Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@22:55:01 GMT

سکوی جهانی؛ نمایش اقتدار دختران وزنه‌بردار

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۷۵۳۷۱

سکوی جهانی؛ نمایش اقتدار دختران وزنه‌بردار

به گزارش ایرنا، در چند سال گذشته اعزام‌ دختران وزنه‌بردار ایران با انتقادهای زیادی روبرو بود تا جایی که برخی آنان را سیاهی لشکری و برخی دیگر این دختران را توریست ورزشی قلمداد می‌کردند. منتقدان باور داشتند که فدراسیون در راه‌اندازی رشته وزنه‌برداری زنان و اعزام دختران وزنه‌بردار به تورنمنت‌های بزرگ تعجیل به خرج داده و هیچ برنامه بلند مدت پشت این تصمیم دیده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 استدلال تمام منتقدان فدراسیون بر این بود که وزنه‌برداری دختران ایران به یکباره گام در مسیر مسابقات جهانی گذاشته و آنان تا رقابت با بزرگان این رشته فاصله زیادی دارند. این پیش‌فرض‌ها موجب شده بود تا برخی اعزام دختران وزنه‌بردار را هزینه‌زا و برخی دیگر آن را کاری عبث تلقی کنند.

اما چرا تمام ادعاهای منتقدان اعزام دختران ایرانی به مسابقات جهانی در کمترین زمان ممکن رنگ باخت؟ این سوالی است که بسیاری در پاسخ به آن ناتوانند زیرا جشن دختران ایرانی بر سکوی سوم جهانی، حامل این پیام بود که دوران رقابت برای دختران ایرانی آغاز شده و نشانه آن نیز کسب مدال در رده‌های سنی جوانان و نوجوانان در سطح جهانی است.

 در چند سال گذشته باور بر این بود که خلاصه کردن وزنه‌برداری زنان در چند نام مشخص مانند «الهام حسینی»، «پریسا جهانفکریان» و «الناز باجلانی» نمی‌تواند تضمین کننده آینده این رشته باشد زیرا پشتوانه‌سازی لازم برای این رشته انجام نشده است. اما معرفی پدیده‌هایی مانند «یکتا جمالی» و «سیده غزاله حسینی» به جهان و قرار گرفتن آنان در سکو تمام پیش‌فرض‌ها را باطل کرد زیرا فدراسیون با اعزام هشت وزنه‌بردار دختر به مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان نشان داد که در کنار اعزام‌های بین‌المللی برنامه لازم برای توسعه این رشتته در بخش‌های پایه را دارد. 

توسعه‌ای که اکنون موجب حیرت بسیاری از  کارشناسان جهانی شده و آنان اعتراف دارند که روند رو به رشد وزنه‌برداری زنان در ایران فراتر از یک برنامه پنج ساله است. این حیرت را می‌شود در سخنان «محمد جلود» دبیرکل فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری مشاهده کرد. 

او در حاشیه مسابقات قهرمانی آسیا در  تاشکند با تمجید از روند رو به رشد وزنه برداری زنان ایران به خبرنگار ایرنا گفت: چه کسی باور می‌کند که دختران وزنه‌بردار ایران با ۲ سال تجربه با بزرگانی از ژاپن،‌ چین، ازبکستان و کشورهای دیگر رقابت کنند. این یک تحول در ورزش و سرعت این تحول زیاد است. این کار جای تحسین دارد و می‌تواند به موفقیت‌های بزرگی ختم شود.  

البته اظهارات جلود پیش از کسب مدال برنز قهرمانی جوانان جهان بود و دبیرکل فدراسیون بین‌المللی این رشته در زمان تاریخ‌سازی یکتا جمالی در تاشکند در اردوی تیم ملی ایران حضور پیدا کرد و برای یکتا جمالی هم هدیه ویژه در نظر گفت.

 تایید مسیر موفقیت آمیز وزنه‌برداری زنان ایران توسط  جلود عراقی در حالی است که سرپرست پیشین فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری نیز با تمجید از مدال‌آوری دختران نوجوان ایران، اعلام کرد: آنچه که امروز در وزنه‌برداری زنان ایران رخ می‌دهد یک اتفاق خوب است که می‌تواند به سکوی جهانی منتهی شود. 

«اورسلا پاپاندرئا» سرپرست پیشین فدراسیون بین‌المللی وزنه برداری بعد از کسب مدال غزاله حسینی و یکتا جمالی با تمجید از  عمملکرد دختران ایرانی به خبرنگار ایرنا، گفت: زنان و دختران ایرانی این ظرفیت را دارند که در سال‌های بعد و در رده سنی بزرگسالان به سکو جهانی هم برسند. 

البته موفقیت وزنه‌برداری زنان ایران تنها در کسب مدال در رده سنی جوانان و نوجوانان خلاصه نخواهد شد بلکه در هفت ماه گذشته موفقیت‌هایی در این بخش به دست آمده که فراتر از انتظار بود. رسیدن الهام حسینی به یک قدمی مدال آسیایی و کسب سهمیه المپیک توسط «پریسا جهانفکریان» از جمله این اتفاقات بود. اتفاقاتی که هر چند برخی آن را تاریخی قلمداد می‌کنند اما برخی از کارشناسان داخلی هنوز باوری به آن ندارند و آن را نمایش  قلمدداد خواهند کرد.  

البته برای تاریخ وزنه‌برداری ایران  آنچه در آینده مهم تلقی خواهد شد  سخن منتقدان و استدلال آنان برای مقایسه  چند نوجوان وزنه‌برداری با قهرمانان کشتی ایران نیست بلکه آیندگان قضاوت خواهند کرد که ۲ وزنه‌بردار از  سیاهی لشکر اعزامی به جده با وجود تجربه نخست موفق به کسب مدال جهانی شدند. «سیده غزاله حسینی» که اکنون نامش در جمع وزنه‌برداران صاحب سکوی جهانی قرار دارد در دسته ۵۹ کیلوگرم کم سن‌ترین فرد ممکن بود و یکتا جمالی نیز با وجود ۱۶ سال هم در نوجوانان مدال کسب کرد و هم توانست در دسته ۸۷ جوانان جهان به مدال برنز برسد. 

پذیرش این مهم شاید در کوتاه مدت برای برخی از منتقدان سخت باشد اما بدون شک آنان نیز در آینده اعتراف خواهند کرد که وزنه‌برداری زنان ایران با تمام مشکلات و در کمتر از پنج سال فعالیت موفق به رسیدن به سکوی جهانی در رده‌های سنی نوجوانان و جوانان شد. 

مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی نوجوانان جهان از سیزدهم مهرماه در جده عربستان آغاز و تا بیستتم این ماه ادامه داشت. تیم دختران ایران برای نخستین بار به این رقابت‌های اعزام شده بود توانست با ۴۰۵ امتیاز بر سکوی سوم جهانی قرار گیرد. فاطمه حسنپور، فاطمه کشاورز، سیده غزل حسینی، سیده غزاله حسینی و سیده زهرا حسینی، کیژان مقصودی، کوثر تنها و یکتا جمالی در بخش دختران نمایندگان ایران در این دوره از رقابت ها بودند.

همچنین در بخش پسران ایران توانست جایگاه پنجم تیمی را از آن خود کند. 

برچسب‌ها الناز باجلانی مسابقات قهرمانی آسیا فدراسیون بین المللی وزنه برداری یکتا جمالی پریسا جهانفکریان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: الناز باجلانی مسابقات قهرمانی آسیا فدراسیون بین المللی وزنه برداری الناز باجلانی مسابقات قهرمانی آسیا فدراسیون بین المللی وزنه برداری یکتا جمالی پریسا جهانفکریان فدراسیون بین المللی وزنه برداری وزنه برداری زنان ایران دختران وزنه بردار دختران ایرانی دختران ایران غزاله حسینی جوانان جهان یکتا جمالی سکوی جهانی کسب مدال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۵۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دختر وزنه‌بردار ایرانی با تیم پناهندگان در المپیک پاریس!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ بنابر اعلام توماس باخ، رییس کمیته بین المللی المپیک، 36 ورزشکار درقالب 12 رشته ورزشی در بازی های المپیک پاریس حضور خواهند داشت که سهمیه رشته وزنه برداری به یکتا جمالی و رامیرو مورا تعلق گرفته است.
یکتا و مورا در مسابقات اخیر وزنه برداری در پوکت تایلند موفق به ثبت رکوردهایی شدند که شانس آنها را برای کسب سهمیه و حضور المپیک تضمین کرد.

بنابراین گزارش، یکتا جمالی که اصالت ایرانی دارد و اکنون در آلمان ساکن است، 31 مارس امسال 20 ساله شد و در رقابتهای جام جهانی تایلند، با ثبت وزنه 100 یکضرب، 125 دوضرب و 225 مجموع در دسته 81 کیلوگرم، نوزدهم شد.
موار اما اصالتا کوبایی است و بریتانیا اقامت دارد. وی در دسته 102 کیلوگرم مردان با ثبت 162 یکضرب 197 دوضرب و 359 مجموع، هجدهم شد.

هر دو ورزشکار در یک لیست 74 نفره برای کسب سهمیه المپیک قرار داشتند. المپیک پاریس سومین تجربه حضور تیم پناهندگان است و ورزشکاران پناهجو در دو دوره قبلی در ریو 2016 و توکیو 2020 عملکرد قابل قبول و بعضا درخشانی ارایه کرده اند.

محمد جلود رییس فدراسیون جهانی وزنه برداری نیز بعد از دریافت این خبر گفت: خیلی خوشحالم که دو وزنه بردار برای المپیک انتخاب شده اند. ما تیم پناهندگان را در سال 2023 تشکیل دادیم و انتخاب دو ورزشکار، نشان دهنده عملکرد موفق ما در این زمینه است و البته تلاش زیادی که رامیرو و یکتا انجام داده اند و شایسته کسب سهمیه هستند.

258 258

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903082

دیگر خبرها

  • دختران کردستان نایب قهرمان رقابت‌های وزنه‌برداری جوانان ایران شدند
  • کرمان قهرمان مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی نوجوانان ایران
  • ٧ طلا، سهم دختران وزنه‌بردار کرمان در چهار وزن نخست مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی کشور
  • کسب ۳ مدال طلا توسط بانوی وزنه‌بردار کردستانی
  • کسب ۳ مدال طلا توسط بانوی وزنه بردار کردستانی
  • یک طلا و یک نقره وزنه برداری نوجوانان کشور، سهم دختران استان همدان
  • یک طلا و یک نقره وزنه برداری نوجوانان کشور برای دختران همدان
  • ٧ طلا، سهم دختران وزنه‌بردار کرمانی در مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی کشور
  • درخشش دختران کرمانی در چهار وزن نخست وزنه برداری نوجوانان ایران
  • دختر وزنه‌بردار ایرانی با تیم پناهندگان در المپیک پاریس!