Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیاوش رهبر» روز یکشنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مبتلایان به کرونا بیشتر از سایر افراد پس از بهبودی دچار آسیب‌های روانی می شوند، اظهار داشت: کرونا و مشکلات جسمی، ترس از عواقب ابتلا به این بیماری، عدم ارتباط با اقوام و نگرانی و ترس از ابتلای خانواده از جمله عواملی هستند که فرد را دچار افسردگی خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر حفظ وضعیت سلامت روان افراد به ویژه بهبودیافتگان کرونا، خاطرنشان کرد: در همین ارتباط شناسایی افراد مستعد اختلالات روان شناختی و بهبود یافتگان در سطوح مختلف جامعه که سلامت روان آنها ممکن است به خطر بیافتد، بسیار مهم و ضروری محسوب می شود.

سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان همدان یادآور شد: ۴۴ مرکز مشاوره غیردولتی شامل ۲۵ مرکز و ۱۰ دفتر خدمات مشاوره و ۹ مرکز سلامت روان محلی در طول سال برای ارائه خدمت در سطح استان فعال است که البته شیوع ویروس کرونا برنامه‌های حضوری این مراکز را تحت تاثیر قرار داده است.

رهبر گفت: فعالیت سامانه تلفنی ۱۴۸۰ از زمان شیوع کرونا و با توجه به افزایش استرس بین مردم زمان فعالیت از ۲ شیفت به سه شیفت افزایش یافته و عموم مردم از ساعت هشت تا ۲۴ می توانند از طریق تماس با این مرکز خدمات مشاوره ای لازم را دریافت کنند.

وی از تعداد ۳ هزار و ۸۴۰ نفر بیمار روانی تحت پوشش بهزیستی همدان خبر داد و افزود: ۷۰ درصد بیماران روان مرد، ۷۲.۵ درصد شهری، ۲۷.۵ روستایی، ۵۴ درصد مجرد، ۹۵ درصد بیکار، ۳.۵ درصد شاغل و ۱.۵ درصد خانه دار و به تفکیک شدت معلولیت هشت درصد خفیف، ۳۳.۵ متوسط، ۵۷.۵ شدید، یک درصد خیلی شدید هستند.

سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان همدان خاطرنشان کرد: تعداد هزار و ۴۸۴ بیمار روان دارای پرونده فعال، از سازمان بهزیستی استان مستمری دریافت می کند و هزار و ۲۵۱ نفر نیز در صف دریافت مستمری ثبت شده اند.

رهبر ادامه داد: میزان مستمری به ازای یک نفر ۳۵۰ هزار تومان، ۲ نفر ۵۰۰ هزار تومان و به ترتیب تا به تناسب جمعیت تا  یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به خانواده پرداخت می شود. 

وی اظهار داشت: تعداد ۴۴۰ نفر بیمار روان مقیم مراقبتی که ۳۰۰ مرد و ۱۱۰ زن مجهول الهویه هستند در سه مرکز شبانه روزی (مردان و زنان) استان همدان نگهداری می شوند.

به گزارش ایرنا، ۱۸ الی ۲۴ مهر هفته سلامت روان با شعار «سلامت روان در جهان نابرابر» و «همکاری با یکدیگر برای ایجاد تغییر» نامگذاری شده است.

برچسب‌ها اداره کل بهزیستی استان همدان همدان سلامت روان سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: همدان سلامت روان همدان سلامت روان سازمان بهزیستی کشور بهزیستی استان استان همدان سلامت روان ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۷۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد

 
میثاق دست‌پاک   بیان کرد: شعار امسال هفته سلامت «سلامت خانواده و مردمی‌سازی سلامت» است، علت نام‌گذاری این هفته با شعار سلامت خانواده و مردمی‌سازی سلامت، حمایت‌طلبی و پررنگ کردن ضرورت دسترسی به خدمات باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه در هر نقطه از کشور که قرار داشته باشیم.

وی افزود: توجه به برابری در سلامت و حرکت به سمت رفع ناعدالتی‌های احتمالی در دریافت خدمات و پیامدهای سلامت به‌ویژه در گروه‌های آسیب‌پذیر یا حاشیه‌نشین باتکیه‌بر نقش بنیادین مردم در خلق، تأمین و حفظ سلامت همگانی، تقویت بهداشت و تاب‌آورتر سازی نظام سلامت جهت آمادگی روبروشدن با تهدیدات احتمالی سلامت با ابعاد و مشخصات ناشناخته از دیگر دلایل نام‌گذاری این شعار است.

رئیس مرکز بهداشت و سلامت ایرانشهر تصریح کرد: در پایگاه‌های سلامت شهری و خانه‌های بهداشت روستایی خدمات گسترده‌ای مثل، شناسایی جمعیت تحت پوشش از نظر تعداد نفرات به تفکیک سن و جنس، تشکیل پرونده سلامت، شناسایی مشکلات اثرگذار بر به‌سلامت، ارائه بسته‌های خدماتی به افراد تحت پوشش، انجام واکسیناسیون روتین انجام می‌پذیرد.

وی در ادامه گفت: ارجاع شیرخوارانی که در 6ماهه اول تغذیه انحصاری با شیر مادر ندارند به مراکز مشاوره شیردهی، ارجاع مادران باردار به کلاس‌های آموزشی برای زایمان، مشاوره فردی و خانوادگی، مراقبت از بیماران در معرض خطر، ارجاع مراجعه‌کننده به پزشک در صورت نیاز و ارزیابی الگوی تغذیه به مردم شریف شهرستان در طیف‌های مختلف سنی از دیگر خدماتی است که در مراکز سلامت ارائه می‌شود.

میثاق دست‌پاک یادآور شد: تجویز مکمل‌های غذایی شامل اسیدفولیک، قرص مولتی‌ویتامین میترال یددار، مکمل یدو فولیک، قرص آهن، قطره آهن و ویتامین AD، قطره مولتی‌ویتامین و مکمل ویتامین D مطابق با دستور عمل‌های کشوری، ثبت اطلاعات پرونده سلامت در سامانه و پیگیری انجام مراقبت‌های دوره‌ای کلیه دانش‌آموزان و موارد دارای اختلال و نیازمند مراقبت ویژه از دیگر وظایف جامعه سلامت است.

وی در خصوص ارتباط سلامت خانواده و جوانی جمعیت تشریح کرد: واحد سلامت خانواده متشکل از زیر شاخه‌هایی است که به نوبه خود روی سلامت و بنیان خانواده کار می‌کنند، چرا که زمانی که هر یک از اعضای خانواده سلامت روح و روان و جسم خود را داشته باشند قطعاً باعث تشکیل خانواده سالم و ترویج تشکیل خانواده خواهد شد.

رئیس مرکز بهداشت اذعان کرد: برنامه‌های سلامت خانواده فرصتی برای جوان‌سازی جمعیت شد، برنامه‌های سلامت برنامه‌های متعددی هستند که در راستای توانمندسازی خانواده‌ها برای ازدواج و تحکیم نهاد خانواده و همچنین برای افزایش رضایت‌مندی زناشویی، کاهش عوارض سقط‌جنین و کاهش عوارض بارداری که موجب می‌شود ما بارداری را کمتر ببینیم و عوارض ناشی از زایمان‌ها پیگیری‌هایی انجام می‌دهد که در مجموع باعث می‌شود توانمندی خانواده‌ها در خصوص ازدواج و فرزندآوری بیشتر شود.

وی اظهار کرد: زمانی که جوانان ما فرصت مناسبی برای ازدواج داشته باشند، خانواده‌های جدید بیشتری تشکیل خواهد شد که به بهبود سواد سلامت باروری، امکان باروری ایمن کمک خواهند کرد.

دست‌پاک خاطرنشان کرد: ما موارد برنامه‌ریزی‌شده‌ای را در اختیار خانواده‌ها قرار می‌دهیم که در انتخاب خود در زمینه تعداد فرزندان و فاصله‌گذاری بینشان و جلوگیری از سقط‌های عمدی و غیرعمدی و همین‌طور در کاهش مرگ‌ومیر نوزادان و کودکان زیر ۵ سال نقش به سزایی را سلامت خانواده ایفا می‌کند که باز هم به اهدافی که ما در زمینه جوانی جمعیت دنبال می‌کنیم برسیم.

وی افزود: تأخیر در ازدواج و نارضایتی از زندگی مشترک و مواردی که ذکر شد اگر وجود داشته باشد در خانواده منجر به افزایش طلاق خواهد شد و طیف وسیعی از رفتارهای پرخطر را در جامعه خواهیم دید و نهاد خانواده مورد تهدید قرار می‌گیرد که یکی از مهم‌ترین پیامدهای آن کاهش نرخ ازدواج و تک‌فرزندی و شیوع بالای ناباروری است.

دست‌پاک همچنین در خصوص پزشک خانواده گفت: در حال حاضر برنامه پزشک خانواده شهری و روستایی در شهرستان ایرانشهر در حال اجرا است، فقط در برنامه شهری مشکل کمبود پزشک را داریم که پیگیر حل مشکل مربوطه هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • کاهش تورم ماهانه اجاره مسکن به کمتر از میانگین ۸ ساله
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • استرس یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها
  • افتتاح مرکز امداد اجتماعی در حرم مطهر شاهچراغ (ع)
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • راه اندازی هفت ایستگاه سلامت و خانه بهداشت در شهرستان همدان