Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا ناجی ویروس‌شناس و رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره وضعیت اپیدمی کووید ۱۹ در کشور گفت: اپیدمی در ایران در پیک پنجم به سراشیبی خودش رسیده و امیدوارم که مسافرت‌های تابستانی و مراسمی که برگزار شد و همچنین شتاب‌زدگی که در بازگشایی‌ها اعم از مشاغل، مدارس، دانشگاه‌ها و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. داریم، باعث نشود که ما با پیک و خیز دیگری مواجه شویم.

اُفت پیک پنجم

او با بیان اینکه خطر خیزهای مجدد همیشه وجود دارد، گفت: در حال حاضر موارد بیماری را در افرادی که در مراسم اربعین رفتند، داریم می‌بینیم یا در افرادی که مسافرت‌های داخلی یا خارجی می‌روند. علی‌رغم همه هشدارهایی که وجود داشت، باز هم این مسائل وجود دارد. با این حال طبق نمودارها آنچه مشاهده می‌شود، یک روند رو به اُفت در پیک پنجم است و رنگ اکثر مراکز کشور هم از قرمز به نارنجی و زرد تبدیل شده است. با این حال باید همچنان باید به‌هوش باشیم.

همچنان گردش ویروس در کشور بالاست

ناجی ادامه داد: تا زمانی که واکسیناسیون ما به وضعیت و درصد مناسب پوشش‌دهی نرسد، همچنان خیزهایی را خواهیم داشت و در همه جای دنیا هم به همین صورت است. ما دو پیک سهمگین را در پیک چهارم و پنجم تحمل کردیم و همچنان هم می‌بینیم که گردش ویروس و میزان بروز بیماری در کشور بالاست. به طوری که روزانه ۱۲ تا ۱۳ هزار موارد مثبت شناسایی می‌کنیم که البته ممکن است این آمار خیلی دقیق نباشد. در عین حال همچنان هم تعداد کشته‌های ما بالای ۲۰۰ نفر است.

درباره بازگشایی‌ها با طمانینه بیشتری اقدام شود

این ویروس‌شناس بیان کرد: تا زمانی که تعداد موارد شناسایی روزانه به زیر ۴ تا ۵ هزار نفر نرسد، خطر گردش بالای ویروس همچنان وجود دارد و بر همین اساس همچنان اقدامات غیردرمانی بسیار مهم است.

دکتر ناجی گفت: انتظار ما این بود که در زمانی که پیک پنجم بسیار بدی را تحمل کردیم و تعداد زیادی ضایعه به کشور وارد شد، مقداری درباره مراسم‌ها و مسافرت‌هایی که انجام می‌شود، تدابیر بهتری انجام شود. در عین حال درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و... باید با طمانینه بیشتری اقدام کنیم.

پوشش ۷۰ درصدی واکسیناسیون برای دلتا کارا نیست

ناجی ادامه داد: در شرایط فعلی که روند ورود واکسن مناسب شده و نسبت به قبل واکسن بیشتری در دسترس داریم، باید سعی کنیم ابتدا اجازه دهیم از نظر درصد تزریق واکسن به جای مناسبی برسیم، بعد با اطمینان بیشتری برای بازگشایی‌ها اقدام کنیم.

او درباره درصد واکسیناسیون مورد نیاز برای رسیدن به ایمنی جمعی در کشور گفت: واقعیت این است که پوشش واکسیناسون ۷۰ درصدی با توجه به واریانت دلتا دیگر کارا نیست. با توجه به اینکه ضریب سرایت واریانت دلتا بالاست، درصد پوشش واکسیناسیون بالای ۸۰ درصد است. حال اگر ضریب مربوط به کارایی واکسن را هم در نظر بگیرید، شاید برای اینکه به ایمنی جمعی مناسب برسیم، باید نزدیک به ۹۰ درصد جامعه ما واکسن را دریافت کنند.

او تاکید کرد: حداقل می‌توان گفت که بالای ۸۰ درصد جامعه باید واکسن تزریق کنند تا به ایمنی جمعی برسیم. این موضوع هم به این معناست که حتما هم در طیف گروه سنی بزرگسالان و هم در جوانان، نوجوانان و کودکان باید در این واکسیناسیون وارد شوند. البته برنامه‌ریزی برای محصلان ما انجام شده و امیدواریم به خوبی پیش رود.

کشورهایی که با پوشش واکسیناسیون ۶۰ درصدی به دام دلتا افتادند

این ویروس‌شناس با تاکید بر اینکه باید به اعداد و ارقام ۸۰ درصدی در زمینه پوشش واکسیناسیون نزدیک شویم تا بتوانیم جامعه را باز کنیم، توضیح داد: کشورهایی که تجربه پوشش واکسیناسیون بالای ۶۰ درصدی و نزدیک به ۷۰ درصدی داشته‌اند مانند چین، انگلستان و رژیم صهیونیستی با تاکید بر واکسیناسیون در گروه سنی بالای ۴۰ سال و همچنین بازگشایی‌های زودهنگام و باعجله درباره مدارس و ... خیز بسیار بدی از دلتا را در کشورشان دیدند. بنابراین کشورهایی که فکر می‌کنیم در کنترل کووید موفق هستند، این نقطه ضعف‌ها را دارند و چقدر خوب است که ما از این موارد درس بگیریم و مقداری با طمانینه بیشتری هم برای واکسیناسیون با سرعت بالاتر و هم برای بازگشایی‌ها برنامه‌ریزی کنیم.

وی بیان کرد: حتی در کشورهایی که درصد بالایی واکسیناسیون داشتند، محدودیت‌هایی را دارند. مثلا در آمریکا و انگلستان علی‌رغم واکسیناسیون بالا، جامعه را مقداری باز کردند و به نوعی اشتباه کردند. وقتی شیوع را مجددا دیدند، برخی محدودیت‌ها را برگرداندند.

ناجی تاکید کرد: ما باید به اعداد بسیار بالای واکسیناسیون با دو دوز برسیم و اگر تا آن زمان کووید حرکتی از خودش نشان ندهد و تغییراتی نکند، می‌توانیم با واکسن وضعیت را بهتر کنیم. هرچقدر واکسیناسیون را به تعویق بیندازیم، با سرعت کم انجام دهیم و یا مردم نسبت به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی توجه نداشته باشند، محیط گردش ویروس همچنان فراهم است و با گردش ویروس احتمال خطر تغییرات بسیاری در ویروس وجود دارد و می‌تواند تمام تلاش‌هایمان را از بین ببرد. 

چگونه برای بازگشایی‌ها برنامه‌ریزی کنیم؟

رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ارزیابی از بازگشایی‌ها در این مقطع زمانی و با توجه به شرایط موجود گفت: در هر صورت هم کودکان، نوجوانان و محصلان ما و این گروه سنی از منابع پخش ویروس هم محسوب می‌شوند. در عین حال با توجه به ظهور واریانت‌هایی مانند دلتا، بیشتر هم تحت تاثیر قرار می‌گیرند و حتی این گروه سنی به بیماری شدید مبتلا شده، در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند و حتی احتمال مرگ‌ومیرشان هم وجود دارد. در عین حال اگر زیاد به واکسیناسیون بزرگسالان اصرار کنیم و گروه سنی پایین را فراموش کنیم و مردم هم در این زمینه مشارکت لازم را نداشته باشند، خواه ناخواه وقتی در گروه‌های سنی بالا واکسیناسیون را انجام می‌دهید، کووید به سمت گروه‌های سنی پایین‌تر تغییر مسیر می‌دهد. 

ناجی افزود: در عین حال تصور رعایت دقیق شیوه‌نامه‌های بهداشتی از سوی کودکان در فضاهای آموزشی، مقداری سخت است. باید به این موارد توجه شود و واکسیناسیون گروه سنی بزرگسال و جوان باید به صورت پایاپای انجام شود و اگر نمی‌توانیم به این زودی این اقدام را انجام دهیم، باید مقداری زمان دهیم تا در جامعه کنترل ویروس اتفاق افتد. هنوز هم روزانه ۱۲ تا ۱۳ هزار موارد مثبت جدید داریم و حداقل باید اقدامات غیردرمانی‌مان تاثیر بگذارد، واکسیناسیون‌مان جلو رود و مقداری سرعت گردش ویروس کاهش یابد و بعد برای بازگشایی‌ها با خیال راحت‌تر اقدام کنیم.

چه کنیم غائله کرونا خاتمه یابد؟

این ویروس‌شناس با بیان اینکه فعلا درصد واکسیناسیون دو دوز در کشور تقریبا بیش از ۲۰ درصد است، درباره ضمانت اجرایی محدودیت‌های بعد از واکسیناسیون اظهار کرد: واقعیت این است که ما باید مردم را آگاه کرده و در رعایت پروتکل‌ها آنها را کمک کنیم. در حال حاضر در برخی استان‌ها شیوع‌ و موارد افزایشی را می‌بینیم که مربوط به این است که مردم هنوز شیوه‌نامه‌های بهداشتی را به خوبی رعایت نمی‌کنند. ماسک زدن، رعایت فاصله‌گذاری، عدم شرکت در تجمعات و مراسم و ... مواردی است که باید مورد توجه باشد. این موضوع جدیت می‌خواهد و دولت باید با مردم صحبت کند و خودش هم در رعایت این مسائل به مردم کمک کرده و به واکسیناسیون سرعت بخشد تا زودتر این غائله خاتمه یابد.

او افزود: البته اینکه اقدامات فقط منجر به جریمه شود، مانند همین سفرها می‌شود که خانواده‌ها می‌گویند جریمه را می‌دهیم و به سفر می‌رویم. در کنار جریمه باید قاطعیت وجود داشته باشد و نظارت شود. وقتی اعلام کردیم اگر افراد به مناطق قرمز سفر کنند، یک میلیون تومان جریمه می‌شوند، اما می‌بینیم که مردم جریمه را به جان خریده و تمام جاده‌ها به دلیل شلوغی بسته می‌شود، نشان می‌دهد که این اقدامات و روش، روش درستی نیست و باید تدابیر دیگری را در پیش بگیریم و در عین حال به واکسیناسیون سرعت بدهیم.
 

کد خبر 632106 برچسب‌ها كرونا در ايران واکسیناسیون فاصله‌گذاری اجتماعی ماسک - سلامت واکسن کرونا پروتکل بهداشتی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران واکسیناسیون فاصله گذاری اجتماعی ماسک سلامت واکسن کرونا پروتکل بهداشتی پوشش واکسیناسیون برای بازگشایی ها ویروس شناس گردش ویروس عین حال ۷۰ درصدی گروه سنی پیک پنجم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۹۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند

علی فتحی آشتیانی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در  با تبریک روز گرامیداشت روانشناسی اظهار کرد: یکی از کار‌هایی که در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره این است که تلاش شده یک هماهنگی بین همه سازمان‌هایی که پروانه صادر می‌کنند ایجاد کنیم.

وی افزود: اکنون در کشور به جز سازمان روانشناسی، سازمان بهزیستی، قوه قضائیه و وزارت ارتش نیز پروانه صادر می‌کنند، در تلاش هستیم که یک وحدت رویه‌ای در صدور پروانه این کار تخصصی صورت گیرد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بیان کرد: در حال حاضر بیشترین ارتباط و هماهنگی با سازمان بهزیستی برقرار شده، توافقات خوبی انجام گردیده و کمترین مشکل و دغدغه را با آنها داریم، تلاش می‌کنیم با دیگر سازمان‌ها نیز هماهنگی خوبی صورت بگیرد.

فتحی آشتیانی تصریح کرد: بر مبنای پژوهش‌های صورت گرفته در این حوزه ۲۰ درصد از افراد جامعه ما مانند دیگر جوامع با مشکلات روانشناختی روبرو هستند که نیازمند دریافت خدمات روانشناختی هستند، این به آن معنا نیست که آنها اختلالات روانی دارند، چون مسائل روانشناختی همه حوزه‌های روان را در بر می‌گیرد و پاسخگو به همه سوالاتی است که فرد با آن روبرو است که از جمله آن می‌توان به مشکلات در خانواده، ارتباط با دیگران، تربیت فرزند اشاره کرد.

وی بیان کرد: بر اساس برآورد‌های انجام شده به ویژه در مقایسه با سایر کشور‌های دیگر حدود صد هزار روانشناس در کشور نیاز است که به ازای هر هزار خانوار ۵ روانشناس داشته باشیم.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، گفت: سازمان نظام روانشناسی در حال حاضر بیش از ۶۴ هزار عضو دارد که این تعداد در دفاتر روانشناسی و مشاوره از یک طرف و تعداد قابل توجهی در مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره مشغول به کار هستند و طبیعتا هر مرکز بین ۵الی ۱۰روانشناس دارد.

فتحی آشتیانی بیان کرد: سازمان روانشناسی و مشاوره فرصت بسیار خوبی از نظر ایجاد اشتغال برای جامعه فراهم کرده و توانسته برای تعداد قابل توجهی از افراد فارق التحصیل در این رشته شغل ایجاد کند.

وی تصریح کرد: مهمترین چالشی که اکنون با آن روبرو هستیم و انتظار داریم این مشکل حل شود بحث بیمه خدمات روانشناسی و مشاوره است که جامعه بتواند از خدمات روانشناختی بیشتر و بهتر استفاده کنند.

وی بیان کرد: در هشت ماه اخیر با آزمون صلاحیت حرفه‌ای که برگزار شد هشت هزارو ۴۱نفر قبول شدند که تا پایان اردیبهشت ماه مصاحبه آنها به پایان می‌رسد و این تعداد به جامعه روانشناسان اضافه می‌شوند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاور افزود: تعرفه نظام پزشکی و نظام روانشناسی را دولت تعیین می‌کنند برای نظام پزشکی ۴۵ درصد افزایش یافته و برای نظام روانشناسی ۴۰ درصد است که این تعرفه همچنان برای روانشناسان محدودیت دارد و جوابگوی نیازهایشان نیست.

فتحی آشتیانی با عنوان اینکه هزینه دفاتر و مراکز بسیار بالا است، اظهار کرد: از طرف دیگر مردم با همین تعرفه مشکل دارند و توانایی پرداخت ندارند، در این راستا برای بهبود وضعیت راهی جز اینکه از بیمه کمک بگیریم نداریم.

وی گفت: در حال حاضر در دو گرایش روانشناسی بالینی و سلامت بیمه پوشش می‌دهد در کنار آن ۱۴گرایش دیگر است که انتظار داریم اینها نیز تحت پوشش بیمه قرار گیرد.

منبع: موج

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • کمرنگ شدن محافظه کاری و شتاب تحولات اجتماعی در استانبول
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • شتاب یک پروژه بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند