Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین کرمانشاه؛ دکترمسعود پایدار  به مناسبت هفته سلامت روان «۱۸ لغایت ۲۴ مهر ماه»  گفت: میزان سلامت روان در کرمانشاه را در حد متوسط کشور اعلام کرد و افزود: در کرمانشاه از هر چهار نفر، یک نفر مسائل و مشکلات روان شناختی دارد که آمار کشوری هم در همین حدود می باشد.

دکتر پایدار اضطراب، استرس، افسردگی، اعتیاد و بیماری های مزمن را مهمترین اختلالات و بیماری های روان در کرمانشاه عنوان کرد و افزود: بیشترین موضوعی که در کرمانشاه با آن مواجه هستیم، بحث استرس و اضطراب است که از زمان شیوع بیماری کرونا در بین مردم اضطراب و استرس بیشتر شده، که این نوع از بیماری های روانشناختی می تواند در بروز و یا تشدید برخی از بیماری های شایع مانند بیماری های قلبی و عروقی تاثیر گذار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاونت امور پیشگیری بهزیستی کرمانشاه بیماری های روان شناختی را باعث افزایش هزینه خانواده ها دانست وافزود: این بیماری باعث مشکلات شغلی می شود، خانواده هایی که دارای بیمار روان هستند حدود ۲۶ درصد از هزینه‌های زندگی خود را برای بیمارشان مصرف می کنند.

به گفته دکتر پایدار،شیوع بیماری های روان در افراد بی سواد شش برابر از افراد سواد دار است و شیوع بیماری روانی در بین زنان بیشتر از مردان است.


پایدار در ادامه، گفت: از نظر شادکامی مردم کرمانشاه در رده های آخر کشوری قرار دارندو علیرغم وجود زیرساخت ها، تنها حدود ۳۰ درصد از افرادی که نیاز به دریافت خدمات دارند، به مراکز مشاوره مراجعه می کنند و از این تعداد درصدی هم مراحل درمان را پیگیری نمی کنند، فقط بخش کمی از مردم برای درمان اختلالات روانی خود اقدام می کنند.

به گفته دکتر پایداربیش از ۱۰درصد ازمردم جامعه (حدود ۲۰۰ هزار نفر ) از مردم کرمانشاه بصورت مستقیم از خدمات سلامت روان اجتماعی بهزیستی استفاده می کنند که به شکل های مختلف می باشد، بخشی از خدمات به شکل بستری بیماران است که در چهار مرکز انجام می شود، بخشی از خدماتی هم به شکل تلفنی است که برای آن سه خط تلفنی شامل خطوط ۱۴۸۰ برای مشاوره روان شناختی، ۱۲۳ برای بحران های خانوادگی و ۰۹۶۲۸ برای افرادی که مشکل اعتیاد راه اندازی شده است.

معاون پیشگیری بهزیستی کرمانشاه با اشاره به اینکه ۴۰درصد کودکان دارای اضطراب کرونا هستند، و باورهای مردم در خصوص مراجعه به روانپزشک پایین است، در خاتمه سخنانش گفت: لازم است سواد رسانه ای را بالا ببریم، تا بتوانیم به طور صحیح از فضای مجازی استفاده کنیم.

مشاوره برای افراد تحت حمایت بهزیستی رایگان است؛

در ادامه کارشناس دفتر مشاوره معاونت پیشگیری بهزیستی، مهمترین دلایل طلاق که در سامانه تصمیم ثبت شده را اعتیاد، عدم وفاداری، بیکاری عدم مسولیت پذیری و عدم بلوغ فکری عنوان کرد.

دکتر مجید درویشی افزود: یکی از علل مراجعه نکردن به مشاوره برای حل مشکلات پرداخت هزینه است، که در این خصوص سازمان بهزیستی به افرادی که توان پرداخت نداشته باشند یارانه می دهد، ضمناً مشاوره برای افراد تحت حمایت بهزیستی رایگان است.

دکتر درویشی در ادامه گفت: در طرح مشاوره ۹۲ مرکز تخصصی فعالیت دارند،در شهر کرمانشاه ۳۲ مرکز تخصصی و در شهرستان ها ۱۲ مرکز ارائه خدمات دارند و برای هر مراجعه کننده که در سامانه ثبت نام کند ۴۵ روز مهلت مشاوره می دهند.

دکتر نیلوفر اختیاری« معاونت توانبخشی» بهزیستی کرمانشاه از چهار مرکز نگهداری بیماران مزمن روانی در کرمانشاه خبرداد و افزود: یارانه برای این منظور کم است و بیماران پشت نوبتی زیاد داریم.

دکتر اختیاری افزود؛, در مرکز شبانه روزی کرمانشاه ۴۵۰ نفر نگهداری می شود، این افراد قرار است بعد از شش ماه ترخیص شوند، که متاسفانه تعدادی از خانواده ها دیگر آنها را پذیرش نمی کنند.

معاونت توانبخشی بهزیستی کرمانشاه از پنج مرکز ویزیت در منزل در شهر کرمانشاه و یک مرکز در اسلام آباد غرب خبر داد، که خدمات پزشکی، روانشناختی و … را انجام می دهند.

لازم به ذکر است: در این جلسه مدیر کل بهزیستی و معاونین حاضر در جلسه به خبرنگاران پاسخهای لازم را ارائه دادند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: معاونت امور پیشگیری بهزیستی کرمانشاه بهزیستی کرمانشاه بیماری های روان شیوع بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۶۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان

ایسنا/مازندران روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه در خصوص ارتباط بین خواب و خلق‌وخو در نوجوانان گفت: در بسیاری از افراد، خواب ناکافی در بلندمدت منجر به عوارض جسمانی متعددی از جمله سردرد، خستگی، تغییرات هورمونی و به طور کلی افزایش احتمال بیماری‌ها می‌شود. همچنین عوارض روان‌شناختی شامل گیجی و سردرگمی، تحریک‌پذیری روانی، پرخاشگری، عدم تمرکز، اضطراب، افسردگی و ضعف حافظه نیز گزارش شده است.

مجید غفاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در نهایت، مجموع عوارض ذکر شده تاثیر منفی بر بلوغ جسمی و روانی فرد می‌گذارد و عملکرد او در زندگی را از جنبه‌های مختلف تحصیلی، شغلی و اجتماعی مختل شده و تحت تاثیر قرار می‌دهد.

غفاری با اشاره به اینکه عوامل مختلفی منجر به خواب ناکافی می‌شود، خاطرنشان کرد: گاهی برخی بیماری‌های پزشکی و نیز برخی مشکلات و اختلالات روانشناختی، باعث مختل شدن فرایند خواب می‌شوند. در کنار این موارد، یکی از مهم‌ترین دلایل خوابِ ناکافی، عدم رعایت بهداشت خواب است. به این معنی که فرد برای خواب خود، ارزش و نظم خاصی قائل نیست چرا که در بسیاری از موارد، فرد شناختی در مورد اهمیت کیفیت خواب در ابعاد مختلف زندگی خود ندارد و در نتیجه، به آن اهمیتی نمی‌دهد.

این روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه ادامه داد: مساله اینجاست که عدم کفایت خواب، در بسیاری از مواقع به مرور عوارض خود را نشان می‌دهد، یعنی فرد در این مورد دچار «سندروم قورباغه آب‌پز» می‌شود؛ به گونه‌ای که اوایل متوجه عوارض نمی‌شود اما به مرور زمان، کارکرد و عملکرد جسمی و روانی او مختل می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر، استفاده از گوشی‌های هوشمند و بازی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین، بسیاری از نوجوانان را دچار مشکل ساخته است، یادآور شد: چرا که این وسایلِ سرگرم‌کننده، به خاطر سطح بالای «لذت‌دهی و محرّک‌بودن برای مغز» به تدریج فرد را دچار اعتیاد می‌کنند. چنانکه بسیاری از تحقیقات امروزه به انواع اعتیاد نظیر اعتیاد به اینترنت (وب گردی)، گوشی همراه و بازی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین و عوارض متعدد آن‌ها اشاره کرده‌اند.

غفاری افزود: افرادی که دچار چنین اعتیادهایی می‌شوند، از نظر جسمی و روانی ضعیف شده و به تدریج کارکرد و عملکرد مناسب خود در زمینه‌های مختلف فردی و اجتماعی را از دست می‌دهند.

این روانشناس بالینی تاکید کرد: بر این اساس، به والدین و نوجوانان پیشنهاد می‌شود در مورد اهمیت نقش خواب کافی و با کیفیت در سلامت جسم و روان، کارکرد و عملکرد فردی و اجتماعی افراد مطالعه و دستورات لازم برای رعایت بهداشت خواب را متناسب با ویژگی‌های فردی خود، رعایت کنند.

وی به طور ویژه هشدار داد تا قبل از ابتلا به انواع اعتیادهای جدید که در بالا به آن‌ها اشاره شد، حتما برای استفاده از گوشی‌های هوشمند و سرگرمی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین، نظم و قاعده‌ی مشخصی متناسب با سن افراد، رعایت شود و در این راه بهتر است از کمک تخصصی روانشناسان و مشاوران خانواده که پروانه اشتغال از سازمان نظام مشاوره و روان‌شناسی کشور دارند، بهره گرفته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • استرس یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها