال برگزاری است.

شایان ذکر است که به زعم اینجانب و بر اساس توافقات اولیه، برگزاری جشنواره مقدمه‌ای بود برای تبدیل شهر اصفهان به قطب تولید سینمای کودک و نوجوان که متأسفانه در تلاطم‌های ناشی از تغییر مدیران رنگ باخته و به دست فراموشی سپرده شد، اما من همچنان امید دارم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری اصفهان در تحقق این هدف کوشا باشند و فراموش نکنند که اصفهان تنها شهر کشور است که در اغلب رشته‌های هنرهای سنتی و معاصر صاحب سبک و مکتب است.

مکتب اصفهان در معماری، در شعر و ادبیات داستانی، در موسیقی و آواز، در فرش و صنایع دستی، در نقاشی ایرانی و مینیاتور، در تعزیه و تئاتر، در طنز و … از آن جمله‌اند. این حیثیت و سابقه منحصربه‌فرد ظرفیت بی بدیلی را برای پایه گذاری صنعت سینمای کودک و نوجوان مبتنی بر هویت ملی و دینی و بر اساس مقتضیات و نیازهای عصر حاضر و آینده در خود دارد که باید شناسایی تقویت و به کار گرفته شود.

ایدون باد

در پایان از کلیه برگزارکنندگان جشنواره از ابتدا تاکنون تقدیر و تشکر دارم و برای همشهریان فرهیخته و هنرپرور خود، به ویژه کودکان و نوجوانان اصفهانی، تندرستی و بهروزی از درگاه خداوند منان مسئلت دارم.

حمیدرضا نیک کار

کد خبر 527775

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سینما سرزمین خیال شهرداری اصفهان جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم کودک جشنواره فیلم کودک و نوجوان 98 شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سینمای کودک و نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۰۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو

چهل و ششمین جشنواره بین‌الملی فیلم مسکو به کار خود پایان داد و فیلم «آه سرد» موفق به کسب جایزه بهترین کارگردانی شد و جایزه بهترین مستند هم به «رُخ» رسید.

به گزارش ایسنا، چهل و ششمین جشنواره فیلم مسکو از ۱۹ تا ۲۶ آوریل (۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت) در روسیه برگزار شد و در شب اختتامیه فیلم «آه سرد» به کارگردانی ناهید عزیزی صدیق جایزه سنت جورج نقره‌ای بهترین کارگردانی بخش مسابقه اصلی، جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و تقدیرنامه نتپک (شبکه ارتقای سینمای آسیا و اقیانوسیه) شد و همچنین جایزه بهترین مستند این رویداد سینمایی هم به «رُخ» ساخته سام کلانتری رسید.

در جشنواره مسکو امسال هم جایزه سنت جورج طلایی بهترین فیلم این رویداد سینمایی نیز به فیلم مکزیکی «شرم» ساخته «میوئل سالگادو» رسید.

«آهو» ساخته هوشنگ گلمکانی، «رُخ» ساخته سام کلانتری در بخش مسابقه آثار مستند، «سرد روشن» ساخته علی دارایی و «تاکسیدرمیست» ساخته سوسن سلامت و بهزاد علوی در بخش مسابفه فیلم های کوتاه و انیمیشن کوتاه «پیچ تاریخی» به کارگردانی میلاد محمدی و سریال «پوست شیر» برادران محمودی دیگر آثار ایرانی جشنواره مسکو امسال بودند.

چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو در بخش ویژه‌ای نیز به مرور آثار داریوش مهرجویی کارگردان فقید ایرانی پرداخت و فیلم‌های «هامون»، «گاو»، «درخت گلابی»، «لیلا»، «پری» و «اشباح» از جمله آثار این کارگردان فقید ایرانی به نمایش گذاشته شد.

جشنواره مسکو امسال طی هشت روز برگزاری میزبان نمایش ۲۴۰ فیلم از ۵۶ کشور بود. این جشنواره در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد که آن را به دومین جشنواره قدیمی فیلم جهان پس از ونیز تبدیل می‌کند. جشنواره مسکو در ابتدا به صورت دوسالانه برگزار می‌شد اما از سال ۱۹۹۵ رویدادی سالانه شد، اگرچه در سال های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ برگزار نشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • «شتر و آسیابان» به کازابلانکا رسید
  • تقدیر از برگزیدگان سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟