Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@12:52:56 GMT

چرا دستمان بی‌حس می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۶۹۳۳۲

بی حسی دست‌ها همیشه دلیلی برای نگرانی نیست. این اتفاق می‌تواند نشانه‌ی سندرم تونل کارپال یا از عوارض جانبی یک دارو باشد. ناطقان: بی حسی دست‌ها همیشه دلیلی برای نگرانی نیست. این اتفاق می‌تواند نشانه‌ی سندرم تونل کارپال یا از عوارض جانبی یک دارو باشد. وقتی یک مشکل پزشکی باعث بی‌حسی در دست‌ها شود، معمولاً با علائم دیگری نیز همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌حسی دست‌ها معمولاً نشانه یک وضعیت اورژانسی نیست که نیازمند مراجعه به بیمارستان باشد.

اگرچه بعید است، اما بی‌حسی دست‌ها ممکن است نشانه سکته نیز باشد. در صورتی که هرکدام از علائم زیر را نیز تجربه کردید سریعاً به پزشک مراجعه کنید، درمان سریع و به موقع می‌تواند از آسیب طولانی مدت و یا حتی مرگ جلوگیری کند.

– ضعف یا بی‌حسی ناگهانی در بازوها یا پاها، به ویژه اگر تنها در یک سمت بدن اتفاق بیفتد.

– مشکل در تکلم یا فهمیدن دیگران

– سردرگمی

– افتادگی و سستی صورت

– مشکل ناگهانی در بینایی یک یا هردو چشم

– سرگیجه ناگهانی یا از دست دادن تعادل

– سردرد شدید ناگهانی
کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی

شما برای حفظ سلامت اعصاب خود به ویتامین ب۱۲ نیاز دارید. کمبود ب۱۲ می‌تواند منجر به بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن دست‌ها و پاها شود. کمبود پتاسیم و منیزیم نیز می‌تواند باعث بی‌حسی شود. دیگر علائم آن به صورت زیر است:

– ضعف

– خستگی

– زرد شدن پوست و چشم‌ها (زردی)

– مشکل در راه رفتن و تعادل

– دشواری در تفکر درست

– توهم
مصرف برخی داروهای خاص

آسیب عصبی می‌تواند اثر جانبی داروهایی باشد که چیزهایی همچون سرطان یا تشنج را درمان می‌کنند. این مسئله می‌تواند هم دست‌ها و هم پاها را تحت تاثیر قرار دهد.

برخی از داروهایی که ممکن است باعث بی‌حسی شوند عبارتند از:

– آنتی‌بیوتیک‌ها. این دسته شامل مترونیدازول، نیتروفورانتوئین، و فلوروکینولون‌ها. شاید بد نباشد با ۷ بهترین آنتی بیوتیک طبیعی آشنا شوید

– داروهای ضدسرطان. این داروها شامل سیس‌پلاتین و وین‌کریستین هستند و می‌توانند از دلایل بی حس شدن دست‌ها باشند.

– داروهای ضدتشنج. مانند فنیتوئین.

– داروهای قلب یا فشار خون، شامل آمیودارون و هیدرالایزین

دیگر علائم آسیب عصبی ناشی از دارو عبارت است از:

– سوزن سوزن شدن

– احساس غیرعادی در دست‌ها

– ضعف
آسیب دیسک گردن

دیسک‌ها بالشتک‌های نرمی هستند که استخوان‌های (مهره‌های) ستون فقرات شما را جدا می‌کنند. پارگی در یک دیسک اجازه می‌دهد ماده نرم وسط آن خارج شود. این پارگی فتق یا دررفتگی دیسک نامیده می‌شود.

دیسک آسیب‌دیده می‌تواند بر اعصاب ستون فقرات فشار وارد کرده و آن‌ها را آزار دهد. علاوه بر بی‌حسی، سرخوردگی دیسک می‌تواند باعث ضعف یا درد در بازو یا پا شود.
بیماری رینود

بیماری یا سندروم رینود زمانی اتفاق می‌افتد که عروق خونی شما تنگ شود و از رسیدن خون کافی به دست‌ها و پاها جلوگیری کند. کمبود جریان خون باعث می‌شود انگشتان دست و پای شما بی‌حس، سرد، رنگ‌پریده، و بسیار دردناک شوند. با مصرف این مواد غذایی می‌توانید جریان خون را در بدن تان بهبود بدهید، این علائم معمولاً زمانی ظاهر می‌شوند که در معرض سرما قرار می‌گیرید یا استرس دارید.
تونل کارپال

تونل کارپال یک معبر باریک است که از مرکز مچ دست‌تان می‌گذرد. در وسط این تونل عصب میانی قرار دارد. این عصب حواس انگشتان دست شما، از جمله انگشت شست، اشاره، میانی، و بخشی از انگشت حلقه را تامین می‌کند. فشار می‌تواند باعث بی‌حسی به همراه سوزن سوزن شدن، درد، و ضعف در دست شود.

فعالیت‌های مکرر مانند تایپ کردن یا کار در خط مونتاژ می‌تواند باعث شود بافت‌های اطراف عصب میانی متورم شده و به آن فشار وارد کند. این فشار می‌تواند باعث بی‌حسی همراه با سوزن سوزن شدن، درد، و ضعف در نواحی تحت تاثیر شود.
 دلایل بی حس شدن دست ها؛ دالان کوبیتال

عصب زند زیرین از گردن تا انگشت کوچک دست ادامه دارد و می‌تواند در بخش داخلی آرنج فشرده یا کشیده شود. پزشکان از این وضعیت با عنوان سندروم تونل کوبیتال نام می‌برند. این همان ناحیه عصبی است که وقتی به آرنج‌تان ضربه می‌خورد احساس می‌کنید.

سندروم دالان کوبیتال می‌توان با علائمی همچون بی‌حسی و سوزن سوزن شدن دست، به ویژه انگشت کوچک و حلقه همراه باشد. همچنین فرد ممکن است احساس درد در ناحیه جلوی بازو و ضعف در دست را نیز تجربه کند به خصوص وقتی آرنج خود را خم می‌کند.
 اسپوندیلوز گردنی

اسپوندیلوز گردنی نوعی آرتریت است که دیسک‌های گردن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این عارضه به علت فرسودگی استخوان‌های ستون فقرات در طول سالیان ایجاد می‌شود. مهره‌های آسیب‌دیده می‌توانند به عصب‌های اطراف فشار وارد کنند و باعث احساس بی‌حسی در دست‌ها، بازوها، و انگشتان فرد شوند.

بیشتر کسانی که از اسپوندیلوز گردن رنج می‌برند هیچ علائمی ندارند. دیگران ممکن است در گردن خود درد و سفتی احساس کنند.

این عارضه می‌تواند باعث علائم زیر نیز بشود:

– ضعف در بازوها، دست‌ها، پاها

– سردرد

– صدای ترق تروق هنگام چرخاندن گردن

– از دست دادن تعادل و هماهنگی

– گرفتگی عضلات در گردن و شانه‌ها

– از دست دادن کنترل روده یا مثانه
دیابت

در افرادی که با دیابت زندگی می‌کند بدن در انتقال قند از جریان خون به سلول‌ها مشکل دارد. داشتن قند خون بالا برای مدت طولانی می‌تواند به آسیب عصبی موسوم به نوروپاتی دیابتی منجر شود. نوروپاتی محیطی نوعی آسیب عصبی است که باعث بی‌حسی در بازوها، دست‌ها، و پاها می‌شود.

دیگر علائم نوروپاتی شامل موارد زیر است:

– سوزش

– احساس سوزن سوزن شدن

– ضعف

– درد

– از دست دادن تعادل
اختلال تیروئید

غده تیروئید در گردن هورمون‌هایی تولید می‌کند که به تنظیم سوخت و ساز بدن کمک می‌کنند. تیروئید کم‌کار یا هایپوتیروئید، زمانی اتفاق می‌افتد که تیروئید هورمون‌های بسیار کمی تولید کند.

عدم درمان کم‌کاری تیروئید می‌تواند در نهایت منجر به آسیب عصب‌هایی شود که احساسات را به دست‌ها و پاها می‌فرستند. به این وضعیت نوروپاتی محیطی می‌گویند که می‌تواند باعث بی‌حسی، ضعف، و مور مور شدن در دست‌ها و پاها شود.

منبع: مشرق برچسب ها: دست ، بی حس ، سندروم تونل کارپال

منبع: ناطقان

کلیدواژه: دست بی حس سندروم تونل کارپال سوزن سوزن شدن بی حسی دست ها دست ها و پاها تونل کارپال دست دادن آسیب عصبی دست ها آسیب عصب شدن دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۹۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازدیلی میل، به زودی وصله هایی کوچک جایگزین تزریق واکسن برای کودکان می شود. پزشکان امیدوارند این گزینه های بدون درد جایگزین تزریق واکسن با سرنگ شوند تا به این ترتیب والدین بیشتری به واکسینه کردن فرزندانشان ترغیب و از شیوع بیماری های مذکور جلوگیری شود. نیازی نیست وصله های گفته شده توسط پرسنل پزشکی آموزش دیده به بدن کودکان منتقل شوند.

آنها به نام وصله های میکروآرایه نیز معروف هستند به وسیله مجموعه ای از برجستگی های میکروسکوپی که به لایه رویی پوست نفوذ می کنند، دارو را به بدن می رسانند و دیگر نیاز به تزریق نیست.

از سوی دیگر واکسن های مایع حتما باید در یخچال نگهداری شوند و پرسنل آموزش دیده آنها را تزریق کنند و در کنار این موارد باید ایمنی و دور انداختن سرنگ ها نیز در نظر گرفته شود. اما وصله های جدید در مقابل حرارت مقاوم هستند، حمل ونقل آنها ساده تر است و انتقال آنها به بدل به آموزش کمی نیاز دارد. طبق نتایج تحقیق که در نشریه لنسنت منتشر شده، این امر سبب می شود انتقال واکسن به مناطق دور افتاده در انگلیس و همچنین سراسر جهان ساده تر باشد.

در آزمایش مذکور ۱۲۰ کودک ۹ تا ۱۰ ماهه، ۱۲۰ کودک نوپا ۱۵تا ۱۸ ماه و ۴۵ بزرگسال ۱۸تا ۴۵ ساله در گامبیا شرکت کردند. وصله ریز سوزن که روی بازوی آنها قرار گرفت واکنش ایمنی در بدنشان ایجاد کرد به اندازه واکنش ایمنی حاصل از تزریق واکسن های معمول قدرتمند بود.

آزمایش انتقال یک دوز از واکسن به وسیله وصله ریز سوزن نشان داد از هر ۱۰ کودک بیش از ۹ نفر در مقابل ابتلا به سرخک محافظت و تمام نوزادان پس از دریافت درمان در مقابل سرخجه نیز ایمن شدند.

کد خبر 6093759 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید