Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@08:18:34 GMT

نسل جدید روایت خودشان را از موسیقی نواحی دارند

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۵۳۵۷۰

نسل جدید روایت خودشان را از موسیقی نواحی دارند

عضو هیئت انتخاب جشنواره موسیقی نواحی ایران از نگاه متفاوت نسل جدید در روایت موسیقی نواحی منطقه خودشان گفت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بهمن حاج امینی در گفتگو با ستاد خبری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران مطرح کرد: در جشنواره امسال با پیشنهاد دبیر این رویداد، داوری میان آثار حاضر در جشنواره وجود نداشت و صرفا بحث انتخاب آثار مطرح بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه از همه مناطق ایران نمونه آثاری به دبیرخانه ارسال شده بود که باید بگویم واقعا همه آنها عالی بودند.

جشنواره موسیقی نواحی با ماندگاری در کرمان ضرر می‌کند

 

این پژوهشگر موسیقی اضافه کرد: امسال شاهد آثاری از اساتید، پیشکسوتان و همچنین هنرمندان جوان به صورت توامان بودیم و اعضای هیئت انتخاب نیز پژوهشگرانی از مناطق مختلف ایران بودند که همگی نسبت به موسیقی منطقه خودشان آگاهی کامل داشتند.

وی افزود: در زمینه موسیقی نواحی بیشتر هنرمندان بر اساس سنت و اصالت فکر می‌کنند و البته هرکس روایت خاص خودش را از موسیقی منطقه‌اش دارد. این در حالی است که نسل جدید هم روایت خودشان را دارند و این در میان آثار امسال بسیار چشمگیر بود. به زعم بنده انحراف از فرهنگ موسیقایی منطقه به ندرت پیش می‌آید زیرا به صورت شفاهی و سینه به سینه منتقل می‌شود و خوشبختانه حلقه انتقال شفاهی هنوز خیلی قوی است.

حاج امینی همچنین توضیح داد: در بررسی آثار شاهد این بودیم که هنرمندان جوان به شیوه‌های اصیل بسیار پایبند بودند اما با یک نگاه امروزی هنر خود را ارائه داده‌اند. این در حالی است که امروزه با وجود رسانه‌های اجتماعی تاثیرپذیری بین جوانان زیاد است اما این جوانان بر ریشه‌های خود تاکید داشتند. امسال جوانان با استعدادی در جشنواره روی صحنه می‌روند که طی چند سال آینده خودشان از پیشکسوتان و صاحب نظران این حوزه خواهند بود.

او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به غیر رقابتی بودن جشنواره بیان کرد: جشنواره‌های مختلفی در طول سال برگزار می‌شوند که هر کدام رویکرد خاص خودشان را دارند. ما جشنواره‌هایی با رویکرد مسابقه‌ای داریم که جشنواره جوان هم یکی از شاخص ترین‌هاست. بنده جشنواره موسیقی نواحی را جایی برای انتقال تجربه، معاشرت هنرمندان و مراودات فرهنگی می‌دانم که در همه جهان چنین رویدادهایی باب است. به این نکته باید توجه کرد که هنرمندان موسیقی نواحی ایران از خیلی امتیازات محروم هستند و چنین جشنواره‌ای فرصت مغتنمی است که این هنرمندان خودشان را نشان دهند.

عضو هیئت انتخاب جشنواره ادامه داد: به زعم بنده جشنواره می‌تواند بعد دیگری به عنوان هدایت کننده داشته باشد و مثلا برای نوجوانان این حوزه یک بخش مسابقه‌ای تعریف کند تا بتواند مسیر روشنی را برای کسانی که در آغاز این مسیر هنری هستند، ترسیم کند.

حاج امینی در پاسخ به این پرسش که آثار واصل شده به جشنواره چقدر بر اصالت و سنت پایبند هستند، گفت: این به تعریف ما از اصالت و سنت برمی گردد. سنت ایستا نیست و پویاست. یعنی اگر ایستا باشد اصلا نمی تواند با زمانه و مردم پیش برود. هرچند هنوز هنرمندانی سنت گرا هستند که دوست دارند موسیقی را به سبک قدما اجرا کنند، اما هنرمند معمولا ناگریز است که تحولاتی در آثارش ایجاد کند. من با تغییر موافق نیستم اما تحول تدریجی در تمام سبک‌های موسیقی وجود دارد و در زمینه موسیقی نواحی با بررسی‌های میان نسلی این تحول تدریجی را شاهد هستیم.

چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران به صورت غیررقابتی از 29 مهر تا 2 آبان ماه 1400 در شهر کرمان برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره موسیقی نواحی جشنواره موسیقی نواحی جشنواره موسیقی نواحی موسیقی نواحی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۳۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان

سرهنگ فلاحی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: از سال گذشته حوزه هنری و دفاتر حفظ آثار در شهرستان‌ها فعال شده و قرار است زندگینامه شهدای هر شهرستان توسط جوانان داوطلب در همان شهرستان به تحریر درآید.

وی افزود: سال گذشته ۲۰ عنوان کتابچه چاپ شد که هر کدام اختصاص به یک شهید دارد و به صورت جیبی قابل حمل است.

سرهنگ فلاحی بیان کرد: این کتابچه‌ها شامل زندگینامه، خاطرات و با وصیت نامه شهدا به همراه تعدادی عکس است تا دانش آموز با فضای دفاع مقدس آشنا شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: در مدارس هر شهرستان، کتابچه‌ها توزیع می‌شود تا دانش آموز قهرمانان خود را بشناسند.

سرهنگ فلاحی با بیان اینکه در حوزه تولید کتاب قلم و تجربه نویسندگان مهم اند، افزود: در خراسان جنوبی از نظر نویسنده توانمند مشکل داریم، به همین منظور با کمک دستگاه‌های هنری و برگزاری کارگاه در تقویت قلم نویسندگان تلاش خواهیم کرد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس تصریح کرد: در حال حاضر ۱۵۶ نویسنده در حوزه دفاع مقدس داریم که ۲۳ نفرشان فعال اند و کتاب‌ها در حوزه‌های کودک، نوجوان، موسیقی، تئاتر، رمان، کتاب شعر، تاریخ شفاهی، خاطره، داستان و کتاب‌های اسنادی تالیف می‌شوند.

سرهنگ فلاحی گفت: در نمایشگاه کتاب که قرار است از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در تهران برگزار شود به صورت حضوری و میدانی شرکت خواهیم کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • قطعه‌ای مسحور کننده از ویولن‌نوازی استاد نصرالله شیرین آبادی + ویدئو
  • ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • نصرالله شیرین‌آبادی، نوازنده موسیقی درگذشت
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود