Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد که مقامات ترکیه پناهجویان افغان را که از مرز ایران به این کشور وارد می‌شوند در نقض قوانین بین‌المللی، بازمی‌گردانند و نظامیان ارتش ترکیه آن‌ها را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند.

به گزارش مشرق، سازمان دیده‌بان حقوق بشر مستقر در نیویورک امروز (جمعه ۱۵ اکتبر) در گزارشی اعلام کرد که مقامات ترکیه پناهجویان افغان را که از مرز ایران به این کشور وارد می‌شوند در نقض قوانین بین‌المللی، به زور بازمی‌گردانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شش افغانستانی که پنج نفر از آن‌ها به عقب رانده شدند، به دیده‌بان حقوق بشر گفتند که ارتش ترکیه آن‌ها و همسفرانشان را مورد ضرب و شتم قرار داد-برخی تا حدی که استخوانشان را شکستند-و در گروهایی ۵۰ تا ۳۰۰ نفری آن‌ها را که در تلاش برای فرار از کشور خود به منظور جستجوی امنیت بودند به طور جمعی اخراج کردند. در این روند برخی خانواده‌ها هم از هم جدا شدند.

«بلکیس ویل» پژوهشگر ارشد بحران و درگیری در دیده‌بان حقوق بشر گفت: مقامات ترکیه تلاش افغان‌ها برای فرار به منظور حفظ امنیت و حق پناهجویی آن‌ها را نادیده می‌گیرند. سربازان ترکیه همچنین بی‌رحمانه با افغان‌ها رفتار می‌کنند و آن‌ها را به طور غیرقانونی به عقب می‌رانند.

در گزارش دیده‌بان حقوق بشر آمده است: «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان قرار است ۱۶ اکتبر ۲۰۲۱ (فردا، شنبه) برای دیدار با «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه به این کشور سفر کند. مرکل باید دولت ترکیه را مجبور کند که اخراج‌های باشتاب افغان‌ها را پایان دهد و ادعاهای اخراج دسته‌جمعی، طرد کردن در مرز و سلب حق پناهندگی را بررسی و چنین مواردی را برطرف کند.

طبق این گزارش، این افغان‌ها کسانی هستند که اندکی قبل یا بعد از ۱۵ اوت که شهر کابل به تصرف طالبان درآمد از افغانستان گریخته‌اند و با گذشتن از پاکستان و ایران، خود را به مرز ترکیه رسانده‌اند.

از ۲۵ سپتامبر تا ۱۱ اکتبر، دیده‌بان حقوق بشر از راه دور با شش افغانی مصاحبه کرد که یکی از آن‌ها در اولین تلاش خود با موفقیت در ترکیه ماند و یکی دیگر به ایران بازگردانده شد، چهار نفر دیگر هم گفتند که سربازان ترکیه آن‌ها را تا سه بار مجبور به بازگشت کردند تا بلاخره توانستند در ترکیه بمانند.

دو نفر گفتند که نیروهای ترکیه‌ای دارایی‌های آن‌ها و تمام اعضای گروهی که با آن‌ها اخراج شدند را از بین بردند. یک زن گفت: هنگامی که ما را دستگیر کردند، گوشی‌ها، پول، غذا و هر چیز دیگری را که حمل می‌کردیم مصادره کردند و همه وسایل ما را در آتش سوزاندند.

یکی از مردان گفت که آن‌ها افراد گروهی که وی جزو آن بود را تا لباس زیر لخت کردند و لباس‌ها و همه وسایل آن‌ها را سوزاندند و سپس آن‌ها را به زور بازگرداندند.

یک مرد دیگر گفت که سربازان ترکیه با انتهای اسلحه آن‌ها را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند و دست و پاهای چندین مرد از گروه او بر اثر ضرب و شتم شکسته است.

بعد از خروج سراسیمه و غیرمسئولانه نظامیان غربی از افغانستان پس از ۲۰ سال اشغالگری و روی کار آمدن طالبان، موج مهاجرت از این کشور آغاز شد و به یکی دیگر از پیامدهای جنگ افغانستان تبدیل شده است.

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه پیش‌تر گفت که کشورش تحمل موج جدیدی از پناهجویان و مهاجران را ندارد و تهدید کرد در صورت تداوم این فشارها، انتقال فشار به کشورهای اروپایی اجتناب‌ناپذیر است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان ترکیه دیده بان حقوق بشر ایران ضرب و شتم مرز ایران و ترکیه پناهجویان افغانستان دولت ترکیه مورد ضرب و شتم قرار دیده بان حقوق بشر افغان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۳۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابراز تمایل نیجر به خرید سلاح از روسیه به موازات برنامه‌ریزی برای خروج نظامیان آمریکا

وزیر کشور نیجر با بیان اینکه این کشور در حال برنامه‌ریزی برای خروج نظامیان آمریکا است، ابراز تمایل کرد که در حوزه خرید تسلیحات و آموزش نظامی با روسیه همکاری کند.

به گزارش ایسنا، «محمد تومبا» وزیر کشور «نیجر» گفت این کشور در حال کار بر روی خروج نیروهای آمریکایی است و در همین راستا یک مقام ارشد نظامی آمریکا به‌زودی به نیجر سفر خواهد کرد.

وزیر کشور نیجر به خبرنگاران گفت: «ما همچنان در حال کار بر روی خروج نیروهای آمریکایی از نیجر هستیم. فکر می‌کنم به‌زودی یک ژنرال آمریکایی برای رایزنی درباره برنامه خروج (سربازان آمریکا) به نیجر سفر خواهد کرد.»

علاوه بر این، وزیر کشور نیجر گفت این کشور مایل است در حوزه آموزش نیروهای محلی با مسکو همکاری کرده و از روسیه سلاح خریداری کند.

تومبا در این باره گفت: «همکاری ما با روسیه در حوزه آموزش نظامی است که برای مبارزه با تروریسم ضروری است. ما می‌خواهیم سربازانمان کار با سلاح و نبرد را توسط نیروهای روسیه آموزش ببینند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آزادی ۶۳ پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان
  • طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا قانون شد
  • پادشاه انگلیس طرح جنجالی اخراج پناهجویان را تائید کرد
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • بازداشت بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی در ترکیه
  • نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استانداردهای دوگانه مبتلاست
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استاندارد‌های دوگانه مبتلاست
  • ابراز تمایل نیجر به خرید سلاح از روسیه به موازات برنامه‌ریزی برای خروج نظامیان آمریکا
  • پنتاگون: از طرح حمله اسرائیل به رفح خبر نداریم