Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نشست خبری چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) پروفسور "کامران وفا" و پروفسور "زاهد حسن"، به صورت مشترک برگزیده جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۱ شدند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ "حسین نادری‌منش" عضو کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) در خصوص معرفی برگزیدگان چهارمین دوره این جایزه گفت: پروفسور کامران وفا، استاد ایرانی دانشگاه هاروارد و پروفسور زاهد حسن، استاد بنگلادشی دانشگاه پرینستون به صورت مشترک برگزیده جایزه مصطفی(ص) 2021 شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"نادری­‌منش" عضو کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) امروز در نشست خبری چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) گفت: در سال‌­های اخیر اسلام‌هراسی شدیدی علیه پیامبر اکرم(ص) راه افتاد، در صورتی که مسلمانان در بدو اسلام سال­‌ها طلایه­‌دار علم بودند و خود پیامبر اکرم(ص) توجه زیادی به توسعه دانش داشتند. در این شرایط بنیاد مصطفی(ص) جایزه علمی معتبری را شکل داد تا اهمیت اسلام به علم و شناسایی دانشمندان مسلمانی که در توسعه دانش نقش دارند، بیشتر شناخته شود.

وی گفت: جایزه مصطفی(ص) در این کار موفق بوده و برگزیدگان دوره­‌های قبل این را نشان می‌­دهد. برای نمونه قبل از اینکه دنیا پروفسور اوگور شاهین را بشناسد، جایزه مصطفی(ص) وی را شناسایی و از او تقدیر کرد؛ فردی که نخستین واکسن "ام.آر.ان.ای" برای کرونا را ساخت. جایزه به تدریج جای خود را باز کرده و حتی مجلات علمی مانند نشریه "ساینس" از جایزه مصطفی(ص) به عنوان نوبل اسلامی یاد کردند.

دریافت بیش از 515 اثر در چهارمین دوره جایزه

نادری­‌منش در مورد آثار رسیده به دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) گفت: امسال در این فرآیند بیش از 515 اثر به دبیرخانه رسید و از این تعداد 484 اثر به گروه­‌های داوری اولیه شامل علم و فناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری نانو، علم و فناوری ارتباطات و اطلاعات و کلیه زمینه­‌های علم و فناوری ارجاع شد. به گفته وی از این 484 اثر، 213 اثر به داوری ثانویه و 41 اثر به مرحله نهایی رسید و 11 اثر به شورای سیاست­‌گذاری جایزه معرفی و 5 اثر برگزیده شد.

وی تاکید کرد: از این تعداد، 70 اثر در گروه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات بود که 67 اثر در داوری اولیه، 17 اثر در داوری ثانویه و 4 اثر به مرحله نهایی وارد شدند‌. در گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی نیز 220 اثر به گروه معرفی شد که از این تعداد 197 اثر از داوری اولیه،160 اثر از داوری ثانویه و 22 اثر در داوری نهایی واجد شرایط تشخیص داده شده و نامزدهای فهرست کوتاه این گروه هم 6 نفر بود.

نادری­‌منش ادامه داد: در گروه علم و فناوری نانو و کلیه زمینه‌­های علم و فناوری که در یک گروه بررسی شدند، 225 اثر به گروه رسید و از این‌تعداد 220 اثر به داوری اولیه، 36 اثر داوری ثانویه و 15 اثر به مرحله نهایی راه یافت و 5 اثر در فهرست کوتاه قرار گرفت. بیش از 100 نفر داور و 20 هزار نفر ساعت در این دوره مشارکت کردند. در مرحله نهایی 150 نفر داور ملی و بین­‌المللی و در مجموع 250 نفر نقش داشتند.

برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) 2021

نادری‌منش گفت: جایزه مصطفی(ص) 2021 به صورت مشترک به آقایان "کامران وفا" از ایران و "زاهد حسن" از بنگلادش اعطا می‌شود. پروفسور کامران وفا استاد فیزیک دانشگاه هاروارد متولد سال 1960 در ایران با اثر نظریه F، مخفف کلمه Father به معنای نظریه پدر ریسمان در فیزیک نظری برگزیده شده است که حتی ظرفیت دریافت جایزه نوبل را نیز دارد.

نادری­‌منش در معرفی پروفسور زاهد حسن نیز گفت: پروفسور حسن، استاد فیزیک دانشگاه پرینستون متولد سال 1971 از کشور بنگلادش است‌ و با اثر نیمه‌فلزهای فرمیون ویل در حوزه فیزیک کوانتوم برگزیده این دوره شده است.

برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) 2021

عضو کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) در مورد جایزه مصطفی(ص) 2021 از کشورهای اسلامی گفت: این جایزه به صورت مشترک به آقایان یحیی تیعلاتی از مراکش، صائغ از لبنان و محمداقبال چودری از پاکستان اعطا می‌شود.

وی در توضیح آثار و دستاوردهای این برگزیدگان نیز گفت: پروفسور صائغ، برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) 2021، استاد پزشکی و ایمنی‌شناسی دانشگاه آمریکایی بیروت، متولد سال تولد 1959 در لبنان با اثر درمان‌های نوین برای بهبود نتایج آلوگرافت کلیه و قلب است که در حوزه پزشکی این جایزه را می­‌گیرد. وی در کشورهای مختلف غربی هم فعالیت کرده ولی در حال حاضر در لبنان ساکن است.

عضو کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) در مورد پروفسور محمد اقبال چودری، رئیس مرکز بین‌­المللی زیست‌­شناسی و شیمی ICCBS دانشگاه کراچی نیز گفت: وی متولد سال 1959 از پاکستان با اثر کشف مولکول‌های جذاب با کاربردهای درمانی است و در حوزه شیمی آلی زیستی برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) شده است. وی در جایزه توآس، نقش دارد و در تولید داروهای گیاهی نیز فعال بوده و سال­ها قبل برنده جایزه خوارزمی شده و از شاگردان دکتر عطا رحمان، دانشمند مطرح پاکستانی است.

نادری‌­منش گفت: پروفسور یحیی تیعلاتی نیز برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) 2021، استاد فیزیک دانشگاه محمد الخامس، متولد 1971 در مراکش با اثر مشاهده پراکندگی نور با نور و جستجوی تک‌قطبی‌های مغناطیسی در حوزه فیزیک نظری و ذرات برگزیده این جایزه شناخته شده‌ است.

امسال جهان اسلام شاهد برگزاری چهارمین آیین اعطای جایزه مصطفی(ص) خواهد بود که طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده 29 مهر 1400 در تالار وحدت تهران برگزار می‌شود.

اعطای جایزه مصطفی(ص) در راستای تجلیل از دانشمندان برجسته و زمینه‌سازی همکاری و توسعه علمی و فناوری، همچنین به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح جهان در سال 1391 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. این جایزه که به صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود، به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق می‌گیرد که توسط افرادی شاخص در حوزه‌های علم و فناوری ارائه شده و زمینه‌ساز بهبود زندگی بشریت باشد.

این جایزه در دور اول (سال 94) به دو دانشمند مسلمان خانم پروفسور "جکی­یینگ" از سنگاپور و "عمریاغی" شیمیدان برجسته اردنی تعلق گرفت؛ دور دوم جایزه مصطفی(ص) (سال 96) به پروفسور سامی ارول گِلِنبه در رشته رایانه، الکترونیک و ریاضی‌دان کاربردی اهل ترکیه و محمدامین شکراللهی دانشمند علوم رایانه و ارتباطات‌ ایرانی‌تبار ساکن سوئیس اعطا شد. دور سوم این جایزه (سال 1398) به صورت مشترک به دکتر اوگور شاهین از کشور ترکیه و استاد دانشگاه ماینز آلمان و دکتر علی خادم حسینی از ایران اهدا شد و دکتر عمران اینان از ترکیه، دکتر حسین بهاروند دانشمند ایرانی حوزه سلول‌های بنیادی و دکتر محمد عبدالاحد دانشمند ایرانی حوزه الکترونیک نیز به عنوان برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی تجلیل شدند.

غلبه محققان کشورهای اسلامی بر پیشرفت علم و فناوری/ جایزه مصطفی(ص) شروع همکاری­‌های علمی جهان اسلام تقدیر از واقفان هنرمند جایزه مصطفی(ص)

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان شرکت های دانش بنیان اعطای جایزه مصطفی ص صورت مشترک چهارمین دوره مرحله نهایی داوری اولیه کامران وفا متولد سال گروه علم زاهد حسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۶۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار اسناد ساواک درباره بازرسی از همسر سیدمصطفی خمینی

فرزند آیت‌الله مرتضی حائری یزدی و نوه مؤسس حوزه علمیه قم، عروس رهبر انقلاب ۱۳۵۷ و همسر سیدمصطفی خمینی؛ هرکدام این نسبت‌های خانوادگی کافی بود تا معصومه حائری یزدی تحت‌نظر و مراقبت ساواک باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز اسناد انقلاب اسلامی، معصومه حائری یزدی پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در ۸۶ سالگی درگذشت و هشتم اردیبهشت پس از تشییع در حرم حضرت معصومه (س) در بقعه شیخ فضل‌الله به خاک سپرده شد. محل دفن او از این جهت نمادین است که بقعه شیخ فضل‌الله نوری در سال‌های دور محل ملاقات امام راحل و آیت‌الله مرتضی حائری‌یزدی بود که به‌جز همکاری در هیئت مصلحان حوزه، هرروز هنگام غروب آنجا باهم گفت‌وگو می‌کردند.[1]

ازدواج سیدمصطفی و معصومه در سال ۱۳۳۳، پیوند دو خاندان خمینی و حائری یزدی بود؛ این زندگی مشترک پس از ده سال با تبعید سیدمصطفی خمینی همراه پدر، وارد مرحله تازه‌ای شد و تا زمان شهادت همسر در اول آبان ۱۳۵۶، معصومه حائری بارها برای دیدارش به نجف رفت و برگشت. 

یکی از سندهایی که در آرشیو مرکز اسناد انقلاب اسلامی وجود دارد (شماره پرونده ۳۹۲) ، موافقت اداره کل سوم ساواک با درخواست معصومه حائری برای صدور گذرنامه جهت مسافرت به عراق را نشان می‌دهد.

طبق این اسناد، شهربانی کل کشور در نامه‌ای محرمانه از ریاست سازمان اطلاعات و امنیت کشور درباره تقاضای صدور پروانه خروج از کشور استعلام می‌گیرد:

«شهربانی کل کشور
تاریخ ۴۶/۶/۱۳
از شهربانی کل کشور (اداره اطلاعات)
به تیمسار ریاست سازمان اطلاعات و امنیت کشور
درباره معصومه حائری یزدی فرزند مرتضی شناسنامه ۶۹۲۳۵ قم متولد ۱۳۱۷
نامبرده بالا طی تسلیم شرحی اعلام نموده مدتی قبل برای دیدار بستگان خود از عراق به ایران مراجعت و جهت بازگشت به کشور مزبور به منظور ملحق شدن به همسرش حاج سیدمصطفی خمینی تقاضای صدور پروانه خروج نموده است. خواهشمند است دستور فرمائید نسبت به انجام درخواست مشارالیها نظریه اعلام دارند. 
رئیس شهربانی کل کشور . سپهبد مبصر از طرف سرتیپ صمد پاکپور»

اداره کل امنیت داخلی ساواک در گزارشی خیلی محرمانه دستور می‌دهد که ضمن موافقت با عزیمت عروس آیت‌الله خمینی در موقع خروج او بازرسی بدنی شود:

«سازمان اطلاعات و امنیت کشور
تاریخ: ۴۶/۶/۱۹
گزارش
درباره: بانو معصومه حائری یزدی (همسر مصطفی خمینی فرزند آیت‌الله خمینی)
محترماً به عرض می‌رساند شهربانی کل کشور صلاحیت مشارالیها را جهت صدور پروانه خروج به مقصد کشور عراق از ساواک استعلام نموده است.
با توجه به اینکه همسر مشارالیها در عراق بسر می‌برد و قبلاً هم با عزیمت او موافقت گردیده در صورت تصویب ضمن موافقت با عزیمتش در موقع خروج او از مرز ضمن بازرسی وسائلش توسط بانوئی بازرسی بدنی هم انجام شود.»

در نهایت اداره کل سوم ساواک با سفر او به عراق موافقت می‌کند:

«سازمان اطلاعات و امنیت کشور
از اداره کل سوم
به مدیریت کل اداره نهم (۹۱۱)
درباره: معصومه حائری یزدی فرزند سید مرتضی
بازگشت ۹۱۱/۷۸۶۹-۴۶/۶/۱۸
عزیمت مشارالیها به کشور عراق از نظر این اداره کل بلامانع است.
مدیرکل اداره سوم. مقدم۴۶/۷/۱»

رفت‌وبرگشت همسر سیدمصطفی خمینی به ایران در سال‌های بعد هم از سوی ساواک تحت نظر بود؛ یکی در سال ۱۳۵۵ گزارش ساواک قم درباره سفر بانو خدیجه ثقفی (همسر امام) با معصومه حائری یزدی (همسر مصطفی خمینی) و نوه‌های ایشان از عراق به تهران و قم به منظور دیدار اقوام.
در این گزارش با موضوع «ورود همسر و عروس خمینی به ایران» آمده است: « روز پنجشنبه ۳۵/۴/۳ همسر خمینی به اتفاق عروسش (همسر مصطفی) و نوه‌هایش از بغداد وسیله هواپیما وارد تهران شدند. همسر خمینی به منزل پدرش رفته و چند روزی برای دیدن خویشاوندانش در تهران خواهد ماند ولی همسر مصطفی (عروس خمینی) به قم آمده و به منزل آقا مرتضی حائری وارد شده است. همسر محمدعلی موسوی که دختر آقای بنابی است و در نجف با عروس خمینی سابقه دوستی داشته در قم به ملاقات ایشان رفته بود و از قول وی نقل می‌کرد که آقای خوئی اخیراً که خواست درس شروع کند کسی را نزد آقای خمینی فرستاد و از ایشان صلاح کرد و به صلاح آقای خمینی درس را شروع کرده است لکن خود خمینی تاکنون درس شروع نکرده و از وضع آنجا بسیار ناراحت است. وی افزوده بود که وضع آخوندها در نجف فعلاً تا حدودی خوب است و افرادی که از طرفداران خمینی هستند به هیچ وجه مورد تعرض حکومت واقع نمی‌شوند بلکه از دیگران آزادتر زندگی می‌کنند ولی حوزه نجف بسیار محدود شده است و اضافه کرده بود که محمدعلی منتظری هم در نجف است و اکثراً به مسافرت می‌رود.
نظریه شنبه - نظری ندارد.
نظریه یکشنبه - مفاد گزارش صحیح است. همسر مصطفی خمینی دختر آقای مرتضی حائری است که به منطور دیدن والدین و خویشاوندانش به ایران مراجعت کرده و به قم آمده. ضمناً همسر خمینی هم دختر ثقفی است و والدینش در تهران سکونت دارند. نامبرده مسلماً پس از مدتی طبق معمول به منظور دیدن فرزندانش به قم خواهد آمد. 
نظریه دوشنبه - نظریه یکشنبه مورد تایید می‌باشد. ضمناً دو برگ فتوکپی نامه خمینی و همسرش که برای دخترشان به آدرس قم ارسال شده جهت مزید استحضار به پیوست تقدیم می‌گردد.
نظریه سه‌شنبه - مفاد گزارش خبر و نظرات داده شده مورد تائید است.»

چند ماه پس از شهادت آیت‌الله سیدمصطفی خمینی، اداره کل سوم ساواک در ۲۲ تیر ۱۳۵۷ از ساواک اراک برای تحقیق در زمینه بازگشت فرزند و همسر او به قم استعلام کرد: «طبق اطلاع نوه خمینی به نام حسین مصطفی خمینی فرزند مصطفی به اتفاق مادرش به ایران عزیمت و گویا در قم سکونت دارد. سریعاً در این زمینه تحقیقات لازم معمول نتیجه اعلام - ثابتی
گیرنده - سازمان قم جهت اقدام لازم و اعلام نتیجه»

سه ماه بعد نمایندگی ساواک در کویت در گزارشی خیلی محرمانه، منشأ تأیید نگرانی آیت‌الله شهاب‌الدین مرعشی نجفی و علمای تهران و قم از محاصره منزل امام خمینی توسط دولت عراق را «همسر مصطفی مرحوم» عنوان کرد:
«موسویان ضمن یک تماس تلفنی با شیخ فتوت در کویت به او گفته آقایان نجفی مرعشی و چند تن از علماء در تهران و قم اطلاع پیدا کرده‌اند که منزل آقا (خمینی) را دولت عراق محاصره کرده و آقایان ناراحت هستند. شما تحقیق کنید و نتیجه را به ما بگوئید. شیخ فتوت هم کوشش کرد که مستقیما با منزل خمینی تماس بگیرد ولی نتوانست و سپس به منزل پسرش مرحوم مصطفی تلفن کرد و عروس خمینی موضوع را تأیید و اضافه نمود که آقا برای نماز و زیارت به حرم می‌روند ولی خیلی از این وضع ناراحت هستند و دولت عراق تحت عنوان محافظت از آقا این کار را می‌کند اما چون اعتراض کرده‌اند قرار است تا فردا مأمورین را بردارند و لذا فردای روز بعد شیخ نامبرده تلفن کرده و متوجه شده که منزل از محاصره خارج شده است.
نظریه منبع - زمانیکه مصطفی خمینی زنده بود شیخ فتوت به لحاظ روابط و آشنایی قبلی با او از قم به منزل آنان در عراق می‌رفت و با این لحاظ عروس خمینی او را کاملا می‌شناسد و مطالبی را که می‌گوید صحت دارد.
نظریه ۱ - مفاد گزارش و نظریه منبع صحت دارد.
نظریه ۲- نظریه ۱ مورد تأیید است.»

پی‌نوشت:

1- زندگانی زعیم بزرگ عالم تشیع آیت‌الله بروجردی، علی دوانی، ص 313

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: چگونه در برابر ضرب و شتم دانشجویان ساکت هستید؟
  • دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام
  • انتشار اسناد ساواک درباره بازرسی از همسر سیدمصطفی خمینی
  • آخرین ساعات زندگی افلاطون فاش شد: افلاطون در آخرین ساعات زندگی‌اش چه می‌کرد؟!
  • پس لرزه اظهارات جنجالی مهدی نصیری درباره رضا پهلوی و مصطفی تاجزاده
  • در انتظار حرف آخر هواداران به ژاوی
  • اکران مردمی «تمساح خونی» در اکومال کرج
  • کامران قاسم‌پور کجای ماجراست؟
  • پروفسور‌های ضداسرائیل
  • کامران تا لحظه آخر ناامید نمی شود!(عکس)