Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، بهمن حاج امینی گفت: در جشنواره امسال با پیشنهاد دبیر این رویداد، داوری میان آثار حاضر در جشنواره وجود نداشت. آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره از همه مناطق ایران و همه آنها عالی بودند.

این پژوهشگر موسیقی اضافه کرد: امسال شاهد آثاری از اساتید، پیشکسوتان همچنین هنرمندان جوان به صورت توام بودیم و اعضای هیأت انتخاب نیز پژوهشگرانی از مناطق مختلف ایران بودند که همگی نسبت به موسیقی منطقه خودشان آگاهی کامل داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در زمینه موسیقی نواحی، بیشتر هنرمندان بر اساس سنت و اصالت فکر می کنند. البته هر فردی روایت خاص خود را از موسیقی منطقه اش دارد. در حالی‌که نسل جدید هم روایت خودشان را دارند که میان آثار امسال بسیار چشمگیر بود. انحراف از فرهنگ موسیقایی منطقه به ندرت پیش می آید زیرا به صورت شفاهی و سینه به سینه منتقل می شود و حلقه انتقال شفاهی هنوز خیلی قوی است.

در بررسی آثار شاهد این بودیم هنرمندان جوان به شیوه های اصیل بسیار پایبند بودند اما با یک نگاه امروزی هنر خود را ارائه داده اند. این در حالی است که امروزه با وجود رسانه های اجتماعی تاثیرپذیری بین جوانان زیاد است اما این جوانان بر ریشه های خود تاکید داشتند. امسال جوانان با استعدادی در جشنواره روی صحنه می روند که طی چند سال آینده خودشان از پیشکسوتان و صاحب نظران این حوزه خواهند بود.

وی با اشاره به غیررقابتی بودن جشنواره، بیان کرد: جشنواره های مختلفی در طول سال برگزار می شود که هر کدام رویکرد خاص خود را دارند. ما جشنواره هایی با رویکرد مسابقه ای داریم که جشنواره جوان هم یکی از شاخص ترین هاست. جشنواره موسیقی نواحی را جایی برای انتقال تجربه، معاشرت هنرمندان و مراودات فرهنگی می دانم و در همه جهان چنین رویدادهایی باب است. به این نکته باید توجه کرد که هنرمندان موسیقی نواحی ایران از خیلی امتیازات محروم هستند و چنین جشنواره ای فرصت مغتنمی است که این هنرمندان خودشان را نشان دهند.

عضو هیأت‌انتخاب جشنواره ادامه داد: جشنواره می تواند بَعد دیگری به عنوان هدایت کننده داشته باشد و  برای نوجوانان این حوزه یک بخش مسابقه ای تعریف کند تا راه روشنی برای کسانی که در آغاز این مسیر هنری هستند، ترسیم کند.

حاج امینی در پاسخ به این پرسش که آثار واصل شده به جشنواره چقدر بر اصالت و سنت پایبند هستند، گفت: این به تعریف ما از اصالت و سنت برمی گردد. سنت ایستا نیست و پویاست. یعنی اگر ایستا باشد اصلا نمی تواند با زمانه و مردم پیش برود. هرچند هنوز هنرمندانی سنت گرا هستند که دوست دارند موسیقی را به سبک قدما اجرا کنند، اما هنرمند معمولا ناگریز است که تحولاتی در آثارش ایجاد کند. من با تغییر موافق نیستم اما تحول تدریجی در تمام سبک های موسیقی وجود دارد و در زمینه موسیقی نواحی با بررسی های میان نسلی این تحول تدریجی را شاهد هستیم.

به گزارش ایرنا، چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران به صورت غیررقابتی از ۲۹ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۰ در شهر کرمان برگزار خواهد شد.

برچسب‌ها جشنواره موسیقی نواحی موسیقی سنتی ایرانی موسیقی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جشنواره موسیقی نواحی موسیقی سنتی ایرانی موسیقی جشنواره موسیقی نواحی موسیقی سنتی ایرانی موسیقی جشنواره موسیقی نواحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۱۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است

محمود پاک نیت بازیگر شناخته شده سینما، تئاتر و تلویزیون گفت: قطعا سیاست‌های جمعیتی برای فرزندآوری موثر است منتها دولت می‌تواند این سیاست‌ها را تقویت کند و زمینه‌هایی برای فرزندآوری بیشتر با ایده‌هایی عملگرایانه فراهم کند.

وی در ادامه عنوان کرد: الان از دغدغه‌های زوج‌ها امرار معاش و معیشتشان است، هر زوجی نیاز به حداقل‌هایی برای خانه و مسکن و مادیات دارد. اضافه کردن نسل هم مشکلات خاص خود را دارد، اما قطعا مشکلاتش کمتر از پیری جمعیت است.

وی بااشاره به غریزه قوی مادری در بین زنان جوان گفت: زنان جوان ایرانی همه فرزند دوست هستند، نباید طوری شود که نسل اتی در زمان کهنسالی هیچ کس را نداشته باشد که به او رسیدگی کند. زوجین جوان باید به این مسائل توجه کنند که همانطور که گذشته‌های ما نیاز به فرزند در سنین بالا داشتند، ان‌ها هم همینطور هستند.

وی با اشاره به تهدیدات پیری جمعیت در جامعه اظهار داشت: وقتی سن ازدواج بالا می‌رود و جوانان ازدواج کرده هم تمایل به فرزند پیدا نمی کنند به مروری کهن سالی جمعیت رخ می‌دهد باید برای سال‌های اتی تمهیدی بیاندیشیم تا مشکلاتی از این دست گریبان جامعه مان را نگیرد، هنرمندان هم پای کار بیایند تا ترسیمی از فضای درست خانوادگی برای نسل جوان داشته باشند. بهرحال هنرمندان هم الگوی جامعه هستند.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • قطعه‌ای مسحور کننده از ویولن‌نوازی استاد نصرالله شیرین آبادی + ویدئو
  • ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است
  • نصرالله شیرین‌آبادی، نوازنده موسیقی درگذشت
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود
  • معرفی جوانان برتر همدان در جشنواره جوانان برتر ایران زمین