Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@23:41:35 GMT

بیش از ۸۰ درصد مدارس شهرستان کاشمر وقفی است

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۶۹۱۸۹

بیش از ۸۰ درصد مدارس شهرستان کاشمر وقفی است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر گفت: بیشترین طلب اداره اوقاف از نهاد آموزش و پرورش است و در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد مدارس شهرستان کاشمر وقفی هستند.

حجت‌الاسلام حسین نیساری در نشست با خبرنگاران افزود: بیان برخی مسائل غیرکارشناسی و غیرعلمی در مورد وقف از طرف برخی و انتشار آن در فضای مجازی بی‌انصافی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: برخی از این افراد گفته‌اند اداره اوقاف و امور خیریه ماهیانه چهار میلیارد تومان درآمد دارد؛ در صورتی که کل درآمد موقوفات این شهرستان در سال کمتر از چهار میلیارد تومان است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر مطرح کرد: متأسفانه افرادی هم هستند که بدون هیچ اطلاعی از اصل موضوع آن را در فضای مجازی منتشر کرده و بعضاً مردم عوام جامعه هم باور می‌کنند.

سال گذشته درآمد بقاع متبرکه کاشمر حدود چهار میلیارد تومان بوده است

وی تصریح کرد: سال گذشته درآمد بقاع متبرکه کاشمر که به عنوان یکی از شهرستان‌های تراز اول و اداره درجه یک و سطح یک استان است حدود چهار میلیارد تومان بوده است، صحبت‌های انجام شده توسط این روحانی برای درآمد اداره اوقاف و امور خیریه این شهر اصلاً پذیرفتنی نیست.

نیساری بیان کرد: شاید در کاشمر ۲۰۰ مغازه وقفی داشته باشیم اما همه دارای حق کسب و پیشه است. شاید اجاره مغازه‌ای در ماه ۱۰ میلیون تومان باشد اما در سال ۲ یا سه میلیون تومان می‌گیریم و بیشتر از آن قانون این اجازه را به ما نمی‌دهد.

وی بیان کرد: برخی صحبت‌ها علیه اوقاف از روی عناد و به دلایل نامعلوم است، همه ‌ساله ۲۵ تا ۳۰ درصد درآمد موقوفات صرف حفظ عین خود موقوفه می‌شود.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر عنوان کرد: متأسفانه برخی افراد بی‌انصافانه قضاوت می‌کنند که پول اوقاف در جاهای دیگر هزینه می‌شود و برخی هم از روی ناآگاهی می‌پذیرند در صورتی که اداره اوقاف و امور خیریه شکل گرفته تا جلوی این اتفاقات را بگیرد.

درآمد موقوفات شهرستان کاشمر قابل توجه نیست

وی بیان کرد: حتی اگر یک ریال در اجرای نیت واقف تخلفی اتفاق بیفتد سامانه جامع موقوفات سند را مردود و رئیس و کارشناس مالی اداره را به عنوان متخلف به دادگاه معرفی می‌کند، علاوه بر این سازمان بازرسی کل کشور و مؤسسه حسابرسی مفید راهبر همه ساله چندین روز در شهرستان‌های بزرگ مانند کاشمر مستقر می‌شوند و تمامی حساب‌ها را به ‌طور دقیق بررسی می‌کنند.

نیساری تصریح کرد: درآمد موقوفات شهرستان قابل توجه نیست و متأسفانه افرادی که چنین صحبت‌هایی را علیه اداره اوقاف و امور خیریه مطرح می‌کنند اصلاً در جریان هزینه‌هایی که برای بقاع متبرکه و مراسم مختلف می‌شود، نیستند.

وی گفت: علاوه بر هزینه برق امامزاده‌ها افرادی هستند که مدام به تأسیسات و تجهیزات بقاع متبرکه خسارت وارد کرده و یا سرقت می‌کنند که مجبور می‌شویم تعویض کنیم، برخی این مسائل و هزینه‌ها را می‌بینند ولی از روی بی‌انصافی بر علیه ما صحبت می‌کنند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر افزود: بیش از آنچه درآمد موقوفات باشد خدمات اجتماعی ارائه می‌شود که بخشی از محل کمک‌های مردمی و خیران بوده است.

ادارات دولتی بزرگترین بدهکاران به اداره اوقاف

وی در ادامه به مطالبات اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر از ادارات سطح شهرستان اشاره کرد و گفت: بیشترین طلب اداره اوقاف از آموزش و پرورش است.

نیساری با بیان اینکه تمامی مجموعه‌های شهرستان به موقوفات بدهکار هستند، افزود: بیش از ۸۰ درصد مدارس شهرستان کاشمر وقفی هستند.

وی مطرح کرد: فقط اداره ورزش و جوانان شهرستان که در بهترین نقطه شهر حدود سه هکتار زمین موقوفه را گرفته از ۴۰ سال قبل بدهی دارد و تمام این سال‌ها رایگان استفاده می‌کند، بیش از هشت تا ۹ میلیارد تومان فقط بدهی همین زمین به موقوفه است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر عنوان کرد: قرار نیست چون آموزش و پرورش کار آموزشی و یا شبکه بهداشت و درمان کار ارزشمندی را انجام می‌دهد از پرداخت هزینه موقوفات معاف شوند از سویی باید انتظارات واقفی که این زمین‌ها را وقف نموده هم برآورده شود.

وی تصریح کرد: اگرچه اداره اوقاف به اجرای بهتر برنامه‌های ادارات کمک‌هایی را به آن‌ها داشته اما برخی از همان مسئولان صحبت‌هایی را بر علیه ما می‌کنند و قضاوت نادرست دارند.

نیساری مطالبات اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر از ادارات شهرستان را همچنان یکی از مهم‌ترین مشکلات دانست و گفت: برخلاف میل باطنی مجبور هستیم برای وصول مطالبات از ادارات وارد فاز حقوقی و قضایی شویم.

۷۰ درصد موقوفات منفعتی درآمدزا هستند

وی با بیان اینکه بدهی اداره‌ها به اوقاف به دو صورت پذیره و اجاره است، افزود: اگر چه ۶۰ درصد اجاره‌های ادارات به روز است اما در خصوص حق پذیره ۹۰ درصد بدهکار هستند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر تصریح کرد: از مجموع ۱۴۰۰ موقوفه تعداد بسیاری مسجد و حسینیه هستند که درآمدی ندارند اما حدود ۷۰ درصد موقوفات منفعتی درآمدزا هستند.

وی همچنین ادامه داد: بزرگ‌ترین موقوفه‌ای که در سال جاری ثبت شده یک باب مغازه به ارزش بیش از یک میلیارد تومان بوده است.

نیساری در خصوص وضعیت عقب‌نشینی خانه‌های اوقافی بیان کرد: اگر چه بر اساس قانون تملک اراضی تمام مجموعه‌های دولتی و شبه‌ دولتی که می‌خواهند معبر باز کنند و یا عملیات دیگری انجام دهند باید نسبت به تملک آن ملک اقدام و هزینه آن را پرداخت کنند اما شهرداری کاشمر معتقد است چون به خاطر اجرای طرح تعریض خیابان ملک ارزش افزوده پیدا می‌کند مبلغی به خاطر عقب نشینی نباید به صاحب ملک پرداخت گردد.

وی در همین خصوص اظهار کرد: چون اداره اوقاف متراژ مشخصی زمین را به فرد تحویل داده و وی مکلف به حفظ آن است به همین خاطر باید هزینه میزانی که عقب‌ نشینی صورت گرفته را به نرخ روز پرداخت کند ولی چون شهرداری این هزینه را پرداخت نمی‌کند موجب بروز مشکلاتی شده است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر تصریح کرد: این اتفاق فقط در کاشمر دارد اتفاق می‌افتد و شهرداری پول هزینه عقب نشینی را به مستأجر اوقاف پرداخت نمی‌کند، این اتفاق برای برخی مدارسی هم که عقب‌نشینی کرده‌اند افتاده و شهرداری پول را نمی‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها اوقاف کاشمر خبرهای شهرستان کاشمر چهار میلیارد تومان درآمد موقوفات شهرستان کاشمر بقاع متبرکه عقب نشینی صحبت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۹۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق

رئیس اداره امور عشایر شهرستان سمیرم گفت: حدود ۴۷۵۰ خانوار از پنج طایفه بزرگ عشایر قشقایی و ۶۰۰ هزار راس دام وارد ییلاقات سمیرم شدند.

علی رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان اظهار کرد: استان فارس یکی از مسیرهای اصلی کوچ عشایر به شهرستان سمیرم است.

وی افزود: حدود چهار هزار و ۷۵۰ خانوار از پنج طائفه بزرگ عشایر قشقایی و ۶۰۰ هزار راس دام از استان‌های فارس، کهکیلویه و بویر احمد، بوشهر و خوزستان وارد ییلاقات سمیرم شدند.

رئیس اداره امور عشایر شهرستان سمیرم تصریح کرد: حدود ۲۵ درصد تولیدات گوشت قرمز را عشایر تولید می‌کنند که صنایع دستی، لبنیات و محصولات دیگر را در فصل حضور در شهرستان سمیرم تأمین می‌کنند.

وی عنوان کرد: عشایر شهرستان بدلیل شرایط سخت خشکسالی در مناطق قشلاقی محبور به کوچ زودهنگام به ییلاق شدند و کوچ در شرایط فعلی هزینه زیادی به عشایر تحمیل می کند.

رحیمی خاطرنشان کرد: از جمله مشکلات کوچ عشایر، میان بندها توسط شرکت‌های دولتی و خصوصی، کشاورزان روستایی و واگذاری های بی‌رویه مراتع و اراضی ملی، احداث جاده های زیاد و … است که اشغال شده و امکان اتراق راحت و چند روزه را غیر ممکن نموده است.

وی با اشاره به هزینه حمل خودرویی بسیار بالا تصریح کرد: گاهی کوچ زودهنگام و با سرعت بیشتر اجتناب‌ناپذیر است و در سال جاری نیز نظر به ورود عشایر به شهرستان اداره امور عشایر سمیرم با حمایت اداره کل امور عشایر اصفهان و با راه اندازی ناوگان آبرسانی سیار و شروع عملیات تیغ زنی راه‌های عشایری در حد امکان سعی در تأمین امکانات حداقلی برای خانوارها و دام عشایر نموده است.

رئیس اداره امور عشایر شهرستان سمیرم گفت: برنامه‌ریزی برای شروع پروژه‌های عمرانی در مناطق عشایری، هماهنگی با دستگاه‌های امدادی، بهداشت و درمان، حمایتی و همینطور دامپزشکی برای کمک به جامعه عشایری از اقدامات دیگر اداره امور عشایر سمیرم بوده است.

به گزارش ایمنا، عشایر قشقایی شهرستان سمیرم از ۴۵۵ هزار هکتار اراضی این شهرستان جهت تعلیف دام‌هایشان استفاده می‌کنند و با هم اکنون با ۴۷۵۰ خانوار عشایری و ۶۰۰ هزار رأس دام سبک وارد شهرستان سمیرم شدند.

کد خبر 749315

دیگر خبرها

  • حدود ۳۰ درصد مدارس گناباد نیازمند بازسازی است
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • روزانه ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • روزی ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • موقوفات زنجان صاحب درآمد پایدار می‌شوند
  • اهداء تخته فرش به بقعه متبرکه امامزاده شاه محمد بخش اسیر
  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین