Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در همایش ملی «یاوران وقف» سازمان اوقاف و امورخیریه با بیان اینکه در حال حاضر شاهد رونق سهم وقف با اهداف دانش بنیان هستیم، بیان کرد: راه اندازی مرکز نوآوری و خلاق نوفل لوشاتو نشان دهنده ایجاد فرهنگی درست در زمینه توسعه اقتصاد دانش بنیان و خلاق بوده و این موضوع که سازمان اوقاف ساختمان مرکزی خود را به مرکز نوآوری و خلاق تبدیل کرده است؛ مفهومی فرهنگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اتفاق علاوه بر ایجاد اشتغال باعث توسعه نوآوری نیز می‌شود.

ستاری ادامه داد: البته در مفاهیم و مباحث حوزه وقف شاهد تغییراتی هستیم؛ به عنوان مثال دانشگاه تهران یکی از مکان‌هایی است که پس از آستان قدس رضوی بیشتر موقوفات را دارد و این مسئله نشان دهنده تغییر نگرش فرهنگی است که سرمایه را در اختیار جوانان خلاق و نوآور برای توسعه نوآوری قرار می‌دهد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به شکل گیری صندوق اوقاف در این سازمان اشاره کرد و گفت: این صندوق روی ایده‌ها سرمایه گذاری می‌کند به عنوان مثال املاک و زمین‌های زراعی که در کشور وجود دارد می‌تواند با وقف توسعه دهنده فناوری باشد و از آن شغل ایجاد کرد. پس توسعه مفهومی فرهنگی است و اگر فرهنگ درست شود سخت افزار‌ها نیز متناسب با آن ایجاد می‌شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان به حوزه علوم انسانی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: حوزه علوم انسانی در کشور مشکلات بسیار زیادی دارد. در این حوزه نیاز به تجاری سازی محصولات داریم و روش‌های نوآورانه را برای تجاری سازی حوزه علوم انسانی باید توسعه دهیم. به عنوان نمونه در حوزه صنایع دستی که بسیار در دنیا توسعه یافته و ایران نیز در آن بی نظیر است؛ باید از این ظرفیت در کشور استفاده کنیم و محصولات را تجاری سازی کنیم؛ زیرا جوانان فعال و خلاقی را داریم و فناوری‌های بسیاری نیز در حوزه مهندسی و فناوری اطلاعات و ارتباطات توسعه پیدا کرده است.

زیرساخت‌های تجاری را برای حوزه علوم انسانی ایجاد کنیم

ستاری با اشاره به اینکه در حوزه تولید محتوا نیاز به تحول داریم، گفت: همین جوانان خلاق باید در این حوزه ورود کنند و زیرساخت‌هایی در معاونت علمی و فناوری و سایر نهاد‌ها برای توسعه این حوزه ایجاد شده است. باید بتوانیم زیرساخت‌های تجاری برای بحث علوم انسانی ایجاد کنیم تا محصولاتی تولید شود که نشان دهنده فرهنگ ما باشد و به کشور‌های دیگر صادر شود.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: البته برای توسعه تجاری سازی محصولات فرهنگی ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق در معاونت علمی با جدیت مشغول فعالیت است تا شاهد رونق تولید محصولات این حوزه شویم که فرهنگ ما را در دنیا تبلیغ می‌کنند؛ همچنین شاهد توسعه خانه‌های خلاق و نوآور هستیم. روشی جدیدی که با استفاده از آن بافت‌های فرسوده احیا می‌شود.

ستاری درباره خانه‌های خلاق و نوآوری بیان کرد: این بافت‌های فرسوده اکنون به جای تبدیل شدن به هتل یا رستوران، تبدیل به مکانی برای توسعه خلاقیت جوانان می‌شود. خانه‌هایی که ایجاد و راه اندازی آن در یک محله باعث تغییر فرهنگی نیز می‌شود. یکی از راه‌های احیای بافت‌های فرسوده توسعه خانه‌های خلاق و نوآوری است. در بسیاری مکان‌ها تبدیل به یک مدل شده است؛ پس قابلیت پیگیری دارد و از آنجا که اوقاف واحد‌های قدیمی را در محله‌های قدیمی دارد و صاحب بسیاری از موقوفات است می‌تواند به خوبی در این زمینه فعالیت کنند.

رئیس ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق گفت: سازمان اوقاف در این سال‌ها به خوبی توانسته است در حوزه فناوری و نوآوری ورود کند که هم سرمایه گذاری و حمایت در تولید محصولات داشته است که از طریق صندوق اوقاف انجام می‌شود.

۸۰۰ میلیارد تومان روی دانش‌بنیان‌ها سرمایه گذاری شد

همچنین در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: تمام تلاش ما در این سازمان برای تقویت زیرساخت‌ها بود. همچنین توجه داشتیم که در این زمینه به نیت واقف نیز عمل کنیم. همچنین می‌توانیم از سنت وقف برای توسعه فناوری‌های پیشرفته در کشور بهره‌مند شویم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: فعالان فناور در شرکت‌های دانش بنیان قله‌ها را فتح کرده اند. این نیروی انسانی سرمایه برای کشور است. دانش‌بنیان‌ها توانستند در دارو درمان و بهینه‌سازی علم موفق عمل کنند. در سازمان اوقاف و امور خیریه از این مجموعه‌های دانش‌بنیان استفاده و زیرساخت‌هایی را برای آن‌ها فراهم کردیم. به عنوان مثال اگر یک دانش‌بنیان زمین نیاز دارد، مشارکت کرده‌ایم.

او بیان کرد: این مشارکت با شرکت‌های دانش‌بنیان برای سازمان نیز پرفایده است؛ همچنین صندوق پژوهش و فناوری در سازمان راه‌اندازی شده است و ۸۰۰ میلیارد تومان در زمینه دانش‌بنیان‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید

فعالیت بیش از ۷ هزار شرکت دانش بنیان در حوزه علوم انسانی

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: معاون رئیس جمهور تجاری سازی حوزه علوم انسانی سازمان اوقاف علمی و فناوری سرمایه گذاری زیرساخت ها تجاری سازی برای توسعه دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۴۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود

علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در آیین افتتاح موزه این دانشگاه، با اشاره به اهمیت علم و فناوری در دنیای امروز، مطرح کرد:  آنچه موجب برتری کشورها می‌شود، میزان پیشرفت در زمینه‌های مرتبط با توسعه فناوری است و شاید بسیاری از معیارهایی که در دنیا مطرح بود، امروز تغییر یافته است.

او گفت: اگرچه در کشور ما شاید توجه دیر هنگامی به موضوع علم و فناوری شد اما خوشبختانه در دو دهه اخیر با فرمایشات رهبر معظم انقلاب و توسعه حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری، جهشی در این حوزه‌ها رخ داد و آن عقب ماندگی‌ها که شاید در سال‌های اولیه مطرح بود تا حد زیادی جبران شده و خواهد شد. ایجاد پارک‌های فناوری، توسعه شرکت‌های دانش بنیان و تولید محصولات دانش بنیان دستاورد این فعالیت‌ها است.

رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به شعارهای سالانه با بیان اینکه در سال‌‌های اخیر این شعارها به سمت اقتصاد دانش بنیان و صنعت دانش بنیان سوق داده شده است، مطرح کرد: اگر به شعار امسال که جهش تولید با مشارکت مردم است توجه کنیم، مجددا موضوع تولید مورد توجه قرار گرفته است.

او این تولید را شامل تولید دانش بنیان دانست و ادامه داد: از این رو هم‌ نقش معاونت به عنوان سیاست گذار برجسته است و هم دانشگاه ها در مسیر تولید دانش بنیان باید فعالیت و پتانسیل خود را در آن هدایت کنند و در این زمینه دانشگاه صنعتی امیرکبیر که از دیرباز در حوزه‌های پروژه‌های صنعتی فعال بوده است نقش مهم و برجسته ای در تحقق این شعار خواهد داشت.

رهایی تاکید کرد: همکاری های بزرگی که ما با صنایع مختلف هوایی، دریایی، بخش های مرتبط با انرژی و نفت و پتروشیمی داریم، موید آن است که عزم دانشگاه جزم است تا امکانات خود را در مسیر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دهد تا نقش مهمی در تحول اقتصاد دانش بنیان داشته باشد.

وی با اشاره به ارتباطات این دانشگاه با معاونت علمی، خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر جلساتی را برگزار کردیم و مراسم امروز نیز مبدا تحولی در این همکاری جدی است و امیدواریم از این زمینه های همکاری بیشترین بهره را ببریم.

در ادامه ویدئوی از موزه دانشگاه امیرکبیر که روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت افتتاح شد را مشاهده می‌کنید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند