Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانکداری دیجتیال هنوز مفهومی نو در صنعت بانکداری است. اما بانکداری دیجیتال چیست و چه مفاهیمی را در بر می‌گیرد؟ بانکداری دیجیتال رویکردی کامل در حوزه استراتژی و پذیرش یک راهبرد و مدلی جدید از بانکداری است که به بانکداری دیجیتال معروف شده است.

این بانکداری الزاماتی به همراه دارد و مستلزم تحول و مدرن سازی در کلیه لایه‌های مدیریتی، عملیاتی، اجرایی و فناوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوای آن نیازمند گذار از یک دیدگاه محصول‌گرا به مشتری‌گرا و خدمت‌محور است.

عبدالمجید پورسعید، مدیرعامل بانک ایران زمین در گفت وگویی با نبض بازار بر این موضوع تاکید دارد که در بانکداری دیجیتال بانک‌ها، دیگر به دنبال توسعه محصولات با نگاه خود نیستند بلکه سعی می‌کنند نوآوری را از بیرون از بانک به داخل داشته باشند و با مشارکت استارتاپ‌ها و فین‌تک‌ها محصولاتی نوآورانه را به مخاطبان خود ارائه کنند.

پورسعید با اشاره به تفاوت‌های بانک ایران زمین در مسیر بانکداری دیجیتال با سایر بانک‌ها می‌گوید ما تنها به دنبال پیاده سازی فرآیند‌های بانکی به صورت دیجیتال نبودیم و در حقیقت آنچه ما آن را تفاوت خود با سایر بانک‌ها می‌دانیم ایجاد پلتفرمی به نام فراز است که استارتاپ‌ها و فین‌تک‌ها می‌توانند از بستر آن استفاده کنند و به مشتریان و مخاطبان خود سرویس و خدمات را ایجاد و ارائه کنند. این بزرگترین تفاوت ما با سایر بانک‌ها در این عرصه است.

بانک ایران زمین هدفگذاری بانکداری دیجیتال را از مدت‌ها پیش آغاز کرده و مرداد امسال را به عنوان اعلان عمومی آن تعیین کرد. درباره مفهوم بانکداری دیجیتال و تفاوت آن با بانکداری الکترونیک توضیحاتی بفرمایید؟

بانک ایران زمین از سال ۱۳۹۵، چشم‌انداز خود را پیاده‌سازی بانکداری دیجیتال قرار داد و این موضوع را رسما اعلام کرد. در آن سال هنوز بانک‌های دیگر و شاید مشاغل دیگر نسبت به این نوع بانکداری اطلاعات چندانی نداشتند و خیلی‌ها تفاوت بانکداری دیجیتال و بانکداری الکترونیک را نمی‌دانستند. به مرور بانک‌های دیگر به این عرصه وارد شدند و به نوعی موضوع گذر از بانکداری الکترونیک یا سنتی مطرح شد و پس از آن نگاه کارشناسان و متخصصان نسبت به بانکداری دیجیتال تغییر کرد.

اگر به شکلی ساده بخواهیم در مورد بانکداری دیجیتال و تفاوت آن با بانکداری الکترونیک صحبت کنیم باید بگویم بانکداری دیجیتال بانکداری است که توسعه سرویس و محصول به خواست مشتری انجام می‌شود. یعنی فقط به صرف اجرای الکترونیک فرایند‌ها این بانکداری پیاده‌سازی نمی‌شود.

در بانکداری دیجیتال بانک‌ها، دیگر به دنبال توسعه محصولات با نگاه خود نیستند بلکه سعی می‌کنند نوآوری را از بیرون از بانک به داخل داشته باشند و با مشارکت استارتاپ‌ها و فین‌تک‌ها محصولاتی نوآورانه را به مخاطبان خود ارائه کنند.

امروز ما مفتخر هستیم که بگوئیم اولین بانکی هستیم که این چرخه و زیر ساخت را ایجاد کرده است. ما از طریق مرکز نوآوری و با حمایت از استارتاپ‌ها و شرکت‌هایی که به دنبال ایجاد نوآوری در حوزه پرداخت هستند و همچنین ایجاد زیر ساخت‌های لازم در بانک ایران زمین، زمینه ایجاد محصولات نوآورانه در خارج از بانک را ایجاد کرده‌ایم.

اقدامات بانک ایران زمین با سایر بانک‌ها در بانکداری دیجیتال چه تفاوتی دارد و آیا می‌توان گفت که ایران زمین در این زمینه پیشتاز است؟

همانطور که اشاره شد ما تنها به دنبال پیاده‌سازی فرآیند‌های بانکی به صورت دیجیتال نبودیم و در حقیقت آنچه ما آن را تفاوت خود با سایر بانک‌ها می‌دانیم ایجاد پلتفرمی به نام فراز است که استارتاپ‌ها و فین‌تک‌ها می‌توانند از بستر آن استفاده کنند و به مشتریان و مخاطبان خود سرویس و خدمات را ایجاد و ارائه کنند. این بزرگترین تفاوت ما با سایر بانک‌ها در این عرصه است.

البته در این زمینه جا دارد مقامات ناظر نیز پا به پای شبکه بانکی حرکت کنند و هرچه زودتر قوانین این عرصه را ابلاغ کنند تا بتوان به سرعت امور را پیش برد.

بی توجهی نظام بانکی به موضوع بانکداری دیجیتال چه مشکلاتی را برای آن‌ها به وجود خواهد آورد؟

من تصویر می‌کنم موضوع بی توجهی به بانکداری دیجبتال در حال حاضر در نظام بانکی مطرح نیست، به دلیل اینکه تمامی بانک‌ها با حضور در بازار رقابت، ارائه خدمات به کسب و کار‌ها و مشتریان و همچنین کاهش هزینه‌های خود، ملزم به اجرای بانکداری دیجیتال هستند. امروز بانکداری چیزی جز بانکداری دیجیتال را نمی‌پذیرد و هر سرویس یا خدمتی که ایجاد می‌شود بر همین اساس خواهد بود.

جایگاه مشتری در بانکداری دیجیتال کجاست و چه دستاوردی برای مشتریان به همراه دارد؟

اساس بانکداری دیجیتال برپایه خواست مشتری پیگیری می‌شود و در واقع مشتری است که به بانک می‌گوید به چه سرویس و خدمتی، در کجا نیازمند است. شما به شبکه‌های اجتماعی نگاه کنید، مشتری بانک‌ها را مجاب به ارائه خدمت در این شبکه‌ها کرده است زیر اوست که زمین بازی را تعیین می‌کند.

از نگاه ما زمین بازی توسط مشتری تعیین می‌شود و این اصل بانکداری دیجیتال است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بانک ایران زمین استارتاپ ها و فین تک ها بانکداری دیجیتال بانکداری دیجیتال بانکداری الکترونیک بانک ایران زمین سایر بانک ها مخاطبان خود ارائه کنند پیاده سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۰۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز

مصطفی قمری وفا در صفحه ایکس نوشت:

«قطعا روند صعودی رشد نقدینگی و ثبت ارقام بی‌سابقه این متغیر در پایان سال ۱۳۹۹ و نیمه اول سال ۱۴۰۰ مسئله‌ای بس نگران کننده بود که تداوم آن می‌توانست اقتصاد کشور را با معضلات و مخاطرات گوناگونی مواجه سازد و ضمن افزایش نااطمینانی‌ها در تصمیمات خرد فعالان اقتصادی کشور، آثار مخربی بر متغیر‌های کلان اقتصای بوجود آورد.

حال که حدود دو سال از آن مقطع نگران کننده گذشته است، متغیر‌های پولی کشور در وضعیت نسبتاً پایداری قرار گرفته‌اند و آمار‌ها حاکی از تحقق اهداف بانک مرکزی در کنترل رشد نقدینگی و قرار گرفتن در محدوده‌های تعیین شده دارد.

مرور مسیر طی شده نشان دهنده آن است که نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی به۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و متعاقبا به ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است.

ارقام فوق به خوبی بیانگر توفیق بانک مرکزی در اجرای سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها و دستیابی به اهداف کنترل رشد کل‌های پولی و مدیریت رشد نقدینگی در محدوده هدف تعیین شده برای سال ۱۴۰۱ (۳۰ درصد) و سال ۱۴۰۲ (۲۵ درصد) می‌باشد.

البته در سال ۱۴۰۳ نیز همچنان هدف کنترل رشد نقدینگی از طریق استفاده از مجموعه ابزار‌های سیاست پولی از جمله کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها با قدرت بیشتری پیگیری خواهد شد و بر این اساس هدف رشد نقدینگی ۲۳ درصد با دامنه نوسان مثبت و منفی ۲ درصد در راستای دستیابی به هدف مهار تورم تا نقطه مطلوب و نیز کمک به رشد اقتصادی تعیین شده است.

لازم به ذکر است که در دوره اخیر، بانک مرکزی توجه ویژه‌ای به کنترل خلق پول بانک‌ها داشته و دستاورد مهم بدست آمده در زمینه کاهش رشد نقدینگی به طور مشخص از طریق تنظیم و اعمال جدی سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها حاصل شده است.

در این چارچوب، #بانک_مرکزی در راستای کنترل رشد خلق پول بانک‌ها و موسسات اعتباری، در سال ۱۴۰۱ ضوابط ناظر بر کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها را تکمیل و اصلاح نمود و علاوه بر کنترل دارایی‌ها، کنترل بدهی‌های ترازنامه بانک‌ها (بویژه بانک‌های ناتراز و ناسالم) را در دستور کار قرار داد.

همچنین در سال۱۴۰۱ بانک مرکزی در جهت دستیابی به هدف رشد نقدینگی تعیین شده با پیگیری جدی سیاست کنترل مقداری رشد ترازنامه بانک‌ها و موسسات اعتباری و جریمه بانک‌های متخلف از طریق افزایش نسبت سپرده قانونی و همچنین افزایش ۰.۵ واحد درصدی نسبت سپرده قانونی بانک‌های تجاری اقدامات موثری را در جهت کنترل و کاهش قدرت خلق پول بانک‌ها و در نهایت کاهش رشد نقدینگی انجام داد.

در دیماه سال ۱۴۰۲ نیز بانک مرکزی با هدف مدیریت رشد نقدینگی و اطمینان از تحقق اهداف تعیین شده در رابطه با کنترل کل‌های پولی اقدام به افزایش ۰.۵ واحد درصدی سپرده قانونی بانک‌ها و موسسات اعتباری نمود.

با توجه به مطالب ذکر شده و بررسی آمار‌های مربوطه ملاحظه می‌شود که مدیریت رشد نقدینگی در اقتصادی کشور در دوره اخیر، در وضعیتی کاملا با ثبات و برخلاف ادعا‌های مطرح شده توسط برخی رسانه‌ها و افراد بوده است.»

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • آینده ارزهای دیجیتال: چگونه بلاکچین صنایع مختلف را متحول می‌کند؟
  • چه فاکتورهایی بر تعیین قیمت بیت کوین تأثیرگذار هستند؟
  • سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی