Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@22:12:59 GMT

احکام یکساله و روش اندازه‌گیری عملکرد

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۰۷۸۵۲

احکام یکساله و روش اندازه‌گیری عملکرد

در ادامه یادداشت ۲۵ مهر ۱۴۰۰ روزنامه همشهری به قلم سیدمهدی معینی معمار و پژوهشگر مسایل شهری می خوانیم: با یک جست‌وجوی ساده در اینترنت می‌توان به نتایج بسیاری درباره روش‌های ارزیابی برنامه یا عملکرد کارکنان رسید، اما نکته مهم این است که استفاده از این روش‌های سنتی تاکنون کمتر توانسته است، عملکرد برنامه‌ها یا افراد را در سازمان‌ها و نهادهای دولتی اندازه‌گیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از راهکارهای شناخته‌شده جهانی در این زمینه استفاده از شاخص کلیدی عملکرد یا همان KPI است که نشان می‌دهد ارزیابی و نظارت منظم بر عملکرد برنامه یا کارکنان، با خروجی موردنظر همراه می‌شود یا خیر.

برای مثال اسناد توسعه ایران چه در قالب برنامه‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی دولت پیش و بعد از انقلاب و چه در قالب برنامه‌های توسعه شهری نظیر طرح جامع و تفصیلی تهران هیچ‌کدام تاکنون دارای روش ارزیابی یا اندازه‌گیری دقیق و علمی براساس تعیین معیار و شاخص مشخص نبوده و نیستند. بدین جهت اگرچه برای این نوع برنامه‌ها وقت، هزینه و زحمت زیادی صرف می‌شود، اما در پایان مشخص نمی‌شود چه مقدار از آنها محقق شده است؛ هرچند در متن این اسناد به شرایط تحقق اشاره شده، اما به‌نظر می‌رسد که هیچ‌گونه ضمانت اجرایی و ارزیابی نداشته‌اند.

در این بین می‌توان یک‌نمونه موفق در زمینه مدیریت شهری را برای ارزیابی نتایج برنامه‌ها از یک‌سو و عملکرد مدیران انتخاب شده از سوی دیگر بررسی کرد. استراتژی توسعه فضایی لندن در قالب طرح لندن ۲۰۱۹دارای چارچوب یکپارچه اقتصادی، زیست‌محیطی، حمل‌ونقل و اجتماعی برای توسعه شهر در ۲۵-۲۰سال آینده است که از سال ۲۰۱۹تا ۲۰۴۱اجرا می‌شود. توسعه اقتصادی و ایجاد ثروت، توسعه اجتماعی و ترویج بهبود محیط‌زیست در لندن بزرگ از اهداف اصلی طرح لندن است.

از مهم‌ترین ویژگی این سند که در فصل۱۲ به آن پرداخته شده، به بحث نظارت بر اجرای این طرح ارتباط پیدا می‌کند که برعهده شهردار گذاشته شده است. بر این اساس، شهردار لندن متعهد و موظف است تا با ابزارهای قانونی طرح مذکور را که در سند قید شده است، اجرا کند. برای این مهم، استفاده از شاخص‌های کلیدی عملکرد(KPIs)۱به‌عنوان معیاری قابل ‌اندازه‌گیری، توصیه شده که نشان‌دهنده میزان دستیابی به اهداف استراتژیک طرح است. بدین‌منظور ترکیبی از شاخص‌های کلیدی عملکرد و سایر معیارهای عملکرد که در گزارش نظارت سالانه۲ تعیین شده، تحت نظارت قرار خواهد گرفت. شاخص‌ها و اقدامات کلیدی عملکرد و نحوه اندازه‌گیری آن همچنین در گزارش نظارت سالانه توسط شهردار باید ارائه شود؛ یعنی شهردار ـ که هم‌اکنون صادق‌خان، شهردار معروف لندن است ـ در هر سال، میزان عملکرد را با روش‌های علمی بررسی کرده و بر پایه آن حتی برای مدیرانی که خود انتخاب کرده، تصمیم‌گیری می‌کند.

البته گزارش نظارت سالانه تنها گزارش قانونی از وضعیت لندن نیست؛ چراکه گزارش‌های دیگری ازجمله گزارش‌های مربوط به حوزه حمل‌ونقلی یا انرژی و... مکمل گزارش می‌شوند؛ به‌عنوان مثال، شاخص استفاده از مُدهای حمل‌ونقل در این برنامه با افزایش سهم پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و حمل‌ونقل عمومی (بدون احتساب تاکسی‌ها) که تا سال ۲۰۴۱باید به ۸۰درصد برسد، هرساله اندازه‌گیری می‌شود؛ موضوعی که برای شاخص تامین خانه‌های جدید و تأمین ۶۶هزارخانه اضافی خالص موردنیاز صورت می‌گیرد و باید تا مارس  ۲۰۲۹  هرساله مورد ارزیابی  قرار گیرد.

بنابراین داشتن مجموعه‌ای مختصر از شاخص‌های کلیدی عملکرد و اقدامات لازم برای نظارت بر اجرای موفق سیاست‌های این طرح بسیار مهم است. شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPIs) از تعهدات و اولویت‌های کلیدی شهردار به‌صورت ساختارمند پشتیبانی می‌کند؛ شاخص‌هایی که به‌دنبال ارزیابی پیشرفت سالانه، باعث ساخت و توسعه طی دوره‌های زمانی معنی‌دار می‌شوند. اندازه‌گیری برای هر شاخص جهت و مقیاس تغییر را نشان می‌دهد که سیاست‌های شهری لندن به‌دنبال دستیابی به آن هستند. البته این موارد خود نماینده سیاست یا بار اضافی بر مسئولیت‌های تعریف شده نیستند.

شاخص‌ها و اقدامات کلیدی عملکرد و نحوه اندازه‌گیری آنها که در طرح لندن مشخص شده شامل ۸موضوع مهم مسکن، اقتصاد شهری، محیط‌زیست، حمل‌ونقل، سلامتی، آلودگی هوا، میراث و موضوعات فرهنگی است که برای هر کدام شاخص و نحوه اندازه‌گیری تعریف شده است و از شهردار مصرا خواسته شده بر این اساس گزارش نظارت سالانه را به شورا (انجمن شهری) ارائه دهد. گرچه گزارش نظارت سالانه، کارکرد یا عملکرد اجرایی را نمایش می‌دهد، ولی باید توجه داشت که عملکرد اجرایی مجموعه‌ای جامع از داده‌ها و اقدامات مکمل و دقیق‌تر در کنار شاخص‌های کلیدی عملکردها و گزارش نظارت سالانه قرار می‌گیرد.

این گزارش توسط شهردار در اول هر سال منتشر می‌شود. ارقام نظارت سالانه قانونی همراه با تفسیر است که ممکن است شامل ارقام عملکرد مربوطه نیز باشد. گزارش نظارت سالانه همچنین طیف وسیعی از داده‌های دیگر را که برای درک اجرای طرح در چارچوب وسیع‌تر مرتبط هستند، مشخص می‌کند.

جا دارد اکنون که شهردار محترم تهران در اقدامی بی‌سابقه و هوشمندانه احکام معاونان و مدیران خود را یکساله ابلاغ و اعلام کرده‌اند که ایشان قرار است «لحظه به لحظه فعالیت مدیران را رصد کنند و تأکید کرده‌اند که دیگر شهر را نمی‌توان با تعارف اداره کرد، بلکه اداره شهر نیاز به جدیت دارد تا امکان بررسی عملکرد مدیران وجود داشته باشد؛ به‌طوری که مدیران انتصابی باید برای لحظه‌ها، هفته‌ها و ماه‌ها برنامه داشته باشند»، به این موضوع نیز عنایت داشته باشند که شاخص‌های عملکردی و روش‌های اندازه‌گیری برنامه‌ها و مدیران خود را نیز از هم‌اکنون تدارک ببینند تا در پایان هر سال هم شورا و هم مردم بعینه عملکرد مدیران منصوب شده براساس برنامه‌های مصوب ازجمله تحقق طرح جامع و تفصیلی را نظاره کنند.

برای این مهم لازم است ابزارها و روش‌های شناخته شده علمی به جای روش‌های معمول تاکنون به‌کار رفته نظیر شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPIs) از هم‌اکنون برای ارزیابی مدیران مشخص شود.

منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها انتخابات مدیران مسئول وزارت کشور شهرداری تهران مدیریت شهری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات مدیران مسئول وزارت کشور شهرداری تهران انتخابات مدیران مسئول وزارت کشور شهرداری تهران مدیریت شهری شاخص های کلیدی عملکرد گزارش نظارت سالانه کلیدی عملکرد اندازه گیری برنامه ها حمل ونقل شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۷۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت ویژه بر پرونده‌های اقتصادی در دستور کار است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه شورای معاونین با بیان روایتی از امام صادق (ع) گفت: ایشان فرمودند، ثلاث من علامات المؤمن: "علمه بالله و من یحب و من یبغض"؛ سه چیز از علامات مؤمن بوده که شامل شناختن خدا و شناختن دوستان و دشمنان خدا است.

رئیس دیوان عالی کشور در تشریح این مطلب ادامه داد: نیاز امروز جامعه ما معنویت است، معنویتی که در پرتو قرآن و عترت ظهور می‌کند و در خداشناسی و اعتقاد به انبیا و اولیا و عمل به واجبات و ترک محرمات یافت می‌شود، دشمن شناسی، زمان شناسی، اطاعت از، ولی امر و بصیرت چراغ عبور از فتنه‌های زمانه است.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری افزود: مردم مؤمن و متعهد ما همانگونه که در ۴۵ سال گذشته نشان داده‌اند، با حضور آگاهانه خود در صحنه‌های مختلف، نقشه‌های دشمنان زبون و استکبار جهانی را نقش بر آب ساخته و خواهند ساخت. ان‌شاءالله.

وی در ادامه با اشاره به سفر اخیر خود به استان سیستان و بلوچستان و حضور در مراسم معارفه رئیس کل دادگستری این استان تصریح کرد: مردم نجیب و انقلابی سیستان و بلوچستان شایسته بهترین‌ها هستند، هر چند مسئولین امر تمام تلاش خود را در جهت خدمت به مردم این استان به کار گرفته‌اند، اما مشکلات فراوان است و به فضل خداوند متعال شاهد شکوفایی اقتصادی در این استان پهناور خواهیم بود.

عضو شورای عالی قضائی با تبریک به حجت الاسلام والمسلمین خلیلی به عنوان معاون اول قوه قضائیه برای وی آرزوی توفیق کرد و از زحمات حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصدق تقدیر و تشکر کرد و گفت: خدمت به مردم در دستگاه عدلیه توفیق بزرگی است که باید قدردان آن باشیم و شکر نعمت آن را با کار و تلاش جهادی در جهت اجرای هر چه بیشتر عدالت به جای آوریم.

وی با اشاره به برنامه‌های دیوان عالی کشور در سال جدید تصریح کرد: دیوان عالی کشور در سال جدید بر اساس سند تحول و تعالی قضائی و برنامه‌های ابلاغی سال ۱۴۰۳ پیش خواهد رفت و در این راستا تکریم بیشتر ارباب رجوع و پیگیری مستمر برنامه‌های نظارتی بر محاکم در اولویت قرار دارد.

رئیس دیوان عالی کشور بر تعامل و ارتباط هر چه بیشتر قضات دیوان عالی کشور با رؤسای کل دادگستری استان‌ها در جهت تسریع رسیدگی، جلوگیری از اطاله دادرسی و اتقان آرا تاکید کرد.

وی با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی در جهت تحقق شعار سال افزود: معاونت نظارت دیوان عالی کشور برنامه‌ریزی لازم را برای نظارت ویژه بر پرونده‌های اقتصادی با همکاری با رؤسای دادگستری استان‌ها و شعب ویژه محاکم در اولویت کاری خود قرار دهد.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری تأخیر در رسیدگی‌ها و تجدید اوقات در سامانه‌های قضائی را یکی از مشکلات مردم عنوان کرد و گفت: اجتناب از صرف زمان زیاد و جلوگیری از اطاله در امر کارشناسی و تاکید بر دقّت و تمرکز و نیز اتخاذ تدابیری جهت پیشگیری حداکثری از ازدیاد درخواست‌های اعاده دادرسی از احکام، مورد توجه و اهتمام جدی رؤسای کل دادگستری قرار گیرد.

کد خبر 6090141

دیگر خبرها

  • بیان ساده مفاهیم قرآن از نوآوری‌های برنامه «محفل» بود
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • عملکرد نه چندان خوب بانک ملت در 9 ماهه
  • تشکیل هیات ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • سری جدید گلکسی واچ قندخون را اندازه می‌گیرد
  • نظارت ویژه بر پرونده‌های اقتصادی در دستور کار است
  • هوای خرمشهر در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس
  • نقاط حادثه خیز با احکام برنامه و منابع مالی مناسب رفع می شود
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • طرح قرآنی «حیات طیبه» برگزار می‌شود