Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@14:01:26 GMT

دیمزارهای ماهنشان به استقبال جهش تولید می‌روند

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۱۰۴۲۹

دیمزارهای ماهنشان به استقبال جهش تولید می‌روند

ایسنا/زنجان رئیس جهادکشاورزی شهرستان ماهنشان از اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای این شهرستان به منظور کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی خبر داد.

علی عجملو در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه اجرای طرح الگوی کشت شهرستان از برنامه‌های وزارت جهادکشاورزی است و در ماهنشان نیز اجرایی می‌شود، اظهار کرد: در راستای اجرای این طرح، کشت برخی از محصولات کم آب‌بر و مستعد در ماهنشان انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه جهش تولید و روش‌های علمی برای افزایش تولید در دیمزارهای ماهنشان در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: براساس این برنامه‌، تلاش می‌شود که در هر هکتار ۳۵۰ کیلوگرم، بر تولید گندم در دیمزارها افزوده شود که برش شهرستان در زمینه تولید گندم دیم ۱۳ هزار هکتار است.

رئیس جهادکشاورزی شهرستان ماهنشان، با اشاره به اینکه این طرح برای تولید حبوبات و علوفه برای دام‌ها مدنظر است، بیان کرد: در این راستا اجرای این طرح در ۱۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان هدف‌گذاری شده و برای اجرا از روش‌های مختلفی مانند استفاده از کودهای بذرمال، به کارگیری روش کشت مستقیم و استفاده از ادوات کشت مستقیم استفاده می‌شود که می‌تواند به اجرای موفق این طرح کمک کند.

این مسئول با توضیح این مطلب که برای کشاورزانی که در قالب این طرح کشت خود را به ۱۰ هکتار برسانند، تسهیلات ارزان قرض‌الحسنه ارائه می‌شود، ادامه داد: این طرح به منظور کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی اجرا می‌شود و با این روش الگوی کشت نیز در شهرستان اجرا می‌شود. با وجود گام‌های خوب برداشته شده امیدواریم با افزایش نزولات آسمانی در سال آینده، شرایط برای افزایش کشت در مزارع دیم‌زار مطلوب باشد.

عجملو با یادآوری اینکه در طرح جهش تولید در دیمزارها دو هدف افزایش تولید محصولات کشاورزی و کاهش مصرف آب در نظر گرفته شده که امیدواریم در آینده بتوانیم این طرح را در سطح شهرستان توسعه دهیم، متذکر شد: برای اجرای کامل طرح الگوی کشت نیاز به هم‌افزایی سایر دستگاه‌های مرتبط با بخش کشاورزی هستیم  زیرا برخی از این دستگاه‌ها می‌تواند با جلوگیری از برداشت غیرمجاز آب‌های زیرزمینی در کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی کمک کنند.

رئیس جهادکشاورزی شهرستان ماهنشان با تاکید بر اینکه کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی زمانی اتفاق می‌افتد که چاه‌های غیرمجاز مسدود شوند.  همچنین جلوگیری از کشت در اراضی ملی نیز از دیگر اقداماتی است که موجب کاهش سطح زیرکشت و همچنین کاهش مصرف آب می‌شود، گفت: همکاری و همراهی مردم نیز اهمیت ویژه‌ای دارد؛ چرا که مردم نیز باید سطح آگاهی خود را در نوع کشت محصولات کشاورزی ارتقا دهند و در این زمینه با کارشناسان جهادکشاورزی همراه باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها زنجان جهش تولید گندم دیم کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی کشاورزی شهرستان جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۰۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم پیش‌نگر در سراشیبی

 امتداد - تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه به ۲۳.۸درصد رسیده است که حاکی از کاهش ۰.۷واحد درصدی این متغیر در مقایسه با ماه گذشته است. وضعیت تورم تولیدکننده که به‌عنوان تورم پیش‌نگر شناخته می‌شود، نشان از روند کاهشی ولی کند انتظارات تورمی دارد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه به ۲۳.۸درصد رسیده است که حاکی از کاهش ۰.۷واحد درصدی این متغیر در مقایسه با ماه گذشته است. وضعیت تورم تولیدکننده که به‌عنوان تورم پیش‌نگر شناخته می‌شود، نشان از روند کاهشی ولی کند انتظارات تورمی دارد.

علیرضا کتانی:  بانک مرکزی به تازگی آمارهای تورم تولیدکننده را به‌روزرسانی کرده است. طبق این آمارها، تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه به ۲۳٫۸درصد رسیده است که حاکی از کاهش ۰٫۷واحد درصدی این متغیر در مقایسه با ماه گذشته دارد.  تورم ماهانه تولیدکننده نیز در فروردین‌ماه طبق آمارهای اعلامی برابر با ۱٫۳درصد است. روند کاهشی تورم تولیدکننده پس از عبور از قله ۱۰۳٫۱درصدی این متغیر در اردیبهشت‌ماه۱۴۰۰ آغاز شد و تا فروردین‌ماه امسال ادامه داشته است. وضعیت تورم تولیدکننده که به‌عنوان تورم پیش‌نگر شناخته می‌شود، نشان از روند کاهشی ولی کند انتظارات تورمی دارد.

تورم فروردین‌ماه

طبق اعلام بانک مرکزی، تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه۱۴۰۳ برابر با ۲۳٫۸درصد شده است. همچنین تورم سالانه تولیدکننده نسبت به ۱۲ماه مشابه سال پیش از آن برابر با ۳۱٫۲درصد بوده است. بررسی این آمارها نشان می‌دهد که تورم ماهانه تولیدکننده برابر با ۱٫۳درصد بوده است. مقایسه تورم نقطه به نقطه تولیدکننده فروردین‌ماه۱۴۰۳ با ماه پیشین نشانگر کاهش ۰٫۷واحد درصدی این متغیر در این ماه نسبت به ماه قبل دارد. مدتی پیش بود که مرکز آمار ایران شاخص قیمت مصرف‌کننده فروردین‌ماه۱۴۰۳ را نیز اعلام کرد. طبق آمارهای مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه فروردین ماه برابر با ۳۰٫۹درصد بوده است که حاکی از کاهش ۱٫۳ واحددرصدی این متغیر در مقایسه با ماه قبل دارد. بررسی این دو آمار نشانگر این است که تورم مصرف‌کننده نیز همگام با تورم تولیدکننده در حال کاهش است.

بررسی روند بلندمدت تورم

از زمان آغاز اجرای طرح کنترل ترازنامه‌ای در سال۱۴۰۰، نرخ رشد نقطه به نقطه سطح عمومی قیمت‌های تولیدکننده به تدریج از قله ۱۰۳٫۱درصدی عبور کرد و روندی کاهشی به خود گرفت. این کاهش تا رسیدن تورم نقطه به نقطه تولید به ۲۳٫۸درصد در فروردین۱۴۰۳ ادامه یافت. به نظر می‌رسد نقطه اوج این روند که در اردیبهشت۱۴۰۰ رخ داده بود به سبب اثرپذیری شدید تورم تولید از نرخ ارز اتفاق افتاده است. با این حال پس از اجرای طرح کنترل ترازنامه‌ای و بروز روند کاهشی رشد نقدینگی نرخ تورم تولید نیز روندی کاهشی را به خود گرفت. در کنار این امر، ثبات نسبی نرخ رشد ارز را نیز باید یکی از عوامل موثر بر کنترل تورم تولید دانست. تورم مصرف‌کننده نیز روندی مشابه را از زمان اجرای کنترل ترازنامه‌ای طی کرد.  با این حال از خردادماه۱۴۰۱ و با اعلام حذف ارز ۴۲۰۰تومانی از بسیاری از کالاها تورم نقطه به نقطه مصرف‌کننده با جهش مواجه شد و در سطح بالاتر از ۴۰درصد ایستاد.

روند افزایشی نرخ رشد نقطه به نقطه سطح عمومی قیمت‌های مصرف‌کننده تا اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ ادامه یافت و در این ماه با رسیدن نرخ تورم نقطه به نقطه به ۵۵٫۵درصد این متغیر در قله دست‌کم ۱۲ساله خود ایستاد. پس از عبور از قله اردیبهشت‌ماه، با توجه به ثبات نسبی نرخ رشد ارز و کاهش نرخ رشد نقدینگی، روند نزولی تورم مصرف‌کننده نیز بار دیگر آغاز شد. روند نزولی نرخ تورم مصرف‌کننده تا فروردین‌ماه امسال نیز ادامه یافت و در این ماه به ۳۰٫۹درصد رسید. این رقم پایین‌ترین نرخ تورم مصرف‌کننده از مردادماه۱۳۹۹ محسوب می‌شود. در نتیجه می‌توان گفت تورم نقطه به نقطه مصرف‌کننده در کف ۴۵ماهه خود قرار گرفته است. نرخ تورم نقطه به نقطه تولیدکننده نیز در فروردین ماه امسال به ۲۳٫۸درصد رسیده است که پایین‌ترین نرخ رشد نقطه به نقطه سطح عمومی قیمت‌ها از خردادماه۱۳۹۹ محسوب می‌شود. به این ترتیب تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در کف ۴۷ماهه خود قرار گرفته است.

  اهمیت تورم تولیدکننده

شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) شاخص قیمتی است که میانگین تغییرات قیمت‌های دریافتی تولیدکنندگان داخلی را برای تولیدشان اندازه‌گیری می‌کند. این شاخص گاهی به نام شاخص قیمت عمده‌فروشی نیز شناخته می‌شود. این شاخص از اهمیت خاصی در نشان دادن هزینه‌های اثرگذار بر بخش عرضه بازار دارد. با این حال اهمیت آن با کاهش مداوم کالاهای تولیدی به‌عنوان سهمی از هزینه‌ها در اقتصاد کاهش می‌یابد. این شاخص همچنین به‌عنوان نمایانگر انتظارات تورمی شناخته می‌شود. فرضیه‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه روند طی‌شده در این تورم با مدتی تاخیر در تورم مصرف‌کننده نیز طی می‌شود و به همین خاطر این تورم به تورم پیش‌نگر معروف است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • تورم پیش‌نگر در سراشیبی
  • برگزاری همایش جهش تولید در دیم زار‌های روستای امام قیس شهرستان بروجن
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات