Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیژن نوباوه‌وطن روز پنجشنبه در چهارمین نشست شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری‌ در سال ۱۴۰۰ که با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی انجام شد، افزود: ایده و باور هر فرد مهم‌ترین ارزش قابل ارائه اوست که این موضوع در کشور به درستی مورد توجه قرار نمی‌گیرد و تا زمانی که باور به تغییر و اصلاح فرهنگ در جامعه نهادینه نشود، جلسات و مصوبات نمی‌تواند اثرگذاری واقعی خود را به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: فرهنگ عمومی در درون ملت است و لازم است برای تغییر و اصلاح فرهنگی و حذف باورهای غلط اقداماتی فراتر از مصوبات صورت بگیرد.

نوباوه وطن پیاده‌روی اربعین را به عنوان مهم‌ترین حادثه فرهنگی در کشور عنوان کرد و یادآور شد: تمامی ابعاد این واقعه فرهنگی در دست مردم قرار دارد و حکومت‌ها در برپایی و شکل‌گیری آن چندان نقشی را ایجاد نمی‌کنند که این موضوع نمونه‌ای از درونی بودن فرهنگ در جامعه به شمار می‌رود.

وی بسیاری از رفتارهای شکل گرفته در جامعه را مربوط به ترس از یک باور غلط و ایجاد هجمه در برابر آن دانست و گفت: اصلاح فرهنگی یک نیاز اساسی است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه به افزایش آمار ازدواج در پی شیوع کرونا و کاهش هزینه‌های برپایی مراسم ازدواج اشاره کرد و گفت: تا زمانی که چنین عواملی در مباحث فرهنگی دخیل است به نظر می‌رسد لازم است در مورد نقش فعالان حوزه فرهنگی در جامعه تامل بیشتری صورت گیرد.

نوباوه‌وطن با اشاره به اینکه روحانیون سردمداران شکل‌گیری انقلاب اسلامی هستند و وظیفه اصلی در حوزه فرهنگی نیز همچنان بر عهده این بزرگواران است، اظهار داشت: این قشر از جامعه در میان مردم جایگاه دارند و مردم حرف و عمل آنان را می‌پذیرند از این رو نیاز است تا نقش روحانیون و علما در امر اصلاح فرهنگی و رفع باورهای غلط پررنگ‌تر شود.

وی نیاز به مصوبه و دستور را در اجرای اصلاحات فرهنگی چندان ضروری ندانست و یادآور شد: تا زمانی که امور به مصوبات محدود شود اقدام موثری نیز شکل نخواهد گرفت و اگر بتوان از باورهای صحیح موجود به درستی برای تبلیغ فرهنگی بهره برد، آینده روشنی نیز رقم می‌خورد.

نماینده مجلس شورای اسلامی، نُرم بودجه فرهنگی کشورهای مختلف را پنج درصد بیان و تصریح کرد: این نرم در کشور در بهترین حالت به ۲.۷ رسیده است که ریشه این موضوع در نپذیرفتن توان فرهنگ برای حل مشکلات در تمامی حوزه‌ها باز می‌گردد در حالی که اگر فرهنگ مطلوب باشد، معیشت و اقتصاد نیز ارتقا می‌یابد و این یک حوزه بهم پیوسته است.

اولویت‌های فرهنگی استان متناسب با مزیت‌های نسبی مشخص شود

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست به طرح ۲ پیشنهاد برای بهبود عملکرد فرهنگی در استان‌ها پرداخت و گفت: از آنجایی‌ که تلاش شورای فرهنگ عمومی در جهت تغییر نگاه متولیان به عرصه فرهنگ است، پیشنهاد می‌شود نشست‌های تخصصی با حضور چهره‌های فرهیخته حوزه فرهنگ در برنامه شوراهای فرهنگ عمومی استان‌ها برنامه‌ریزی شود.

غلامرضا منتظری با بیان اینکه مقوله فرهنگ یک زیربنای عمومی به شمار می‌رود، افزود: کلمه فرهنگ تنها واژه‌ای است که از منظر مفهوم واژگانی هیچ انرژی منفی ندارد و افرادی که بی‌فرهنگ تلقی می‌شوند به معنای حقیقی هویت خود را از دست می‌دهند و اگر مفهوم بافرهنگ برای جامعه‌ای به کار برده شود، آن جامعه به سمت تعالی به پرواز در می‌آید.

وی مشخص شدن اولویت‌های فرهنگی متناسب با مزیت‌های نسبی استان و رونمایی از آن در جمع فرهیختگان، اصحاب رسانه و مدیران را به عنوان پیشنهاد دوم برای ارتقای فرهنگی استان یادآور شد و گفت: سهم هر یک از دستگاه‌های اجرایی نیز در تحقق این اولویت‌ها نیز باید تعیین شود تا بتوان با دستور جلسه ثابت این امور را به سرانجام رساند.

علت بی‌نتیجه ماندن مصوبات نشست‌های شورای فرهنگ عمومی نیاز به آسیب‌شناسی دارد

عضو دیگر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی دیگر از سخنرانان حاضر در این نشست گفت: متاسفانه نتیجه‌ای که باید از نشست‌های شورای فرهنگ عمومی به دست آید در جامعه مشهود نیست و ماحصل مصوبات نتوانسته است در حوزه فرهنگی مفید واقع شود.

زهره سادات لاجوردی آسیب‌شناسی علل بی‌نتیجه ماندن مصوبات شورای فرهنگ عمومی را لازم دانست و تصریح کرد: در حال حاضر در نشست‌ها بیشتر به ارائه گزارش پرداخته می‌شود و نکته‌ای که موثر باشد و بتواند به حل مشکلات منجر شود، مطرح و مورد بحث قرار نمی‌گیرد.

وی به رتبه مطلوب شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری در سطح کشور نیز اشاره کرد و یادآور شد: وظیفه این شورا بیش از آنچه تصور می‌شود، سنگین است و باید بتوان با ارتقای سطح مصوبات برای بهبود اوضاع فرهنگی جامعه اقدام کرد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری به‌ عنوان دومین استان کشور از شامگاه چهارشنبه ۲۱ مهر تا روز جمعه  ۲۲ این ماه میزبان اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و تعدادی از مسوولان ملی شامل معاونان وزیران میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی است.

 برگزاری نشست‌های تخصصی با حضور فعالان فرهنگی و طرح دیدگاه‌های مدیران، کارشناسان و صاحب‌نظران  در خصوص مسائل فرهنگی این استان در این نشست‌ها و بازدید از طرح‌ها و ظرفیت‌های فرهنگی، هنری و ورزشی از جمله برنامه‌های این سفر به شمار می‌رود.

برچسب‌ها شورای فرهنگ عمومی بیژن نوباوه وطن رسانه چهارمحال وبختیاری کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای فرهنگ عمومی بیژن نوباوه وطن رسانه شورای فرهنگ عمومی بیژن نوباوه وطن رسانه چهارمحال وبختیاری کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی شورای فرهنگ عمومی اصلاح فرهنگ نوباوه وطن حوزه فرهنگ یادآور شد نشست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۵۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد

غلامرضا منتظری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه با عنوان «‌بخوانیم و بسازیم»، اظهار کرد: این شعار در عین ایجاز و کوتاهی، مفاهیم عمیقی را منتقل می‌کند. ما از دوران کودکی آموختیم «توانا بُوَد،‌ هر که دانا بُوَد» زمینه توانایی دانایی است و دانایی در گرو مطالعه است.

وی ادامه داد: اگر ارتباط با کتاب برقرار شود، سطح دانش و بینش اجتماعی افزایش پیدا می‌کند و با فرهنگ کتابخوانی شاهد رشد و بالندگی جامعه خواهیم بود که بخشی از آن مرتبط با ساختن جامعه است. شعار نمایشگاه در عین کوتاهی پیام‌های مهمی دارد و نیاز است تا رسانه‌های جمعی این شعار را بیشتر مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

منتظری که دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی است،‌ نمایشگاه کتاب را فرصت مناسبی در توسعه دیپلماسی فرهنگی کشور دانست و افزود: در درجه اول باید به تولید و نشر آثار مرتبط با حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی بیش از گذشته مبادرت داشته باشیم. به اعتقاد من نمایشگاه کتاب تهران مشابه یک سفره معنوی و فرهنگی محسوب می‌شود که نیازهای معنوی جامعه هدف را پاسخ می‌دهد.

وی تأمین نیاز «ایران فرهنگی» با تولیدات فرهنگی را ضروری عنوان کرد و گفت: لازم است نشر کشورمان به تولیدات متناسب با نیاز «ایران فرهنگی» به تعبیر واقعی خودش،‌ مبادرت کند تا بتوانیم ابعاد مختلف فرهنگ و تمدن غنی این سرزمین سربلند را به جهانیان معرفی کنیم.

منتظری ادامه داد: قطعاً نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و نمایشگاه‌هایی که در سایر کشورها برگزار می‌شود، می‌تواند به معرفی فرهنگ و تمدن ایران زمین کمک بسیاری کند. نمایشگاه کتاب در حکم یک پنجره است که به روی ساختمان شخصیت فرهنگی و تمدن ما باز می‌شود. تنها از این طریق یعنی با ارائه کتاب‌های ایرانی است که افراد با فرهنگ و تمدن ما آشنا خواهند شد.

دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین در مورد تحقق رهنمود مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مسئله «تمدن نوین اسلامی» گفت: به فعالیت‌های علمی و پژوهشی و نشر آثار تحول آفرین نیاز داریم. پیشنهاد می‌کنم برگزاری نمایشگاه کتاب محدود به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نباشد و بیش از گذشته زمینه شرکت در نمایشگاه‌های خارج از کشور را فراهم کنیم که در رونق دیپلماسی فرهنگی ایران بسیار موثر است.

وی همچنین به ضرورت انجام کارهای مشترک میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجلس شورای اسلامی در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: برگزاری نشست مشترک کمیسیون فرهنگی مجلس با معاونت فرهنگی وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی به منظور تقدیر و تشکر و ارزیابی برنامه‌های آنها مفید بود؛ انتظارات خود را با آنها در میان گذاشتیم و این نشست را می‌توان با فراکسیون توسعه دیپلماسی فرهنگی نیز برگزار کرد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه کتاب به صورت مجازی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • مکمل‌های طرح نور در نهادهای فرهنگی اجرا شود
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • عزم ملی برای حل مشکلات پایتخت شکل بگیرد/ضرورت استفاده از ظرفیت معتمدین محلات در سایر کلانشهرها
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شورا‌های در رفع مشکلات مردم استفاده می‌کنیم
  • نمره صفر رئیس شورای شهر به سازمان فرهنگی شهرداری قزوین
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • شهرداری منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد
  • ظرفیت‌ها و فرصت‌های عظیم موجود در استان فارس معرفی شود
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد