Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@06:12:28 GMT

اهمیت وجود غده تیروئید در بدن و بیماری‌های آن

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۱۸۳۸۰

اهمیت وجود غده تیروئید در بدن و بیماری‌های آن

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک فوق تخصص غدد کودکان در چهارمحال و بختیاری گفت: انجام آزمایش مربوط به غده تیروئید در ابتدای تولد نوزاد منجر می‌شود، در صورتیکه کودک به بیماری کم‌کاری مادرزادی تیروئید مبتلا است، پیش از اینکه دچار عارضه و مشکلات ناشی از بیماری شود درمان آغاز شده و بیماری کنترل شود، متاسفانه برخی والدین به دلیل موضوع خون‌گیری از نوزاد انجام این آزمایش را به تعویق می‌اندازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیام سامعی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص بیماری تیروئید، اظهار کرد: غده تیروئید در قسمت جلویی گردن قرار دارد و دو هورمون اصلی T۳ و T۴ توسط این غده ترشح می‌شود که بسیاری از ارگان‌ها و سلول‌های بدن انسان برای رشد و تکامل خود از این دو هورمون استفاده می‌کنند، غده تیروئید احتمال دارد به روش‌های گوناگون دچار بیماری شود، کم‌کاری و پرکاری، التهاب، عفونت و... بخشی از بیماری‌های شایع در این غده است همچنین بیماری در غده تیروئید در دوره‌های مختلف زندگی انسان امکان دارد برای فرد ظاهر شود.

این فوق تخصص غدد کودکان در چهارمحال و بختیاری افزود: این احتمال وجود دارد که کودک از زمانی که متولد می‌شود به بیماری‌های غده تیروئید مبتلا باشد، همچنین در بزرگسالی نیز امکان ظهور این بیماری‌ها وجود دارد، موضوعی که در خصوص کودکان اهمیت بیشتری دارد، وجود بیماری کم‌کاری تیروئید از زمان تولد است که این بیماری با نام "کم‌کاری مادرزادی تیروئید" شناخته می‌شود، اما باید دقت داشت کلمه مادرزادی به این معنا نیست که بیماری از مادر به کودک منتقل شده باشد، بلکه کودک از زمان تولد با این مشکل درگیر است.

وی ادامه داد: متاسفانه ظهور بیماری کم‌کاری مادرزادی تیروئید در کودکان دارای عوارض بسیار شدیدی است و اگر تشخیص این بیماری با سرعت انجام نشود بر رشد کودک، قد و وزن او تاثیر منفی خواهد داشت، همچنین بر تکامل و هوش کودک اثرگذار است و متاسفانه در صورتیکه درمان به موقع انجام نشود احتمال دارد منجر به ایجاد عقب افتادگی ذهنی در کودک شود، با توجه به این موضوع که احتمال دارد علائم این بیماری در کودکان بسیار دیر نمود پیدا کند و یا در برخی مواقع نیز علائم ظاهر نشوند بنابراین استفاده از سیستم غربالگری اهمیت بالایی پیدا می‌کند که برای این منظور پس از گذشت سه تا پنج روز از زمان تولد کودک از پاشنه پا مقدار محدودی خون گرفته می‌شود و آزمایش مربوط به غده تیروئید انجام می‌شود.

سامعی با اشاره به مزایای انجام آزمایش مربوط به غده تیروئید در ابتدای تولد نوزاد، گفت: در صورتیکه کودک به بیماری کم‌کاری مادرزادی تیروئید مبتلا باشد، پیش از اینکه دچار عارضه و مشکلات ناشی از بیماری شود درمان برای کنترل بیماری آغاز خواهد شد، متاسفانه برخی والدین به دلیل موضوع خون‌گیری از نوزاد انجام این آزمایش را به تعویق می‌اندازند، اما باید توجه داشت درصورت وجود بیماری در کودک و تشخیص دیرهنگام آن عوارض و مشکلات بسیاری برای کودک ایجاد می‌شود.

این متخصص اطفال در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در صورتیکه پس از انجام آزمایش بیماری کم‌کاری تیروئید در کودک تشخیص داده شود، درمان آغاز و حداقل تا سه سال این درمان ادامه دارد، زیرا در سه سال اولیه زندگی، رشد مغز از اهمیت بالایی برخوردار است که احتمال دارد کم‌کاری تیروئید در برخی کودکان گذرا باشد، یعنی پس از گذشت سه سال امکان قطع درمان وجود خواهد داشت، اما در برخی افراد نیز احتمال دارد بیماری دائمی باشد که در این صورت ادامه درمان ضرورت دارد.

وی در خصوص علائم مربوط به بیماری تیروئید در بزرگسالان، یادآور شد: بروز بی‌حالی و بی‌حوصلگی در بزرگسالان، کودکان و در سنین نوجوانی ممکن است علائم ظهور بیماری در غده تیروئید فرد باشد، همچنین کم‌کاری غده تیروئید در افراد بزرگسال دارای علائمی مانند یبوست، خشکی پوست، بی‌حالی و اضافه وزن است، علائم مربوط به پرکاری غده تیروئید نیز شامل تپش قلب است، یعنی در حالتی که فرد هیچگونه فعالیت خاصی ندارد دچار تپش قلب می‌شود، همچنین بروز حالت گرگرفتگی و احساس گرمای شدید، تعریق و کاهش وزن بدون علت از دیگر علائم پرکاری غده تیروئید است.

سامعی تاکید کرد: بروز بیماری کم‌کاری و پرکاری در غده تیروئید ممکن است به دلیل بروز مشکل خود ایمنی باشد، یعنی سلول‌های ایمنی بدن به اشتباه به غده تیروئید حمله می‌کنند و منجر به ایجاد التهاب در این غده می‌شوند که در این صورت معمولا نیاز به یک درمان طولانی مدت است و در صورتیکه برای درمان این نوع بیماری‌ها اقدام نشود عوارض بسیاری برای فرد بیمار ایجاد می‌شود، بنابراین اشخاص باید با مشاهده هر یک از علائم یاد شده به پزشک مراجعه کنند و آزمایشات مربوط به غده تیروئید را انجام دهند.

این فوق تخصص غدد کودکان در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: نکته بسیار مهم در بیماری تیروئید پیگیری این بیماری توسط فرد بیمار است، یعنی باید حتما فرد بیمار در تاریخ تعیین شده توسط پزشک جهت ادامه درمان بیماری خود مراجعه کند، در صورتیکه بیماری‌های غده تیروئید در زنانی که در سن باروری قرار دارند کنترل نشود احتمال دارد در باروری تاثیرگذار باشد، اما با تنظیم این غده توسط پزشک باروری فرد به حالت طبیعی بازمی‌گردد، بنابراین اثرات غده تیروئید و بیماری‌های مربوط به آن در بدن بسیار مهم است و همین موضوع اهمیت پیگیری را برای افراد افزایش می‌دهد.

وی بیان کرد: ریزش مو ممکن است به دلایل بسیاری در افراد بروز پیدا کند، اما ریزش مو نیز ممکن است یکی از علائم بروز بیماری در غده تیروئید فرد باشد، البته در صورتیکه ریزش مو در کنار سایر عوامل ظاهر شود نیاز به پیگیری دارد.

سامعی افزود: بیماری‌های مربوط به غده تیروئید بسیار مهم هستند، در صورتیکه تشخیص و درمان به موقع انجام نشود، ممکن است عوارض شدیدی برای فرد به‌همراه داشته باشد، اما در مواردی مانند کم‌کاری تیروئید کودکان درمان بسیار راحتی دارد و با تجویز نوعی قرص که برای نوزادان پس از حل شدن در شیر مادر مصرف می‌شود، قابل درمان بوده، همچنین مقادیر دارو تجویز شده برای کودکان میزان بسیار کمی است، اما می‌تواند از بروز عوارض شدید بیماری جلوگیری کند.

این فوق تخصص غدد کودکان در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: زنان باردار مبتلا به پرکاری تیروئید باید تحت نظر پزشک داروهای خود را تغییر دهند، زیرا برخی از داروهای تجویز شده برای پرکاری غده تیروئید بر جنین اثرگذار است، بنابراین در زمان بارداری لازم است فرد تحت نظر پزشک زنان و پزشک غدد دارو مناسب مصرف کنند.

وی عنوان کرد: در مواردی که مصرف دارو برای درمان بیماری‌های مربوط به غده تیروئید اثرگذار نباشد از مواردی مانند ید رادیواکتیو استفاده می‌شود و یا با استفاده از جراحی قسمتی از غده تیروئید و یا کل آن خارج می‌شود که این درمان‌ها برای زمان وخامت بیماری است، اما درمان‌های عموم و مخصوصا درمان‌های کم‌کاری تیروئید بسیار آسان، اما در عین حال کارآمد است.

سامعی در پایان خاطرنشان کرد: تشخیص و درمان به‌موقع بیماری‌های غده تیروئید مخصوصا در کودکان بسیار اهمیت دارد، بنابراین افراد در زمان مناسب برای انجام غربالگری کودک و در صورت تشخیص بیماری جهت پیگیری درمان و مصرف دارو به پزشک مراجعه کنند، همچنین والدین از مصرف قرص برای نوزادان واهمه نداشته باشند، زیرا این قرص در واقع هورمونی است که باید توسط غده تیروئید ساخته شود، اما چون به دلیل بروز بیماری ساخت این هورمون دچار مشکل شده است با استفاده از قرص نیاز بدن به هورمون تامین می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی منطقه چهارمحال و بختیاری تيروئيد کم کاری تیروئید پرکاری تیروئید کم کاری مادرزادی تیروئید کاری غده تیروئید کم کاری تیروئید غده تیروئید غده تیروئید بیماری کم کاری بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۸۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه

به گزارش همشهری آنلاین، مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی، با اشاره به اینکه احتمال ابتلا به آبله مرغان در فصل بهار افزایش می‌یابد، گفت: عامل ابتلاء به آبله مرغان یک بیماری ویروسی حاد است که منجر به بروز تب و بثورات جلدی (جوش‌های پوستی) در فرد مبتلا خواهد شد.

به گزارش مهر، وی افزود: در گذشته این بیماری مخصوص کودکان بود اما با افزایش سطح بهداشت در جامعه کودکان در مراحل ابتدایی زندگی به این بیماری مبتلا نمی‌شوند و در بزرگسالی با آبله مرغان درگیر می‌شوند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه نشانه‌های ابتلا به آبله‌مرغان در بزرگسالان به مراتب شدیدتر از کودکان است، خاطرنشان کرد: این بیماری ارتباط مستقیم با سن دارد، هر چه سن ابتلا افزایش یابد علامت‌های بیماری نیز شدیدتر است.

مردانی یادآور شد: جوش‌های پوستی آبله مرغان در قسمت‌های مختلف بدن مانند سر، صورت، اندام و در برخی موارد در تمام بدن ظاهر می‌شود.

وی با بیان اینکه دوره حاد این بیماری هفت روز است، تاکید کرد: در برخی افراد، بهبود بین دو تا سه هفته نیز ادامه دار است.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه به افراد توصیه می‌شود برای پیشگیری از ابتلاء به این بیماری از دست دادن و دیده بوسی با مبتلایان خودداری کنند، خاطرنشان کرد: این بیماری واگیردار است به شکلی که با کوچک‌ترین تماس با فرد آلوده، بیماری انتقال می‌یابد.

آبله‌مرغان سراغ چه کسانی می‌رود؟

باشگاه خبرنگاران نوشت: آبله مرغان بیماری ویروسی شناخته شده ای است که عامل انتقال آن ویروس "واریسلا زوستر" بوده و به راحتی و به سرعت از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.

چطور آبله مرغان می گیریم؟

این بیماری می تواند از طریق هوا منتقل یا تماس با بزاق، مخاط، یا مایع تاول فرد آلوده به فرد دیگر منتقل می شود و اغلب ویروس عامل این بیماری از یک یا دو روز قبل از ظاهر شدن بثورات جلدی تا زمانی که تمام تاولها خشک شوند، قابل انتقال به دیگران است.

علائم آبله مرغان چیست؟

علائم شایع بیماری آبله مرغان، بثورات قرمز خارش دار یا تاول هایی در سراسر بدن است. حدود ۱۰ تا ۲۱ روز طول می کشد تا علائم این بیماری ظاهر شوند.

البته این بیمار علائم دیگری مانند تب، خستگی، از دست دادن اشتها و درد عضلات نیز دارد.

از آنجا که اکثر مردم نسبت به آبله مرغان واکسینه می شوند، شیوع این بیماری در میان نوزادان، کودکان، زنان باردار و افراد با سیستم ایمنی ضعیف بیشتر است.

معمولا، بدترین علایم آبله مرغان بعد از دو هفته فروکش می کند. شما می توانید برخی از درمان های طبیعی را برای کاهش برخی از علائم و رهایی از خارش امتحان کنید.

چطور از انتشار آبله‌مرغان جلوگیری کنیم؟ بایدها و نبایدهای آبله مرغان ؛ آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟

درمان های خانگی برای آبله مرغان

۱. جوش شیرین: جوش شیرین می تواند به کنترل خارش و سوزش ناشی از آبله مرغان کمک کند.

یک و نیم قاشق غذاخوری جوش شیرین را در یک لیوان آب ریخته وهم بزنید. با استفاده از یک لیف حمام نرم محلول را روی بثورات و نواحی خارشناک مالیده و اجازه دهید خشک شود.

یکی دیگر از روش ها ترکیب نصف یا یک فنجان جوش شیرین در آب وان حمام برای استحمام و کاهش خارش ها.

۲. هویج و گشنیز: سوپ تهیه شده از هویج و گشنیز در درمان آبله مرغان بسیار مفید است. این میوه ها سرشار از آنتی اکسیدان بوده که در فرایند درمان کمک می کنند.

سوپ خانگی برای آبله مرغان: ۱۰۰ گرم هویج (حدود یک فنجان هویچ خرد شده) را با یک و نیم فنجان برگ گشنیز تازه را در دو و یک چهارم فنجان آب جوشانده تا نیمی از آن تبخیر شود. این سوپ را یک بار در روز به مدت یک ماه مصرف کنید. شما همچنین می توانید هویج آب پز و برگ گشنیز بخارپز نیز مورد استفاده قرار دهید.

۳. بلغور جو دوسر: حمام بلغور جو دوسر یک درمان خانگی محبوب برای کاهش خارش ناشی از آبله مرغان است.

دو فنجان بلغور جو دوسر را پودر کرده و بلغور جو دوسر پودر شده را در دو لیتر آب ولرم بریزید، سپس آن را در آب وان حمام ریخته و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آن استحمام کنید.

۴. سرکه قهوه ای: یکی از راه حل های موثر برای درمان آبله مرغان سرکه قهوه ای است، این سرکه تحریک پوست را از بین برده و به التیام زخم و جلوگیری از ایجاد آن کمک می کند.

کافی است تا یک دوم فنجان سرکه قهوه ای به را به آب ولرم وان حمام اضافه کرد و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن حمام کنید.

۵. عسل: عسل به کاهش خارش و التیام تاول های ناشی از آبله مرغان کمک می کند. عسل خالص را بر روی تاول ها قرار داده تا خارش و التهاب کاهش پیدا کند. نکته: این روش را دو تا سه بار در روز می توانید انجام دهید.

۶. جوشانده گیاهی: جوشانده های گیاهی به عنوان آرام بخش های و تسکین دهنده برای لین بیماری استفاده می شوند، برخی گیاهان مفید مانند بابونه، ریحان ، گل همیشه بهار و بادرنجبویه را برای تسکین متحان کنید.

کافی است تا یک قاشق غذاخوری از هر یک از این گیاهان را در یک فنجان آب جوش ریخته و اجازه دهید چند دقیقه با حرارت زیاد بجوشد، می توانیز به آن دارچین، عسل و آب لیمو اضافه کرده و آن را بنوشید.

نوشیدن این چای گیاهی چند بار در روز نتایج شگفت آوری دارد.

٧. اسانس و روغن اسطوخودوس: اسطو خودوس یکی دیگر از درمان های موثر برای کاهش تحریک پوست و خارش ناشی از آبله مرغان است.

کمی روغن اسطوخودوس را با روغن نارگیل یا روغن بادام ترکیب کرده و آن را روی تاول ها بمالید و اجازه دهید تا خشک شود، می توانید این روش را دو بار در روز تکرار کنید.

یکی دیگر از این روش ها اضافه کردن چند قطره اسانس اسطوخودوس و بابونه به آب ولرم و وان حمام و استحمام به مدت ۱۰ دقیقه در آن است.

کد خبر 848312 برچسب‌ها سلامت خبر مهم قلب

دیگر خبرها

  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • زالو درمان می‌کند؟
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس