Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-04@03:45:13 GMT

ابعاد مهم سفر سرلشکر باقری به پاکستان

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۷۸۹۱۴

ابعاد مهم سفر سرلشکر باقری به پاکستان

سفر سرلشکر باقری به پاکستان اولا برگرفته از اراده دو کشور برای تقویت مناسبات فراگیر در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امینتی است و ثانیا پیامی آشکار مبنی بر تلاش برای تحقق امنیت منطقه با همگرایی همسایگان است.

به گزارش مشرق، سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به دعوت ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان برای گسترش دیپلماسی نظامی-دفاعی به این کشور سفر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خصوص این سفر چند نکته حائز اهمیت است:

نخست؛ با توجه به سوابق روابط دفاعی ایران و پاکستان، این سفر را می‌توان نشانه‌ای بر اراده دو کشور برای تقویت مناسبات دفاعی و امنیتی دانست.

داشتن بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک میان دو کشور و تحرکات برخی گروه‌های تروریستی و قاچاقچیان برای برهم زدن امنیت مرزهای دو کشور، مؤلفه‌ای مهم برای توسعه و تقویت دیپلماسی دفاعی میان طرفین است که همواره نیز مورد تاکید سران نظامی و سیاسی دو کشور بوده است.

این همگرایی نظامی و امنیتی که در قالب دیپلماسی دفاعی ایران صورت می‌گیرد، می‌تواند زمینه‌ساز تقویت مناسبات اقتصادی دو کشور از جمله اجرای خط لوله صلح و سرمایه‌گذاری دو کشور در پایانه‌های مرزی شود.

دوم؛ تحولات افغانستان پس از خروج غیر مسئولانه و بحران‌ساز اشغالگران مولفه‌ای مهم بر لزوم تقویت همگرایی‌های امنیتی و نظامی میان همسایگان افغانستان است. تحرکات گروه‌های تروریستی همچون داعش نظیر آنچه در به شهادت رساندن نمازگزاران در قندوز روی داد و بهره‌گیری آمریکا از خلاء سیاسی حاکم بر افغانستان برای گرفتارسازی این کشور در جنگ داخلی همگرایی همسایگان برای کمک به افغانستان را الزام‌آور می‌سازد.

نکته قابل توجه آنکه «عمران‌خان» نخست‌وزیر پاکستان بارها به درستی اذعان کرده است که همکاری پاکستان با آمریکا از سال ۲۰۰۱ تاکنون در قبال افغانستان نه تنها دستاوردی برای اسلام آباد نداشته بلکه بر بحران‌های امنیتی و سیاسی پاکستان افزوده است.

سوم؛ خروج آمریکا و ناتو از افغانستان این فرصت را برای کشورهای منطقه ایجاد کرده که بتوانند با هم‌افزایی و تقویت مناسبات، امنیت پایدار را در منطقه برقرار و مانع از بازگشت دوباره بیگانگان به منطقه گردند. گسترش مناسبات دفاعی و امنیتی میان ایران، روسیه، چین، کشورهای آسیا مرکزی و قفقاز و هند با محوریت افغانستان می‌تواند گامی مهم در تحقق این هدف باشد که سفر سرلشکر باقری به اسلام‌آباد بخشی از این راهبرد را تشکیل می‌دهد.

چهارم؛ ایران همواره این پیام را برای همسایگان داشته است که آماده همکاری با آن‌ها و در اختیار قرار دادن توانایی‌های نظامی و امنیتی‌اش برای کمک به امنیت آنهاست. ایران همواره امنیت همسایگان و منطقه را امنیت خود دانسته که حضور موثر ایران در مبارزه با تروریسم در عراق و سوریه نمودی از این رفتار عملی است.

سفر سرلشکر باقری به پاکستان که پس از سفرهای پیشین او به سوریه و ترکیه و انعقاد توافقات امنیتی با این کشورها صورت می‌گیرد در چارچوب این سیاست قابل تعریف است.

این سفر پیامی آشکار برای برخی کشورهای منطقه است که همچنان در تصور باطل برخوردار شدن از حمایت‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در تامین امنیتشان هستند حال آنکه تجربه نشان داده است که تنها همگرایی منطقه‌ای ضامن امنیت است و بیگانگانی همچون رژیم صهیونیستی، آمریکا و ناتو فقط زمینه‌ساز بحران و ناامنی هستند که تحولات افغانستان، قفقاز، سوریه و عراق نشانه‌ای آشکار از این حقیقت است.

در یک جمع بندی کلی؛ سفر سرلشکر باقری به پاکستان در کنار آنکه برگرفته از اراده دو کشور برای تقویت مناسبات فراگیر در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امینتی و دفاعی است، پیامی آشکار از سوی جمهوری اسلامی مبنی بر تلاش برای تحقق امنیت منطقه با همگرایی همسایگان است.

از آن سو؛ برگزاری رزمایش‌هایی همچون رزمایش شمال غرب که اخیرا برگزار شد و رزمایش آسمان ولایت ۱۴۰۰ که روز سه‌شنبه آغاز شده و هدف قرار دادن پایگاه ضد انقلاب در اربیل عراق نیز بیانگر عزم و جدیت تهران در تامین امنیت کشور و منطقه و مقابله با هرگونه تهدیدی است.

دیپلماسی دفاعی جمهوری اسلامی پیوند دهنده همسایگان است که امروز در قالب همگرایی برای حل بحران تروریسم، قاچاق مواد مخدر و بحران افغانستان می‌تواند تجلی یابد.

هشدارهای دوستانه‌ای که جمهوری اسلامی در باب لزوم خودداری کشورهای منطقه در تبدیل شدن به پایگاهی برای دشمنان امنیت منطقه نظیر آنچه در قبال جمهوری آذربایجان، برخی کشورهای عربی حوزه جنوبی خلیج فارس و اقلیم کردستان عراق نیز صورت می‌گیرد در همین پازل قابل تعریف است.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان نیروهای مسلح سرلشکر سلامی تحولات قفقاز خلیج فارس امریکا رژیم صهیونیستی آمریکا ارتش پاکستان سفر سرلشکر باقری به پاکستان تقویت مناسبات دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۸۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ پیامد حمله موشکی سپاه به اسرائیل به روایت امام جمعه تهران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های نماز عبادی-سیاسی این هفته‌ی پایتخت، با اشاره عملیات وعده صادق، اظهار داشت: در فضای جنگ شناختی، رسانه‌ها و روایت‌ها وضعیت میدان را تعریف می‌کنند؛ حماسه‌ی وعده صادق بیش از هر حماسه دیگری نیازمند روایت فتح است. فرمانده‌ی مقتدر سپاه تصریح کرد که این عملیات می‌توانست بسیار گسترده باشد ولی ما عملیات محدودی را در اندازه شرارت دشمن انجام دادیم. اما از نگاه تحلیلگران نظامی، این عملیات بسیار گسترده بوده است؛ دنیای غرب این عملیات را آغاز تحول بنیادین در منطقه و معادلات سیاسی و نظامی تعریف می‌کند.

بنابر روایت تسنیم، وی اضافه کرد: در این نبرد درخشان، رژیم صهیونیستی، آمریکا، انگلیس، فرانسه و کشورهای هم‌سو با آن‌ها از تمام کارت‌های دفاعی خود استفاده کرده و تمام ظرفیت دفاعی خود را بکار بردند اما ایران از تعداد محدودی از کارت‌های تهاجمی خود بهره گرفت. این نشان‌دهنده‌ی وضعیت میدان است؛ به‌گفته‌ی یکی از کارشناسان موسسه بروکینز، "تهاجم ایران یک تابوشکنی و اقدام سنجیده از جنس هشدار بود. با این‌حال از نظر راهبردی، مقیاس و پیچیدگی عملیات بسیار قابل توجه بود."

امام جمعه موقت تهران خاطر نشان کرد: ایران در این عملیات محدود، قدرت فرماندهی خود را در هدایت پیچیده‌ترین، گسترده‌ترین و پیشرفته‌ترین عملیات پهپادی و موشکی در بالاترین سطح از دقت به نمایش گذاشت. صهیونیست‌ها که با عملیات طوفان‌الاقصی اولین شکست اطلاعاتی، امنیتی و نظامی بزرگ را تجربه کرده بودند، با اشتباه محاسباتی در حمله‌ی موشکی به کنسوگلری ایران که در حقیقت بخشی از خاک ایران است، با عملیات پیروزمندانه‌ی وعده صادق در سوگ فروریختن تار و پور افسانه‌ی شکست‌ناپذیری‌شان نشستند.

ابوترابی‌فرد گفت: عصر جدیدی در منطقه آغاز شده که بازیگران اصلی آن پیروان پیامبراعظم(ص)، ملل شجاع و مقتدر امت اسلام و ستون فقرات آن نیز محور مقاومت است. نیروهای مسلح کشور و فرمانده‌ی مقتدر نیروی هوافضای سپاه با استفاده از تعداد محدودی از نسل‌های قدیمی پهپادها، موشک‌های کروز و بالستیک با کلاهک بارشی موفق شدند با تاکتیک‌های نوین و پیچیده پرتاب‌های خود را از دیواره‌های آتش هشت‌لایه آمریکا و متحدین او و چهارلایحه‌ی اسرائیل عبور داده و به اهداف تعیین‌شده اصابت دهند.

وی تصریح کرد: این کار بزرگ فرزندان سلحشور امام(ره) و بازوان قدرتمند فرماندهی نیروهای مسلح، رهبر معظم انقلاب است. به گزارش شبکه‌ی الجزیره، "اسرائیل موفق به سرنگونی موشک‌ها و پهپادهای ایران نشد". پرنده‌هایی که رهگیری شدند، به لطف سامانه‌های آمریکا و متحدین او بود.

خطیب جمعه پایتخت بیان کرد: موشک‌هایی که با هدف اصابت به هدف شلیک شد، با حجمی بالاتر از انتظار به اهداف تعیین‌شده دقیقاً اصابت کرد. این عملیات اثبات کرد ایران می‌تواند هر نقطه از عمق سرزمین‌های اشتغالی را هدف قرار داده و رژیم متجاوز و کودکش صهیونیستی را تنبیه کند.

ابوترابی‌فرد گفت: از نگاه کارشناسان غربی، فکر و خیالِ پاسخ سخت‌ترِ ایران نقش مهمی در ایجاد تزلزل در اسرائیل برای عملیات هجوم جدی علیه ایران داشت. پاسخ ایران به اسرائیل یک اقدام راهبردی، استراتژیک و دارای ابعاد گسترده‌ی دفاعی، نظامی، امنیتی، سیاسی، اقتصاد و حتی حقوقی است.

وی با بیان اینکه از نظر کارشناسان و تحلیلگران نظامی، پیامدهای میان‌مدت و بلندمدتی برایاین عملیات متصور است، این پیامدها را این‌گونه شمرد و یادآور شد: اولاً؛ این عملیات ترکیبی نگاه تمامی قدرت‌های کوچک و بزرگ را معطوف به خود کرد و علاوه بر دستیابی به تمام اهدافِ تعریف‌شده، به‌عنوان یک رزمایش بزرگِ فرا مرزی تجربه‌های ارزشمندی را برای ساختار دفاعی کشور و محور مقاومت ایجاد کرد.

امام جمعه موقت تهران عنوان کرد: ثانیاً؛ اقدام دفاعی ایران با کاهش اعتبار بازدارندگی کشورهای غربی، ضریب امنیتی کشور، منطقه و محور مقاومت را ارتقا داد. به بیان رئیس بخش خاورمیانه اندیکشده هاتسون "این رخداد به معنای شکست آمریکا در بازدارندگی بود."

ابوترابی‌فرد گفت: ثالثاً؛ به اذعان کارشناسان نظامی، این عملیات نمونه‌ی برجسته‌ای از شاهکار نبرد فضایی چندلایه بود که برتری ایران را در طراحی، فرماندهی، مدیریت میدان و انهدام اهداف خود به نمایش گذاشت. عملیاتی که هزینه‌ی بیش از ۳ میلیارد دلاری را برای رژیم صهیونیستی و متحدان او در بر داشت.

وی تصریح کرد: رابعاً؛ شناسایی قابلیت‌های دفاعی و نظامی رژیم صهیونیستی و متحدانش در میدانی رخ داد که نقش تعیین‌کننده‌ای در ارتقای ظرفیت تهران و محور مقاومت ایفا می‌کند.

خطیب جمعه تهران بیان کرد: خامساً؛ در بُعد سیاست داخلی، این عملیات تلاش دشمن در حوزه جنگ شناختی برای اعتمادزدایی، ایجاد شکاف اجتماعی، تحمیل تفکر ناامیدی و ناکارآمدی، نادیده‌گرفتن پیشرفت‌های انقلاب و تخریب واقعیت را با چالش مواجه کرد.

ابوترابی‌فرد اظهار داشت: سادساً؛ وعده صادق، یک فرصت استثنایی برای ارائه گوشه‌ای از توانمندی‌های کشور در زمینه تولید فناوری‌های نظامی به‌ویژه صنایع هوا و فضا بود که می‌تواند در حوزه خلق ثروت نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد.

وی با برشمردن پیام‌های این عملیات خاطر نشان کرد: اولاً؛ در راهبرد دفاعی ایران، توسعه و گسترش جنگ تعریف نشده است؛ ایران برای ارتقای امنیت به‌ویژه در منطقه، کشورهای اسلامی و همسایگان اهمیت بسیاری قائل است و ارتقای امنیت را به ارتقای سطح بازدارندگی می‌داند.

امام جمعه وقت تهران اضافه کرد: ثانیاً؛ هر قدرتی علیه ایران اقدام کند، با پاسخ سخت مواجه خواهد شد و هیچ مماشاتی در کار نیست.

ابوترابی‌فرد ادامه داد: ثالثاً، آمریکا و متحدین غربی او از شکست‌های خود در افغانستان، عراق، سوریه، یمن، جنگ هشت‌ساله و تحریم‌های طولانی علیه ایران درس بگیرند و با نگاه درس‌آموزی به تغییر معادلات سیاسی و نظامی در منطقه و شکست‌های خفت‌بار رژیم اسرائیل، در راهبرد سیاسی و نظامی خود تجدید نظر کنند؛ خطاهای محاسباتی گذشته را تکرار نکنند. صدها میلیارد دلار هزینه، جنایت علیه ملل منطقه اعم از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان چه دستاوردی برای غرب داشته است؟

وی افزود: رابعاً؛ تنها راهبرد برای امنیت منطقه، فراخوان مردم شریف فلسطین و تشکیل یک حکومت مستقل فلسطینی با مراجعه به آرای فلسطینان اعم از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان است.

امام جمعه موقت تهران در ادامه خطاب به جوانان و نوجوانان بیان کرد: این پیشرفت‌های گسترده‌ی فناوری‌های نوین به‌دست توانای چهره‌های علمی و دانشگاهیان و هدایت رهبر انقلاب در شرایطی به‌دست آمده که نظام جمهوری اسلامی به‌دلیل استقلال‌طلبی و شعار «نه غربی و نه شرقی» در شدیدترین تحریم‌های بین‌المللی قرار داشته و با استفاده از ظرفیت متخصصان داخلی به این جایگاه رسیده و با تقویت خودباوری، امید و تحکیم وحدت ملی می‌توان بر چالش‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیروز شد و ایران را در جایگاهی دیگری از قدرت مشاهده کرد.

ابوترابی‌فرد ابراز امیدواری کرد با نگاه درست به این ظرفیت و تلاش ارشد نظامی کشور برای ارتقای بازدارندگی دفاعی، ایرانِ مقتدر از همه‌ی چالش‌ها با قدرت عبور کند.

بر اساس این گزارش، وی در ابتدای سخنان خود ضمن تسلیت شهادت امام صادق(ع) به روز بزرگداشت معلم اشاره و بیان کرد: معلم ستون فقرات نهاد آموزش و پرورش است؛ امیدوارم دولت جایگاه معلمان را در منزلت شایسته‌ی آنان تعریف کند.

وی افزود: جامعه اسلامی در حال تحصیل و یا تدریس و انتقال علم و معارف به دیگران است؛ امیدوارم با الهام از استاد شهید مطهری در این زمینه گام برداریم.

خطیب جمعه تهران با قدردانی از دولت برای برگزاری اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا که هفته‌ی گذشته در تهران برپا شد، گفت: نیاز است که دبیرخانه‌ی این اجلاس برای پیگیری تصمیمات تشکیل شود. بر اساس گزارش بانک بین‌المللی پول، بین ۱۰ کشوری که سال ۲۰۲۳ میلادی بالاترین شتاب در رشد اقتصادی داشته‌اند، شش کشور آفریقایی قرار دارند؛ تحکیم رابطه با این قاره ضرورت است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902360

دیگر خبرها

  • چین: روابط با افغانستان را گسترش می‌دهیم
  • ۴ پیامد حمله موشکی سپاه به اسرائیل به روایت امام جمعه تهران
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • اهداف سیاسی و ابعاد رسانه‌ای گزارش اخیر بی بی سی جهانی
  • امنیت و اقتدار کشور محصول قدرت و سلامت نیروهای مسلح
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم