Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی انجمن صنایع لبنی گفت: زمانی که دامداری‌ها قیمت شیر خام را نزدیک 50 درصد افزایش دهند طبیعتا قیمت محصولات لبنی هم مطابق آن افزایش پیدا می‌کند.

محمدرضا بنی‌طبا، سخنگوی انجمن صنایع لبنی، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا در خصوص علل نوسانات قیمت لبنیات در ماه‌های اخیر گفت:  قیمت تمام شده محصولات لبنی 60 تا 65 درصد وابسته به شیر خام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی که دامداری‌ها قیمت شیر خام را نزدیک 50 درصد افزایش دهند طبیعتا قیمت محصولات لبنی هم مطابق آن افزایش پیدا می‌کند.

بنی‌طبا با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی آگاه به افزایش هزینه‌های تولید و تاثیر آن بر قیمت مصرف‌ کننده است، افزود: در پاسخ به درخواست وزارت جهاد برای حمایت از دهک‌های محروم پیشنهاد دادیم هر بخش از زنجیره تولید 5 درصد از سود خودش را نادیده بگیرد اما دامدارها به دلایل اینکه هنوز در تامین نهاده های داملی مشکل دارند، نتوانستند همراهی کنند. ولی فروشگاه‌ها،  مغازه داران و تولید کنندگان هر کدام 5 درصد از سود مشروع خودشان را تخفیف دادند تا بتوانند ده درصد را، روی سه کالایی که ضروری سبد خانوار است و بیشتر دهک های محروم از آن استفاده می کنند، مورد اعمال قرار بدهند.

سخنگوی انجمن صنایع لبنی تاکید کرد: شرط تداوم قیمت در شش ماه آتی عدم تغییر قیمت شیر خام است، در صورتی که  وزارت جهاد کشاورزی نتواند به تعهد خودش عمل کند و قیمت شیر خام افزایش پیدا کند ما مجبور هستیم دوباره افزایش قیمت را اعمال کنیم تا کارخانه‌ها تعطیل نشوند.  

بنی‌طبا یادآور شد: افزایش شیر خام متاثر از افزایش قیمت خوراک دام است و تمامی این نهاده‌ها وارداتی است؛ با اینکه ارز 4200 تومانی به نهاده‌ها تعلق می گیرد ولی با دو تا نرخ متفاوت در بازار است و بعضا با نرخ آزاد هم مشاهده می‌شود و دامداران می گویند که با نرخ مصوب، نهاده‌ها به دست ما نمی‌رسد. دوم بروز خشکسالی و کمبود علوفه است.

او گفت: آقای ساداتی نژاد وسعت نظر خوبی نسبت به مسائل صنایع لبنی دارد، قبلا اظهارنظری کرده بودند مبنی بر اینکه ما نباید سیاست هایی اتخاذ کنیم که منجر به پرداخت یارانه از جیب تولید کننده بشود و تولید کننده ضرر کند، دیدگاه درستی است. آقای ساداتی نژاد در تلاش هستند که بتوانند نهاده های دامی را با نرخ مصوب به دست دامداران برسانند. 

او ادامه داد: راهکار بلند مدت برای حمایت از دهک های محروم، حذف ارز 4200 تومانی از نهاده‌های دامی و انتقال آن به مصرف کننده است. الان یک اشکالی وجود دارد چند فرد می توانند بروند، ارز 4200 بگیرند و نهاده وارد کنند درحالی که آن هم به درستی توزیع نمی شود و نتیجه آن می شود که چند نرخ نهاده در بازار داشته باشیم.

بنی‌طبا در پایان گفت: اگر ارز 4200 را از نهاده حذف کنید خود کارخانه دار و خود دامدار با کمترین هزینه کالای خود را وارد می‌کنند و از آن طرف از ارز 4200 بالغ بر 40 هزار میلیارد تومان آزاد می شود که می توانیم، آن را به دهک های محروم اختصاص بدهیم. دلیلی ندارد که اغنیا از افراد کم برخوردار جامعه بیشتر از یارانه بهره مند باشند پس ما باید راهکار ایجاد کنیم که اغنیا پول واقعی کالا را بدهند و افراد ضعیف از محل یارانه مورد حمایت قرار بگیرند. 6

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا لبنیات شیر افزایش قیمت خوراک ارز خشکسالی یارانه ارز افزایش قیمت شیر وزارت جهاد کشاورزی یارانه دهک های محروم قیمت شیر خام صنایع لبنی نهاده ها بنی طبا ارز 4200

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۷۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت

در پی مذاکرات آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی و نگرانی‌ها درباره تورم در آمریکا، قیمت‌های نفت روز دوشنبه کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، برگزاری مذاکرات برای برقراری آتش‌بس بین گروه مقاومت فلسطین (حماس) و رژیم صیونیستی در قاهره و درنتیجه فروکش‌کردن نگرانی‌ها درباره ایجاد درگیری گسترده‌تر در خاورمیانه، همچنین داده‌های مربوط به تورم در آمریکا و احتمال پایین‌نیامدن نرخ بهره بانکی در این کشور سبب شد قیمت‌ نفت روز دوشنبه (دهم اردیبهشت‌) یک‌درصد کاهش یابد.

قیمت  نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز دوشنبه تا ساعت ۶ و ۴۴ دقیقه به وقت گرینویچ با ۹۸ سنت یا ۱.۰۹درصد کاهش به ۸۸ دلار و ۵۲ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) روز دوشنبه با ۸۳ سنت یا ۰.۹۹درصد کاهش، ۸۳ دلار و ۲ سنت در هر بشکه معامله شد.

تونی سیکامور، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی، گفت: افزایش تلاش‌ها برای میانجیگری به‌منظور برقراری آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی، تنش‌های ژئوپلیتیک را کاهش داده و قیمت نفت را در معاملات ساعات اولیه روز دوشنبه پایین آورده است.

بازارها همچنین منتظر نتیجه بررسی سیاست‌های بانک مرکزی آمریکا هستند که قرار است روز یکم مه (چهارشنبه، یازدهم اردیبهشت‌) اعلام شود.

داده‌های روز جمعه (هفتم اردیبهشت‌) نشان داد تورم آمریکا در ۱۲ ماه منتهی به ماه مارس ۲.۷درصد افزایش یافته است که از رقم هدف‌گذاری‌شده بانک مرکزی آمریکا مبنی بر رشد ۲درصدی تورم بیشتر است. کاهش نرخ تورم احتمال کاهش نرخ بهره را هم افزایش می‌داد؛ عاملی که محرک رشد اقتصادی و تقاضای نفت به‌ شمار می‌رود.

تینا تنگ، تحلیلگر مستقل بازار، گفت: تورم مداوم آمریکا نگرانی‌هایی را درباره تداوم بلندمدت رشد نرخ بهره بانکی ایجاد می‌کند که درنتیجه سبب افزایش ارزش دلار آمریکا و فشار بر قیمت کالاها می‌شود.

افزون بر این، داده‌های رسمی روز شنبه (هشتم اردیبهشت‌) نشان داد که با افزایش چشم‌انداز تقاضای نفت، رشد سود صنعتی چین در ماه مارس کاهش یافت و این تازه‌ترین نشانه مبنی بر کاهش تقاضای داخلی در دومین اقتصاد بزرگ جهان است.

دیگر خبرها

  • برای پیروزی به میدان می رویم/فوتبال ایران یا مشکل مهاجم روبرو است
  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • اراضی نهضت ملی مسکن برای ۴۰ هزار متقاضی در شهر پرند هنوز تامین نشده است
  • پروژه فاضلاب مسکن ملی خلخال با عدم تامین اعتبار روبرو است
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • ۱۸ میلیون راس دام سبک آماده کشتار است
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد