Web Analytics Made Easy - Statcounter

امانوئل ماکرون قرار است تبدیل به اولین رئیس جمهوری فرانسه شود که در یک مراسم یادبود قربانیان کشتار ۶۰ سال پیش معترضان مخالف با حاکمیت فرانسه بر الجزایر از سوی نیروهای پلیس شهر پاریس شرکت می کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، رخدادهای مربوط به کشتار ۱۷ اکتبر ۱۹۶۱ تا چند دهه سرپوش گذاشته شدند و تلفات نهایی این کشتار همچنان نامشخص باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بسیاری از تاریخدانها معتقدند که تلفات این کشتار معترضان از سوی پلیس شهر پاریس به صدها نفر می رسد.

فراخوان تجمع مذکور در آخرین سال تلاشهای خشونت آمیز فرانسه برای حفظ الجزایر به عنوان مستعمره اش در شمال آفریقا و در بحبوحه کمپینی از بمب گذاری ها در خاک اصلی فرانسه از سوی نیروهای استقلال طلب مطرح شد.

امروز شنبه یک روز قبل از برگزاری مراسم رسمی یادبود مربوط به سالگرد این کشتار، ماکرون در یک مراسم یادبود دیگر برای قربانیان این کشتار در پارکی در حومه پاریس از ساعت ۱۳:۳۰ به وقت گرینویج شرکت می کند.

این سوال مطرح است که آیا او در این سالگرد به طور رسمی از بابت اقدامات پلیس پاریس در آن روز عذرخواهی یا اظهار پشیمانی می کند یا خیر.

موریس پاپون، رئیس پلیس شهر پاریس در آن زمان بود که بعدا از بابت شراکت با نازی ها در زمان جنگ جهانی دوم محکوم شناخته شد.

کاخ الیزه اعلام کرد، مراسم رسمی یادبود این کشتار با حضور بستگان قربانیان، فعالان جامعه مدنی که در جهت به رسمیت شناختن این کشتار تبلیغ و فعالیت کردند و همینطور کهنه کاران مبارزه الجزایر برای استقلال برگزار می شود.

فعالان امیدوارند که ماکرون به عنوان اولین رئیس جمهور فرانسه که در دوره پسااستعمارگری این کشور زاده شده، فراتر از فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری قبل از خودش عمل کند؛ اولاند در سال ۲۰۱۲ اذعان کرد که الجزایری های معترض "در یک سرکوب خونین کشته شدند".

فعالان هم عذرخواهی رسمی فرانسه و هم غرامت برای قربانیان و یا اذعان به این که این سرکوب منجر به یک جنایت دولتی شده را مطالبه کرده اند.

معترضان در سال ۱۹۶۱ بعد از اعمال یک حکومت نظامی سفت و سخت علیه الجزایری ها فراخوانده شدند؛ حکومت نظامی که با هدف جلوگیری از تحرک نیروهای جنبش آزادی بخش میهنی الجزایر و ممانعت از کسب درآمد از سوی آنها در پی راه افتادن مجموعه ای از حملات مرگبار علیه ماموران پلیس فرانسه اعمال شد.

ماکرون که انتظار می رود سال آینده میلادی مجددا برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود احتمالا این نگرانی را دارد که با اظهارنظرهایش باعث تحریک مخالفان سیاسی و نیروهای پلیس فرانسه نشود.

مخالفان راست افراطی ماکرون شامل مارین لوپن و اریک زمور از مخالفان سرسخت اذعان فرانسه و یا اظهار ندامت این کشور از بابت جنایات گذشته هستند.

همچنین یک مناقشه دیپلماتیک نیز اخیرا بین الجزایر و فرانسه به سبب اظهار نظرهایی منسوب به ماکرون بالا گرفت؛ اظهارنظرهایی که در جریان آنها ماکرون الجزایر را یک کشور تحت حاکمیت یک "سیستم سیاسی-نظامی" که تاریخش را "کاملا بازنویسی" کرده، توصیف کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: امانوئل ماکرون فرانسه الجزاير

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۸۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت حجاب در المپیک پاریس برای زنان فرانسه!

در ماه سپتامبر، کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) به صراحت اعلام کرد که ورزشکاران در پاریس می‌توانند به راحتی علاوه بر کشورشان، نماینده ایمان خود هم باشند. 

سخنگوی این کمیته به خبرگزاری رویترز گفت: «در دهکده المپیک، قوانین کمیته بین‌المللی المپیک اعمال خواهد شد و هیچ محدودیتی برای داشتن حجاب یا هر لباس مذهبی و فرهنگی دیگری وجود ندارد.»

اما به تیم فرانسه چیز دیگری گفته شده است.

در ماه مارس، از پوستر رسمی بازی‌ها که شامل مکان‌های دیدنی پاریس است که در کنار هم قرار گرفته و یک استادیوم را تشکیل داده‌اند، رونمایی شد.

طراح پوستر، با حذف صلیب طلایی بالای هتل اینوالیدس، به بحث‌هایی پیرامون میزان پایبندی این بازی‌ها، که برای مالیات دهندگان فرانسوی چندین میلیارد یورو هزینه دارد، به اصول لائیسیته دامن زد.

جمهوری فرانسه تا حدی بر اساس رد مذهب کاتولیک بنا شده است و هر زمان که بحث دین مطرح می‌شود، احساس خطر می‌کند. ترس شدیدی به خصوص در میان نسل‌های قدیمی‌تر نسبت به اعمال نفوذ دین در جامعه و دولت وجود دارد.

این بحث در حوزه‌هایی مانند آموزش و پرورش و ورزش که تفاوت‌های جمعیتی بارزتر است، بیشتر مطرح می‌شود.

در طول ماه رمضان سال گذشته، فدراسیون فوتبال فرانسه (FFF) در حکمی به داوران اعلام کرد تا مسابقات را برای افطار بازیکنان مسلمان متوقف نکنند. زیرا این حرکت بی‌احترامی به مفاد اساسنامه FFF است.

در ماه رمضان امسال، FFF تأیید کرد که زمان غذا خوردن و تمرین‌ها را به خاطر بازیکنان مسلمان تغییر نمی‌دهد و از روزه گرفتن آنها در اردوی تیم‌های ملی رده‌ّهای سنی مختلف، از جمله بزرگسالان جلوگیری می‌کند. 

حتی در مسابقات محلی سطح پایین، بازیکنان مسلمان زن معمولاً از پوشیدن حجاب منع می‌شوند، زیرا لیگ‌ها توسط نهادهای عمومی سازماندهی و اداره می‌شوند. کلاهک‌های محافظ نیز به‌عنوان راه حلی که برخی از بازیکنان تلاش کرده‌اند از آن استفاده کنند، توسط برخی داوران ناسازگار با قوانین تلقی شده است.

کاربرد لائیسیته در ورزش‌های پایه باعث ترک ورزش قبل از رسیدن به مرحله حرفه‌ای برای برخی ورزشکاران باحجاب شده است.

اما تابستان امسال آن‌ها با دو راهی جدی‌تری مواجه هستند، انتخاب بین پوشیدن لباس تیم ملی در المپیک ۲۰۲۴ پاریس و حفظ ایمان شخصی. 

دیگر خبرها

  • آتش اعتراضات به المپیک در فرانسه
  • ماکرون ۲ شرط را برای اعزام نیروهای فرانسوی به اوکراین ذکر کرد
  • حلقه‌های المپیک در پاریس به آتش کشیده شد!
  • فلیم| سرکوب معترضان حامی فلسطین در فرانسه
  • درگیری پلیس با تظاهرات‌کنندگان روز کارگر در پاریس
  • سرکوب معترضان حامی فلسطین در فرانسه + فیلم
  • سرکوب معترضان حامی فلسطین در فرانسه
  • درگیری شدید بین تظاهرکنندگان و پلیس در فرانسه+ فیلم
  • برچیدن کمپ‌های پناهجویان در آستانه بازی‌های المپیک پاریس
  • ممنوعیت حجاب در المپیک پاریس برای زنان فرانسه!