Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@01:43:13 GMT

سایه گرانی در تعقیب بازار حبوبات

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۱۸۸۵۲

مشاهدات میدانی از افزایش قیمت حبوبات پرمصرف با نرخ‌های عجیب ۷۰ و ۸۰ هزار تومانی حکایت دارد.

خبرگزاری میزان - روزنامه همشهری نوشت: قیمت حبوبات باز هم افزایش یافته است. رصد قیمت محصولات در خواربارفروشی‌ها و سوپرمارکت‌ها نشان می‌دهد با ورود به فصل پاییز قیمت حبوبات پرمصرف افزایش داشته و شاهد نرخ‌های عجیب ۷۰ و ۸۰ هزار تومانی برای این محصولات هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه قیمت فروش حبوبات به صورت فله تا حدودی از بسته‌بندی‌های شرکتی پایین‌تر است، اما در خواربارفروشی‌ها هم قیمت لوبیاچیتی، لوبیا قرمز، لپه و عدس از محدوده ۴۰ هزار تومان پایین‌تر نیست و انواع درجه یک این محصولات بالای ۶۰ هزار تومان قیمت دارند. این درحالی است که در نیمه دوم سال به واسطه سرد‌شدن هوا و تغییر نسبی در رژیم غذایی خانواده‌ها مصرف حبوبات به‌طور معمول با افزایش همراه است و برای بخش زیادی از مصرف‌کنندگان تهیه این اقلام با قیمت‌های کنونی به سختی امکان‌پذیر است.

در سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای قیمت‌ها بسیار بالاتر است. مصرف‌کنندگان در مراجعه به این فروشگاه‌ها با قیمت‌های سرسام‌آوری روی بسته‌های ۹۰۰‌گرمی حبوبات شرکتی مواجه می‌شوند؛ بسته‌بندی‌هایی که بر حسب درجه یک یا دو بودن و البته بسته به برند مربوطه قیمت‌های متفاوتی دارند. لوبیاچیتی به صورت بسته‌بندی درحال حاضر بین ۷۰ تا ۷۹ هزار تومان، لپه بین ۵۰ تا ۵۸ هزار تومان، لوبیا قرمز بین ۴۵ تا ۶۰ هزار تومان، عدس بین ۴۰ تا ۴۸ هزار تومان و نخود بین ۳۸ تا ۵۰ هزار تومان قیمت خورده است. رسیدن قیمت هر‌کیلو لوبیاچیتی به مرز ۸۰ هزار تومان و عدس به ۵۰ هزار تومان در حالی است که تا همین یکی‌دوسال پیش، عدسی و خوراک لوبیا از جمله غذا‌های ارزان محسوب می‌شدند؛ خوراکی‌هایی که کم‌کم در حال تبدیل شدن به غذا‌هایی لاکچری هستند.

تورم ۱۱۲ درصدی نخود

به گفته کارشناسان، خشکسالی و افت محسوس میزان بارندگی در سال زراعی منتهی اول مهر ۱۴۰۰، تولید حبوبات را نیز مانند برنج تحت تاثیر قرار داده و اگرچه آماری از میزان تولید این محصولات ارائه نشده، اما بدون شک میزان تولید به اندازه سال زراعی پربارش ۹۹-۹۸ نبوده است. سال گذشته آمار‌ها از رشد ۲۱ درصدی تولید حبوبات حکایت داشت. از سوی دیگر بر اساس آخرین گزارش مرکز ملی آمار از تورم اقلام خوراکی طی شهریورماه، حبوبات پرمصرف در فاصله بین مرداد تا شهریور امسال بین ۳.۹ تا ۸.۱ درصد افزایش قیمت داشته‌اند که بیشترین درصد رشد قیمت مربوط به لوبیا چیتی بوده است.

این گزارش همچنین از تورم نقطه‌به‌نقطه ۱۱۲ درصدی نخود خبر می‌دهد که با توجه به تولید انبوه این محصول در کشور و نسبت بالای تولید داخلی به واردات در قیاس با دیگر حبوبات، کمی عجیب به نظر می‌رسد. گزارش مرکز آمار حاکی از آن است که از شهریور سال ۹۹ تا شهریور امسال تورم نقطه‌به‌نقطه لوبیا چیتی ۶۴ درصد، لوبیا قرمز ۴۶.۵ درصد، لپه ۶۲ درصد و عدس ۵۴ درصد بوده است که بر این اساس پرمصرف‌ترین حبوبات در فاصله یک‌سال بین ۴۶ تا ۱۱۲ درصد افزایش قیمت داشته‌اند.

کاهش چشمگیر فروش خواربارفروشی‌ها

برای افرادی که به دنبال خرید ارزاق با قیمت مناسب‌تر هستند، عمده‌فروشی‌ها و بعد از آن‌ها خواربارفروشی‌ها اولین و دومین انتخاب محسوب می‌شوند؛ فروشگاه‌هایی که در قیاس با سوپرمارکت‌ها اغلب قیمت‌های پایین‌تری دارند. اما گرانی گسترده در تمامی کالا‌های اساسی باعث شده در یک‌سال گذشته فروش خواربارفروشی‌ها هم کاهش زیادی داشته باشد.

نایب‌رئیس اتحادیه خواربارفروشان تهران با اشاره به رشد فزاینده قیمت همه اقلام خوراکی از کاهش محسوس فروش در خواربارفروشی‌ها خبر می‌دهد و می‌گوید: گذشته از تاثیری که فروشگاه‌های زنجیره‌ای در سال‌های اخیر بر میزان فروش خرده‌فروشی‌ها داشته‌اند، به طور خاص در یک‌سال اخیر تورم قدرت خرید مردم و فروش واحد‌های صنفی را به طور چشمگیری کاهش داده است.

جمال معصومی زنجانی می‌افزاید: با وجود چند برابر شدن قیمت تمام اجناس، درآمد واحد‌های صنفی در مقایسه با سال گذشته افزایش نداشته و این نشان می‌دهد فروش کاهش یافته است.

وی با اشاره به این‌که بیشترین رشد قیمت درماه‌های اخیر مربوط به لبنیات بوده، ادامه می‌دهد: تغییر قیمت‌ها در تمامی اقلام به قدری با سرعت اتفاق می‌افتد که گاهی بعد از فروش کل یک کالا برای سفارش مجدد آن دچار مشکلی می‌شویم، به این معنا که تفاوت قیمت ۲ سفارش پشت سر هم به‌اندازه‌ای زیاد است که فروشنده را متضرر می‌کند. معصومی در مقایسه فروش واحد‌های صنفی در قیاس با سال گذشته می‌افزاید: فروش تمامی واحد‌های صنفی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته و میزان سفارش بسیاری از محصولات نسبت به سال ۹۹ نصف شده، زیرا بسیاری از اجناس دیگر خریدار زیادی ندارند.

بیشتر بخوانید: مرغ دوباره گران می‌شود؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اخباراقتصادی حبوبات

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حبوبات خواربارفروشی ها واحد های صنفی فروشگاه ها سال گذشته قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۸۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟

حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.

وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

منبع: خبرآنلاین

tags # پیاز سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو جانبازی؛ 12 میلیارد ناقابل!
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران
  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی گرانفروشی است
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ ۱۲ میلیارد تومان ناقابل!
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده؛ زمان خرید خودرو هست یا خیر؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟