Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، در حالی که حجم عظیمی از اطلاعات به صورت آنلاین در دسترس است، تشخیص حقیقت از دروغ یا حتی توطئه به طور فزاینده‌ای دشوار است.

یک افسانه رایج در مورد واکسن‌هایی که در ماه‌های اخیر ظاهر شده است، این اتهام است که آن‌ها برای مدت طولانی در بدن فعال می‌مانند، ادعایی که در برخی افراد تردید واکسن را افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، واکسن‌ها طی چند روز یا چند هفته از بدن شما پاک می‌شوند. این واکنش ایمنی در برابر ویروس سارس-کوو-۲ است که به نظر می‌رسد برای مدت طولانی ادامه دارد.

این به دلیل باقی ماندن واکسن‌ها در بدن نیست، واکسن‌ها سیستم ایمنی بدن ما را تحریک می‌کنند و به او می‌آموزند که در صورت مواجهه با ویروس کرونا چگونه واکنش نشان دهد.

دکتر تام فریدن، متخصص عفونی در آمریکا می‌گوید واکسن‌های کووید دفاع طبیعی بدن شما را در مورد نحوه تشخیص و کشتن ویروس نشان می‌دهد، سپس ناپدید می‌شوند. آن‌ها با شما نمی‌مانند، DNA شما را تغییر نمی‌دهند و عوارض جانبی جدی ناشی از واکسیناسیون فوق‌العاده نادر است.

واکسن‌ها چگونه کار می‌کنند؟

همه واکسن‌ها، صرف نظر از تکنولوژی، یک هدف اساسی دارند معرفی سیستم ایمنی بدن به یک عامل عفونی، بدون خطری که از بیماری ناشی می‌شود.

واکسن باید مسیری مشابه را که ویروس برای ایجاد پاسخ ایمنی کافی طی کرده است، دنبال کند. ویروس‌ها وارد سلول‌های ما می‌شوند و از آن‌ها برای تکثیر خود استفاده می‌کنند؛ بنابراین واکسن‌ها نیز باید در سلول‌هایی که پروتئین تولید می‌شود، که از اجزای خود ویروس تقلید می‌کند، تحویل داده شوند.

همه واکسن‌های کووید این کار را با انتقال اطلاعات به سلول‌های ماهیچه‌ای ما، معمولا در قسمت بالای بازو انجام می‌دهند. آن‌ها این کار را به روش‌های مختلف انجام می‌دهند، مانند استفاده از mRNA، مانند فایزر و مدرنا.

صرف نظر از تکنولوژی، اثر مشابه است. سلول‌های ما از الگوی ژنتیکی موجود در واکسن برای تولید پروتئین سنبله ویروس کرونا استفاده می‌کنند که بخشی از ویروس است که به سلول‌های ما کمک می‌کند. پروتئین سنبله به سطح سلول منتقل و در آنجا توسط سلول‌های ایمنی مجاور تشخیص داده می‌شود.

همچنین سلول‌های ایمنی تخصصی دیگری در این نزدیکی وجود دارد که پروتئین‌های سنبله را می‌گیرند و از آن‌ها برای اطلاع بیشتر سلول‌های ایمنی استفاده کرده و آن‌ها را به طور خاص در برابر کووید هدف قرار می‌دهند.

این سلول‌های ایمنی شامل سلول‌های B هستند که آنتی بادی تولید می‌کنند و سلول‌های T که سلول‌های آلوده به ویروس را از بین می‌برند. سپس آن‌ها به سلول‌های حافظه طولانی مدت تبدیل می‌شوند که منتظر می‌مانند و برای دفعه بعد که پروتئین موجی را مشاهده می‌کند، نظارت می‌کنند.

اگر در معرض ویروس قرار داشته باشید، این سلول‌های حافظه B و T پاسخ ایمنی سریع‌تر و بزرگتری را ممکن می‌سازند و ویروس را قبل از ایجاد بیماری از بین می‌برند.

پس واکسن چه می‌شود؟

هنگامی که آن‌ها واکنش ایمنی را آغاز کردند، خود واکسن‌ها به سرعت تجزیه و از بدن پاک می‌شوند. واکسن‌های mRNA شامل یک پوسته چربی است که گروهی از ذرات mRNA را در بر می‌گیرد. هنگامی که این ماده وارد سلول می‌شود، پوسته به چربی‌های بی‌خطر تجزیه شده و mRNA توسط سلول‌ها برای تولید پروتئین‌های سنبله استفاده می‌شود.

هنگامی که از mRNA برای تولید پروتئین استفاده می‌شود، همراه با بقیه mRNA‌های تولید شده توسط عملکرد طبیعی سلول، تجزیه و از سلول خارج می‌شود.

در حقیقت، mRNA بسیار شکننده است و ماندگارترین آن تنها می‌تواند برای چند روز زنده بماند. به همین دلیل است که واکسن‌های فایزر و مدرنا باید با دقت در دمای بسیار پایین نگهداری شوند.

واکسن‌های ناقل (آسترازنکا و جانسون اند جانسون) از یک آدنوویروس به عنوان یک ناقل برای ارائه یک الگوی ژنتیکی برای پروتئین سنبله به سلول ها استفاده می‌کنند که در انسان بی‌ضرر است، .

ویروس ناقل تمام اجزای عفونی خود را حذف کرده است، بنابراین قادر به تکثیر یا ایجاد بیماری نیست. سپس یک الگوی ژنتیکی برای پروتئین سنبله در بردار وارد می‌شود؛ هنگامی که واکسن تزریق می‌شود، ویروس ناقل به سلول‌های شما متصل شده و اجزای ژنتیکی آن را وارد می‌کند، قبل از اینکه پوسته خراب شده یا برداشته شود.

ماشین ویروسی الگوی ژنتیکی را به اتاق کنترل سلول یعنی هسته می‌رساند، جایی که از فعالیت معمول ساخت پروتئین ما استفاده می‌کند. واکسن هیچ تغییری در DNA ما ایجاد نمی‌کند. به طور معمول، این باعث می‌شود سلول شروع به تولید نسخه‌های بیشتری از ویروس کند، اما از آنجا که این همه حذف شد، تنها چیزی که تولید می‌شود، پروتئین سنبله است؛ دوباره، پس از ایجاد مقدار زیادی از سنبله، الگو‌های ژنتیکی در عرض چند روز یا چند هفته تجزیه می‌شوند.

واکسن‌های کووید دفاع طبیعی بدن شما را در مورد نحوه تشخیص و کشتن ویروس نشان می‌دهد، سپس ناپدید می‌شوند. آن‌ها با شما نمی‌مانند، DNA شما را تغییر نمی‌دهند و عوارض جانبی جدی ناشی از واکسیناسیون فوق العاده نادر است.

در مورد پروتئین سنبله چطور؟

اگر خود واکسن‌ها به سرعت حذف می‌شوند، پس چگونه همه پروتئین‌های سنبله نتیجه تولید می‌شوند؟ آن‌ها توسط سیستم ایمنی خارجی شناخته می‌شوند و از بین می‌روند به سلول‌ها آموزش می‌دهند تا ویروس کرونا را تشخیص دهند. پروتئین‌های سنبله پس از چند هفته به طور کامل از بدن پاک می‌شوند. در این زمان، به نظر نمی‌رسد که آن‌ها محل واکسیناسیون را ترک کنند (اغلب قسمت بالای بازو).

اما آنتی بادی‌هایی که به طور خاص پروتئین سنبله تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن را هدف قرار می‌دهند، ماه‌ها پس از واکسیناسیون در بدن باقی می‌مانند.

واکسن‌ها همچنین سیستم ایمنی بدن شما را تحریک می‌کنند تا سلول‌های ایمنی حافظه را تولید کند. این بدان معناست که حتی هنگامی که سطح آنتی بادی کاهش می‌یابد، سیستم ایمنی شما آماده است تا در صورت مواجهه با ویروس، آنتی بادی‌ها و سایر سلول‌های ایمنی بیشتری را برای مقابله با ویروس تولید کند.

بیشتر بخوانید 

چه مدت پس از ابتلا به کرونا می توان واکسن را تزریق کرد؟

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واکسن کرونا ویروس کرونا آنتی بادی پروتئین های سنبله سیستم ایمنی بدن سلول های ایمنی پروتئین سنبله سلول های ما سلول ها آنتی بادی واکسن ها بدن شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۸۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم

آفتاب‌‌نیوز :

برای اکثر بزرگسالان، مصرف حداقل 1000 میلی گرم کلسیم در روز توصیه می شود، اگرچه گروه های خاصی از جمله نوجوانان، زنان یائسه و افراد مسن تر به مقدار بیشتری نیاز دارند. محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست سرشار از کلسیم هستند، اما منابع دیگری نیز وجود دارند.

 دانه‌ها

دانه ها از جمله کنجد، تخم کرفس و دانه های چیا و خشخاش از غنی ترین منابع کلسیم هستند. دانه ها همچنین پروتئین و چربی های سالم را تامین می کنند. به عنوان مثال، دانه های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 گیاهی هستند. دانه های کنجد نیز علاوه بر کلسیم، حاوی سایر مواد معدنی از جمله مس، آهن و منگنز است.

پنیر

بیشتر پنیرها منابع عالی کلسیم و پروتئین هستند. بدن کلسیم موجود در محصولات لبنی را راحت تر از منابع گیاهی جذب می کند. علاوه بر این، پنیرهای کهنه و سفت به طور طبیعی دارای لاکتوز کمی هستند و هضم آنها برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز آسان‌ تر است. یک بررسی نشان می دهد که افزایش مصرف لبنیات ممکن است با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط باشد. بررسی دیگری نشان داد که مصرف منظم شیر و ماست با کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک مرتبط است. با این حال، پنیر پرچرب می تواند دارای چربی اشباع و کالری بالایی باشد. همچنین برخی از پنیرها حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند که مصرف آن ها را محدود می کند.

ماست

ماست از غنی ترین منابع کلسیم است. بسیاری از انواع ماست غنی از پروبیوتیک ها -انواعی از باکتری های مفید که می توانند به افزایش جذب مواد مغذی و بهبود عملکرد و ارتقا سلامت بدن از جمله سیستم ایمنی، دستگاه گوارش و قلب کمک کنند- می باشند. یک فنجان ماست حاوی کلسیم و مقدار زیادی فسفر، پتاسیم و ویتامین های B2 و B12 است. ماست های کم چرب اغلب حاوی کلسیم بیشتری هستند. اگرچه ماست یونانی منبع خوبی برای پروتئین است، نسبت به ماست معمولی کلسیم کمتری دارد. علاوه بر این برخی تحقیقات نشان می دهند که مصرف منظم ماست با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 مرتبط است.

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده به لطف استخوان های خوراکی خود از غنی ترین منابع کلسیم هستند. این ماهی های چرب همچنین پروتئین با کیفیت بالا و اسیدهای چرب امگا 3 را فراهم می کنند که می توانند از سلامت قلب، مغز و پوست حمایت کنند. در حالی که غذاهای دریایی ممکن است حاوی جیوه باشند، ماهی های کوچکتر مانند ساردین میزان کمی جیوه دارند. علاوه بر این، ساردین و سالمون هر دو دارای سطوح بالایی از سلنیوم هستند که می تواند از مسمومیت با جیوه جلوگیری کند.

لوبیا و عدس

لوبیا و عدس سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی ‌ها از جمله آهن، روی، فولات، منیزیم و پتاسیم هستند. برخی از انواع لوبیا مثل لوبیا سفید حاوی مقادیر مناسبی کلسیم نیز می باشند. سایر انواع لوبیا و عدس دارای مقدار کمتری کلسیم هستند. تحقیقات نشان می دهند که مصرف لوبیا می تواند به کاهش سطوح کلسترول بد (LDL) کمک کند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد