Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

مجید یوسفی (دبیر انجمن صنفی بنادر خصوصی ایران)  درباره سانحه منجر به درگذشت «فرداد سالاری‌پور» راننده یکی از جرثقیل‌های ۱۴۰ تنی در بندر شهید رجایی به دلیل پاره شدن وایر اصلی آن در حال انجام عملیات تخلیه و بارگیری یک کشتی حامل کالای فله، اظهار داشت: در تمام بنادر دنیا احتمال بروز حوادث و سوانح غیرقابل پیش‌بینی وجود دارد اما اعتقاد دارم این اتفاق بطور مستقیم با رعایت اصول ایمنی و نگهداری و تعمیرات و به شکل غیرمستقیم با حفظ بنیه مالی شرکت‌هایی که اپراتوری پایانه‌های بندری را برعهده دارند، قابل پیشگیری بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، دبیر انجمن بنادر خصوصی تصریح کرد: یکی از ضعف‌های اصلی، سیاست‌های ناکارآمد تعرفه‌گذاری خدمات بندری توسط نهادهای حاکمیتی در این حوزه است که بنیه شرکت‌ها را برای انجام به موقع نگهداری و تعمیرات تجهیزات و رعایت اصول ایمنی پایین می‌آورد. 

وی افزود: در حال حاضر تعرفه‌های خدمات بندری در بخش کالاهای عمومی، فله، غلات بر مبنای ریال تنظیم می‌شود و تعرفه خدمات کانتینری در بنادر، به صورت دلاری است درحالیکه بخش عمده مخارج هر دو نوع از خدمات یاد شده به طور یکسان تحت تاثیر قیمت دلار و تورم موجود در کشور است. 

یوسفی ادامه داد: در نتیجه چنین سیاست‌هایی، شرکت‌های خصوصی واقعی که کارهای مربوط به کالاهای عمومی، فله، غلات را انجام می‌دهند، روز به روز فقیرتر و ناتوان‌تر می‌شوند و شرکت‌های به ظاهر خصوصی که خدمات کانتینری را در بنادر انجام می‌دهند و اغلب لایه‌های مالکیتی دولتی دارند یا به نهادهای فرادولتی وابسته‌اند، هر روز ثروتمندتر می‌شوند. 

وی با بیان اینکه وقتی تعرفه‌ها واقعی نباشند و با مفروضات ثابت و هزینه‌های یکسان، درآمد فعالیت در بخش کالاهای عمومی و فله و غلات تا ۹ برابر کمتر از ارائه خدمات بندری در بخش کانتینری باشد، شاهد کاهش توان مالی شرکت‌های خصوصی خواهیم بود و آثار آن در حقوق و مزایای پایین‌تر نیروی انسانی، عدم رعایت اصول ایمنی، تعویق در نگهداری و تعمیرات و تاخیر در تامین و تعویض قطعات و ملزومات تجهیزات خواهیم بود و به صورت بالقوه احتمال وقوع چنین فجایعی را تقویت می‌کند. 

یوسفی تاکید کرد: اتفاقی که در بندر شهید رجایی رخ داد و منجر به فوت راننده جرثقیل شد، به ظاهر یک حادثه در حین تخلیه یک کشتی حامل کالاهای فله تلقی می‌شود اما اگر به ریشه‌های این واقعه بنگریم مجموعه‌ای از عوامل مستقیم و غیرمستقیم در ایجاد آن دخیل بوده‌اند که باید ریشه‌یابی و رفع شوند. 

وی با اشاره به تعیین تعرفه‌ها از سوی دستگاه‌های مختلف و متعدد گفت: اگر چه بیشترین تاثیر در تعیین تعرفه‌ها در بنادر کشور را وزارت راه و شهرسازی و سازمان بنادر و دریانوردی دارند، اما بیش از ده نهاد دیگر در این حوزه دخالت می‌کنند و مدیران دستگاه مربوطه همواره در روند منطقی ساختن تعرفه‌ها واهمه دارند که مبادا از سوی نهادهای نظارتی مورد توبیخ قرار بگیرند و اغلب به جای تلاش برای توجیه منطقی اینگونه نهادها (مانند تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت و…) سعی می‌کنند رضایت آن‌ها را به هر شکل ممکن کسب و در عوض فشار نامعقول اقتصادی را با تصویب تعرفه‌های غیر منطقی به خصوص در بخش کالاهای عمومی، فله و غلات بر شرکت‌های خصوصی که در بنادر مشغول کار هستند، منتقل کنند. 

یوسفی در انتها با عرض تسلیت به خانواده راننده زحمتکش جرثقیل ساحلی بندر که در حال خدمت و در داخل کابین دستگاه و به دلیل بریده شدن وایر اصلی جرثقیل و برخورد با آن شدیدا مجروح و درگذشت، ضمن یادآوری اهمیت توجه به مسائل ایمنی و لزوم بازرسی‌های ادواری صحیح و به موقع توسط واحدهای ذیربط، از مسئولین سازمان بنادر و دریانوردی خواست تا چگونگی وقوع این حادثه را با شرکت سازنده خارجی دستگاه در میان بگذارند و تدابیری برای تقویت اسکلت کابین اینگونه جرثقیل‌ها و جرثقیل‌های نظیر آن برای جلوگیری از تکرار حوادث مشابه بیاندیشند. 

 مرحوم فرداد سالاری‌پور، ۴۱ساله و متاهل از سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۰ در شرکت‌های مختلف فعالیت داشته است و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: بندر شهید رجایی هرمزگان خدمات کانتینری کالاهای عمومی تعرفه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۳۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام ۱۵ فعالیت تعمیراتی در نیروگاه شهید رجایی قزوین

ابوالفضل موتاب‌ها مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین گفت: هرساله به منظور کسب آمادگی تولید انرژی الکتریکی و با هدف کمک به پایداری شبکه سراسری تولید، تعداد ۱۷ فعالیت تعمیرات اساسی، نیمه اساسی و بازدید دوره‌ای برای واحد‌های ۱۳ گانه بخاری و سیکل ترکیبی، برنامه ریزی می‌شود.

 وی افزود: از مهر ماه سال ۱۴۰۲ تاکنون، از تعداد ۱۷ برنامه سالانه تعمیراتی، ۱۵ برنامه تعمیرات اساسی، نیمه اساسی و بازدید دوره ای، مربوط به واحد‌های بخاری و سیکل ترکیبی، عملیاتی شده و به اتمام رسیده و ۲ مورد تعمیرات نیمه اساسی و بازدید دوره‌ای هم در حال اجرا است.

مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین گفت: تاکنون ۹۶ درصد از فعالیت‌های تعمیراتی واحد‌های ۱۳ گانه این شرکت انجام شده است.

موتاب‌ها اضافه کرد: نوع تعمیرات واحدها، براساس ساعت کارکرد و نیاز‌های تعمیراتی به انواع تعمیرات اساسی، نیمه اساسی و بازدید‌های دوره‌ای در واحد‌های گازی و بخاری تقسیم می‌شود.

مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین با اشاره به فعالیت‌های تعمیرات در واحد‌های سیکل ترکیبی بیان داشت: تعمیرات بازدید محفظه احتراق و تعویض نازل واحد‌های شماره ۳، ۱ و ۴ گازی، تعمیرات بازدید مسیر گاز داغ واحد ۱ گازی، تعمیرات بازدید محفظه احتراق واحد ۶ گازی به همراه تعمیرات اساسی و کمپرسور واحد شماره ۲ گازی و همچنین انجام تعمیرات بازدید دوره‌ای مربوط به واحد شماره ۱ و ۳ بخاری سیکل ترکیبی، دیگر برنامه‌های تعمیراتی بود که در بازه زمانی مهر تاکنون به اتمام رسید.

وی افزود: در نیروگاه بخار نیز از ابتدای فصل تعمیرات تاکنون واحد شماره ۳ بخاری تحت تعمیرات اساسی، واحد شماره یک بخاری تحت تعمیرات نیمه اساسی و واحد‌های شماره ۳، ۲، ۱ و ۴ نیز مورد تعمیرات تعمیرات دوره‌ای بویلر و بازدید دوره‌ای قرار گرفته است.

موتاب‌ها اظهار داشت: هم اکنون واحد شماره ۲ بخاری سیکل ترکیبی نیروگاه هم برای انجام تعمیرات نیمه اساسی وهمچنین واحد شماره ۴ نیروگاه بخار جهت انجام تعمیرات بازدید دوره‌ای در دست تعمیرات قرار دارد که مابقی برنامه‌های تعمیرات واحد‌ها نیز تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه انجام و به پایان خواهد رسید و کلیه واحد‌ها با آمادگی حداکثری آماده تولید برق پایدار برای پیک تابستان پیش رو خواهند بود.

موتاب‌ها در توضیح فرآیند برنامه ریزی برای انجام ۱۷ فعالیت تعمیرات واحد‌های بخاری و سیکل ترکیبی نیروگاه نیز گفت: هرساله نیاز‌های تعمیراتی واحد‌های سیزده گانه نیروگاه براساس ساعت کارکرد، دوره تعمیراتی و استاندارد شرکت سازنده، به شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی اعلام می‌شود که پس از بررسی و تایید برنامه‌ها از سوی آن شرکت، جدول زمانبندی خروج واحد‌ها برای اجرای برنامه‌ها به این نیروگاه اعلام می‌شود.

وی ادامه داد: پس از دریافت برنامه ها، با حضور و کمک معاونت‌های مربوطه و بررسی‌های فنی و تخصصی، نیاز‌های تعمیراتی هر واحد، سنجیده شده و امکانات، قطعات و تجهیزات، نیروی انسانی لازم، ماشین آلات و سایر موضوعات برای اجرای این برنامه ها، پیش بینی و در اختیار معاونت‌های تعمیرات نیروگاه بخار و نیروگاه سیکل ترکیبی قرار می‌گیرد.

نیروگاه شهید رجایی دارای ۱۳ واحد بخاری و سیکل ترکیبی است که سالانه با بیش از ۱۲ میلیارد کیلووات ساعت تولید انرژی الکتریکی، حدود ۳ ونیم درصد از تولید برق شبکه سراسری را به خود اختصاص داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • ◄ ایجاد طرح جامع بندر شهید حقانی به عنوان قطب مسافری و تفریحی
  • آقا معلم در لیست ترور!
  • معلم هایی که ستاره شدند
  • ۶۶۰ هزار مسافر در بنادر شرق هرمزگان جابه‌جا شد
  • رشد تعرفه های پزشکی نسبت به قیمت تمام شده خدمات عقب است
  • ◄ معرفی شرکت های کشتیرانی در ایران
  • بندر امام خمینی ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی دارد
  • وعده ریل پایه شدن بندر چابهار در آینده‌ ای نزدیک
  • اتمام ۱۵ فعالیت تعمیراتی در نیروگاه شهید رجایی قزوین
  • صادرات ۶ هزارتن کالای غیرنفتی در بندر جاسک