Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@19:18:06 GMT

امارات چگونه متهم به دستکاری انتخابات عراق شد؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۸۲۲۷۶

امارات چگونه متهم به دستکاری انتخابات عراق شد؟

به گزارش ایرنا، «عبدالامیر التعیبان» عضو برجسته ائتلاف «الفتح» و نماینده سابق پارلمان در توئیتی روز چهارشنبه نوشت که "نباید اجازه داد، امارات، نتایج انتخابات عراق را دستکاری کند" و از همینجا ماجرا به رسانه ها کشیده شد.

وی گفته است که از «کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق می خواهد به شمارش دستی آرا روی بیاورد تا عدالت در نتایج انتخابات، رعایت و جلوی امارات متحده عربی برای دستکاری در آرا گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

براساس گزارش ها، به دلیل وجود سرورهای دستگاه های رایانه ای شمارش آرا در امارات و همچنین تملک این شیخ نشین بر ماهواره ای که نتایج انتخابات را از صندوق های رای به مرکز ملی شمارش آرا در کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق انتقال می دهد، شخصیت ها و صاحب نظران مختلف در عراق، ابوظبی را به دستکاری نتایج انتخابات دهم اکتبر گذشته (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) متهم کرده اند.

پاره ای شنیده ها حاکی است که سرورها در عراق مستقر و فقط ماهواره انتقال دهنده اطلاعات در اختیار امارات است.

در عین حال «حسین الهنداوی» مشاور نخست وزیر در امور انتخابات قبل از برگزاری انتخابات عراق گفته بود که به دلیل اینکه دفتر منطقه ای شرکت کره ای «میرو» سازنده دستگاه های شمارش الکترونیکی آرا در امارات است، سرورها را نیز در آن کشور نصب کرده است.

وی احتمال دستکاری نتایج انتخابات را از خارج عراق بعید دانست و گفته بود: فیبرهای نوری که نتایج را انتقال می دهند، در برابر نفوذ و دستکاری مصون شده اند.

با وجود همه اینها، ناظران عراقی با اشاره به وقوع موارد مشابه دستکاری نتایج انتخابات در کشورهای دیگر از جمله در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا که منجر به پیروزی «دونالد ترامپ» شد، احتمال دستکاری نتایج انتخابات عراق را توسط امارات دور از ذهن نمی دانند.

این دومین بار است که امارات به دست بردن در انتخابات عراق متهم می شود. پیش از این نیز در جریان انتخابات ۲۰۱۸ که بحران اعتراضات خیابانی اکتبر ۲۰۱۹ و استعفای دولت منتخب «عادل عبدالمهدی» و شکل گیری دولت موقت «مصطفی الکاظمی» را در ۲۰۲۰ به دنبال داشت، این شیخ نشین به دستکاری انتخابات متهم شده بود؛ امری که تنش سیاسی عراق را در طول سه سال گذشته باعث شد.

«سلیم الجبوری» رییس پیشین پارلمان عراق در ماه می ۲۰۱۸ طی اظهاراتی تلویزیونی گفته بود که «یکی از رهبران سیاسی عراقی نزدیک به امارات، دو هفته قبل از برگزاری انتخابات ۲۰۱۸ به او اطلاع داد که امارات طرحی برای انتخابات عراق تدارک دیده زیرا سرورهای ویژه انتقال نتایج آرا در این امیر نشین حاشیه خلیج فارس است.»

الجبوری نام این رهبر سیاسی نزدیک به امارات را «خمیس الخنجر» (رهبر ائتلاف العزم) ذکر کرد و از قول او افزود که نتائج انتخابات ۲۰۱۸ برای همه شوکه آور خواهد بود.

الجبوری یکی از علل عدم پیروزی خود را در انتخابات ۲۰۱۸، گرایش خود به جریان «اخوان المسلمین» دانست و چنین نتیجه گرفت که امارات نمی خواست او به پارلمان راه یابد.

احمد عبد الساده نویسنده و روزنامه نگار عراقی در توییتی به راهکاری برای  عبور از وضعیت کنونی و مسائل مربوط به نتایج انتخابات اشاره کرده است.

در این توییت آمده است:

راه حل بحران نتایج انتخابات این است که آرا با حضور نمایندگان گروه های سیاسی به صورت دستی شمارش شود. چرا که امارات متحده عربی با دستکاری در سرورهای متصل به سیستم های رای گیری، نتایج را به نفع گروه هایی سیاسی تغییر داده است که پروژه  انحلال الحشد الشعبی را دنبال می کنند.

بعد از گذشت سه سال از انتخابات ۲۰۱۸ اینک بار دیگر امارات متحده عربی به دستکاری انتخابات عراق متهم شده است.

برخی صاحب نظران گفته اند که امارات با هماهنگی رژیم صهیونیستی، طرح دستکاری نتائج انتخابات عراق را دنبال می کند تا این کشور را به سمت هرج و مرج و جنگ شیعه – شیعه سوق دهد.

در پی تشدید اعتراضات به نتایج اخیر انتخابات پارلمانی عراق و طرح ادعای گم شدن دو میلیون رای از مجموع ۹ میلیون رای ریخته شده به صندوق ها، تعدادی از جریان های سیاسی عراقی، کمیسیون عالی مستقل انتخابات را به آشفتگی و ضعف تدبیر متهم کرده اند.

کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق تاکنون نتوانسته است که جریان های سیاسی و افکار عمومی این کشور را در خصوص نتائج اولیه و شمارش های بعدی متقاعد کند و هنوز قادر نیست آمار قابل استنادی در خصوص نتایج انتخابات دهم اکتبر (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) ارائه دهد؛ امری که باعث تنش سیاسی در کشور شده است.

برچسب‌ها دونالد ترامپ پارلمان عراق امارات‌ متحده ‌عربی رژیم صهیونیستی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ پارلمان عراق دونالد ترامپ پارلمان عراق امارات متحده عربی رژیم صهیونیستی کمیسیون عالی مستقل انتخابات دستکاری نتایج انتخابات انتخابات ۲۰۱۸ انتخابات عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۲۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ردادی: مردم با حضور در انتخابات مجلسی قوی را رقم بزنند

جامعه‌شناس سیاسی گفت: حضور مردم در انتخابات و انتخاب افرادی که مطابق سلیقه خودشان است از بین نامزدهایی که وجود دارد باعث می‌شود که تنوع عقاید در مجلس تأمین شود. - اخبار سیاسی -

محسن ردادی عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، در خصوص دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی که جمعه 21 اردیبهشت‌ماه در 22 حوزه انتخابیه برگزار خواهد شد، طی سخنانی اظهار داشت: اتفاقات اخیری که در عرصه داخلی و منطقه‌ای رخ داد، می‌تواند در انتخابات موثر باشد. البته اگر این وقایع در دور اول انتخابات بود قطعاً تأثیر جدی‌تری داشت و موجب حضور پرشورتر مردم در صحنه می‌شد.

وزیر کشور: مولفه مشارکت در دور دوم انتخابات همچنان مهم است وی افزود: از یک طرف خیزش جهانی علیه اسرائیل و از طرف دیگر اتفاقی که درخصوص پاسخ ایران به اسرائیل افتاد و اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران ثابت شد. این دو واقعه جوّ جامعه را به‌گونه‌ای پیش بُرده که حضور مردم پای صندوق‌های رأی هم از لحاظ تعداد و هم از نظر نوع رأی حتماً می‌تواند تحت تأثیر این دو واقعه قرار بگیرد.

جامعه‌شناس سیاسی گفت: از سویی دیگر حضور گسترده مردم در دور دوم انتخابات باعث می‌شود که قدرت نرم جمهوری اسلامی افزایش یابد. بعضا هستند کسانی که تصور می‌کنند که کار انتخابات تمام شده و قرار نیست انتخابات در سراسر کشور برگزار شود و ممکن است به شکلی که باید، برای موضوع انتخابات اهمیت قائل نباشند، که البته صحیح نیست.

ردادی عنوان کرد: در شرایطی هستیم که قدرت سخت جمهوری اسلامی ایران از یک‌طرف اثبات شده و از طرف دیگر پیام جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت در سراسر دنیا مورد توجه قرار گرفته؛ این‌زمان بسیار اهمیت دارد پیامی به دنیا صادر شود که نشان بدهد جمهوری اسلامی از داخل هم مستحکم، متحد و منسجم است.

وی خاطر نشان کرد: این مهم باعث تقویت قدرت نرم داخلی جمهوری اسلامی ایران خواهد شد. کسانی که رأی می‌دهند توجه داشته باشند که رأی و تلاش آن‌ها برای حضور در انتخابات و این احساس وظیفه که رخ می‌دهد مکمل پاسخ مقتدرانه ایران به اسرائیل بوده و در راستای حمایت از مردم مظلوم فلسطین است.

این جامعه‌شناس سیاسی بیان کرد: امروزه شاهد برگزاری تظاهرات مردمی در سراسر دنیا هستیم؛ رأی و حضور گسترده‌ی مردم پای صندوق‌های رأی می‌تواند موضع جبهه مقاومت و جمهوری اسلامی را افزایش بدهد.

ردادی هم‌چنین درخصوص میزان اهمیت و تأثیر حضور مردم در صحنه انتخابات نیز بیان کرد: مهم‌ترین اثر حضور مردم در انتخابات این است که کیفیت انتخاب نمایندگان را بالا می‌برد یعنی افرادی که با گزینش تعداد زیادی از مردم به مجلس راه پیدا کنند حتما هم کیفیت‌شان و قدرت نمایندگی‌شان بیشتر از افرادی است که با تعداد آراء کم به مجلس راه پیدا کرده باشند.

وی اضافه کرد: اگر می‌خواهیم مجلس در رأس امور باشد هم‌چنان که امام خمینی(ره) فرمودند، یکی از ابزار و یک مقدمه‌ این است که اصولاً نمایندگان در طراز و بهترین نمایندگانی که در دسترس مردم هستند به عنوان نماینده به مجلس فرستاده شوند.

جامعه‌شناس سیاسی اظهار داشت: این اگر اتفاق بیفتد مجلس از لحاظ راهبردی و عقل تصمیم‌گیری در مرتبه بالایی قرار خواهد گرفت و عُقلایی که آنجا هستند بسیار توانمند خواهند بود. هم‌چنین این افراد حامل آرای زیادی از مردم‌اند یعنی نماینده قشر گسترده‌تری از مردم هستند و با زبان بازتری می‌توانند به نظارت پرداخته و این رأس امور بودن را اجرا کنند.

ردادی گفت: صندوق رأی جایی است که افراد حرف‌هایشان را می‌زنند و اختلاف نظرهایشان را برطرف می‌کنند؛ این‌جاست که حساب‌ها صاف می‌شود پس اگر مردم و سیاستمداران پای صندوق رأی نتوانند اختلاف نظرشان را حل کنند، احتمالاً قرار است این اختلاف نظر کف خیابان و یا در دعواهای رسانه‌ای خودش را نشان دهد.

وی خاطرنشان کرد: در این صورت باید منتظر باشیم وحدت و انسجام جامعه خدشه بردارد؛ به‌خاطر اینکه افراد نتوانستند به اندازه کافی در مجلس و رأی آوردن حرف‌شان را منطقی بزنند و بعد هم مردم به قضاوت این افراد بنشینند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: مجلسی قادر است مشکلات مردم را حل کند که اولاً از لحاظ فکری و از لحاظ حکمرانی شایسته باشد، که حضور بیشتر مردم به معنای انتخاب شایسته‌ترین‌هاست و دوم اینکه تعداد آرائی که دارد به‌قدری باشد که اگر قصد نظارت بر دولت را دارد و می‌خواهد تصمیمی بگیرد؛ کسی ان‌قلت نیاورد که مگر شما نماینده‌ی چند درصد از مردم هستید بلکه بلافاصله به رأی و نظر مجلس شورای اسلامی تمکین کند.

ردادی در پایان بیان کرد: حضور مردم در انتخابات و انتخاب افرادی که مطابق سلیقه خودشان است از بین نامزدهایی که وجود دارد باعث می‌شود که تنوع عقاید در مجلس تأمین شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • نتایج دونده در امارات اهمیت نداشت/ حاشیه‌ها را دور می‌کنیم
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • ردادی: مردم با حضور در انتخابات مجلسی قوی را رقم بزنند
  • صادق خان باز هم شهردار لندن شد
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • نتایج فاجعه بار سوناک و محافظه کاران در انتخابات محلی انگلیس
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد