Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان نرم‌افزار واقعیت افزوده بهخوان که در مرکز نوآوری صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان توسعه داده شده است، با ترکیب روش‌های آگاهی واج‌شناختی و چندحسی فرنالد، در محیطی شاد و جذاب، روند یادگیری دانش‌آموزان نارساخوان را تسهیل می‌کند.

کارشناس مرکز نوآوری و صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان در گفت و گو با ایسنا، در توضیح این نرم افزار اظهار کرد: این نرم افزار با کمک واقعیت افزوده، محیطی جذاب برای کودک فراهم می کند و روند درمان را بهبود می بخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نسیبه صرامی با بیان اینکه نتایج پژوهش ها حاکی از این است که شایع ترین اختلال در بین دانش آموزان اختلال یادگیری است که به سه نوع خواندن، نوشتن و ریاضی تقسیم می شود، گفت: این اختلالات باعث افت در عملکرد تحصیلی دانش آموزان شده و به مرور بروز مشکلات فردی و بین فردی بسیاری ایجاد می کند.

وی، یکی از انواع این اختلال ها را اختلال خواندن معرفی کرد و افزود: کودکانی که به این اختلال مبتلا هستند با وجود برخورداری از هوش طبیعی به درستی قادر به خواندن کلمات نیستند و صداها و کلمات را به جای هم بکار می برند.

این دکتری روانشناسی گفت: اختلال نارساخوانی مربوط به کودکان دبستانی است که در خواندن مشکل دارند و ممکن است به دلیل مشکلات روانشناختی، آموزشی و ژنتیکی و مغزی ایجاد شود.

صرامی با بیان اینکه روش های مختلفی برای درمان این اختلال وجود دارد، تصریح کرد: از جمله این روش ها می توان به بالابردن آگاهی واج شناختی اشاره کرد. در این روش به کودک آموزش داده می شود که کلمه از واج های مختلفی تشکیل شده و کودک یاد می گیرد که کلمه را به واج های سازنده آن تقسیم کند.

صرامی اظهار کرد: اگر تمرکز درمان بر شناخت و آموزش یک کلمه باشد، یادگیری بهتری رخ می دهد و روند درمان سریع تر است.

وی با بیان اینکه در کلینیک های درمانی از روش های سنتی استفاده می شود که یکی استفاده از فلش کارت ها است، توضیح داد: در این روش درمانگر کلماتی را که کودک یاد نگرفته و در خواندن آن مشکل دارد را روی فلش کارت می نویسد و بعد واج های آن کلمه را جدا و با روش های بازی، این کلمات به کودک آموزش می دهد.

مشاور بحث روانشناسی پروژه «نرم‌افزار واقعیت افزوده بهخوان»، تاکید کرد: با وجود اینکه این روش ها موثر و پربازده هستند اما به مرور خسته کننده و تکراری می شود و باعث می شود کودک روش درمان را در نیمه راه رها کند.

صرامی با تاکید براینکه باید روش هایی ابداع کنیم که در کنار یادگیری انگیزه کودک را افزایش دهد، گفت: علاوه بر این، این روش ها باید قابل استفاده در منزل باشد تا یادگیری را تسریع کند.

وی، یکی از این روش های نوین را استفاده از واقعیت افزوده معرفی کرد و افزود: در این نرم افزار ساخته شده در مرکز نوآوری و صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان بازی مبتنی بر واقعیت افزوده است، در این بازی برای افزایش جذابیت یک سیر داستانی در نظر گرفته شده است.

کارشناس مرکز نوآوری و صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان ادامه داد: کودک در هر مرحله یک ماموریت انجام می دهد و یک آیتم را به عنوان جایزه دریافت می کند. در این بازی حس های بینایی، شنوایی و لامسه تحریک می شود و با به کارگیری روش چند حسی فرنالد باعث می شود که حداکثر بهبود در کودک رخ دهد.

صرامی اضافه کرد: روند کلی بازی به این صورت است که ابتدا یک کلمه نشان داده می شود و با صدای بلند برای کودک خوانده می شود؛ کودک باید حروف جدا شده کلمه را شناسایی و آن کلمه را بسازد. زمانیکه کلمه ساخته شد، با قرارگیری دوربین گوشی تلفن بر روی کلمه، تصویر سه بعدی از کلمه نمایش داده می شود که کودک حس خوب پیشرفت را تجربه می کند و به ادامه بازی تشویق می شود.

وی با تاکید براینکه در این بازی، کودک متوجه درمان نمی شود و فکر می کند بازی می کند و جایزه می گیرد، تصریح کرد: این نرم افزار قابل استفاده در کلینیک های درمانی است. اطلاعات در نرم افزار ذخیره می شود و در قالب فایل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و میزان پیشرفت کودک سنجیده می شود.

صرامی در توضیح تحقیق این نرم افزار گفت: این طرح در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی پزشکی در دانشگاه اصفهان توسط فاطمه بیگی و با راهنمایی دکتر جواد راستی در سال ۱۳۹۹ دفاع شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی بازي رايانه اي واقعیت افزوده دانشگاه اصفهان واقعیت افزوده نرم افزار مرکز نوآوری روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۲۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه از برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، پوریا جلالی امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با بیان اینکه جام باشگاه‌های کتابخوانی باهدف توسعه و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود، اظهار کرد: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: برقراری ارتباط میان نویسندگان و کودکان و نوجوانان علاقه مند به کتابخوانی، کمک به ترویج، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، توانمندسازی مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با ارائه آموزش‌های استاندارد و مهارتی و به وجود آوردن فضای رقابتی سازنده و مؤثر و تشویق کتاب‌خوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد: در این طرح مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با شرکت در کارگاه‌های آموزشی مجازی علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیارهای انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفت‌وگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

جلالی اضافه کرد: آخرین مهلت ثبت‌نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

این دوره‌ها مطابق شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

کد خبر 749759

دیگر خبرها

  • مسابقات برنامه‌نویسی و رباتیک کودکان و نوجوانان در دانشگاه شریف
  • مدارس کشور به واقعیت افزوده مجهز می‌شوند؟
  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • بهترین دوره آموزشی تعمیرات موبایل برای خانم‌ها 
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه