Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر با اشاره به تولید انواع محصولات کشاورزی در استان از جمله خرما و گوجه فرنگی خارج از فصل گفت: در راستای حمایت از کشاورزان، زمینه فروش و صادرات محصولات کشاورزی استان بوشهر فراهم شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر تولید انواع محصولات کشاورزی یکی از ظرفیت‌های مهم استان بوشهر است که تولید بیش از 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میلیون تن در سال محصولات زراعی، باغی، صیفی‌جات، سبزی، شیلات و آبزیان از جمله قابلیت‌های استان است.

بر اساس بررسی آمارهای موجود سالانه 165 هزار تن محصول از نخل‌های استان برداشت و حدود 15 درصد از خرما کشور در استان بوشهر تولید می‌شود.

برداشت 8 هزار تن محصول به‌صورت خارک، 46 هزار تن رطب و 110 هزار تن خرما از جمله محصول نخل‌های استان بوشهر که وارد بازارهای داخلی و خارجی می‌شود.

20 هزار تن  محصول نخلستان استان بوشهر صادر می‌شود

از تمامی محصولات تولیدی نخیلات استان، عمده آن به‌صورت خارک و رطب در داخل کشور مصرف و حداقل 20 هزار تن آن در قالب خرما به کشورهای همسایه صادر می‌شود.

با این‌ وجود، کشاورزان جنوبی در تولید خرما، مشکلات فراوانی دارند که از جمله هموار نبودن مسیر فروش محصولات، سود کم فروش این محصولات و مهمتر از همه کمبود آب برای آبیاری نخیلات است که سد راه نخل‌داران بوشهری شده‌ است.

با وجود تمام مشکلات حوزه کشاورزی، در سفر اخیر رئیس جمهور به استان بوشهر و دیدار با نخل‌داران این استان سبب شد تا مشکلات این حوزه در دستورکار ویژه دولت قرار گیرد که از جمله آن تأمین آب با بازسازی سد‌ها می‌باشد.

رتبه برتر بوشهر در تولید گوجه‌فرنگی خارج از فصل

بخش عمده فعالیت کشاورزان استان بوشهر در زمینه غلات و محصولات جالیز می‌باشد که مهمترین آن کشت محصول گوجه فرنگی است اما این کشاورزان امسال نیز همچون سال‌های پیش، نگران فروش محصول خود هستند.

از جمله مشکلات این کشاورزان گرانی قیمت نهاده‌های کشاورزی و افزایش هزینه‌ تمام شده در روند کاشت، داشت و برداشت محصولات و نرخ بالای بیمه محصولات کشاورزی می‌باشد.

در این راستا یکی از راه‌های مهم در رونق بازار کشاورزان، توجه به حوزه صادراتی این محصولات به کشورهای همسایه و افزایش صنایع تبدیلی با حمایت دولت در کشور می‌باشد.

ضعف مدیریتی بلای جان کشاورزان است

رئیس نظام‌ صنفی کشاورزی استان بوشهر، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، ضعف در مدیریت متولیان امر کشاورزی و اجرا نادرست بخش‌نامه‌ها و مصوبات دولتی را سبب بی‌عدالتی دانست.

یعقوب کرمی با بیان اینکه کشاورزان برای تأمین ضروریات کشاورزی ناچار هستند از بانک‌ها تسهیلات با سودهای سنگین دریافت کنند، افزود: تبصره‌های استفاده از تسهیلات برای کشاورزان موجب شد تا تعداد زیادی از کشاورزان که در نیمه نخست سال 1396 تسهیلات خود را از بانک‌ها دریافت کرده بودند نتوانند از آن استفاده کنند.

کرمی از عدم توجه برخی مسئولان به قانون تبصره 33 خبر داد و خاطر نشان کرد: کشاورزان مجبورند با وام‌هایی که با قیمت بالا دریافت می‌کنند، از بازار آزاد با قیمت‌های سرسام‌آور، نهاده‌های کشاورزی خود را تأمین کنند.

وی با اشاره به ارزش مهم سدها در تأمین آب کشاورزان گفت: سدهای زیادی در این استان با صرف هزینه‌های بالا ساخته شده است اما با وجود این موضوع، متأسفانه برای لایروبی آن برنامه‌ای اجرا نشده است.

افزایش صنایع تبدیلی راه حل‌ معضلات

رئیس نظام صنفی استان بوشهر با اشاره به صنایع تبدیلی محصول گوجه فرنگی، بیان کرد: کشاورزان منطقه برای احداث کارخانه رب گوجه فرنگی توانایی مالی ندارند و از سوی دیگر با اینکه شهرستان دیر، قطب تولید گوجه فرنگی منطقه است اما کشاورزان به سبب کمبود کارخانه صنایع تبدیلی و هزینه‌های سنگین در حمل و نقل، سودی از دست‌رنج خود نبرده و حاصل تلاش آنها به دست دلالان می‌رسد.

یعقوب کرمی، اجرا صحیح قوانین در حوزه کشاورزی را سبب ترقی صنعت کشاورزی دانست و افزود: تنظیم بازار در حوزه محصولات کشاورزی باید به گونه‌ای باشد که مصرف کننده و تولید کننده، در کنار یکدیگر سود ببرند و حق یکی از آنها پایمال دیگری نشود.

وعده لایروبی سدها تا قبل از زمستان

رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم اظهار کرد: با توجه به تخصیص اعتبار لازم در حوزه سد سازی، مطالعات لازم برای اجرا طرح های آبخیزداری در منطقه اجرایی شده است و در حال رایزنی برای ساخت سدهای جدید هستیم.

موسی احمدی درخصوص نگهداری از سدهای موجود نیز گفت: هماهنگی لازم برای لایروبی سدها با آب منطقه‌ای، منابع طبیعی و آبخیزداری انجام می‌شود تا قبل از فصل زمستان لایروبی سدها انجام گیرد.

قول نماینده مجلس در امهال وام‌های کشاورزان

وی در خصوص امهال وام‌های کشاورزان نیز تصریح کرد: برخی بانک‌ها بخشنامه امهال وام‌های این حوزه را پذیرفته است و در حال مکاتبه با دیگر بانک‌ها هستیم و با عملیاتی شدن این بخشنامه شاهد رفع این مشکل خواهیم بود.

بازار روسیه برای صادرات خرما استان بوشهر هدف‌گذاری شده استبرداشت خرما از 6 میلیون نخل استان بوشهر به روایت تصویرتولیدکنندگان خرما در بوشهر نگران آینده وضعیت فروش/ آیا دست دلالان از بازار کوتاه می‌شود؟

نماینده مردم جنوب استان بوشهر در مجلس در خصوص برنامه‌ریزی برای فروش و بازاریابی محصولات کشاورزی قبل از آغاز فصل برداشت بیان کرد: اقدامات، رایزنی‌ها و نشست‌های لازم برای این امر انجام گرفته است و از سوی دیگر با تعاونی‌ها مکاتبات و توافقات لازم برای خرید گوجه فرنگی خارج از فصل استان بوشهر انجام شده تا قبل از آغاز برداشت از ضرر و زیان کشاورزان جلوگیری شود.

انتهای پیام/190/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محصولات کشاورزی صنایع تبدیلی استان بوشهر گوجه فرنگی هزار تن بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۰۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی بوشهر از برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان خبر داد و گفت: پیش‌بینی تولید ۴۰ هزار تن محصول گندم از اراضی کشاورزی استان شده است. - اخبار استانها -

کبری توکلی در گفتگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به خسارت به مزارع گندم به سبب تداوم خشکسالی و کاهش بارش باران اظهار داشت: به علت خشکسالی و عدم بارندگی در فصل کشت همه سطوح بیمه شده گندم دیم به میزان 140 هزار هکتار خسارت دیده است.

وی خسارات به سطوح گندم آبی را مورد اشاره قرار داده و بیان کرد: از 18 هزار هکتار مزارع گندم آبی استان بوشهر به سبب کاهش بارش باران در فصل کشت حدود 4 هزار هکتار آن خسارت دیده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر پرداخت غرامت خسارت به مزارع گندم را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: بر اساس مناطق کشت شده و ظرفیت تولید و نوع طرح بیمه‌ای غرامت خسارت از یک تا 3 میلیون تومان در هر هکتار مزارع گندم به کشاورزان پرداخت می‌شود.

توکلی از برداشت 15 هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: این میزان گندم تحویل مراکز خرید شده که شامل گندم معمولی و بذر گندم است.

وی با بیان اینکه برداشت گندم تا خرداد ماه ادامه دارد تصریح کرد: پیش‌بینی تولید 40 هزار تن محصول گندم از مزارع استان بوشهر شده که نسبت به تولید 125 هزار تنی سال قبل کاهش بیش از 70 درصد کاهش دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر از خرید گندم توسط 14 مرکز خرید اداره غله و خدمات بازرگانی و مرکز خرید با مشارکت سازمان تعاون روستایی استان بوشهر خبر داد.

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه صادرات محصولات قزوین به چین امضا شد
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • تعیین عوارض ۶۰درصدی برای صادرات سیب‌زمینی
  • صادرات بیش از ۱۰۵ هزار تن کالا از گمرکات گیلان
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • از اشتغالزایی تا صادرات در روستای چهلخانه
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید