Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@00:08:32 GMT

علائم تیروئیدی که زنان نادیده می‌گیرند

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۴۰۷۵۴

علائم تیروئیدی که زنان نادیده می‌گیرند

آفتاب‌‌نیوز :

برخی از زنان علائم اختلالات تیروئید را در بدن خودشان دارند اما به هیچ وجه این موضوع را جدی نمی گیرند، در حالی که نادیده گرفتن این نشانه ها خطرناک است!

آیا با خستگی شدید، ریزش مو، بی نظمی قاعدگی دیرهنگام مواجه شده اید؟ یا آیا احساس لرزش، اضطراب، عرق و گرسنگی کرده اید؟ در حالی که اینها برخی از علائم رایج در بسیاری از افراد است که ممکن است در سنین مختلف مشاهده شود، اما اگر غده تیروئید شما در حال فعالیت غیر عادی باشد، علائم بسیار آشکارتر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غده تیروئید یک تنظیم کننده مهم هورمون است که می تواند بطور باورنکردنی با عملکرد غیر طبیعی اش بدن را دچار مشکل سازد. این مسئله حساس به ویژه در زنان بیشتر است و خطرناک تر.

براساس گزارشها 60 درصد از زنانی که مشکلات تیروئیدی دارند از علائم آگاه نیستند، علائمی که در این بخش خواهید خواند.

درست مانند سایر اندام های بدن، کنترل و تنظیم عملکرد مناسب تیروئید بسیار مهم است. اندام تیروئید، یک اندام پروانه ای شکل که در جلوی گردن ما قرار دارد، اندامی مسئول تولید هورمون های مهم است، از تری یدوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4)، که عملکردهای حیاتی مانند کاهش وزن، متابولیسم، انرژی و ... را تنظیم می کند.

حفظ سلامت پوست، مو و حتی دمای بدن شما. هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) یکی دیگر از هورمون های مهم است که بیشتر به تیروئید دستور می دهد تا سطح T3 و T4 بیشتری تولید کند. بنابراین، هرگونه افزایش یا کاهش یا افزایش این هورمون های مهم می تواند منجر به عملکرد بیش فعال یا کم فعال شود و منجر به اختلال تیروئید شود.

علائمی که زنان را باید نگران تیروئیدشان کند
بسیاری از زنان نشانه ها و علائم اختلالات تیروئید را در خود دارند اما نادیده می گیرند و این خود اشتباهی بزرگ است، علائمی شامل:

کاهش یا افزایش وزن ناگهانی

سطح تیروئید بر متابولیسم کلی شما تأثیر زیادی دارد و وزن شما را نیز تحت کنترل دارد. در حالی که دلایل زیادی برای کاهش یا افزایش وزن وجود دارد، اگر تغییرات ناگهانی یا غیرقابل توضیح در وزن خود را حس کرده اید، این احتمال وجود دارد که ابتدا نیاز به بررسی تیروئید خود داشته باشید. در حالی که سطوح پایین هورمونهای تیروئید می تواند منجر به افزایش وزن شود، تیروئید بیش از حد فعال می تواند در بیش از حد قرار گرفته و باعث کاهش وزن ناگهانی شما شود.

تیره شدن چین های پوست در اطراف گردن

یک علامت اولیه رایج اختلال تیروئید که می توان آن را به خوبی مشاهده کرد، تیره شدن پوست گردن است. به طور خاص، تحقیقات نشان داده است که تیره شدن چین های پوست در اطراف گردن معمولاً به دلیل افزایش هورمونی است، و بیشتر در هنگام فعالیت تیروئید شایع است.

گذشته از آن، اندام تیروئید مسئول حفظ سلامت پوست و مو است. اختلال در سطوح T3 و T4 همچنین می تواند مشکلاتی مانند خشکی پوست، خارش سر، پوست چرب یا شکنندگی ناخن ها را ایجاد کند.

خستگی و ضعف

از دست دادن انرژی یا احساس خستگی اغلب نشانه های پیری و استرس روزمره هستند. اگرچه ممکن است چنین شود، اما خستگی نامنظم و مزمن و احساس خستگی می تواند ناشی از یک مشکل زمینه ای تیروئید باشد.

از آنجا که غده تیروئید ما بر عملکرد متابولیک تأثیر می گذارد، کم کاری تیروئید می تواند منجر به کند شدن متابولیک شود و به طور معمول شما را خسته و بی حال کند. به طور مشابه، برای کسانی که غده بیش فعال دارند، عملکرد متابولیک می تواند به طور بالقوه شعله ور شده و باعث از دست دادن انرژی شود. خستگی و ضعف مرتبط با تیروئید همچنین می تواند باعث تپش قلب، ضعف عضلانی و لرزش شود.

مشکل در خواب

در اینجا نشانه دیگری برای مشکوک شدن به مشکل تیروئید وجود دارد و آن مشکلات خواب است. اختلال عملکرد تیروئید می تواند به طرز وحشتناکی روی خواب شما تأثیر بگذارد و منجر به خواب آلودگی شما در طول روز نیز شود.

در حالی که تیروئید پرکار و دارای عملکرد بالا می تواند بر روحیه، سیستم عصبی، خستگی و ضعف عضلانی شما تأثیر بگذارد، این تغییر احساسات مداوم می تواند خواب راحت را برای فرد دشوار کند. سایر علائم مرتبط می تواند تعریق شبانه و تکرر ادرار باشد که خود به نوعی خواب را مختل میکند.

اضطراب، عصبی بودن و مه مغزی

هرگونه علائم تضعیف یا بدتر شدن سلامت روانی را هرگز نباید بی اهمیت تلقی کرد. در حالی که بسیاری از شرایط سلامتی با نوسانات خلقی و استرس ارتباط دارند، گفته می شود که زنان مبتلا به تیروئید در معرض خطر بیشتری از مشکلات اضطرابی، عصبی، لرزش، تحریک پذیری، نوسانات شدید خلقی و همچنین مه مغزی قرار دارند. علائم دیگر کم کاری تیروئید می تواند شامل از دست دادن حافظه، کاهش سطح تمرکز و از دست دادن انرژی در انجام فعالیتها و کارهای روزمره باشد. اگر تشخیص یا درمان تیروئید به تأخیر بیفتد، مشکلات این چنینی بیشتر خواهد شد.

بی نظمی و تغییرات قاعدگی

در زنان، هر نوع تغییر قاعدگی یا بی نظمی در درجه اول به عنوان علامت هشداردهنده PCOS یا مشکلات ناباروری تلقی می شود در حالیکه، نمی تواند همیشه به این دلیل باشد. اختلال در سطح تیروئید نیز می تواند باعث تغییرات دوره ای زیادی شود و بر قاعدگی منظم قاعدگی تأثیر بگذارد، زیرا تیروئید مستقیماً سیستم تولید مثل شما را کنترل می کند. در حالی که سطوح بسیار پایین یا زیاد هورمونهای تیروئید می تواند دوره ها را سبک، سنگین یا مختل کند، در شرایط جدی تر، در زنان مسن (بالای 35 سال)، همچنین می تواند باعث قطع دوره ها برای مدت طولانی یا یائسگی زودرس شود بنابراین، هرگونه تغییر باید در اولین فرصت مورد توجه و بررسی توسط پزشک قرار گیرد.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تیروئید سلامت تیروئید می تواند دست دادن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۰۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی

الهه جعفرزاده: افزایش وزن معمولاً موضوعی نیست که خوشایند افراد باشد و ممکن است برای برخی بسیار آزاردهنده باشد، به خصوص زمانی که نمی‌دانید علت آن چیست. در حالی که رژیم غذایی معمولاً بیشترین نقش را در افزایش وزن دارد، عوامل دیگری مانند استرس و کمبود خواب نیز ممکن است در این امر نقش داشته باشند.

در ادامه به برخی علل احتمالی افزایش وزن غیرارادی اشاره می‌شود:

۱. مصرف دارو

در موارد متعدد، مصرف انواع خاصی از داروها ممکن است باعث افزایش وزن ناخواسته در افراد شود. داروهای ضد روان پریشی، ضد افسردگی، کورتیکواستروئیدها، داروهای کنترل دیابت و فشار خون این قابلیت را دارند.

۲. بی‌خوابی

بی‌خوابی طولانی‌مدت ممکن است منجر به افزایش وزن در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان شود. کمبود خواب می‌تواند بر ریتم شبانه‌روزی بدن تأثیر بگذارد و با مختل کردن عملکردهای داخلی، از جمله ایجاد نوسان در هورمون‌های گرسنگی و تحریک به پرخوری، سبب افزایش وزن شود.

بررسی‌ها در سال ۲۰۱۵ روی ۵۶ هزار کودک نشان داد کسانی که کمتر از ۱۰ ساعت در سبانه‌روز می‌خوابند، ۷۶ درصد بیشتر در معرض اضافه وزن یا چاقی هستند، در حالی که خواب کافی این احتمال را تا ۲۱ درصد کاهش می‌دهد.

۳. ترک سیگار

برخی از افراد ممکن است در ابتدای مسیرِ ترک سیگار، وزن اضافه کنند. نیکوتین، که در سیگار و سایر محصولات تنباکو یافت می‌شود، ممکن است متابولیسم فرد را افزایش داده و اشتهای او را کاهش دهد. وقتی فردی سیگار را ترک می‌کند، ممکن است بیشتر احساس گرسنگی کند، بیشتر غذا بخورد و افزایش وزن پیدا کند.

۴. سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک اختلال سیستم غدد درون‌ریز است و زنان در سنین باروری ممکن است به آن مبتلا شوند. این عارضه با چندین ناهنجاری هورمونی مشخص می‌شود. افراد مبتلا به PCOS معمولاً دارای مقاومت به انسولین هستند و در پی آن ممکن است دچار افزایش وزن شوند. هم‌چنین افراد مبتلا به این بیماری در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و سطح کلسترول بالا هستند.

هیچ درمانی برای PCOS وجود ندارد؛ اما تغییر سبک زندگی، داشتن رژیم غذایی سالم و ورزش منظم، ممکن است به کاهش وزن و بهبود مقاومت به انسولین کمک کند.

۵. نارسایی قلبی

افزایش سریع وزن یا تورم در نواحی خاصی از بدن ممکن است به دلیل احتباس مایعات باشد. به گفته انجمن قلب آمریکا، افزایش وزن بیش از ۱ تا ۱.۵ کیلوگرم در طی ۲۴ ساعت یا ۳ کیلوگرم در هفته ممکن است نشانه‌ای از نارسایی قلبی باشد. اگر خون به آرامی به سمت قلب و از قلب به سمت اعضای بدن جریان یابد، بر عملکرد سایر اندام‌های اصلی بدن تأثیر می‌گذارد. در نتیجه، مایعاتی در بافت‌ها تجمع می‌یابد که ممکن است باعث افزایش وزن و تورم در نواحی معده، ساق و مچ پا شود. گفتنی است که وزن ما در طول روز معمولاً چند گرم در نوسان است. اگر وزن به حالت نرمال برگردد و علائم اضافی نداشته باشد، ممکن است صرفاً ناشی از نفخ و احتباس مایعات باشد.

سایر علائم و نشانه‌های نارسایی قلبی عبارتند از: تجمع مایعات در داخل ریه‌ها (اِدِم ریوی)، سرفه‌های مکرر، احساس گیجی و تنگی نفس هنگام استراحت، سرگیجه، از دست دادن اشتها، مشکل در خوابیدن یا صاف دراز کشیدن.

اگر هر یک از این علائم را در کنار افزایش وزن ناخواسته تجربه کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

۶. مشکلات کلیوی

افزایش ناگهانی وزن یا تورم در پاها و یا مچ پا ممکن است نشانه بیماری کلیوی مانند نارسایی کلیه یا سندرم نفروتیک باشد. کلیه‌ها مسئول تصفیه مواد زائد و مایعات از بدن هستند. اگر آسیب ببینند، ممکن است به درستی مواد زائد را دفع نکنند و سبب احتباس مایعات در بدن و در نتیجه افزایش وزن شود.

علائم دیگری که ممکن است نشان‌دهنده مشکل کلیوی باشد عبارتند از: خستگی، مشکلات خواب، خشکی و خارش پوست، وجود خون در ادرار، تکرر ادرار، پف مداوم چشم‌ها، بی‌اشتهایی، گرفتگی عضلات.

۷. اختلال تیروئید

کم‌کاری تیروئید وضعیتی است که طی آن، غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تولید نمی‌کند. این شرایط ممکن است بر بسیاری از عملکردهای بدن، از جمله سرعت متابولیسم، تأثیر منفی بگذارد و به مرور زمان سبب چاقی ناخواسته شود. علائم کم‌کاری تیروئید عبارتند از: افزایش وزن، خستگی مداوم، احساس افسردگی، احساس سرما، خشکی پوست و مو، سفت شدن مفاصل و درد عضلانی، یبوست و ... .

۸ . سرطان تخمدان

سرطان تخمدان به هر سرطانی اطلاق می‌شود که از تخمدان‌ها شروع شود. برخی از افراد ممکن است علائم را در مراحل اولیه احساس نکنند. با این حال، با پیشرفت بیماری، افراد مبتلا به سرطان تخمدان ممکن است افزایش وزن و علائم دیگری مانند: درد در شکم یا لگن، مشکل در خوابیدن، تکرر ادرار، از دست دادن اشتها یا احساس سیری سریع، چرخه قاعدگی غیر معمول، سوء‌هاضمه و ... را تجربه کنند.

بیشتر بخوانید:

پاسخ به یک سؤال: آیا سیگار کشیدن باعث کاهش وزن می‌شود؟ التهاب در بروز چاقی نقش دارد؟ اگر شکم صاف و اندام ایده‌آل می‌خواهید/ ۷ عادت غذایی که شما را چاق می‌کند این میوه‌ها و سبزیجات شما را لاغر می‌کنند

منبع: medicalnewstoday

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902801

دیگر خبرها

  • علائم خاموش استرس را بدانید
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم
  • نتانیاهو فشار‌های سیاسی را نادیده بگیرد و اسرا را بازگرداند
  • دلیل خال قرمز روی پوست + علائم خطر
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • جنتی: نادیده گرفتن تخلفات امام جمعه تهران، دهن کجی به مردم است