Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس همدان؛ فاطمه صلح‌میرزایی؛ سال‌هاست چرخ زندگی مردم شهرستان تویسرکان با «گردو» می‌چرخد، محصولی مهم و استراتژیک که زیر کشت ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات این خطه قرار دارد.

«گردو» علاوه بر اینکه رونق زندگی بسیاری از تویسرکانی‌ها را رقم زده، اما تحت تاثیر برخی مشکلات هم قرار گرفته است از تغییر اقلیم آب و هوایی، خشکسالی، سرمازدگی و آفات گرفته تا مسائلی چون واردات گردوی خارجی و سوء استفاده از نام گردوی تویسرکان برای فروش گردوهای دیگر!.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طعم فوق‌العاده، روغن و سفیدی مغز و کیفیت عالی گردوی تویسرکان باعث شده سازمان مالکیت معنوی (WIPO) این محصول را در فهرست جهانی ثبت کند اما علاوه بر مشکل واردات گردوی خارجی به بازار، برخی نیز گردوی مناطق دیگر را به نام برند گردوی تویسرکان می‌فروشند و به قول معروف آن محصول را به مشتری قالب می‌کنند، اتفاقی که رو به افزایش است و باید نسبت به آن حساس بود.

علیرضا خوشنویس از بازاریان فعال گردو در تویسرکان است که در این زمینه در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: واردات گردوی خارجی اگر حساب‌شده و با هدف تنظیم بازار باشد مشکلی پیش نمی‌آید اما متاسفانه گردوی خارجی از راه‌های غیر قانونی با حجم خیلی سنگین به کشور وارد می‌شود.

فروش گردو به نام تویسرکان به کام دیگران!

وی با بیان اینکه متاسفانه در سطح کشور هر میزان گردو وارد بازار می‌شود به اسم تویسرکان است در حالی که شاید حدود ۷۰ درصد گردوی تویسرکان هم نیست، گفت: مثلا گردوی سوزنی با گردوی معمولی مخلوط و در مسیر جاده‌های کشور به نام گردوی تویسرکان می‌فروشند.

این بازاری با اشاره به اینکه ویژگی گردوی خارجی از نظر ظاهر و یکنواختی کاملا مشخص است گفت: در بحث خرید گردوی تویسرکان از سوی افراد غیر بومی به عنوان مسافر، گردشگر و توریست تنها مولفه «اعتماد» نقش دارد، غیر از این نمی‌توان گردوی تویسرکان را تشخیص دهد؛ تنها این مهم برای فعالان بازار تویسرکان به راحتی قابل شناسایی است.

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد مردم تویسرکان از طریق تهیه و توزیع گردو به صورت مستقیم و غیر مستقیم ارتزاق می‌کنند تصریح کرد: «تپه قلندرسیاه» شرایط تبدیل به قطب بزرگ عرضه گردوی تویسرکان به لحاظ نمایشگاه، اقامت و تفریح را دارد، همچنین کمک می‌کند که هیچ گردویی به نام گردوی تویسرکان عرضه نشود.

باید جلوی ورود گردوی خارجی به کشور گرفته شود

یک بازاری دیگر در تویسرکان نیز با بیان اینکه هر ساله گردوی خارجی وارد کشور می‌شود اظهار کرد: متاسفانه چند روز پیش و در فصل برداشت، گردوی خارجی دو سال پیش را برای فروش در بازار دیدم، باید جلوی ورود گردوی خارجی به کشور گرفته شود چراکه این اقدام به محصول گردو و بازار ایران آسیب می‌زند.

وی با بیان اینکه البته بر ورود و خروج کالای قاچاق به ویژه گردوی خارجی در تویسرکان کنترل و نظارت وجود دارد گفت: در صورت گزارش مبنی بر گردوی خارجی در بازار نیروی انتظامی سریع وارد عمل می‌شود اما گردوی خارجی در بازار تهران به راحتی می‌تواند وارد شود.

ترکاشوند با تاکید بر اینکه تویسرکانی‌هایی که مغازه خرید و فروش گردو دارند، گردوی خارجی نمی‌فروشند چراکه عِرق خاصی نسبت به گردوی تویسرکان دارند  تاکید کرد: اگر ما بازاریان بدانیم کسی گردوی خارجی می‌فروشد مانع آن می‌شویم چون گردوی تویسرکان معروف و شناخته شده است.

وی با اشاره به اینکه یقینا گردوی تویسرکان با گردوی هیچ جای دیگری قابل مقایسه نیست بیان کرد: گردوی وارداتی خارجی از لحاظ قیمت تا حد زیادی ارزش و بهای گردوی تویسرکان را کاهش می‌دهد آسیب دیگر اینکه متاسفانه برخی کاسب‌ها گردوی خارجی را با جعبه گردوی تویسرکان و ارزان‌تر می‌فروشند و این نوع فعالیت بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

کیفیت گردوی وارداتی خارجی پایین است

 این بازاری فعال در عرصه گردو با اشاره به اینکه کیفیت گردوی وارداتی خارجی پایین است به همین دلیل کار بازاریان را کساد می‌کند تأکید کرد: برند گردوی تویسرکان نیز زیر سوال می‌رود.

وی با بیان اینکه با اقداماتی مانند ایجاد بازار گردو می‌توان این محصول را حفظ کرد تأکید کرد: این طرح پیگیری شد؛ اما متأسفانه طرح سرمایه‌گذار تایید نشد.

یک بازاری دیگر به نام محمدجواد شمس‌اللهی صحبت‌هایش را با بیان درددل کسبه مبنی بر اینکه قیمت مغز گردو نسبت به دیگر اجناس بازار رشد چندانی نداشته، آغاز کرد و در ادامه گفت: دی‌ماه سال گذشته بر اثر بی‌تدبیری بوده یا رانت؛ نمی‌دانم، مغز گردوی خارجی وارد کشور شد که باعث شد قیمت به شدت کاهش پیدا کند و برخی از کاسبان ضرر زیادی را متحمل شدند.

وی با بیان اینکه البته مغز گردو در تویسرکان وارد نشده و یا اگر بوده به ندرت اتفاق می‌افتد بیان کرد: پاسگاه چندمنظوره در مسیر محور تویسرکان به کنگاور در ممانعت از این موضوع خوب کار می‌کنند.

شمس‌اللهی با بیان اینکه یک طیف بزرگ یا بهتر بگویم همه از قِبل گردو در تویسرکان نان می‌خورند تاکید کرد: با کسادی بازار گردو درآمد خیلی‌ها آسیب می‌بیند، خیلی از افرادی که توان کار کردن ندارند با شکستن گردوی خشک کسب درآمد می‌کنند اگرچه جوابگوی هزینه‌های سرسام‌آور نیست اما بخشی از هزینه‌های زندگی را تامین می‌کند.

گردوی تویسرکان در حد جایگاه جهانی‌اش معرفی نشده است

وی با تاکید بر اینکه گردوی تویسرکان در حد جایگاهش که برندی جهانی است، معرفی نشده است، گفت: متاسفانه صنایع تبدیلی و بسته‌بندی برای گردو در شهرستان نیست؛ بنابراین با این اقدام گردوی خارجی فرصت جولان ندارد.

مسوول انجمن گردوی تویسرکان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس تأکید کرد: به نص صریح هیات وزیران ورود هر گونه گردوی خارجی به کشور قاچاق است اما با این وجود سال‌هاست واردات گردوی خارجی در کشور انجام می‌شود.

عبدالله قمری اظهار کرد: اینکه چرا گردوی خارجی با قیمت بسیار پایین‌تر در سطح بازار کشور وارد و عرضه می‌شود را مسوولان امر باید پاسخ بدهند.

وی با اشاره به اینکه حدود 6 سال اخیر گردوی وارداتی خارجی در بازار تویسرکان وارد شده است افزود: ناگفته نماند نیروی انتظامی در بحث جلوگیری از گردوی قاچاق عملکرد خیلی خوبی دارد ضمن اینکه همکاری با انجمن گردو یا اتحادیه خشکبار برای حفاظت از گردوی شهرستان هم مشهود است.

مسوول انجمن گردوی تویسرکان با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از واردات گردوی خارجی همکاری مردم مبنی بر ارائه گزارش تخلف کمک زیادی می‌کند گفت: از همه کسانی که در عرصه گردو فعالیت می‌کنند تقاضا داریم به خاطر صیانت از برند گردوی شهرستان به ویژه اشتغال خرید و فروش گردوی خارجی را منع کنند.

لزوم برندسازی گردوی تویسرکان

وی با بیان اینکه در بسیاری از نقاط کشور نیز گردو را به نام برند برتر گردوی ایران یعنی تویسرکان عرضه می‌کنند، تاکید کرد: این اتفاق لزوم برندسازی و بسته‌بندی گردوی تویسرکان را دوچندان می‌کند.

قمری با اشاره به پیگیری ایجاد مرکز سورتینگ و بسته‌بندی از سوی نماینده مردم تویسرکان گفت: اجرای این طرح از سوی سازمان تعاونی روستایی در استان در حال پیگیری است امیدواریم به نتیجه برسد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه متولیان امر با همکاری هم می‌توانند ذائقه و سلیقه مردم را به سمت خرید گردوی بسته‌بندی شده سوق دهند  گفت: باید به سمت مکانیزه کردن باغات گردو پیش رویم و تکنولوژی را برای کاشت، داشت و برداشت گردو به کار بگیریم.

 مسووول انجمن گردوی شهرستان تویسرکان با تاکید بر جلب اعتماد سرمایه‌گذار بیان کرد: نگاه مسوولان باید به این موضوع بازتر شود، سرمایه‌گذار نفع مادی خود را می‌برد اما هزاران نفع از جمله اشتغال، رونق اقتصادی و... را نصیب شهرستان می‌کند.

وی با بیان اینکه باید با هر اقدام ممکن ضمن معرفی گردوی تویسرکان، جلوی فروش گردوهای مناطق دیگر به نام گردوی این شهرستان گرفته شود گفت: باید در این زمینه فکری شود تا در آینده با مشکل مواجه نشویم چراکه گردوی تویسرکان ویژگی‌های منحصربه‌فردی در جهان دارد که باید نسبت به حفظ این جایگاه حساس باشیم.

انتهای پیام/89010

منبع: فارس

کلیدواژه: گردوی تویسرکان قاچاق گردو گردوی تویسرکان گردوی خارجی گردوی خارجی انجمن گردو فروش گردو نام گردوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۳۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

  وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.   علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.   وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.   توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.   علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.   وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.   حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.   وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.   اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری   علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.   وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • فرصت دفاع برای مصلایی‌پور؛ وقتی فقط یک نفر تعلیق شد
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن؛ محصول هوشمند چینی چه زمانی به ایران می‌رسد؟
  • سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • فروش ویژه 3 نهال گردو اصلاح شده چندلر، فرنور و ژنوتیپ برتر با باردهی 11 تن