Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول میز عراق و شامات اندیشکده جریان گفت: بیانیه آیت الله سیستانی تاثیر مشهود و ملموسی در افزایش مشارکت در انتخابات عراق می‌گذارد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا مجيدی مسئول میز عراق و شامات اندیشکده جریان در نشست مجازی «جریان‌شناسی انتخابات پارلمانی عراق» که به همت دفتر مقاومت جهانی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، ضمن تشریح تحولات سیاسی عراق، گفت: این انتخابات عراق با دیگر انتخابات‌های عراق تفاوت‌هایی دارد، از جمله اینکه قانون انتخابات تغییر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از تغییرات این است که در این انتخابات برخلاف انتخابات‌های گذشته، مردم در پای صندوق‌های رای افراد را انتخاب می‌کنند. یعنی در گذشته افراد به لیست‌ها رای می‌دادند و آن نوع رای‌گیری باعث می‌شد افرادی که در لیست‌های مطرح و بزرگ بودند به مجلس راه پیدا کنند. اما با تغییر قانون و رای دادن به افراد، نیروهای مستقل نیز شانس بیشتری دارند و به همین خاطر مشارکت بیشتری هم خواهند داشت.

 

وی افزود: علاوه بر این، تغییر قانون باعث شد برخی از افراد بزرگ و سرشناس مثل نوری المالکی هم کاندید نشوند. زیرا این افراد تا قبل از این نامزد می‌شدند تا رای ائتلاف خود را بالا ببرند، اما اکنون این اقدام سودی ندارد و کاندیداهای هر لیست شخصا باید رای بیاورند تا بتوانند وارد مجلس شوند. از جمله تغییرات دیگر قانون این است که ١٨ حوزه انتخاباتی به ٨٣ حوزه انتخاباتی تبدیل شده‌اند؛ این تغییر نیز باعث قوت گرفتن اقلیت‌ها می‌شود.

 

مسئول میز عراق و شامات اندیشکده جریان ادامه داد: چهار جریان «فتح»، «دولة القانون»، «کتلة الصدریة» و «قوی الدولة» چهار جریان اصلی شیعی در انتخابات عراق می‌باشند. دو جریان «تقدم» به رهبری محمد الحلبوسی و «عزم» به رهبری خمیس خنجر نیز دو جریان اصلی اهل سنت می‌باشند که البته جریان عزم، ائتلاف اکثریت رهبران سنی بر علیه محمد الحلبوسی را تشکیل می‌دهد.

 

این کارشناس مسائل منطقه در ادامه در پاسخ به سوالی در رابطه با تشرینی‌ها، تشرینی‌ها را جنبشی سلبی دانست که می‌دانستند چه نمی‌خواهند و برعلیه سیستم موجود عراق اتفاق نظر داشتند اما در اینکه دقیقا چه چیزی می‌خواستند اختلاف داشتند.

 

مسئول میز عراق و شامات اندیشکده جریان در پاسخ به سوالی درباره علت کاندیدا نشدن الکاظمی گفت: الکاظمی مسلما سیاست را رها نمی‌کند. یکی از اهداف الکاظمی این است که خود را به عنوان نخست وزیری معرفی کند که کاندیدا نشد و محکم در مقابل تقلب ایستاد؛ بنظر می‌رسد وی در آینده با صبر از این تصویرسازی استفاده مطلوب خود را خواهد برد.

 

علیرضا مجیدی در بیان تاثیر بیانیه‌های اخیر مرجعیت شیعی در انتخابات خاطر نشان کرد: بیانیه آیت الله سیستانی تاثیر مشهود و ملموسی در افزایش مشارکت خواهد داشت.

 

مجیدی در پایان سخنان خود در تبیین بیانیه آیت الله حائری افزود: این بیانیه با اعلام اینکه هرگونه طرفداری از انحلال یا ادغام حشد الشعبی حرام است، تاثیر به سزایی در آراء جریان صدر خواهد داشت. برای درک این مطلب باید توجه داشته باشیم که آیت الله حائری مرجع تقلید طرفداران جریان صدر است و سید مقتدی صدر هم چندی پیش از ادغام حشد الشعبی سخن گفته بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مقتدی صدر سیستانی انتخابات عراق بیانیه آیت الله انتخابات عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۶۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینفلوئنسر عراقی و ستاره « تیک تاک » کشته شد

مقامات امنیتی عراق می‌گویند ام فهد، اینفلوئنسر معروف شبکه اجتماعی تیک تاک در خارج از خانه‌اش در بغداد به ضرب گلوله کشته شد.   به گزارش بی بی سی، او به خاطر انتشار ویدیو‌هایی در حال رقص با موسیقی عراقی و پوشیدن لباس‌های چسبان و تنگ در شبکه اجتماعی تیک‌تاک معروف بود و ده‌ها هزار دنبال کننده داشت.   وزارت کشور عراق هم در بیانیه‌ای تایید کرد «زنی که در شبکه‌های اجتماعی شناخته شده است، توسط ضاربان ناشناس» کشته شده است.   در این بیانیه گفته شده است که «یک تیم ویژه» برای بررسی این حادثه تشکیل شده است.   این اینفلوئنسر سال گذشته به دلیل انتشار ویدیو‌هایی که به گفته دادگاه برخلاف «عفت و اخلاق عمومی» بود به شش ماه زندان محکوم شد.   عراق سال گذشته کمیته‌ای دولتی برای نظارت بر شبکه‌های اجتماعی و بررسی محتوای توهین آمیز و مجازات مسببین آن تشکیل داد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • تاثیر مثبت انتخاب فرد اصلح در دور دوم انتخابات بر آبادانی شهرستان
  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره « تیک تاک » کشته شد
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • نماینده آیت الله العظمی سیستانی خواستار تربیت شخصیت قرآنی دانش آموزان و دانشجویان شد
  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق
  • تشکیلات‌، شبکه‌ و جریان‌‍سازی ۳ اصل مهم در دانشگاه‌های آذربایجان غربی