Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نوزدهمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

19 مهر 1339، ایران و ژاپن موافقتنامه بازرگانی و اقتصادی امضا کردند.

19 مهر 1340، اورل هریمن وزیر کشاورزی آمریکا در راس یک هیات ۱۲ نفری برای مطالعه در امور کشاورزی ایران وارد تهران شد.

19 مهر 1343، سازمان كشورهاي صادر كننده نفت (اوپك) ايران را دومين كشور از لحاظ ميزان توليد نفت خام در خاورميانه معرفي كرد.

19 مهر 1347، جمشید آموزگار وزیر دارایی، سپهبد بازنشسته اسکندر آزموده را به سمت معاون وزیر دارایی و سرپرست کل گمرک تعیین کرد.

19 مهر 1374، «پيتر كانوف» مديركل وزارت خارجه آمريكا و «جان گنين» معاون اطلاعاتي سازمان «سيا» در جلسه اي با حضور «آلفونس داماتو» طراح تحريم نفتي ايران تصريح كردند ادامه تحريم اقتصادي ايران عمدتاً به زيان آمريكا است و تأثيري در صادرات نفتي ايران و اوضاع اقتصادي اين كشور ندارد.

19 مهر 1389، سخنگوی طرح تحول اقتصادی از اعلام قریب ‌الوقوع قیمت ‌های جدید حامل ‌های انرژی از سوی رییس ‌جمهور خبر داد؛ همزمان، بهروز مرادی، مدیرکل سازمان هدفمندی وزارت رفاه و تامین اجتماعی از واریز منطقه ‌ای یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار تا پایان مهر خبر داد و اعلام کرد که مجموعه استان ‌های کشور به ۵ منطقه تقسیم شده ‌اند و طی ۵ مرحله یارانه نقدی به حساب مردم واریز خواهد شد.

19 مهر 1390، محمود احمدی ‌نژاد پیشنهاد تازه‌ ای را در رابطه با یارانه‌ های نقدی به مردم ارائه کرد و خواهان تشکیل صندوق ‌های سرمایه‌گذاری با استفاده از‌ این یارانه ‌ها شد.

19 مهر 1391، بانک مرکزی در بخشنامه ‌ای به بانک ‌ها سیاست جذب دلارهای خانگی را کلید زد که به اعتقاد رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در حد ۱۴میلیارددلار برآورد می‌ شود. این بخشنامه که جنبه تاکیدی دارد بانک‌ ها را ملزم به تضمین بازپرداخت «سپرده‌ های ارزی» سپرده‌ گذاران به صورت «ارز» می‌ کرد.

19 مهر 1393، علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی با انتقاد از برخورد سیاسی نهادهای مالی بین ‌المللی مانند بانک جهانی گفت: تحریم ‌های ظالمانه و غیرقابل توجیه کنونی که در واقع ملت ایران را نشانه گرفته ‌اند، هنوز لغو نشده است.

19 مهر 1397، علی مویدی خرم‌آبادی رئیس‌ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حاشیه «نشست دبیران کمیسیون‌های برنامه‌ریزی هماهنگی و نظارت بر مبارزه قاچاق کالا و ارز استان‌ها» ، با اشاره به اختلاف قابل توجه در قیمت سوخت داخل و خارج کشور از برآورد یک میلیارد لیتری برای قاچاق بنزین در سه ماه تابستان خبر داد.

19 مهر 1398، نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه به طور متوسط حدود ۱۵ درصد حقوق کارکنان دولت را در سال ۱۳۹۹ افزایش می‌دهیم گفت: البته این موضوع نیاز به تایید دولت و سپس تصویب مجلس دارد، اما با همه اوصاف این رقم به صورت متوسط است و برای حقوق‌های پایین این افزایش از ۲۰ درصد نیز بالاتر خواهد رفت.

19 مهر 1399، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، از ورود این کمیسیون به پرونده افزایش چشمگیر قیمت بلیت هواپیما خبر داد و گفت: به‌نظر من نرخ‌نامه جدید پروازهای هوایی غیرواقعی است. اقبال شاکری در واکنش به افزایش ۱۵۵‌درصدی قیمت بلیت پروازهای داخلی اظهار کرد: این اقدام به هیچ‌وجه قابل‌پذیرش نیست؛ زیرا مردم توان پرداخت چنین هزینه‌هایی برای خرید بلیت هواپیما را ندارند.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول علی اکبر یوسفی عزت الله مهرآوران محمدرضا گرایی میثم دلخانی اقتصاد در گذر زمان تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران ربیع الاول علی اکبر یوسفی عزت الله مهرآوران محمدرضا گرایی میثم دلخانی ایران و جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۷۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کابینه نتانیاهو هزینه زیادی را به ما تحمیل کرد/ طبقه متوسط در حال نابودی

به گزارش قدس آنلاین، «یائیر لاپید» رهبر ائتلاف مخالفان در کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی در پیامی توئیتری با انتشار تصویری از میزان افزایش قیمت کالاهای اساسی در سرزمین های اشغالی، به کابینه حاکم اعتراض کرد.

وی نوشت: قیمت ها در حال افزایش و طبقه متوسط در حال نابودی است، کابینه هزینه های زیادی را به ما تحمیل می کند و اگر نرود، افزایش قیمت ها ادامه خواهد داشت.

گفتنی است؛ بحران اقتصادی رژیم صهیونیستی به مهاجرت معکوس صهیونیست ها از سرزمین های اشغالی دامن زده است. صهیونیست ها که با وعده زندگی بهتر، از کشورهای دیگر به فلسطین اشغالی مهاجرت کردند، به دروغ بودن وعده های تل آویو پی بردند.

اگرچه آمریکا و بسیاری از پایتخت های غربی تلاش دارند تا با دادن وام و کمک های مالی بلاعوض جلوی فروپاشی اقتصاد رژیم صهیونیستی را بگیرند، اما از بین رفتن محصولات کشاورزی و تعطیلی صنایع، کاهش درآمدهای حوزه گردشگری و نبود نیروی کار که اغلب مهاجران فلسطینی یا مهاجرانی از دیگر کشورها بودند، به بحران اقتصادی این رژیم دامن زده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی صعودی رشد اقتصادی جهان
  • امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • امضای ۲ سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات 
  • ◄ عکس | امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • آیا با هواپیما می‌توان سفری ارزان به مشهد داشت؟
  • کابینه نتانیاهو هزینه زیادی را به ما تحمیل کرد/ طبقه متوسط در حال نابودی
  • حرکت بازار ارز به سمت ثبات/ نوسان یک یا دو هزار تومانی قیمت دلار طبیعی است
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته