Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@04:27:58 GMT

اخلاق و انسانیت در جامعه در حال گذار

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۸۸۸۸۰

اخلاق و انسانیت در جامعه در حال گذار

یادداشت: ریاض علی فرحانی

زندگی در جامعه بدون در نظر گرفتن اجتماع و مناسبت های اجتماعی قابل تصور نیست و به همین دلیل انسان عصر حاضر، بدون ارتباط با دیگران قادر به برآوردن نیازهایش نخواهد شد و برای برقراری ارتباطی معقول و با در نظر گرفتن منافع طرفین، نیازمند داشتن اخلاق است.

تحول های زندگی بشر متأثر از تحول های صنعتی و قرار گرفتن در عصر انقلاب الکترونیک و افزایش سطح توقع ها برای دسترسی به آسایش بیشتر باعث‌ شده، عناصری همچون احساس نوع‌دوستی، همبستگی خانوادگی، عواطف بشری و فعالیت‌های خیرخواهانه و انسان دوستانه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. جای خود را به عناصر جایگزین مادی تغییر داده و آرامش خاطر افراد فدای آسایش بدلی زودگذر شود، که ماحصل آن جز فاصله‌گذاری و انفکاک عواطف بشری و تنهایی زودهنگام انسان نخواهد شد، معلولی که امروزه صاحب‌نظران علوم اجتماعی برای این بحران درهم تنیده باید نسخه‌ی متناسب با شرایط حاکم بیایند، شرایطی که جز افزایش افسردگی نتایجی در پی ندارد و مواردی که روزانه بر روح و روان بشر اثری مستقیم و ماندگار دارد، مصادیقی که به صورت داستان‌های روزمره بر سر هر کوی و برزن به صورت عریان در میان مردمان جامعه‌ی روبه زوال در حال بازگویی است.

اتفاق ها و حوادثی که گاه‌گاهی در فضای حقیقی و مجازی جامعه ظهور و بروز پیدا می‌کند، نشان از وجود بداخلاقی‌ها و به نوعی افول و سقوط اخلاق در جامعه می دهد که مصداق آن را می‌توان در خشونت‌ها، درگیری‌ها، توهین، تهمت‌ها، ریا و دروغ، تجاوز به حریم خصوصی افراد دید و برشمرد.

نبود انواع عدالت در نظام اجتماعی موجب بی‌اخلاقی و به نوعی کج‌اخلاقی می‌شود زیرا اصل عدالت به معنای فرصت‌های برابر است و عدالت توزیعی به منظور چرخش این فرصت‌هاست.

ثمره نظام اجتماعی که در آن عدالت حاکم باشد این چنین است که در این نظام مردم هرگز دروغ نمی‌گویند، زیرا می‌دانند که هدر نمی‌روند.

می‌توان بیان کرد در مجموع  ‌سه مورد مهم در شکل‌گیری افول اخلاق در نظام اجتماعی نقش دارد که آن عوامل شامل لقمه‌های حرام، نبود عدالت و آزادی و احساس امنیت است.

یکی از مهمترین دلایل دروغگویی به عنوان یک بی‌اخلاقی در جامعه را نبود احساس امنیت می‌توان‌ عنوان کرد و تظاهر، ریا، دورویی و دروغ یکی از مهم‌ترین موارد آن این است که باید برای پذیرفته شدن در هر مکانی و پیش هر شخصی نقاب خاصی بزنی زیرا در غیر این صورت پذیرفته نخواهی شد.

این در حالی است که ما در یک جامعه ارزشی هستیم و داعیه جامعه دینی داریم که اسلام دین کامل است و باید قواعد و قوانین اجتماعی را بهتر رعایت کنیم ولی متاسفانه عکس آن عمل می‌کنیم.

افول اخلاق در جامعه در حالی اتفاق افتاده که ابزارهای درونی کنترل و تقید افراد به عنصر اخلاقی هم ضعیف است، همان چیزی که از آن به عنوان وجدان و تربیت دینی و خانوادگی نام می‌بریم که در نسل‌های جدید با چالش‌های جدی‌تری روبرو خواهیم شد.

جامعه‌ی ما جامعه‌ای در حال تحول و در گذر اجتماعی است و تحول ها در ساختارهای اجتماعی آن اتفاق می‌افتد و چیزی که در تحول های ساختاری از آن غفلت شده، و بحثی برای رشد آن نیست خود بشر و انسان جامعه ماست به عنوان عنصری که عامل زیست جامعه است و باید محور باشد.

 

ریاض علی فرحانی

دکتری مدیریت فرهنگی، خط و مشی گذاری و سیاست گذاری عمومی

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اخلاق تجاوز جامعه خشونت دین صنعت فضای مجازی آزادی سقوط امنیت توهین انسان عدالت انسان دانش توسعه پایدار دروغ بشر افول انقلاب الکترونیک جامعه ارزشی جامعه دینی تحول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۸۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوطلب هلال احمر هوراند پرچم صلح و انسانیت را برافراشت

به گزارش خبرگزاری مهر، این حرکت ارزشمند که در طی ۴۸ ساعت و بدون وقفه انجام شد، جلوه‌ای دیگر از تعهد و از خودگذشتگی داوطلبان هلال احمر در مسیر صلح و بشردوستی را به نمایش گذاشت.

رشتبر این حماسه را در دو بخش ۲۴ ساعته به انجام رساند. در بخش اول، وی با نثار احترام به شهید حاج قاسم سلیمانی، سردار رشید ایران و دیگر شهدای والامقام، پرچم صلح و انسانیت را برافراشت. در بخش دوم نیز، این داوطلب هلال احمر، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر هوراند، بار دیگر بر تعهد خود به آرمان‌های والای بشردوستی تاکید کرد.

این رقابت نفس‌گیر که برای اولین بار در سطح جهان و با نظارت دقیق کمیته ثبت رکورد فدراسیون و سازمان‌های بین‌المللی ایمارو و تافیسا برگزار شد، مهارت و استقامت خارق‌العاده رشتبر را به اثبات رساند. او با پشتکار و اراده‌ای پولادین، نام خود را در فهرست رکوردهای جهانی کتاب گینس به ثبت رساند و بار دیگر ثابت کرد که داوطلبان هلال احمر، در کنار تخصص و توانمندی‌های خود، مظهر ایثار و فداکاری هستند.

بدون شک، این اقدام ارزشمند میثم رشتبر، الهام‌بخش نسل جوان و بخصوص جوانان هوراند خواهد بود. تعهد او به صلح و بشردوستی، روحیه ایثار و فداکاری و تلاش بی‌وقفه برای رسیدن به اهداف والا، درس‌های ارزشمندی را به ارمغان می‌آورد که می‌تواند مسیر زندگی بسیاری از جوانان را تحت تأثیر قرار دهد.

جمعیت هلال احمر به عنوان فرشته‌های نجات، همواره در خط مقدم یاری رساندن به بشریت در سختی‌ها و بلایا حضور داشته‌اند. داوطلبان این جمعیت با از خودگذشتگی و ایثار، جان خود را وقف نجات جان انسان‌ها و التیام دردهای بشریت کرده‌اند.

شکستن رکورد جهانی توسط میثم رشتبر، بار دیگر بر این مهم تاکید می‌کند که هلال احمر فراتر از یک سازمان امدادی است. این جمعیت، نمادی از صلح، انسانیت و امید است و داوطلبان آن الگویی بی‌بدیل برای نسل‌های آینده به شمار می‌روند.

کد خبر 6090274

دیگر خبرها

  • معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند
  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه
  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم
  • داوطلب هلال احمر هوراند پرچم صلح و انسانیت را برافراشت
  • سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند
  • ضرورت جبران تأخیر در اجرای سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی
  • بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی
  • دشمن به دنبال کم رنگ کردن ارزش حجاب است
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • رسانه‌ها مشکلات را با رعایت اخلاق منعکس کنند