Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - امام جمعه شهرکرد گفت: استان چهارمحال و بختیاری دارای ظرفیت بالایی برای گردشگری است اما زیر ساخت گردشگری بسیار ضعیف است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: شورای فرهنگ عمومی استان مجموعه فعالی است که ماهانه جلسه مستمری دارد، از سال 90 تاکنون 116 جلسه طی این ده سال شکل گرفته که خروجی آن 529 مصوبه از این شورا بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برای اجرایی شدن مصوبات شورای فرهنگ عمومی، قرارگاهی ذیل این شورا شکل گرفت تا بر اجرای مصوبات تلاش کند اما علیرغم همه این تلاش‌ها متاسفانه همچنان از اجرایی شدن مصوبات فاصله داریم.

نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: اجرا در کشور معمولا فلج است، در این استان نیز با آن مواجه هستیم، برای این مسئله باید واقعا فکری کرد، اینکه بنشینیم در کنار هم و مصوبات مختلفی گرفته شود اما تضمینی بر اجرای مصوبات نباشد، کار پیش نمی‌رود.

وی بیان داشت: همین شورای فرهنگ عمومی استان با آن که رضایت زیادی از آن نیست، سه سال رتبه اول و یکسال رتبه دوم کشور را کسب کرده است، به محض اعلام این‌ها به شدت برخورد کردم چرا که چرا که ما باید اثر کار خود را در زندگی مردم شاهد باشیم، تا زمانی که اثر مصوبات را نبینیم، آب در هاون کوبیدن است.

باید هرچه سریع‌تر اثر طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده نمایان شود

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان با بیان اینکه مجلس این دوره مجلس بالنده و فعالی است، بیان کرد: کمیسیون فرهنگی در میانه کمیسیون‌ها بسیار فعال است و شاهد این هستیم که این کمیسیون در پی کارهای اساسی است، در ساماندهی فضای مجازی این کمیسیون با هجمه گسترده‌ای روبرو بود و این کار انصافاً جهادی است.

نکونام خاطرنشان کرد: همچنین مسئله جمعیت هر دو از دغدغه‌های مهم کشور است و خیلی از برنامه‌های دیگر این چنینی در دست این کمیسیون فرهنگی است که امیدوارم از این فرصت استفاده کنند و یک سری از کارهای کلیدی و ریشه ای در این دوره مجلس به فضل پروردگار متعال در کشور حالت جریانی به خود بگیرد و تحقق یابد.

امام جمعه شهرکرد با اشاره به مسائل استان و کشور، گفت: استان چهارمحال و بختیاری از نظر جمعیت در رتبه شانزدهم است اما این استان با توجه به موقعیتی که دارد باید از نظر جمعیت در رتبه بهتری قرار می‌گرفت ولی با کار غلطی که در کشور صورت گرفت و مانع رشد جمعیت شدند، این استان تحت تاثیر این کار قرار گرفت، امید است طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده اثر خود را بر روی کشور هر چه سریعتر نشان دهد.

ظرفیت گردشگری استان بالا است اما زیرساخت گردشگری بسیار ضعیف است

نکونام با اشاره به وضعیت گردشگری استان چهارمحال و بختیاری، عنوان کرد: این استان دارای ظرفیت بالایی برای گردشگری است اما زیر ساختِ گردشگری بسیار ضعیف است و اگر زیرساخت‌ها مورد توجه قرار گیرد، حتی می‌تواند موقعیت گردشگری استان یک عرصه فرهنگی قابل توجه باشد، این استان ظرفیت احداث یک اردوگاه بزرگ با هدف فرهنگی و تربیتی کشوری و ملی را دارد.

نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری افزود: برای شکل‌گیری اردوگاه و زیرساخت‌های آن باید با نگاه فرهنگی و تربیتی پیش رفت وگرنه ظرفیت‌های بسیاری وجود دارد که بخشی از آن استفاده نمی‌شود و بخشی که استفاده می‌شود با یک سری از مشکلات رو به رو است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های خوب استان چهارمحال و بختیاری، گفت: قله‌های مرتفع، آب‌های خروشان و رودخانه‌های طبیعی پرجاذبه و ظرفیت‌های ورزشی متعدد در عرصه‌های مختلف در استان وجود دارد.

نکونام با اشاره به باغ موزه دفاع مقدس استان چهارمحال و بختیاری، تصریح کرد: این باغ موزه جهت حفظ نشر و آثار دفاع مقدس است که از زیر بنایی‌ترین امور فرهنگی محسوب می‌شود، امروز امور فرهنگی کشور و انقلاب همین آثار هشت سال دفاع مقدس است که باید بماند و به نسل‌های بعدی منتقل شود که این باغ موزه در استان سال‌ها در دست اقدام است‌.

وی ادامه داد: این باغ موزه بسیار زیبا شکل گرفته و به لحاظ مکانی و طراحی بسیار خوب است که نیاز به تخصیص بودجه دارد و باید تکمیل و مورد استفاده قرار گیرد، همچنین گلزارهای شهدا وضعیت خوبی ندارند البته آقایان قول دادند، برای مجتمع کنار گلزار شهدای شهرکرد بودجه تخصیص دهند.

نکونام با اشاره به خانه‌های عالم، گفت: در بسیاری از مناطق به دلیل نبود خانه عالم، امکان مستقر سازی روحانی نداریم، هرکجا روحانی فعال پای کار داشته باشیم، فرهنگ ارتقا پیدا می‌کند پس خانه‌های عالم یک زیرساخت بسیار مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.

ریل‌گذاری ازدواج با تسهیل در اشتغال و ازدواج و مسکن جوانان

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان اظهار کرد: مصلی‌ها از زیرساخت‌های مهم فرهنگی محسوب می‌شوند که مسائل فرهنگی، معنوی، ایمانی و دینی را به جامعه منتقل می‌کنند اما دارای مشکل زیرساخت هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.

نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری افزود: امید است کتابخانه و سالن عظیم این مصلی به بهره‌برداری رسد، درواقع می‌توان گفت 50 درصد این مصلا باقی مانده است، در حالی که از 50 درصد دیگر استفاده خوبی صورت می‌گیرد، شبیه این مورد در شهرستان‌های دیگر استان وجود دارد که باید تکمیل شوند.

وی خاطرنشان کرد: پارک‌ها از ضرورت‌ها است که در استان کم وجود دارد، خصوصا پارک‌های بانوان مهم هستند، مساجد ضمن اینکه نباید دولتی شود باید پشتیبانی جدی از آن‌ها صورت گیرد که مساجد متاسفانه بسیار از جهت امکانات دچار خلا هستند اما اگر به دنبال اجرای خوب طرح‌های محله محوری، مسجد محوری و امام محوری هستیم حتما نیازمند پشتیبانی‌های قابل توجه است.

نکونام با اشاره به مسئله جوان و تشکیل خانواده، گفت: تشکیل خانواده از ضرورت‌های فرهنگی محسوب می‌شود و غفلت از این مورد را در وضع نامناسب جامعه و خانواده‌ها شاهد هستیم که باید اموری همچون اشتغال، ترویج فرهنگ ازدواج آسان، مسکن و تسهیلات، برای ازدواج ریل گذاری شود.

لزوم شکل‌دهی و تاسیس دانشگاه و دانشکده‌های قرآنی

وی با اشاره به مسئله حوزه‌ها، اظهار داشت: ضمن اینکه نباید حوزه‌ها دولتی شوند نیازمند زیرساخت‌های قوی حوزوی هستیم تا تربیت طلاب و عالمان معارف اسلامی شکل گیرد، حوزه‌های علمیه هستند که باید تمدن بشری را به جهان تزریق و آن را در جهان حاکم کنند لذا باید نگاه جدی به حوزه‌های علمیه داشت‌.

وی بیان داشت: قانون در خصوص ستاد امر به معروف و نهی از منکر قانون وضع کرده اما برای آن زیرساخت تدارک ندیده است اینکه حقوق مختصری به چند نفر در این ستاد داده شود و انتظار نقش‌آفرینی پررنگی داشت قابل قبول نیست، باید از نظر ساختمان و امکانات و حتی اصلاح برخی از قوانین، مجموعه ستادها را بیش از پیش فعال کرد‌.

ایران قوی با همنشینی متوازن اقتصاد و سیاست و صدرنشینی فرهنگ به وجود می‌آیدتدوین راهبرد بلندمدت اولویت مهم دستگاه‌های فرهنگینگاه و رویکرد فرهنگی و اجتماعی در احداث ساختمان‌ها و بناها در تبریز جدی گرفته شود

نکونام در پایان با تاکید بر شکل‌دهی دانشکده و یا دانشگاه قرآنی در کشور، خاطرنشان کرد: متاسفانه در زمینه قرآن بسیار عقب هستیم و می‌دانید که قرآن محجوب است و شکایت رسول اکرم(ص) را از خود جدی تلقی کنید، به وجود قاریان قرآن بین المللی، حافظان قران و ... قانع نباشید، قرآن باید سبک زندگی شود و جامعه انقلابی باید قرآن در آن جاری و ساری باشد و معارف قرآن در جامعه اول باشد، متاسفانه از قرآن دور هستیم پس باید آن را دریافت و فکر اساسی کرد لذا باید مراکز دانشگاهی قوی در خصوص قرآن ایجاد کرد.

انتهای پیام/7540/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان چهارمحال و بختیاری شورای فرهنگ عمومی استان نکونام با اشاره گردشگری استان زیرساخت ها باغ موزه حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۴۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت دراردل

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین استان چهارمحال وبختیاری حجت الله شیروانی در برنامه بزرگداشت سعدی شیرازی که با حضور جمعی از شاعران و ادب دوستان در سالن مهرگان فرهنگسرای شهر اردل برگزار شد، افزود: تلاش آن است که جشنواره نام‌آشنای تمداربیت در حوزه شعر گویشی، تیر امسال با دعوت از شاعران منطقه زاگرس نشین رقم بخورد.

وی تصریح کرد: رویدادهای ادبی و هنری که تجربه برگزاری آن‌ها فراتر از یک دهه است به عنوان بخشی از هویت فرهنگی مناطق و استان شناخته می‌شوند و امید می‌رود با تداوم برگزاری آن‌ها بتوان علاوه بر ایجاد رونق و شور ادبی میان شاعران و اهالی فرهنگ و ادب، زمینه لازم برای ورود شاعران جوان و پرورش استعدادهای جدید به‌ویژه در حوزه شعر گویشی را نیز فراهم کرد.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در ادامه با نکوداشت هفته فرهنگی سعدی شاعر بلند آوازه ایرانی گفت: بزرگانی که گفتار و اندیشه‌های سعدی را بررسی کرده‌اند بر این نکته اشاره دارند که وی، اجتماعی‌ترین، سیاسی‌ترین و امروزی‌ترین شاعر پارسی‌گوی به شمار می‌رود و او را می‌توان شاعر زندگی نامید.

وی اظهار داشت: برگزاری برنامه‌های نکوداشت بزرگانی همچون سعدی لازمه جامعه امروز است چرا که با وجود هجمه‌های فرهنگی مختلف، توجه به مفاخر و مشاهیر، تاثیر قابل توجهی در تثبیت و تقویت هویت ملی دارد و تکیه بر داشته‌ها و سرمایه‌های فرهنگی و معرفی هرچه بهتر آنان، توان رویارویی فرهنگی را ارتقا می‌دهد.

سراینده مجموعه رباعی «باران بزند به شیشه آن وقت بهار...» هم در این برنامه با اشاره به اینکه سخن گفتن درباره سعدی به گونه ای آسان و در عین حال سخت است، گفت: بزرگان بسیاری در تاریخ ادبیات ایران فرهنگی در سرودن اشعار پارسی زبانزد هستند اما عنوان استاد سخن به سعدی شیرازی تعلق دارد و همگان، چیره‌دستی او در نثر و نظم را معترف هستند.

وحید برزگر قهفرخی افزود: جامع الطراف بودن سعدی را می‌توان علت نام‌گذاری او به عنوان استاد سخن دانست چرا که او هم در قالب و هم در مضمون تمام کوچه‌های فرهنگ و ادب را قدم زده و به هر بن‌بستی از این حوزه سرک کشیده است.

وی یادآور شد: شاعر شیرین‌سخن قرن هفتم هجری در ادبیات عرفانی، طنز، انتقادی، اجتماعی، غزل و تمثیل و هر آنچه از شاخه‌های ادبی شناخته می‌شود دارای اثر است و همین خصوصیت اوست که موجب شده نام و سخن او تا دیگر ممالک جهان نیز نفوذ کند و پذیرفته شود.

این شاعر چهارمحال و بختیاری در ادامه به وجود تناقض‌های آشکار در گفتار سعدی اشاره و تصریح کرد: این تناقضات را نمی‌توان ضعف او دانست چرا که با بررسی کامل سخنانش می‌توان دریافت که سعدی این تنقاض را دانسته و با آگاهی به‌ کار برده است و این فرصت را در اختیار خواننده قرار می‌دهد تا خود به قضاوت بپردازد.

ازهم‌گسیختگی اندیشه از جمله چالش‌های نامتعارف امروز است

یکی از نویسندگان و پژوهشگران چهارمحال و بختیاری هم در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به گفتاری از شیخ اجل که می‌فرماید؛ سعدیا گرچه سخندان و مصالح گویی به عمل کار برآید به سخن‌دانی نیست، این سخن وی را نشانه‌ای از احترام سعدی به اصالت عمل‌گرایی دانست.

لهراسب قلی پور افزود: ازهم‌گسیختگی اندیشه از جمله چالش‌های نامتعارف امروز است اما سعدی در زمانه خود و در هنگامه‌ای که ایران گرفتار ازهم‌گسیختگی فرهنگی و از بین رفتن بنیان‌های چند هزارساله خود پس از هجوم مغولان بود، اندیشیدن به اصالت، هویت و فرهنگ ایرانی را ملاک خود قرار داد.

وی تصریح کرد: سعدی در دورانی که پرداختن به هویت‌های اصیل به نوعی کفرآمیز به شمار می‌رفت بار پاسخ دادن به نیاز ایرانیان برای بازگرداندن ایران به خرد و عظمت را به دوش کشید.

قلی پور با تاکید بر آزاد منشی و بزرگی سعدی، او را قرینه‌ای بر فردوسی دانست و یادآور شد: او آنچنان ایران را دوست دارد که برای پاسداشت عظمت آن، وجود خود را تقدیم می‌کند و سعدی ستایشگر ایران و انسانیت است.

این پژوهشگر چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: امروز بزرگانی همچون سعدی، فردوسی، حافظ و مولانا به دفاع از فرهنگ ایران اسلامی مشغولند که در این میان سعدی جایگاه ویژه‌تری را به خود اختصاص داده است.

گفتنی است، برنامه بزرگداشت سعدی شیرازی به مناسبت هفته گرامیداشت این شاعر بزرگ نام پارسی‌گو با همکاری نهادها، انجمن‌ها و دستگاه‌های اجرایی اردل در سالن مهرگان این شهر برگزار شد. در این برنامه جمعی از شاعران به خواندن اشعار خود پرداختند و دختران خردسالی هم قصاید و غزلیات سعدی را برای جمع حاضر قرائت کردند.

همچنین سیزدهمین دوره جشنواره شعر گویشی تمداربیت مرداد ۹۸ با حضور ۱۳۹ شاعر از ۹ استان زاگرس‌نشین در ادل برگزار شد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898920

دیگر خبرها

  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • پنجمین جشنواره فرهنگی و گردشگری سی ترمی در زهک برگزار شد
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • میدان داری میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه ایران اکسپو
  • حضور میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان
  • تجلیل از نامداران فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری
  • پیش بینی افزایش ابر در چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت دراردل
  • تبلیغات و اطلاع‌رسانی از راهکار‌های رونق گردشگری است