Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران اظهار داشت: زرشک‌کاران محصول خود را کیلویی ۱۰ هزار تومان می‌فروشند در حالی‌که این میوه بالای ۷۰ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد.

خبرگزاری میزان _ ایلنا نوشت: ارسلان قاسمی درباره کیفیت زرشک تولید شده در کشور، گفت: ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده زرشک در دنیاست ما پیش‌بینی می‌کنیم میزان تولید این محصول در سال جاری به ۲۲ هزار و ۳۰ تن برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران زرشک را مانند زعفران کالای صادراتی خواند و افزود: زرشک، خواص غذایی و دارویی قابل توجهی دارد. ویژگی‌های این محصول می‌تواند آن را به کالا با ارزش صادراتی تبدیل کند.

این فعال اقتصادی بابیان اینکه ۹۸ درصد از زرشک کشور در خراسان جنوبی کشت و برداشت می‌شود، افزود: در سال جاری ۲۰ هزار تن زرشک بی‌دانه در این استان برداشت خواهیم کرد.

قاسمی پاییز را فصل برداشت زرشک عنوان کرد و افزود: زرشک‌کاران از آنجایی که نگران سرمازدگی محصول خود هستند زودتر از زمان واقعی آن را برداشت می‌کند همین مسئله پای دلال‌ها را وسط می‌کشاند و در نهایت این دلال است که قیمت فروش را تعیین می‌کند.

وی با اشاره به اساسی‌ترین مشکل زرشک‌کاران، گفت: نبود مکان مناسب برای خشک کردن محصول یکی از معضلات اصلی زرشک‌کاران است به‌همین دلیل از ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی درخواست کردیم که امکانات سازمان تعاون روستایی در خراسان جنوبی را در اختیار زرشک‌کاران بگذارد تا آن‌ها بتوانند محصولات خود را خشک کنند.

به گفته این فعال اقتصادی، امکان نگهداری زرشک‌تر دشوار است. این محصول با آفتاب خشک می‌شود و زرشک‌کاران کمتر از دستگاه‌های خشک‌کننده استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به کم شدن انگیزه برداشت محصول از سوی زرشک‌کاران، گفت: کشاورزان از سیل، خشکسالی، آفت، گرما و سرما را پشت سر گذاشتند، اما از خان آخر که همان دلال‌ها هستند به سلامت نمی‌گذرند. درخواست زرشک‌کاران از وزارت جهاد کشاورزی این است که قیمت پایه زرشک تازه را تعیین کنند و صندوق حمایت نیز از محصولات کشاورزی پشتیبانی کند.

قاسمی درباره آمار صادرات زرشک در سال ۹۹، گفت: سال گذشته ۴۳۵ تن زرشک به ۱۱ کشور به ارزش ۳۲۰ هزار دلار صادر کردیم و هم اکنون دپو زرشک در انبار‌ها نداریم.

به گفته قاسمی، زرشک‌کاران محصول خود را کیلویی ۱۰ هزار تومان می‌فروشند در حالی‌که این میوه بالای ۷۰ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد. باید به این نکته توجه کرد که فرآوری قابل توجهی روی آن صورت نمی‌گیرد و فقط با آفتاب خشک می‌شود.

وی در پایان بابیان اینکه امکان کشت قراردادی در بسیاری از محصولات کشاورزی وجود ندارد، گفت: صاحبان زمین‌های کشاورزی در ایران خرده مالک هستند همین مسئله امکان کشت قراردادی را دشوار کرده است از این‌رو بایستی ابتدا زیرساخت‌ها را دراین مسیر فراهم کنیم. لازمه قدم گذاشتن در این راه جمع‌آوری داده‌ها و اطلاعات از کشاورزان و جمع شدن آن‌ها در یک تشکل است.

بیشتر بخوانید: صادرات ارزان چای و تامین نیاز داخل با واردات گران؛ چرا هر کیلو چای را یک دلار صادر و ۵ دلار وارد می‌کنیم؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: زرشک صادرات

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: زرشک صادرات زرشک کاران هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۹۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت یک هزار میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، ابوالفضل دشتبانی گفت: این مبلغ به حدود سه هزار کشاورز تولیدکننده سیب زمینی بر اساس تقدم در تحویل محصول به مراکز خرید توافقی پرداخت شد.
وی افزود: تاکنون بیش از ۵۸ هزار تن سیب زمینی موجود در انبارها از کشاورزان خریداری و به کارخانه های تبدیلی و فرآوری در سایر استان‌های کشور ارسال و بخشی از آن نیز به کشورهای همجوار صادر شده است.
مدیرکل تعاون روستایی استان اردبیل گفت: پیگیری جدی و مستمر استاندار و نمایندگان مردم شهرستان‌های اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس و رییس سازمان جهاد کشاورزی استان در حمایت از تولیدکنندگان باعث شد تا قبل از این که محصول مازاد سیب زمینی به یک بحران تبدیل شود، عملیات خرید با دستور وزیر کشاورزی و رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران آغاز شود.
به گفته دشتبانی، خرید محصول سیب زمینی مازاد بر نیاز کشاورزان در ۶ مرکز پیش بینی شده توسط مدیریت تعاون روستایی و مباشر منتخب زیر نظر کار گروه استانی تا پایان روند عرضه از سوی کشاورزان ادامه خواهد داشت.
روند خرید محصول سیب زمینی مازاد بر نیاز کشاورزان استان اردبیل از ۱۲ اسفند سال گذشته آغاز شده و روند خرید با نرخ توافقی هر کیلوگرم سیب زمینی رقم آگریا ۸۰ هزار ریال و سایر ارقام ۶۵ هزار ریال جریان دارد.
برای خرید سیب زمینی مازاد بر نیاز کشاورزان استان اردبیل در راستای حمایت از تولید کنندگان یارانه دولتی اختصاص یافته و خرید محصول در ۶ مرکز ثابت و شبانه روزی در شهرستان اردبیل ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • پرداخت یک هزار میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد