Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک گروه پژوهشی، نوعی حسگر مجهز به نانوحفره ابداع کرده‌اند که می‌تواند ویروس‌های بسیاری از جمله کروناویروس را در کمتر از دو ساعت شناسایی کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نانومگزین، دانشمندان "مرکز تحقیقات یون سنگین GSI هلمهولتز"(GSI Helmholtz Centre for Heavy Ion Research) آلمان، "شورای ملی پژوهش علم و فناوری"(CONICET) آرژانتین و "دانشگاه ایلینوی در اربانا- شمپین"(UIUC) آمریکا، یک حسگر بسیار حساس ابداع کرده‌اند که می‌تواند کروناویروس و "آدنوویروس"(Adenoviruses) انسانی را در نمونه بزاق، سرم خون یا نمونه‌های محیطی مانند فاضلاب تشخیص دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حسگر از دو بخش مهم تشکیل شده است؛ یک نانوکانال حساس و مولکول‌های DNA ویژه‌ای که به سطح کانال متصل هستند. به گفته پژوهشگران، این روش مانند آزمایش‌های PCR، دقیق است اما ساده‌تر و سریع‌تر انجام می‌شود و نتایج را در کمتر از دو ساعت آماده می‌کند.

فناوری ساخت غشاهای مجهز به نانوحفره‌، طی این سال‌ها در مرکز تحقیقات یون سنگین GSI هلمهولتز توسعه یافته است. پژوهشگران در این پروژه، نانوحفره‌هایی با دهانه‌ کمتر از ۵۰ نانومتر ساختند. اندازه کوچک و هندسه ویژه، حساسیت بالا را برای فرآیندهای انتقال از طریق کانال تضمین می‌کند.

انتخاب حسگر، به واسطه یک فرآیند درون‌کشتگاهی برای قطعاتی از DNA موسوم به "آپتامر"(Aptamer) صورت می‌گیرد که در نانوحفره گنجانده می‌شوند. این آپتامرهای انتخابی نه تنها قادر به تشخیص ویروس‌های خاص هستند، بلکه می‌توانند وضعیت عفونی بودن ویروس را نیز مشخص کنند.

آپتامرهای مورد استفاده در این پژوهش، توسط "آنا سول پینتی"(Ana Sol Peinetti)، پژوهشگر دانشگاه ایلینوی در اربانا- شمپین ابداع شدند. پینتی به خاطر آشنایی با فناوری نانوحفره مرکز تحقیقات یون سنگین GSI هلمهولتز، توانست طی همکاری خود با "عمر آزارونی"(Omar Azzaroni) در "موسسه تحقیقات نظری و کاربردی شیمی‌فیزیک"(Institute for Theoretical and Applied Physicochemical Research) آرژانتین، هر دو فناوری را با موفقیت ترکیب کند.

به گفته پژوهشگران، توانایی این روش در تفکیک کردن ویروس‌های عفونی از غیر عفونی، یک نوآوری اساسی به شمار می‌رود. آزمایش‌های PCR، ماده ژنتیکی ویروس را شناسایی می‌کنند اما نمی‌توانند عفونی بودن یک نمونه یا مسری بودن بیماری یک شخص را تشخیص دهند. تنها آزمایش‌هایی که در حال حاضر می‌توانند ویروس‌های عفونی را تشخیص دهند، آزمایش‌های "پلاک"(Plaque) هستند. این آزمایش‌ها پیش از ارائه نتایج، به فرآیند آماده سازی ویژه نیاز دارند اما حسگر جدید مجهز به آپتامر و نانوحفره، نتیجه را طی ۳۰ دقیقه تا دو ساعت ارائه می‌دهد.

آگاهی در مورد وضعیت عفونی بودن یک ویروس، نه تنها اطلاعاتی را در مورد مسری بودن یا نبودن بیماری ارائه می دهد، بلکه راه‌حلی را برای پاسخ دادن به این سوال ارائه می‌کند که آیا راهبردهای غیرفعال سازی، موثر هستند یا خیر.

"ماریا اوژنیا تویمیل مولارس"(Maria Eugenia Toimil-Molares)، سرپرست گروه نانوفناوری در مرکز تحقیقات یون سنگین GSI هلمهولتز گفت: ما با آنا سول پینتی و عمر آزارونی، در یک پروژه جدید همکاری می‌کنیم که بر کارآیی این حسگر در غیرفعال‌سازی ویروس‌های گوناگون مبتنی است.

فناوری حسگر نانو حفره، ظرفیت بالایی برای استفاده در مورد همه‌گیری کروناویروس دارد. پینتی گفت: برای شناسایی سایر ویروس‌ها باید به دنبال مجموعه‌ای از مولکول‌ها باشیم که مانند آپتامر عمل می‌کنند؛ مولکول‌های جدید برای ویروس‌های جدید. ما حتی قصد داریم آپتامرهایی را به دست بیاوریم که بتوانند انواع گوناگون کروناویروس را تشخیص دهند.

فناوری نانوحفره فراتر از شناسایی ویروس، پایه‌ای برای ابداع سایر حسگرها نیز به شمار می‌رود. گروه‌های بسیاری در سراسر جهان، در حال توسعه راهبردهای عملکردی ویژه هستند تا عملکردهای انتخابی را به حسگرهای نانوحفره منتقل کنند. نانو حفره‌ها در غشاهای یونی، بسیار تطبیق‌پذیر هستند زیرا می‌توانند برای واکنش به بسیاری از تغییرات بیرونی مانند دما، pH ، نور، ولتاژ یا وجود گونه‌های ویژه یون، مولکول‌ها یا داروها اصلاح شوند.

"کریستینا تراوتمن"(Christina Trautmann)، رئیس بخش پژوهش مواد مرکز تحقیقات یون سنگین GSI هلمهولتز گفت: چشم‌انداز پیش روی ما، ادغام کردن غشای نانو حفره با یک دستگاه قابل حمل برای تشخیص سریع و کارآمد ویروس است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کووید 19 کروناویروس حسگر مولکول کرونا در جهان همه باهم علیه کرونا مولکول ها آزمایش ها ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۰۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد

امین اسدی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بر اساس آمار وزارت بهداشت تاکنون ۴ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که متأسفانه یک نفر جان خود را از دست داده است.

به گفته او، با اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور و اطلاع رسانی به موقع میزان ابتلا نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است.

اسدی با بیان اینکه شیوع تب کریمه کنگو تا پایان فصل گرما ادامه دارد، افزود: با توجه به افزایش تعداد کنه ها در فصل گرما به دامداران توصیه می شود که نسبت به سم پاشی اسطبل ها اقدام کنند و همواره از دست زدن و له کردن کنه ها با دست اجتناب کنند.

سخنگوی سازمان دامپزشکی ادامه داد: در قالب اردوهای جهادی در روستاهای کم برخوردار و مناطق صعب العبور عشایر، سم پاشی اماکن دامی بصورت رایگان انجام می شود.

به گفته او، با توجه به شیوع ویروس در فصل گرما به افراد توصیه می شود که از خوردن جگر و گوشت خام و نیم پخته خودداری کنند چراکه این ویروس مقاوم به حرارت نیست و با پختن به طور کامل از بین می رود.

اسدی گفت: افراد از خرید دام و گوشت کنار جاده بواسطه بیماری مشترک انسان و دام، به جد اجتناب کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • قیمت گوشی شیائومی نوت ۱۲ پرو + مشخصات Redmi note 12 pro 5g (۱۷ اردیبهشت)
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان
  • نخستین ربات تمام الکتریکی جهان رونمایی شد/ با توانایی حفظ سرعت ثابت
  • دستگیری قاتل فراری در مهاباد در کمتر از ۱۲ ساعت
  • قاتل فراری در مهاباد در کمتر از ۱۲ ساعت دستگیر شد
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • وضعیت عادی برق در اهواز / آبگرفتگی معابر به سرعت تخلیه شد
  • وعضیت عادی برق در اهواز / آبگرفتگی معابر به سرعت تخلیه شد