Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@18:16:30 GMT

تراکم فروشی روندی باطل و معیوب است

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۱۲۸۵۷

تراکم فروشی روندی باطل و معیوب است

یک پژوهشگر اقتصاد شهری گفت: اصلاح ساختار مدیریتی شهرها و اصلاح نظام درآمد شهرداری‌ها از مهم ترین راهکارهای مقابله با تراکم فروشی است تا در قالب چنین نظامی قوانین شهری به درستی پیاده شود و شهر و ساکنان آن در یک فرآیند معیوب گرفتار نشوند.

محمود اولاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: طرح‌های شهری از جمله طرح جامع و طرح تفصیلی، شهر را به مناطق و محدوده‌های مشخص تقسیم می‌کند و ضوابطی را بنا بر شرایط هر منطقه و ناحیه تدوین کرده و در اختیار مدیران اجرایی شهر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از جمله ضوابط طرح تفصیلی که در عمل و بارها نقض می‌شود، دادن تراکم اضافه به سازندگان ساختمان‌ها، به خصوص در معابر کم عرض است.

این پژوهشگر اقتصاد شهری با بیان اینکه این فرآیند در کمیسیون‌های ماده ۵ انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: با نقص ضوابط طرح‌های شهری ساخت ساختمان‌های بلندمرتبه در نواحی و مناطقی از شهر انجام می‌شود که ظرفیت کالبدی، زیست محیطی و جمعیتی متناسب را ندارد.

اولاد تاکید کرد: این بارگذاری اضافه موجب شده تا مشکلات زیست محیطی برای شهرهای ما ایجاد شود و زیرساخت‌های شهری از بین برود که در نهایت هزینه آن متوجه مدیریت شهری و شهرداری خواهد شد.

وی اضافه کرد: ساخت ساختمان‌ها و برج‌های بلندمرتبه در شهرها علاوه بر تأثیرگذاری بر قیمت زمین شهری، تبعات زیست محیطی نیز در پی دارد و موجب کندی جریان هوا در شهرها و تشدید آلودگی و گرمای شهری خواهد شد.

این پژوهشگر اقتصاد شهری تصریح کرد: از مهمترین راهکارهای مقابله با دادن تراکم اضافی، اصلاح ساختار مدیریتی شهرها و اصلاح نظام درآمد شهرداری‌ها است تا در قالب چنین نظامی قوانین شهری به درستی پیاده شود و شهر و ساکنان آن در یک فرآیند معیوب گرفتار نشوند.

اولاد اضافه کرد: باید توجه داشت که شهرداری در این خصوص به تنهایی مقصر نیست چرا که نظام مدیریت شهری ایران نتوانسته خود را پس از چند دهه بعد از تغییرات و تحولات انطباق دهد و هنوز نیز همان روش‌های سنتی و قدیمی مدیریتی در شهرها حاکم است.

وی ادامه داد: زمانی که شهرداری برای تأمین منابع درآمدی خود اقدام به فروش تراکم می‌کند در نهایت همین سازمان باید خدمات شهری ارائه دهد و بسیاری از مشکلات و تبعات ناشی از این تراکم فروشی را بپذیرد لذا این یک دور باطل است و هزینه آن باید در جاهای دیگر و به نحو دیگری پرداخت شود.

کد خبر 529390

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهر تراكم فروشي طرح شهری طرح جامع شهری طرح تفصیلی شهر طرح تفصیلی تخلفات ساخت وساز مسائل زیست محیطی گرمای شهری قانون در شهر كميسيون ماده 5 شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۲۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرای بانو در مشکین‌دشت احداث می‌شود

شهردار مشکین‌دشت از اجرای پروژه‌های عمرانی متعدد در سطح شهر با آغاز سال جدید خبر داد و گفت: سرای بانو مختص بانوان شهر مشکین‌دشت، سال جدید احداث خواهد شد.

علی سلگی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در البرز با اشاره به اهمیت اثرگذاری رسانه، اظهار کرد: رسانه‌ها به مردم کمک می‌کنند که از حقوق خود مطلع شوند و در راستای احقاق حقوق شهروندان تلاش می‌کنند.

وی با بیان اینکه رسانه‌ها با انتقادهای سازنده خود می‌توانند به اُمیدافزایی در جامعه کمک کنند، افزود: شهرداری مشکین‌دشت پذیرای انتقادات و پیشنهادات خبرنگاران است تا شاهد پویایی زندگی شهری و توسعه پایدار در شهرمان باشیم.

شهردار مشکین‌دشت با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر افزایش مشارکت مردمی در جامعه، خاطرنشان کرد: شهرداری در این راستا از طرح‌های شهروندان استقبال می‌کند.

سلگی با اشاره به اینکه شهرداری مشکین‌دشت احداث و توسعه جاده‌های سلامت را در دستور کار خود قرار داده است، اضافه کرد: احداث این پروژه حداقل کاری است که می‌توان برای ارتقای سطح سلامت شهروندان انجام داد.

وی با اشاره به احداث پروژه‌های مختلف عمرانی، تصریح کرد: احداث بوستانی در حاشیه ابراهیم‌آباد به مساحت ۵ هکتار در سال جاری کلید می‌خورد و عملیات احداث کتابخانه بعثت نیز با اعتبار سه میلیارد تومان آغاز می‌شود.

شهردار مشکین‌دشت با اشاره به اینکه افزایش نشاط اجتماعی یکی از اهداف مدیریت شهری مشکین دشت است، گفت: در این راستا پروژه‌های مختلفی برای تمام سنین در نظر گرفته شده و سرای بانو یکی از این پروژه‌ها است که مختص بانوان خواهد بود.

سلگی با اشاره به بافت فرسوده موجود در شهر مشکین‌دشت، عنوان کرد: ممنوعیت صدور پروانه برای املاک قولنامه ای موضوعی بود که بر افزایش بافت فرسوده تأثیر گذاشت، در این راستا با راه‌اندازی طرح بازآفرینی شهری تلاش کرده‌ایم به املاک قولنامه‌ای نیز خدمات ارائه دهیم.

وی بودجه سال جاری این شهرداری را ۴۸۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: تلاش داریم با افزایش درآمدهای پایدار شهری بودجه را نیز افزایش دهیم.

کد خبر 748213

دیگر خبرها

  • لزوم ساماندهی وانت‌های میوه فروشی در سنندج
  • اضافه شدن ۱۰۴ بوستان طی ۸ سال در قم
  • احداث مخزن ۱۶۰ هزار مترمکعبی سیل‌بند پارک کوهستان در یزد + فیلم
  • توضیحات شهرداری درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!
  • سرای بانو در مشکین‌دشت احداث می‌شود
  • ماجرای قطع درختان در بوستان قصر چیست؟
  • توضیحات شهرداری درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر | آفت چوب خوار درختان را پوک کرده بود
  • اطفاء حریق مغازه شیرینی فروشي در قزوین
  • آتش سوزی مغازه شیرینی فروشی در قزوین