Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمپین «تهران دوباره جان می‌گیرد» با هدف تشویق شهروندان به تزریق واکسن و سرعت بخشیدن به واکسیناسیون عمومی از سوی مدیریت شهری راه اندازی شده است

خبرگرازی میزان - روزنامه همشهری نوشت: با پای کار آمدن تمام قد وزارت بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی، شهرداری، نیرو‌های بسیج، سپاه، اورژانس و افزایش مراکز واکسیناسیون و شبانه‌روزی شدن برخی از این مراکز، تزریق واکسن از مرز ۶۴ میلیون دوز در کشورگذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان مدیریت شهری نقش پررنگی در سرعت بخشیدن به واکسیناسیون عمومی و تشویق مردم به واکسن زدن داشته است.

با پاندمی کرونا مدیریت شهری تهران علاوه بر خدمات شهری به خدمت‌رسانی در بخش بهداشتی و درمانی با هماهنگی وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا هم ورود کرد و با راه‌اندازی مراکز واکسیناسیون در سوله‌های بحران، مجموعه‌های ورزشی، بوستان‌ها، فرهنگسرا و حتی سرا‌های محله، سبب شتاب‌گرفتن فرایند واکسیناسیون شد. اقدامات مدیریت شهری به راه‌اندازی این مراکز خلاصه نشده و به‌گفته علیرضا زاکانی، شهردار تهران، مدیریت شهری پایتخت باید سکاندار فعالیت‌های بیشتری باشد و خدمات متنوع‌تر و مفیدتری به شهروندان ارائه دهد.

در همین راستا کمپین بهداشتی- درمانی «تهران دوباره جان می‌گیرد» در راستای تحقق اهداف شهرداری در بخش واکسیناسیون و تشویق مردم به تزریق واکسن و مشارکت در این اقدام ملی راه‌اندازی شده و به‌گفته مدیرعامل شرکت شهر سالم شهرداری تهران، بخشی از فعالیت‌های ضدکرونایی مدیریت شهری در قالب این کمپین و در ۳ سطح انجام می‌شود.

حمید چوبینه با اشاره به فعالیت‌های سطح اول می‌گوید: «این سطح مربوط به بهداشت و درمان و واکسیناسیون است و به تک‌تک شهروندان که دسترسی محدودتری به واکسن یا سایر اقلام بهداشتی دارند، خدمات ارائه می‌شود. اگر با این اقدامات حتی یک نفر واکسینه شود، برای همه شهروندان مهم و حیاتی است.»

به‌گفته او، رعایت پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری هوشمند در سطح دوم پیش‌بینی شده و سهم شهرداری بیش از سایر نهاد‌ها و ارگان‌هاست. سطح سوم کمپین «تهران دوباره جان می‌گیرد» هم مربوط به حمایت از افراد آسیب‌دیده اجتماعی است که چوبینه با اشاره به آن عنوان می‌کند: «کرونا علاوه بر آسیب‌های سلامتی و جانی، از نظر اقتصادی و معیشتی نیز شهروندان را با مشکل مواجه کرده است و شهرداری حمایت از این افراد را وظیفه خود می‌داند.» به‌گفته مدیرعامل شرکت شهر سالم شهرداری تهران، با ارائه خدمات از طریق کمپین «تهران دوباره جان می‌گیرد» روح تازه‌ای به کالبد پایتخت دمیده می‌شود.

فعال شدن ۲۶ مرکز واکسیناسیون توسط شهرداری

اوایل مهرماه شهردار تهران در صفحه شخصی توییتر خود نوشت که کنار کادر پرتلاش درمان، در پویش جهادی تزریق ۳۰۰هزار دوز واکسن توسط شهرداری تهران سهیم شده است. پس از آن مراکز واکسیناسیون یکی پس از دیگری توسط مدیریت شهری راه‌اندازی شدند و تعداد آن‌ها به ۲۶ (۱۳مرکز ثابت، ۳ مرکز خودرویی و ۱۰ واحد سیار) رسید. اکنون به‌گفته سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، فرایند واکسیناسیون از عدد هدفگذاری شده ۱۲ هزار عبور کرده است.

علی نصیری به اقداماتی که در قالب کمپین «تهران دوباره جان می‌گیرد» انجام شده، اشاره می‌کند و می‌گوید: «اقدامات سازمان مدیریت بحران در حوزه مدیریت کاهش اپیدمی کرونا درراستای این کمپین انجام می‌شود که در نخستین گام مراکز واکسیناسیون راه‌اندازی شدند.»

به‌گفته او، ۲۶ مرکز راه‌اندازی شده بود که با تسریع فرایند واکسیناسیون و کاهش تقاضا برخی از مراکز تعطیل شدند و هم‌اکنون ۲۲ مرکز فعال هستند. به‌گفته نصیری با استفاده از واحد‌های سیار حدود ۱۸ هزار دوز واکسن به معتادان کمپ‌ها و پاتوق‌ها، کودکان کار و خانواده آنها، اتباع بیگانه غیرمجاز، کارتن‌خواب‌ها و حاشیه‌نشین‌ها تزریق شده است.

۹۰درصد افراد آسیب‌پذیر تحت پوشش دوز دوم

استراتژی شهرداری تهران در فرایند واکسیناسیون کاهش بار دولت و افزایش ضریب معنادار سرعت واکسیناسیون است. مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با بیان این مطلب می‌گوید: «شناسایی، ارتباط گرفتن و واکسیناسیون برخی از گروه‌ها، سخت و دشوار است. این افراد پشتوانه و حامی اجتماعی ندارند و برخی گرفتار اعتیاد هستند، تعدادی در پاتوق‌ها و گرمخانه‌ها مستقرند و بعضی هم کودکان کارند و بی‌خانمان. در این میان افرادی هم هستند که جزو اتباع محسوب می‌شوند و به‌طور کلی از آن‌ها با عنوان افراد آسیب‌دیده اجتماعی یاد می‌شود که واکسیناسیون آن‌ها بنا به دستور شهردار تهران با استفاده از واحد‌های سیار صورت می‌گیرد.» به‌گفته سیدمالک حسینی، قرار بود ۱۲ هزار نفر از افراد آسیب‌دیده واکسینه شوند، اما شهرداری به افراد بیشتری خدمت‌رسانی کرده است. او می‌گوید: «به زودی مرحله دوم واکسیناسیون شروع می‌شود و پیش‌بینی می‌کنیم حدود ۹۰ درصد افراد آسیب‌پذیر تحت پوشش دوز دوم واکسن
قرار گیرند.»

واکسیناسیون معلولان و سالمندان در منزل

براساس آخرین اطلاعات سازمان بهزیستی کشور، بیش از ۱۲۰ هزار معلول در تهران وجود دارد؛ کسانی که به‌دلیل مشکلات جسمی و حرکتی امکان حضور در مراکز واکسیناسیون را ندارند و از این‌رو تزریق واکسن به این افراد توسط مراکز واکسیناسیون سیار (۱۰ دستگاه ون) انجام می‌شود.

رئیس اداره کل سلامت شهرداری تهران می‌گوید: «درحال حاضر آمادگی داریم تا ایثارگران، جانبازان، سالمندان، معلولان و به‌طور کلی کسانی که امکان خروج از منزل را ندارند، از طریق بانک‌های اطلاعاتی و سامانه ۱۳۷ شناسایی و با استفاده از واحد‌های سیار در منزل واکسینه کنیم.» به‌گفته زینب نصیری، سالمندان و معلولان از ۲ طریق شناسایی شده و نامشان در لیست دریافت‌کنندگان واکسن قرار می‌گیرد. او ادامه می‌دهد: «برخی سالمندان و معلولان در کانون‌ها عضو هستند که این افراد شناسایی شده‌اند و کارشناسان ضمن تماس تلفنی و دلجویی از آن‌ها زمان تزریق واکسن را هماهنگ و به منزلشان مراجعه می‌کنند. افرادی هم که در کانون‌ها عضو نیستند، می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۱۳۷ ثبت درخواست کنند.»

به‌گفته این مقام مسئول، براساس اعلام گروه‌های سنی توسط وزارت بهداشت و درمان، فرایند واکسیناسیون انجام می‌شود. او به موضوع دانش‌آموزان هم اشاره و عنوان می‌کند: «دانش‌آموزان توانیاب عمدتاً توانایی حرکت دارند و تزریق واکسن به آن‌ها مانند سایر دانش‌آموزان در مدارس انجام می‌شود، اما درصورت وجود برخی از مشکلات برای حضور دانش‌آموزان در مدارس، می‌توانند درخواست تزریق واکسن در منزل کنند و محدودیتی برای این کار وجود ندارد.»

نصیری همچنین با بیان اینکه متقاعد کردن سالمندان و معلولان برای تزریق واکسن هم اقدام دیگری است که توسط کارشناسان اداره سلامت انجام می‌شود، تأکید می‌کند: «زمانی می‌توان به ایمنی جمعی رسید که همه مردم در این فرایند مشارکت کنند. متأسفانه در این میان هستند سالمندان و معلولانی که بنا به دلایلی تمایلی به تزریق واکسن ندارند؛ ازاین‌رو کارشناسان اداره سلامت طی تماس با این افراد و شنیدن دلایل مقاومت در برابر واکسینه شدن، از فواید واکسیناسیون می‌گویند و آن‌ها را متقاعد می‌کنند.»

تحقق ایمنی جمعی با همت مردمی

محمد بنی‌حسن، جامعه‌شناس: با قرار گرفتن کودکان در لیست دریافت‌کنندگان واکسن می‌توان اذعان کرد واکسیناسیون تا حدود زیادی به مرحله عمومی رسیده است، اما هنوز به ایمنی جمعی با واکسینه شدن ۷۵ درصد جمعیت دست نیافته‌ایم. درواقع برخی از شهروندان به‌دلیل ناآگاهی تحت‌تأثیر مطالب نادرستی که پایه و اساس علمی ندارند و مدام در شبکه‌های مجازی دست به‌دست می‌شوند، قرار می‌گیرند و از این‌رو تمایلی به واکسینه شدن ندارند و از این کار امتناع می‌کنند. عده‌ای هم منتظر هستند تا واکسن‌های بهتری وارد شود و از این‌رو تزریق واکسن را به تعویق می‌اندازند. با توجه به‌نظریه‌های جامعه پزشکی هر آنچه امروز ذهن مردم را مشوش کرده شایعاتی بیش نیست؛ و متخصصان هم مدام درخصوص این مطالب اطلاع‌رسانی کرده‌اند. مدیریت شهری نیز با توجه به رسالتش پس از پاندمی کرونا و پیوستن به پویش جهادی تزریق ۳۰۰‌هزار دوز واکسن و راه‌اندازی مراکز واکسیناسیون، به موضوع آگاه‌سازی و ترغیب شهروندان به تزریق واکسن هم ورود کرده است؛ چراکه باور دارد ایمنی جمعی محقق نمی‌شود مگر با همت و مشارکت شهروندان؛ از این‌رو تهیه بروشور با همکاری وزارت بهداشت و درمان درخصوص فواید واکسیناسیون و تأثیر در کاهش میزان مرگ‌ومیرها، آموزش چهره به چهره و حتی اطلاع‌رسانی از طریق شبکه‌های مجازی را در دستور کار قرار داده است تا بتواند با تشویق مردم به تزریق واکسن گام‌هایی را در ریشه‌کنی این ویروس منحوس بردارد.

بیشتر بخوانید: افرادی که حتما باید واکسن آنفلوانزا تزریق کنند

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: واکسن کرونا اخبارسلامت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: واکسن کرونا تهران دوباره جان می گیرد فرایند واکسیناسیون سالمندان و معلولان مراکز واکسیناسیون تزریق واکسن شهرداری تهران وزارت بهداشت انجام می شود دانش آموزان مدیریت شهری ایمنی جمعی افراد آسیب راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۸۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا محمدی، مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در حاشیه مراسم تکریم ۸۰۰ نفر از پاکبانان شهر تهران اظهار کرد: بی‌تردید امروز شهر تهران از پاریس تمیزتر است. در حال حاضر نظرسنجی درخصوص نظافت شهر تهران از مردم انجام نشده است؛ اما سامانه ۱۳۷ که سامانه‌ای نظارتی است نظرات مردم را منعکس می‌کند. از این منظر شاهد کاهش ۶۵ درصدی شکایت‌ها در حوزه پسماند هستیم.

وی افزود: از نگاه میدانی نیز با توجه به بهبود عوامل موثر در نظافت شهر شاهد بهبود وضعیت هستیم. یکی از مشکلات ما در حوزه جمع‌آوری پسماند معدل مدل ماشین‌آلات بود که از ۹۱ تا پایان اردیبهشت‌ماه سال جاری به ۱۴۰۰ خواهد رسید. این موضوع می‌تواند تاثیر بسزایی در کیفیت جمع‌آوری زباله داشته باشد. از سوی دیگر کف حقوق پاکبانان از ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به ۱۲ میلیون تومان افزایش پیدا کرد تا به این ترتیب قدر این زحمتکشان بیشتر دیده شود.

محمدی تصریح کرد: بر اساس ابلاغیه وزارت کار سطح حقوق پاکبانان را افزایش دادیم و افزایش بیشتر نیز در دستور کار قرار گرفته است که اثرات آن را می‌توانیم در کف خیابان مشاهده کنیم. وضعیت شهر تهران در حوزه پسماند بهبود یافته، ولی ما همچنان راضی به این مقدار نیستیم.

وی تأکید کرد: در حال حاضر بالاترین امتیاز پیمانکاران در سطح مناطق ۷۵ از ۱۰۰ است که نشان می‌دهد همچنان جای کار وجود دارد البته پیمانکاری هم داریم که ۴۰ امتیاز کسب کرده است.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درخصوص وضعیت مخازن در سطح شهر گفت: سال گذشته ۳۳ درصد کل مخازن سطح شهر نوسازی شد. ۱۷ هزار مخزن جدید در سال گذشته در میان مناطق توزیع شد و در موضوع شستشو و نگهداشت مخازن با توجه به تبدیل شدن قراردادها به قراردادهای حجمی، قطعاً از این پس وضعیت شستشوی مخازن بهتر خواهد شد.

محمدی در پاسخ به سوالی درخصوص قیمت خرید زباله خشک در اپلیکیشن نوماند، اظهار کرد: قیمت خرید زباله خشک در نوماند توسط پیمانکاران در دل قراردادهای بسته شده تعیین شده است پیمانکاران با توجه به هزینه‌های جمع‌آوری و حمل به این قیمت‌ها رسیده‌اند. بی‌تردید این پیمانکاران هزینه‌هایی دارند که افرادی که به صورت غیرمجاز خریداری می‌کنند بالاتر باشد؛ اما غیر از پیمانکار شهرداری هر کسی نسبت به خرید زباله ارزشمند اقدام کند، جرم است.

تنظیم پیش‌نویس قرارداد زباله‌سوز ۶ هزار تنی تهران تا دو هفته آینده

وی درباره زباله‌سوز ۶ هزار تنی تهران نیز گفت: با توجه به اینکه انعقاد چنین قراردادی در کشور در این سطح برای اولین بار است شرکت‌های مشاور برای انعقاد این قرارداد نیاز به بررسی‌های بیشتر و اخذ مشاوره‌های فنی بیشتر داشتند؛ لذا مقرر شد از مجموعه‌های دانشگاهی و همچنین کارشناسان وزارت کشور استفاده کنیم. در این مسیر یک مشاور بین‌المللی نیز استخدام کردیم تا این قراردادها تنظیم شود. امیدواریم تا دو هفته آینده پیش‌نویس این قرارداد تنظیم شود.

موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در خصوص شیرابه و انتشار آن در هنگام حمل پسماند و در مجموعه آرادکوه، اظهار کرد: بیش از هفتاد سال است که در مجموعه آرادکوه زباله دفن می‌شود طبیعتاً بوی نامطبوع در آنجا وجود دارد؛ لذا برنامه‌ریزی شده که به عنوان تنها راه حل آلودگی زیست محیطی و گاز متان موجود در آنجا استحصال این گاز انجام شود که منابع و اعتبارات در طرح جامع دیده شده و مقرر بود تا اسفندماه سال گذشته برای جذب سرمایه‌گذار اقدام شود که با یک ماه و نیم تأخیر در اردیبهشت‌ماه فراخوان جذب سرمایه‌گذار انجام خواهد شد. هر چند که این موضوع برای شهرداری تهران پرهزینه است؛ اما آن را به عنوان یک راه حل تمام کننده و حلقه پایانی مدیریت پسماند پذیرفته است. اما موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد و خوشبختانه دریاچه شیرابه‌ای که در گذشته وجود داشته امروز خشک شده و دیگر وجود ندارد.

محمدی درخصوص تعداد کاربران اپلیکیشن نوماند گفت: هدف‌گذاری که دنبال کردیم این بود که روزانه ۱۹۰۰ نفر در این اپلیکیشن ثبت‌نام کنند که در مجموع حدود ۴۲ هزار نفر می‌شد که در حال حاضر ۴۵ درصد از هدف‌گذاری ما محقق شده است و تبلیغات مویرگی برای افزایش تعداد کاربران نیز به صورت جدی دنبال می‌شود.

جاری شدن شیرابه از خودروهای حمل پسماند تخلف است

وی در خصوص شیرابه‌ای که از خودروهای حمل پسماند بعضاً جاری می‌شود نیز تصریح کرد: تمام تلاش این است که بویژه در فصول گرم با نوسازی ناوگان که بخشی از آن مربوط به سیم‌تریلرها می‌شود بتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم. تعدادی از این خودروها در سال گذشته نوسازی و اورهال شدند و نظارت بر پیمانکار نیز در این حوزه به صورت جدی افزایش پیدا کرده است. اگر این موضوع در سطح شهر دیده می‌شود تخلف است و قطعاً با آن برخورد خواهیم کرد.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران ادامه داد: مرکز تحقیق و پژوهشی به صورت مشترک با شهاب‌خودرو راه اندازی خواهیم کرد که ماشین‌هایی طراحی کنند که به صورت وکیوم شده به هیچ عنوان شیرابه از آن خارج نشود و به این ترتیب وضعیت بهبود پیدا کند.

محمدی درخصوص به کارگیری اتباع غیرمجاز در حوزه مدیریت پسماند گفت: به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد؛ اما از افراد زیر ۱۸ سال و اتباع غیرقانونی پیمانکاران نباید استفاده کنند و در صورت انجام این کار تخلف است و با آن برخورد می‌شود.

کد خبر 6092924

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • شهرداری به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • تیغ جراحی بر طرح ترافیک تهران/ پلیس و شهرداری به توافق می‌رسند؟