Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حسین کریمیان معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره برنامه ریزی دانشگاه برای جشن ویژه نودانشجویان اظهار کرد: به صورت حضوری هیچ برنامه‌ای برای نودانشجویان دانشگاه صنعتی امیر کبیر نداریم، اما آن‌ها می‌توانند مطابق اطلاعیه سایت دانشگاه به شیوه مجازی در تور گردشگری شرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: سال گذشته در خصوص رضایت دانشجویان از آموزش‌های مجازی نظر سنجی‌هایی کردیم، اما امسال بعد از گذشت چند هفته از شروع سال تحصیلی جدید میزان رضایت آن‌ها را متوجه خواهیم شد.

کریمیان تصریح کرد: دانشگاه امیرکبیر دانشجوی شبانه ندارد، اما از دانشجویان خودگردان شهریه پرداخت می‌کند و سال گذشته مبلغ آن افزایش نداشته است و امسال هم آئین نامه مخصوص به خود را دارد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: مگر در دوران کرونا قیمت اجناس کاهش پیدا کرد که ما هم شهریه دانشجویان را کم کنیم؟ بودجه دانشگاه از همین طریق تامین می‌شود و با توجه به مصوبه افزایش حقوق‌ها به صورت سالانه ما هم مجبور به افزایش شهریه‌ها هستیم.

کریمیان گفت: در حال حاضر وضعیت اقتصادی نا به سامان است، اما ما هم باید هزینه‌های دانشگاه را از طریق دریافت شهریه تامین کنیم و تصور کاهش شهریه‌ها غلط است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: از آن جایی که دولت بودجه کافی برای تامین هزینه‌های دانشگاه‌ها ندارند؛ بنابراین ما هم مجبور به دریافت شهریه از دانشجویان برای تامین هزینه‌های خود هستیم.

تربیت نیروهای جوان؛ وظیفه دانشگاه های کشور 

گفتنی است؛ طی چند سال اخیر فضای اقتصادی کشور حال خوبی ندارد و همین عامل باعث شده تا بودجه سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف کشور به شدت تحت تاثیر قرار بگیرند و این موضوع در کنار افزایش تورم سبب شده تا میزان بودجه دولت در سال ۹۹ به هیچ عنوان جواب گوی گرانی‌های موجود نباشد.

میزان وابستگی دانشگاه‌ها به بودجه دولتی یکی از مباحث پر حرف و حدیث آموزش عالی در سال‌های اخیر بوده که دیدگاه‌های متفاوتی هم در این خصوص مطرح شده است.

دانشگاه‌های کشور وظیفه آموزش و پرورش نیرو‌های جوان کارآموخته را برای تزریق به بازار کار متناسب با نیاز جامعه بر عهده دارند که در سال‌های اخیر کسر بودجه روند کار آن‌ها را با مشکل رو به رو کرده است و شاهد آن بوده ایم که آموزش عالی از سهم کمتری برخوردار بوده، بنابراین همان اندک بودجه‌ای که دولت در ابتدای سال در اختیار آموزش عالی قرار می‌دهد هم کامل واریز نمی‌شود.

وابستگی دانشگاه‌ها به بودجه دولتی کشور باعث شده تا موسسات آموزش عالی برای تامین منابع مالی خود نصب گریبانگیر مشکلات زیادی هستند در واقع تا زمانی که دانشگاه‌ها به بودجه‌های دولتی وابسته باشند تحرکی در دانشگاه‌ها صورت نمی‌گیرد و نیازی به آن دیده نخواهد شد بنابراین همین عامل باعث آسیب دیدگی فضای علمی کشور می‌شود.

بیشتر بخوانید

دانشگاه امیرکبیر مادر دانشگاه‌های صنعتی کشور است مسئولان دانشگاهی توجه‌ای به آموزش‌های مجازی ندارند دروس عملی دانشگاه امیرکبیر حضوری برگزار می‌شوند/ احتمال حضوری شدن امتحانات پایان ترم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه امیرکبیر بودجه دولتی دانشگاه صنعتی برای تامین دانشگاه ها آموزش عالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۷۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه مربوط به زنان و خانواده کافی نیست

«فاطمه قاسم‌پور» عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعیت بودجه مربوط به زنان و خانواده بر اساس جزییات جداول بخش دوم بودجه ۱۴۰۳ که از دولت ارسال شده است، اظهار کرد: در جداول ارسالی دولت، از اعتبار تجمیعی مربوط به بند (ب) تبصره ۱۳ که ۳۶ هزار میلیارد تومان است، صرفاً ۱,۸۰۰ میلیارد تومان یعنی فقط حدود ۵ درصد از این بودجه به معاونت امور زنان و خانواده اختصاص یافته است، این در حالی است که در بودجه ۱۴۰۲ با تمهید مجلس جمع یک درصد اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌ها به استثنای ردیف‌های مشخص‌شده در قانون چیزی معادل ۴,۸۰۰ میلیارد تومان بود که در بند (ب) تبصره ۱۳ با توجه به اهمیت موضوع، انتظار می‌رفت بیش از این رقم در اختیار حوزه زنان و خانواده قرار گیرد.

وی افزود: رقم تعیین شده برای معاونت امور زنان در موضوع «توانمندسازی زنان و آسیب‌زدایی از زنان و خانواده» است و سایر موضوعاتی که در قانون بودجه ۱۴۰۲ لحاظ شده بود از جمله مشاوره خانواده، ورزش و سلامت زنان، کارآفرینی زنان و … نیز حذف شده است.

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به سایر بندهای بودجه‌ای مرتبط با حوزه زنان و خانواده از بند (ب) تبصره ۱۳ در جداول ارسالی، گفت: از بودجه مربوط به بند (ب) تبصره ۱۳ بودجه‌های دیگری به حوزه خانواده وارد شده است، برای مثال ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ورزش و جوانان، سازمان تبلیغات اسلامی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، حوزه هنری انقلاب اسلامی و سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری ردیف‌هایی در موضوعات مختلف در نظر گرفته شده است که در برخی از آن‌ها به موضوع تقویت خانواده و ترویج ازدواج البته در کنار سایر موضوعات مرتبط با حوزه فرهنگ اشاره شده است و اگر تمامی بودجه این موضوعات را مربوط به حوزه خانواده بدانیم، چیزی حدود ۳ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان خواهد بود که البته تفکیک این بخش از بودجه از بخش فرهنگ مشخص نشده است و نمی‌توان تخمین زد چه میزان از آن به حوزه زنان و خانواده اختصاص یابد.

رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به ظرفیت بودجه بند (ب) تبصره ۱۳ انتظار می‌رفت بودجه امسال در حوزه زنان و خانواده.... قابل توجهی داشته باشد که این اتفاق رخ نداد.

وی اظهار کرد: تعیین یک درصد بودجه برای حوزه زنان و خانواده در قانون بودجه ۱۴۰۲ جاپای محکمی برای تأمین اعتبارات مربوط به حوزه زنان و خانواده بود که در صورت استمرار می‌توانست به مرور به بندی ثابت در قوانین بودجه سنواتی تبدیل شود و موضوعات حوزه زنان و خانواده ردیفی مستقل، مشخص و نشان‌دار داشته باشند که البته این اقدام مهم نیز دنبال نشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سنجه‌های عملکردی مربوط به حوزه زنان و خانواده دستگاه‌های سیاست‌گذار در جداول ارسالی، گفت: به جهت اصلاح قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، دولت ملزم به تهیه سنجه‌های ارزیابی برنامه دستگاه‌های سیاست‌گذار شده است و این تعیین سنجه نقش مهمی در بودجه‌ریزی برنامه‌محور و بعد نظارت بر هزینه‌کرد اعتبارات و بررسی اثربخشی آن‌ها دارد.

قاسم‌پور اظهار کرد: در حوزه زنان و خانواده ذیل وزارت ورزش و جوانان، سازمان بهزیستی و وزارت تعاون سنجه‌هایی در موضوعاتی نظیر حمایت از مراکز خدمات مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده، رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال و… مشخص شده که برخی از این سنجه‌ها جامع و مبتنی بر شرح وظایف تخصصی دستگاه‌ها طراحی نشده‌اند.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: در هر صورت مجلس در راستای رفع این مسائل و ارتقای بودجه این بخش پیگیری‌هایی را انجام داده که ان‌شاء الله به نتیجه برسد.

کد خبر 6091843 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • بررسی بودجه آموزش و پرورش در لایحه ۱۴۰۳/ همان چالش همیشگی باطعم بی قانونی!
  • 220 میلیارد تومان بودجه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس
  • مدیریت «بازار دارو» یکی از اولویت‌های دولت است
  • تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • جدول هزینه‌های متفرقه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • بودجه مربوط به زنان و خانواده کافی نیست
  • بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در بخش فرهنگ و هنر
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان؛ دولت برنده است یا مجلس؟