Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه برخی از آمار‌ها نشان‌دهنده تجرد قطعی ۵ تا ٧ درصدی زنان ایرانی است، افزود: بهترین سن بارداری ٢٠ تا ٢۵ سالگی است و این درصد از جمعیت زن مجرد می‌تواند نگران‌کننده باشد.

وی افزود: زنان می‌توانند برای حفظ ثبات خانواده نقش آفرینی کنند و باید اقدامات جهادی برای بازیابی سلامت بانوان کشور انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



زالی با اشاره به اینکه تقریبا شرایط بحرانی در خصوص جمعیت طی می‌کنیم که نیازمند شواهد علمی است، گفت: اگر کهن‌سالی جامعه را به عنوان خطر رشد جمعیت در نظر بگیریم، حدود ١٠ درصد جامعه ما سالمند هستند و اگر جمعیت کشوری به ١٩ درصدی سالمندی برسد، خطرناک است و در این شرایط در سالمندی مفرط هستیم.

وی تصریح کرد: از سال ٩۵ تا ١۴٠٠ به طور متناوب میزان موالید سیر نزولی داشته و ٢٧ درصد این میزان کم شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در سال‌های اخیر میزان سالمند شدن الگوی زنانه به خود گرفته و به تعداد بانوان سالمند افزوده می‌شود، گفت: قریب به ٣۶ درصد زنان در سنین ١۶ تا ٣۵ سالگی مجرد هستند.

زالی با اشاره به اینکه برخی از آمار‌ها نشان‌دهنده تجرد قطعی ۵ تا ٧ درصد بانوان ایرانی است، ادامه داد: بهترین سن بارداری ٢٠ تا ٢۵ سالگی است و این درصد از جمعیت زن مجرد می‌تواند نگران‌کننده باشد.

او گفت: ١٣ میلیون نفر از جوانان مجرد هستند که پیش بینی می‌شود ۶ میلیون آن دختران ایرانی باشند. همچنین تاخیر در سن ازدواج در خانم‌ها و آقایان زیاد است و فرزندآوری در ایران در حال تغییر است.

حدود ۵ نوع سرطان در بانوان ایرانی شیوع دارد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه در ایران فاصله بین ازدواج تا فرزندآوری اول ٣.۵ تا ۵ سال است و این عدد برای فرزندان دوم بیشتر است و تا ۵.۵ سال طول می‌کشد، تاکید کرد: خانواده در حال کوچک‌تر شدن است.

زالی گفت: باید برنامه مهم کشوری برای زنان سرپرست خانوار تشکیل شود. چراکه جمعیت روبه افزایش است. همچنین حدود ٣ میلیون بانو در ایران یا سرپرست خانوار هستند یا تنها زندگی می‌کنند و بالغ بر ۵۵ و ۶٠ درصد از بانوان مطلقه در کشور شرایط ازدواج ندارند و به ازدواج دوم نمی‌رسند.

او با اشاره به اینکه متاسفانه جمعیت سالمند ایرانی که تنها زندگی می‌کنند روز به افزایش است، گفت: دهه‌هفتادی‌ها جمعیت کمتری از دهه شصتی‌ها دارند و باید دقت کنیم که فرصت‌سوزی در دهه هفتادی‌ها اتفاق نیفتد.

او با بیان اینکه مهم‌ترین موضوع قرآن سرشت واحد است و هیچ تفاوت جنسیتی بین این سرشت واحد وجود ندارد و در استقلال مالی نیز هیچ تفاوتی بین زن و مرد نیست، گفت: در ایران ۵ نوع سرطان در بانوان شیوع دارد که برنامه‌های مداخله‌ای ما باید به این موضوعات توجه داشته باشدکه این سرطان‌ها به ترتیب سرطان پستان، روده بزرگ، تیروئید و معده و پوست است.

زالی اظهار کرد: اگر ۵٠ درصد از سرطان‌ها زود تشخیص داده شود، قابل درمان هستند. همچنین آمار‌های موجود نشان می‌دهد نسبت به ١٠٠ هزار جمعیت ایرانی حدود ١۴٣ زن شانس سرطان دارند که این میزان در مردان بیشتر است.

شیردهی سبب کاهش سرطان تخمدان می‌شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: چاقی موجب افزایش سرطان پستان، تخمدان و رحم است. همچنین اگر خانمی فرزندآوری داشته باشد به دلیل شیردهی سرطان کشنده تخمدان در آن‌ها ۴١ درصد کم می‌شود.

زالی تصریح کرد: اگر زنی بارورتر باشد، شانس بروز سرطان در آن کم می‌شود. در ایران سن سرطان کمتر از آمار جهانی است که بین ۴۵ تا ۵۵ سالگی زنان است.

او افزود: بالغ بر ٨٠ درصد بانوان ایرانی کمبود ویتامین دی دارند که این موضوع جدی است و برای این ویتامین باید فکر جدی کنیم. همچنین بیماری پوکی استخوان در خانم‌ها به خصوص بعد از یائسگی به بعد بیداد می‌کند.

فرسودگی شغلی در زنان ایرانی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه یک زن ایرانی در ستون فقرات خود نسبت به سایرین در کشور‌های دیگر تراکم استخوان کمتری دارند، گفت: کم‌کاری و تنبلی تخمدان‌ها در دختران ایرانی شیوع پیدا کرده که باعث ناباروری می‌شود.

زالی گفت: ما در طراحی برنامه‌های بانوان باید یک بسته کامل داشته باشیم. همچنین زنان ایرانی در روز‌های یائسگی روز‌های سختی را می‌گذرانند و ما هیچ برنامه روانی و جسمی‌ای برای این افراد نداریم. همچنین برای دختران دانش آموز و دانشجو ایرانی نیز باید برنامه‌ای داشته باشیم.

برچسب ها: زنان ، بارداری ، زالی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000PNi

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: زنان بارداری زالی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۲۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرستاری یک شغل سخت و دشوار است/ ۷۵ درصد پرستاران ایران زن هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی، با اشاره به نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری گفت: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را آقایان تشکیل می‌دهند، اما در کشور ما پذیرش دانشجویان مرد افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران، زن و ۲۵ درصد آنها، مرد هستند.

وی ادامه داد: جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تأثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌کند.

عبادی گفت: ماهیت شغل پرستاری، سخت و دشوار است، زیرا خدمت پرستاری لحظه‌ای متوقف نشده و مراقبت از بیمار در شیفت‌های پی در پی ادامه دارد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، ضمن قدردانی از تلاش‌های ارزشمند دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی، در زمینه پیگیری فرآیند نگارش لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران، افزود: این لایحه به انجمن‌های پرستاری ارسال شده و در این زمینه نیاز به حمایت بیشتری داریم.

وی گفت: امیدواریم پس از تدوین لایحه نهایی و چکش کاری آن در وزارت بهداشت، از ظرفیت‌های نهاد ریاست جمهوری برای ابلاغ آن نیز بهره ببریم تا خدمات سلامت توأم با حفظ کرامت مردم و پرستاران، با کیفیت بالا به جامعه ارائه شود.

کد خبر 6094491 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • بانوان ایرانی بر فرضیه‌های غربی خط بطلان کشیدند
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • دو ستاره لژیونر در ایران: جنس پائز جور تر از همیشه
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • استخدام زنان زندانی ایرانی در یک کارخانه بستنی
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • پرستاری یک شغل سخت و دشوار است/ ۷۵ درصد پرستاران ایران زن هستند
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند