Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@12:07:03 GMT

«سقوط وال‌استریت» در بازار نشر

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۴۹۹۷۳

«سقوط وال‌استریت» در بازار نشر

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «سقوط وال‌استریت» نوشته ناتان آسنگ به‌تازگی با ترجمه فاطمه شاداب توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب هشتادمین عنوان از مجموعه «تاریخ جهان» است که این‌ناشر چاپ می‌کند و نسخه اصلی آن، سال ۲۰۰۱ توسط انتشارات لوسنت منتشر شده است.

کتاب‌های «مجموعه تاریخ جهان» برای عرضه چشم اندازی گسترده و ژرف از سیر تاریخ منتشر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این‌مجموعه زمینه‌های فرهنگی رخدادهای تاریخی، اندیشه‌های سیاسی، فرهنگی و فلسفه‌های تاثیرگذار را در گذر تمدن بین‌النهرین، مصر باستان، یونان، روم، اروپای قرون وسطی و ... معرفی می‌کند.

دهه ۱۹۲۰ که بورس آمریکا در آن سقوط کرد، دهه عجیبی بوده است؛ جنگ جهانی اول باعث جابه‌جایی مرز تعدادی از کشورهای اروپایی شده بود و لهستان که روزگاری در محاصره خشکی بود، به دریا راه پیدا کرده بود و کشورهای کوچکی مثل اتریش، مجارستان، یوگسلاوی، چکسلواکی، استونی، لتونی و لیتوانی به استقلال رسیدند. آمریکا هم در آن‌برهه دو اقدام تاریخی مهم داشت؛ ممنوعیت فروش مشروبات الکلی و اعطای حق رای به زنان. در سال ۱۹۲۰، زنان آمریکا نه‌تنها به حق رای رسیدند، بلکه به تدریج وارد محیط‌های کار، موسسات آموزش عالی و عرصه‌های حرفه‌ای شدند.

رشد و گسترش صنعت در آمریکای دهه ۱۹۲۰، باعث مصرف‌گرایی شدیدی در این‌کشور شد اما در نهایت سال ۱۹۲۹ بازار بورس این‌کشور سقوط کرد و ماجراهای سال‌های رکورد اقتصادی را رقم زد. در کتاب «سقوط وال‌استریت» زمینه‌های رشد اقتصادی آمریکا پس از جنگ جهانی اول، تأثیر آن بر رشد بازار سهام، ورود سرمایه‌گذاران طبقه متوسط به بازار سهام و عوامل سقوط این بازار و پیامدهای آن بر زندگی مردم آمریکا بررسی می‌شود.

کتاب پیش‌رو با محوریت مرور تاریخ سقوط بورس آمریکا و رکورد اقتصادی، به‌جز پیشگفتارش با عنوان «چه‌کشوری! چه روزگاری برای زندگی!»، ۷ فصل اصلی دارد که به‌ترتیب عبارت‌اند از: «دهه بیست پرهیاهو»، «رشد بازار سهام»، «نشانه‌های خطر»، «آغاز فروپاشی»، «سقوط بازار سهام»، «تاثیر آنی سقوط بازار سهام بر زندگی آمریکاییان» و «آثار بلندمدت سقوط بازار سهام».

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

حتی در این‌زمان هم تحلیلگران بازار سهام دلیلی نمی‌دیدند که به دست‌اندرکاران بازار هشدار بدهند. بسیاری از ثروتمندترین و زیرک‌ترین فعالان تجاری آمریکا ثروتشان را به بازار بورس گره زده بودند، و گمان می‌رفت در صورت کاهش تقاضا آن‌ها پول بیشتری روانه بازار خواهند کرد. کارشناسان معتقد بودند بازار همیشه با فراز و فرودهایی همراه بوده است. آن‌ها توقع داشتند قیمت‌ها بار دیگر افزایش یابد و همان روند افزایشی‌ای را که طی سال‌های گذشته داشت حفظ کند. از نظر دفاتر کارگزاری بورس هم این نوسانات بازار عادی بود و تاکید می‌کردند که زمان مناسبی برای خرید سهام شرکت‌هایی است که قیمتشان از ارزش واقعی‌شان کمتر شده است. اغلب سرمایه‌گذاران توقع داشتند که روز چهارشنبه ۲۳ اکتبر روز خوبی برای بازار سهام باشد.

اما برخلاف تصور سرمایه‌گذاران، بازار با درخواست‌های متعدد فروش مواجه شد. کارگزاران بورس درخواست‌های مشتریانشان را برای فروش سهامشان اجابت می‌کردند، و به این‌ترتیب ۶/۳ میلیون سهم دست‌به‌دست شدند که رکورد جدیدی در بازار به شمار می‌آمد. در عرض یک‌روز، شاخص سهام ۵ درصد تنزل کرد. بهای بیش از ۱۷۰ سهام به پایین‌ترین میزان در سال رسید. گفته می‌شد کاهش ارزش سهام در بازار بالغ بر ۴ میلیارد دلار بوده است.

این‌کتاب با ۱۱۹ صفحه مصور، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۳۵ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 5324693 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: وال استریت بورس رکود اقتصادی امریکا رکود اقتصادی ترجمه انتشارات ققنوس تازه های نشر ترجمه کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب برنامه سوره انتشارات سوره مهر ادبیات داستانی تجدید چاپ آذرتاش آذرنوش یاسر احمدوند فلسفه نهاد کتابخانه های عمومی کشور تاریخ اسلام انتشارات شهید کاظمی بازار سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۹۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس در سکوت

آفتاب‌‌نیوز :

بازار سهام اولین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می‌رسد فعلا نه انگیزه‌ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با رشدی جرئی به ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار واحد رسید. همچنین نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی ۱۴۰۰ واحدی به ارتفاع ۷۶۵ هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «شپنا» و «شستا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «شگویا» و «تجلی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «خزامیا» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «کرمان» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، مبلغ ۵ هزار میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود ۵۱ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته‌ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می‌خورد، بازگشایی منفی صندوق‌های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز ۱۶۳ نماد در محدوده مثبت و ۲۶۶ نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس ۱۶۰ نماد در محدوده مثبت و ۱۸۰ نماد در محدوده منفی معامله شدند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • بورس در سکوت
  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • ارز روسیه پیشتاز شد
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید